Trošku konverzácie cez SS s Wb69 ..dovolím si (snáď mi odpusíš) vyiahuť jeden bod verejne do témy z dôvodu, že sa to tu rozoberalo
Wb69 napísal:ad posledný odstavec - nie, radšej knihu, nechcem sa tiež opakovať furt, keď to nemá význam.. máš úplnú pravdu, farba ksichtu ľudí determinuje ku kriminálnej činnosti apod.
LuksKE napísal:môžeš ma citovať, kde som napísal, že farba ksichtu, hlavy, pleti determinuje ku kriminalite? cituj ma kde som to napísal, tak ako si to ty teraz interpretoval...cituj, alebo drž hubu
Wb69 napísal:možno nie, ale potom nechápem, prečo si ma v tej k- odkazoval tam, kam si ma odkazoval a ako si to myslel, hlavne u toho "najviac takýchto indivíduí je práve z radov tohto etnika" by si mohol teda jako odcitovať, z ktorej štatistiky vychádzaš, aj keď možno v tom máš pravdu, neviem..
pamätám si časy, keď sme sa tu naťahovali o romskej kriminalite a štatistikám, atď. Vtedy tu
hughito vehementne vystupoval proti akýmkoľvek štatistikám robeným na základe rasy, etnickej prislušnosti, či podobne, ktoré by poukazovali na kriminalitu. Teraz keď napíšem vetu
"najviac takýchto indivíduí je práve z radov tohto etnika", tak odomňa
Wb69 žiada aby som to doložil štatistikou. Veľmi rád by som ti to doložil, keby tvoj kolega toľko nebojoval proti týmto štatistikám, spolu s mimovládkami, ktoré by jasne ukázali kto má v tejto veci pravdu. Takže nie, štatistiku na to nemám, no môžeš si ju robiť sám som zvedavý na aký výsledok prídeš. A prečo som napísal tú tebou citovanú časť? Lebo už neviem ako dlho som nečítal článok o viacnásobne súdne trestanom bielom do 20 rokov, za to každú chvíľu tú máš články o mladých z tohto etnika, či už viac násobne, alebo prvý raz v 15tich (ani pre toho to nebude posledný krat)
Viď,
ďalší prípad. Iba 16 ročný. (aj toto je tá krádež, že nemám čo do huby? )
LuksKE napísal:radšej povedz, či je podľa teba normálne byť 19tich 5krát súdne trestaný
Wb69 napísal:záleží aj, či sú to nejaké nevyprovokované a neodpostatnené násilné trestné činy ako henten, alebo nejaký shoplifting z dôvodu, že nemám čo do huby, ale ak to prvé a podobné veci, tak nie.
A to akože vykradnúť obchod "lebo nemám čo do huby" je ako oka podľa teba? Či je to nejaký menší trestný čin alebo čo? ..Ono problém je v tom, že pri krádežiach "nemám čo do huby" za zvyčajne kradne alkohol (robím v obchode, aby si zase nepýtal štatistiku), ešte som nezažil, žeby cigáni utekali z obchodov s 5timi chlebmi, 30 rožkami, 3kg múky, 4 kg zemiakov, salámy, maslá, syry atď.. Aj počas rabovačiek v roku 2004 z obchodov spoluobčania najčastejšie rabovali alkohol a cigarety, jedlo bolo druhoradé - hlavne, že rabovať začali preto, lebo im siahli na dávky a kričali, že nemá z čoho deti nakŕmiť, tak ak kŕmia deti alkoholom, tak už vieme prečo tá kriminalita.
ad
hugo, tiež by si mohol na niečo zareagovať. či chceš povedať, že celý môj posledný post adresovaný tebe bol primitívny a nestojí za reakciu? zase som klesol? či snáď nechodíš na tie isté akcie ako tí pankáči s čučom? a podľa teba je tiež ok byť 5 krát v devätnástich súdne trestaný?