rozne srandy, ktore mozeme vyrobit doma
-
Stenky
Professional
raz som sem daval toto:
Dymovnice
planujem troska poexperimentovat s pyrotechnikou a spravit mortar dymovnicu, co sa naladuje do rury, odpali a pocas letu spravi za sebou dymovu stopu (farebnu...) a popripade v lete exploduje a rozhadze mensie dymiace shrapnely na vsetky strany (idem rekonstruovat exploziu raketoplanu Discovery
)
alebo ak sa mi podari spravit farebny dym tak vrstvene dymovnice co budu pocas horenia menit farbu dymu, respektive zaroven pustat viac farebny dym.... moznosti je veeeeela
Dymovnice
planujem troska poexperimentovat s pyrotechnikou a spravit mortar dymovnicu, co sa naladuje do rury, odpali a pocas letu spravi za sebou dymovu stopu (farebnu...) a popripade v lete exploduje a rozhadze mensie dymiace shrapnely na vsetky strany (idem rekonstruovat exploziu raketoplanu Discovery
alebo ak sa mi podari spravit farebny dym tak vrstvene dymovnice co budu pocas horenia menit farbu dymu, respektive zaroven pustat viac farebny dym.... moznosti je veeeeela
K tomu horúcemu ľadu: Nie je to náhodou tá istá zložka, ako v tých pytlíkoch, ktoré boli jednú dobu dodávané k róznym produktom v lekárňach (ginkoprim a podobne)? Bol to takých vankúšik s plieškom vo vnútri. Keď sa pliešok ohol, kvapalina vo vankúšiku ztvrdla a bola teplá. Varom sa to zasa dostalo do povodneho stavu.
-Tu na hojkovi bola o tom téma, kde sa na to snažilo zopár ľudí príjsť, že čo je to za látku..
-Tu na hojkovi bola o tom téma, kde sa na to snažilo zopár ľudí príjsť, že čo je to za látku..
-
Stenky
Professional
to je normalne zlozka hnojiva aka liadok
inac uplne legalne napr tu www.pgchem.sk
ja som naposledy vzal 4.5 kg
inac uplne legalne napr tu www.pgchem.sk
ja som naposledy vzal 4.5 kg
-
Stenky
Professional
mozes zmiesat uplne kludne, len to ovplyvni intenzitu horenia.
druha vec je ze ciste KNO3 je ta na 98-99.5% ciste bez primesi
v hnijive tak 80% ciste.
ak to nebudes topit na sporaku a len to zmiesas nieje problem. pokial to mas v plane vtavit do roztopeneho cukru na sporaku, tak primesy KNO3 cize neciste ti mozu znizit teplotu topenia co je neziaduce, lebo ked ju presvihnes tak KNO3 sa vznieti.....
druha vec je ze ciste KNO3 je ta na 98-99.5% ciste bez primesi
v hnijive tak 80% ciste.
ak to nebudes topit na sporaku a len to zmiesas nieje problem. pokial to mas v plane vtavit do roztopeneho cukru na sporaku, tak primesy KNO3 cize neciste ti mozu znizit teplotu topenia co je neziaduce, lebo ked ju presvihnes tak KNO3 sa vznieti.....
-
Stenky
Professional
mas 3 moznosti ako spravit zmes cukor KNO3
a) na sporaku roztopis cukor a vmiesas tam KNO3. toto je asi najriskantnejsie. ked pouzivas plynovy sporak tak priamy plamen ti moze zapalit zmes na panvici a ta ti vyhori a zadymi cely byt.
tu je dolezite ze topis cukor a nesmies dosiahnut teploty topenia KNO3 pri ktorej sa ti vznieti. tu si vzdy davam pozor aby som KNO3 vmiesaval do cukru a aby sa kopky soli nepovalovali na panvici mimo cukru (treba ho co najskor zabalit, vmiesat do roztopeneho cukru, nenechat v kontakte s platnou pridlho)
b) nasypes to cele do maziara a cele to premiesas a rozdrvis a nechas v prasku. celkom bezpecne ale nedrzi to tvar.
c) zmiesas cukor a KNO3 v nadobe a mierne to zalejes vodou aby si dostal pastu. tu potom vysusis. celkom to drzi tvar ale voda moze robit obstrukcie pri zapalovani ked to nemas dobre vysusene.
ja osobne pouzivam metodu A. topim cukor a to rovno na plynovom plameni
zatial sa nic nestalo a dufam ze sa ani nestane. davam si velky bacha. dolezite su ochranne pomocky (okuliare, zastera...)
elektricka platna je urcite bezpecnejsie riesenie...
a) na sporaku roztopis cukor a vmiesas tam KNO3. toto je asi najriskantnejsie. ked pouzivas plynovy sporak tak priamy plamen ti moze zapalit zmes na panvici a ta ti vyhori a zadymi cely byt.
tu je dolezite ze topis cukor a nesmies dosiahnut teploty topenia KNO3 pri ktorej sa ti vznieti. tu si vzdy davam pozor aby som KNO3 vmiesaval do cukru a aby sa kopky soli nepovalovali na panvici mimo cukru (treba ho co najskor zabalit, vmiesat do roztopeneho cukru, nenechat v kontakte s platnou pridlho)
b) nasypes to cele do maziara a cele to premiesas a rozdrvis a nechas v prasku. celkom bezpecne ale nedrzi to tvar.
c) zmiesas cukor a KNO3 v nadobe a mierne to zalejes vodou aby si dostal pastu. tu potom vysusis. celkom to drzi tvar ale voda moze robit obstrukcie pri zapalovani ked to nemas dobre vysusene.
ja osobne pouzivam metodu A. topim cukor a to rovno na plynovom plameni
elektricka platna je urcite bezpecnejsie riesenie...
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
hhno ja neviem tie metody sa mi pacia asi skusim najprv tu metodu C ak to nepojde tak skusim A a do coho mam dat KON3 v metode B ?
inac dikes moc a pocuj prosim ta cize nevadi ak kupim hnojivo a zmiesam cukor s tim nebude to neak posobyt na horenie alebo nemoze to zapricinit inu reakciu ?
dikes za odpoved
-
Stoporko
VIP
primesy v hnojive ti znizia teplotu topenia KNO3, cize si musis dat viac bacha nato aby si tu teplotu nepresvihol, inak vetras byt.
Inac, otazka do plena, nesiel by ziskat cisty jod z jodovej tinktury? Ved to je vlastne roztok etanolu a jodu. Skoda ze uz nemame anorganicke labaky
nie je kde skusat...
Inac, otazka do plena, nesiel by ziskat cisty jod z jodovej tinktury? Ved to je vlastne roztok etanolu a jodu. Skoda ze uz nemame anorganicke labaky
j a som octan sodny vyrabal doma z octu a sody bikrbony
staci pouzit obycajny kuchynsky ocot az nato ze vysledny octan nebude cisto biely ale do hneda zafarbeny a nesmie sa do toho pouzit kypriaci prasok ale soda bikarbona
mam aj video na ceknito vola sa to : acetat sodika mrknite to
alebo mam aj navod na vyrobu na svojej stranke :pongo.nolimit.cz
staci pouzit obycajny kuchynsky ocot az nato ze vysledny octan nebude cisto biely ale do hneda zafarbeny a nesmie sa do toho pouzit kypriaci prasok ale soda bikarbona
mam aj video na ceknito vola sa to : acetat sodika mrknite to
alebo mam aj navod na vyrobu na svojej stranke :pongo.nolimit.cz
-
Grim
Darca
neviete kde zoženiem jód a amoniak? Inšpiroval ma erytrocyt.
-
PATO555148
Novice
Re: rozne srandy, ktore mozeme vyrobit doma
Octan Sodný
http://sk.wikipedia.org/wiki/Octan_sodn%C3%BD
Dá sa vyrobiť neutralizáciou kyseliny octovej hydroxidom sodným alebo hydrogénuhličitanom sodným:
CH3COOH + NaOH → CH3COONa + H2O
CH3COOH + NaHCO3 → CH3COONa + H2O + CO2
alebo
http://www.pongo.nolimit.cz/acetat-sodi ... vek-6.html
http://sk.wikipedia.org/wiki/Octan_sodn%C3%BD
Dá sa vyrobiť neutralizáciou kyseliny octovej hydroxidom sodným alebo hydrogénuhličitanom sodným:
CH3COOH + NaOH → CH3COONa + H2O
CH3COOH + NaHCO3 → CH3COONa + H2O + CO2
alebo
http://www.pongo.nolimit.cz/acetat-sodi ... vek-6.html
-
Clean_Up
Professional
Re: rozne srandy, ktore mozeme vyrobit doma
Fajn srandy sa tu dajú nájsť, len tie chemikálie a pod. sa ťažko zháňajú. Ináč pozerám, že sa tu dosť ludí vyzná do chémia vzorcov a tak.
Len čakám, že si tu niekto vyžiada recept na péčko.
Skúšali ste spraviť niekto ten lad?
Skúšali ste spraviť niekto ten lad?