Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Innocence
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Innocence »

Bože, zase si na takej somarine niekto pekne naplní vrecká. Naivita zo strany košického magistrátu, to si vážne myslia, že uprostred tej džungle vyrastie oáza pokoja?
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Hughito, to co pises v poslednych prispevkoch su posledne zachvevy agonie topiaceho sa cloveka vo svojich vlastnych fantaziach. Slovickarenie, odbocovanie od odpovede na priamu otazku... Ako mozes napisat, ze pricinou utoku ciganov na bezbrannych ludi je kriza a ine sracky? Kriza sa ciganov nijako nedotyka, polmiliona eur sem, polmiliona eur tam na rozne projekty, ktore aj tak upadnu do zabudnutia a niekto si za ne kupi novy dom alebo BMW. Problem s ciganmi je v prvom rade v ciganoch, nie v krize, nie v politike naseho statu, nie v normalnych ludoch.
Stale sa ty a ludia ako ty ohanate tym, ze sa nakradlo daleko viac na tuneloch, tendroch co je urcite pravda. Dalsia vec je ta, ze tieto tendre mi nezmlatili rodinu, blizkych... Neznasilnili babku a ani nemali deti so svojimi detmi. Tym chcem povedat to, ze pri ciganskej otazke nejde len o to, ci na nich mina nas stat peniaze danovych poplatnikov. Nikto nechce vedla seba zvery bez kuska empatie, s agresivnou a bordelarskou povahou - lebo taki oni su, a nezmeni to ani sebelepsi projekt za pol mega....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tvoj príspevok je záchvev prízemného generalizovania a stupidizmu.

Ak si neporozumel tomu, čo som písal o vzťahu krízy a "hľadaniu si nepriateľa," zaplať si kurz na porozumenie textu.
KaptMichal
King
King

Ja generalizujem, ale ty kazdy cigansky priestupok povazujes za nasledok krizy... Akoby s ciganmi do 2008 problemy neboli. Jasne, ze boli a aj sa o nich hovorilo. A vobec sa teraz problem s ciganmi nezvelicuje len preto aby sa zakryli "skutocne problemy". Nemam pocit, ze by Fico niekde prehlasoval aki su cigani pre nas stat nebezpecni a ze nas okradaju.
hughito
Redeemer
Redeemer

ty kazdy cigansky priestupok povazujes za nasledok krizy
Počkám si na skopírovanie môjho príspevku, kde toto tvrdím.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

hughito napísal:Príčinou je v prvom rade dnešná kríza a sračky, v ktorých sa svet nachádza. V takejto situácii sa vždycky nachádza obetný baránok, politici spravicovievajú, stredná trieda, ktorá klesá stále nižšie a nižšie sa začne obávať a chráni si svoj status aj takýmto spôsobom. Ono nie je náhoda, že toto sa zákonite deje, stále a stále, akurát sa vzhľadom na dané krajiny mení ten vinník.
Toto je ono asi na co sa naraza... tiez mi to vyznelo tak ze "chudaci cigani nemozu za to ze sa stali obetnymi barankami v zlom svete tazkej ekonomickej krizy..."
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

SME dnes naplno rozbehlo procigánsky útok, samozrejme, všade preventívne zablokované diskusie už od publikovania, pričom na FB vyhlasuje, že chce rozpútať diskusiu. Hlavne, že SMEčkári kritizujú, že v Turecku je vládna cenzúra toho, čo sa teraz deje a oni sami robia farizejsky úplne to isté:

http://romovia.sme.sk/c/6822431/nie-je- ... oviec.html
http://tv.sme.sk/v/27165/ziveho-roma-ne ... stola.html
http://romovia.sme.sk/c/6822383/boli-sm ... preco.html
http://romovia.sme.sk/c/6822516/rom-ci- ... davka.html

Ten prvý článok bol dokonca na titulke hlavným ťahákom, až okolo obeda ho konečne nahradili niečím fakt aktuálnym - povodňami. Mediálna masáž ako sa patrí, pripomína mi to ťaženie SME proti SAS a za Euroval na čele s Goebelsom a.k.a. Szilleovou a následne neskôr antikampaň proti Galkovi.

Áno, viem, že je to súkromné médium, áno, viem, že s tým nič nespravím, ale musel som si povzdychnúť.
Innocence
VIP
VIP

"Ak má byť Slovensko vľúdnym domovom pre všetkých, musíme mať viac na očiach problémy tých, ktorým sa tu žije najťažšie. Práve k tomu sa snaží SME prispieť svojím malým dielom."

Mne je SME zase len na smiech. Namiesto toho, aby prichádzali s reálnymi riešeniami problému, píšu o tom, čo všetci už dávno vedia. Navyše, Rómovia sa v prítomnosti médií správajú úplne inak. Čo tak skúsiť ísť do akejkoľvek osady inkognito a hrať sa týždeň na Beara Gryllsa? Myslím, že na napísanie toho článku by už nenašli silu..
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak samozrejme, že pokiaľ sa vám ukáže cigán aj v inom svetle, ako máte bežne vytvorený obraz, tak tu peníte do besna. Dosť čudné. :wink:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja tu tých cigánov vídam denne v reálnom svetle (a to v jednej z najvyšších koncentrácií na Slovensku), ďakujem, nepotrebujem médiá ani nejaké SME, aby mi pred nosom šibrinkovalo s cukrovým motúzikom iba na základe jedného týždňa stráveného v cigánskej osade s tým, že to všetkým vopred ohlásili. Ale nič to, aj nacisti mali svoju propagandu, aj boľševici, teraz tu máme toto.

Ináč - vidíš tu niekoho peniť do besna? Len nebuď taký posmešne-expresívny, ak by som mal peniť do besna z každej blbosti, ktorú zo strany cigánov počas môjho pobytu na Slovensku zažívam, tak by som bol už dávno na boot hille.

//autoeditácia príspevku (03 Jún 2013, 17:40)
http://romovia.sme.sk/c/6822528/chudoba ... chodu.html toto je už piaty dnešný článok o cigánoch, opäť je medzi highlightami - nech ma nikto nepresviedča, že nejde o cielenú propagandu, je to príliš okaté :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja osobne som za to, aby všetka tá háveď bola vysťahovaná na nejaký ten ostrov a dostala doživotný zákaz sa sem vrátiť. Na kúpu nejakého toho ostrova a cestu naň by som bol dokonca ochotný aj prispieť, len aby sa Slovensko tých parazitov zbavilo. Prečo ich tak strašne neznášam? Keď ich je 5+ a človek je sám, tak majú silné reči ako vybijú nejakého "gádža", "bielu ku*vu" a neviem ako nás, majoritnú časť obyvateľstva ešte volajú.
Tento víkend som si ich užil, lebo na ulici kde býva priateľka sú také dve-tri chajdy, v ktorých žije približne 50 kusov týchto parazitov. Zo soboty na nedeľu si tam spravili nejakú oslavu a bordel a hluk robili do neskorých ranných hodín. Prvá hliadka (obecná polícia) tam ku ním prišla približne 5 minút po 22:00. Čo je hodina, o ktorej začína nočný kľud. Cigáni na chvíľu stíchli a ako policajti odišli, znova začali robiť bordel a hluk. Tá hnusná cigánska hudba revala tak, že ju bolo počuť do domu, ktorý je od tých chatrčí približne 100m. Potom niečo pred 23:00 tam prišli aj štátny policajti. Scenár sa opakoval. Chvíľu bol pokoj a potom znova bordel a hluk. Jednoducho je to neprispôsobivý odpad, ktorý v civilizovanom svete nemá čo robiť.
A ten, kto ich chce ochraňovať alebo sa ich zastáva musí mať podľa mňa v hlave namiesto mozgu riadne nasraté.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

pred nedavnom v Marseille s nimi krasne zatocili :)
Innocence
VIP
VIP

Ja len dodám, že by sme sa mali vyhnúť generalizácii - nie všetci Rómovia sú neprispôsobiví a vysťahovanie len na základe ich etnicity, teda hodenie všetkých do jedného vreca, by bolo hrubým porušením ich ľudských práv a slobôd.

Tým sa, samozrejme, nezastávam tých, ktorých správanie nie je v súlade s akýmikoľvek normami. Nie sú to však len Rómovia, ale aj majoritní obyvatelia. S takýmito treba poriadne zatočiť, čoho sa však štát asi bojí kvôli obvineniam z rasizmu, xenofóbie a pod. A v podstate hlavne kvôli tomu, že Rómovia sú tiež voliči a opatrenia proti nim by boli naozaj nepopulárne a v konečnom dôsledku by znamenali masívny pokles preferencií danej politickej strany. Už dekády sa na čele tohto štátu strká hlava do piesku a problém pretrváva. Je fajn, že kadejaké združenia sa snažia problém riešiť (na jednej strane povedzme kotlebovci, na strane druhej Ľudia proti rasizmu), ale sú to len také výkriky do tmy. Kým sa správanie asociálov nezačne tvrdo sankcionovať, takáto situácia tu bude stále.
KaptMichal
King
King

Hughito ty si len z pohodlia svojho domova vytvaras predstavy o ciganoch a nemas absolutne ziadnu skusenost s tymto etnikom v tom pravom slova zmysle. Tych par ciganov v BA, okoli je nic oproti vychodu. Na ten prispevok vyssie uz reagovat ani nejdem pretoze ty vo vacsine prispevkov len slovickarcis.

Mna nezaujimaju cigani, ktori pracuju, platia dane a spravaju sa slusne... Preco by aj mali? Tak naco ich zatahovat do tejto temy? A to, ze nejaky cigan skoncil skolu alebo spravil podobnu beznu vec ma nezaujima uz vobec, ale hlavne, ze sa z toho media idu posr*t... Tak potom kto je tu fer a kto je pokrytec? Mna by zaujimalo preco video z Ceska nebolo zverejnene, preco sa nezasiahlo razne, preco uz ti ludia nesedia za dvojnasobny pokus o vrazdu ale len sa vsetko ututlalo... Kazdopadne, kazdy kto obhajuje ciganov, alebo tvrdi, ze to co robia je chyba politiky si sam spini ruky ich ohavnymi cinmy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Z akej BA? :lol:
Mna nezaujimaju cigani, ktori pracuju, platia dane a spravaju sa slusne... Preco by aj mali? Tak naco ich zatahovat do tejto temy?
Teba nezaujímajú takíto, teba zaujímajú len tí zlí - a preto ťa najviac štve, ak je niekto zlý a ešte k tomu aj cigán. Nikto nie je rasista, nikto nie je nič, ale všetci tam majú to ale, a tri bodky - zdôvodnenia sa líšia. Prečo keď ľudia pozerajú krimi noviny a vidia tam tie hovädá, čo kradnú, zabíjajú a opití zrážajú ľudí nič neurobia, ale keď uvidia robiť túto činnosť cigána, tak si dajú tú námahu, ripnú to z telky a drbnú na youtube? A ďalší to usilovne šíria po hojku a spol. Detto o internetových novinách. To vám nepríde čudné potom kecať o nejakom ale (a mne nevadia, a ja som myslel iba...).

:minus:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mame statistiky, ktore ukazuju, ci ma tato mensina zvyseny podiel na trestnej cinnosti ako majorita?
hughito
Redeemer
Redeemer

Keby sme aj mali, tak štatistiky sú len čísla, to nie je žiadna svätá pravda, z ktorej by sa mali robiť ďalekosiahle závery. Veď to je úplný nezmysel.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ešte ma napadla jedna vec ohľadom cigáňov. V jednej nemenovanej dedine na Záhorí si nejaký Turek odkúpil od banky polorozpadnutú chalupu. Nebolo by na tom nič čudné, keby nemal za ženu cigánku, s ktorou sa do toho domu nasťahovalo xyz cigáňov. Pred cca pol rokom boli na obecnom úrade ohlásiť, že dom budú rekonštruovať. Malo ísť iba o výmenu okien a spravenie vonkajšej fasády. Nakoniec je z toho stavba. Pristavali ďalšie poschodie, predĺžili ten dom a to všetko bez stavebného povolenia! Keď sa boli ľudia žijúci v okolí na to sťažovať na obecnom úrade, tak nejaká ženská im jednoducho povedala, že cigáni nepotrebujú žiadne stavebné povolenie, lebo na nich žiadne zákony neplatia. Toto má byť v poriadku? Toto keby spravil niekto z majoritného obyvateľstva, tak mu ten dom do určitej doby zbúrajú, lebo takému by odmietli vydať stavebné povolenie. Takže stále sú tí chudáčikovia diskriminovaný a utláčaný?
Hughito a nakoľko si ich tak veľmi zastávaš, tak by som ti doprial aby si mal takú čvargu v susedstve, ako som zažil ja tento víkend. Potom by si sa zbadal a nerozdával karmy za to, že niekto nie je taký humanista voči tej čvarge, ako si ty. A aby som nezabudol. Taký bordel aký som popísal tam robia veľmi často. V okolí tých chatrč je to samá špina, rozliezli sa aj na susedný pozemok, kde zvalili plot a spravili si z toho pozemku smetisko. A mimo toho sú u nich na dennom poriadku hádky, bitky a ohrozovanie ostatných ľudí, ktorý chcú slušne bývať. Prajem ti, aby si mal takúto čvargu za susedov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

:lol: :D
na to nemam co povedat, ze "len cisla" :mrgreen:
Innocence
VIP
VIP

Noobsz DJ napísal:Nejaká ženská im jednoducho povedala, že cigáni nepotrebujú žiadne stavebné povolenie, lebo na nich žiadne zákony neplatia.
To, že ich tak odbila nejaká znechutená úradníčka, neznamená, že pre Cigánov zákony skutočne neplatia. Platia, rovnako ako pre nás všetkých a v tomto prípade sa ťažko odvolávať na to, že rozhodnutie bolo urobené na základe etnicity - spomeň si napr. na Talapku a jeho nelegálne postavenú vilu pri Senci. Skôr by som povedal, že v tomto prípade zohrali rolu peniaze Turka. S druhou časťou Tvojej výpovede ale súhlasím, osady sú v dezolátnom stave, žiadna úcta k majetku, žiadna hygiena, nekultúrne správanie.
Napísať odpoveď