Rozbeh PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Krni73
Amateur
Amateur

Rozbeh PC

Príspevok od používateľa Krni73 »

Chcem sa spitat v com by mohol byt problem. ide oto ze ked som zvysil frekvenciu CPU v BIOSE z povodnych 200 (1.8 GHz) na napr. 250 (2. nieco neviem presne. A ked som ho restartol zapinal sa na 3krat. Tak ze rozsvitili diody aj bolo pocut ako zacina vsetko bezat, ale zhasne vsetko sa vypne, a este 2krat to spravi, ale iba na 3krat sa nastartuje poriadne. :? :? :P :P
galleon
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa galleon »

no ved daj naspet defalutnu frekvenciu cpu a daj ulozit rr, ked nevies ako tak vyber baterku z maticnej dosky :) ono hodi vsetky nastavenia na deflautne...
Krni73
Amateur
Amateur

galleon napísal:no ved daj naspet defalutnu frekvenciu cpu a daj ulozit rr, ked nevies ako tak vyber baterku z maticnej dosky :) ono hodi vsetky nastavenia na deflautne...
Ved to viem ale ja som ho chcel pretaktovat. :) :)
Sheep
Addict
Addict

Re: Rozbeh PC

Príspevok od používateľa Sheep »

Krni73 napísal:Chcem sa spitat v com by mohol byt problem. ide oto ze ked som zvysil frekvenciu CPU v BIOSE z povodnych 200 (1.8 GHz) na napr. 250 (2. nieco neviem presne. A ked som ho restartol zapinal sa na 3krat. Tak ze rozsvitili diody aj bolo pocut ako zacina vsetko bezat, ale zhasne vsetko sa vypne, a este 2krat to spravi, ale iba na 3krat sa nastartuje poriadne. :? :? :P :P
je mozne ze sa procak prehrieva a tak sa snazi vypnut...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

uznaj ze jednorazova zmena z 200 na 250 je trosku moc, radsej to sprav v krokoch po "10" a testuj stabilitu
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

jednoznacne si to prehnal s frekvenciou..
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

preco prehnal? ja ked som poskladal PC a zabehol, tak som FSB vytasil rovno z 200 na 300MHz, mierna uprava Vcore a SPD a CPU ide stabilne 24/7... neboj sa menit FSB vo vacsich krokoch ale prisposob tomu aj ostatne hodnoty... ak mas stock cooler, nemal by byt problem, ja ho mam tiez :D ... btw o aky cpu sa jedna?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

jjhacker napísal:preco prehnal? ja ked som poskladal PC a zabehol, tak som FSB vytasil rovno z 200 na 300MHz, mierna uprava Vcore a SPD a CPU ide stabilne 24/7... neboj sa menit FSB vo vacsich krokoch ale prisposob tomu aj ostatne hodnoty... ak mas stock cooler, nemal by byt problem, ja ho mam tiez :D ... btw o aky cpu sa jedna?
preco ?? pretoze ak si si nevsimol tak mu PC blbne :roll:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Krni73 napísal:Chcem sa spitat v com by mohol byt problem. ide oto ze ked som zvysil frekvenciu CPU v BIOSE z povodnych 200 (1.8 GHz) na napr. 250 (2. nieco neviem presne. A ked som ho restartol zapinal sa na 3krat. Tak ze rozsvitili diody aj bolo pocut ako zacina vsetko bezat, ale zhasne vsetko sa vypne, a este 2krat to spravi, ale iba na 3krat sa nastartuje poriadne. :? :? :P :P
Čože to máš za PC?
Krni73
Amateur
Amateur

fikus-kukis napísal:Čože to máš za PC?
mam Intel Core 2 Duo E4300 1.80 GHz, 800 MHz FSB, 2MB L2 Cache :P :P
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Mrkni sa na

Kód: Vybrať všetko

www.forum.zive.sk
:wink:
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

Šu-Do napísal:preco ?? pretoze ak si si nevsimol tak mu PC blbne :roll:
neblbne to robi aj mne, aj znamym co maju intel core a robia OC...
Krni73
Amateur
Amateur

jjhacker napísal:neblbne to robi aj mne, aj znamym co maju intel core a robia OC...
Tak a co sa stim da robit :oops: :oops: :P
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

kedze to vyzera na problem s MoBo a jej neschopnostou pretaktovat CPU, tak len dve veci: nic (ale moze pomoct flash biosu), alebo kupit inu MoBo. :P
ako to ide s dobrou MoBo, sa docitas napr. tu: http://xtreview.com/addcomment-id-946-v ... cking.html
Napísať odpoveď