rozsirenie internetu na dve pocitace..

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
jano23
Amateur
Amateur

rozsirenie internetu na dve pocitace..

Príspevok od používateľa jano23 »

Sused nam dal pripojenie internetu cez magio ..,potiahli sme kabel ku nam...no a z toho kabla by som chcem napojit dve pocitace..
Da sa to zapojit niejakou zmenu IP adresy v PC, alebo treba dalsi ruter??
dakujem
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: rozsirenie internetu na dve pocitace..

Príspevok od používateľa chrono »

Buď použiješ ten router, alebo, ak ti nevadí, že jeden počítač bude musieť byť zapnutý vždy, keď budeš chcieť používať internet na tom druhom PC, stačí tie dva PC prepojiť a správne nastaviť -> Staviame domacu siet
jano23
Amateur
Amateur

nebude mi vadit ked budu oba za PC zapnute....vdaka idem to skusit..

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2010, 15:04)
nasiel som toho hodne popisane len by som si chcel potvrdit postup ci idem nato spravne..
AKO PRVE:
potrebujeme: krizovy kabel s RJ45

Najskor na prvom PC nastavime Ip 192.168.0.1 a maska podsiete 255.255.255.0
Druhe PC Ip 192.168.0.2 a maska ta ista.
na obidvoch pc vypneme Firewall....PC dame do rovnakej pracovnej skupiny a hotovo.

Pokial chceme zdielat aj net, na druhom pc kde ceme mat zdielany net dame v nastaveniach Defautnu branu: 192.168.0.1 VYCHODZIE Dns to iste, dalej na prvom pckde mame net nstavime povolit ostatnym uzivatelom zdielat internet...par restartov a hotovo

AKO DRUHE:
1. Štart -> Nastavenia -> Sieťové pripojenia
2. V tom one máš vľavo v menu (druhé zhora) že: Nastaviť domácu sieť alebo sieť malej kancelárie, klikni nato a tam daj Ďalej a potom ešteraz Ďalej
3. Sa ti zobrazia tri možnosti. Na materskom PC kde je internet zvoľ prvú (hornú): Tento počítač má priame pripojenie na internet. Ostatné počítače v sieti sa pripájajú prostredníctvom tohto počítača.
4. Potom choď ďalej, ďalej, ďalej (nič nemeň iba klikaj) potom ti začne konfigurovať to prečkaj a potom sa ti zobrazí jedno menu.
5. Tam zvol poslednú možnosť (úplne dole) že: Dokončiť sprievodcu (nie je potrebné spustiť sprievodc na iných počítačoch)
6. Potom choď k druhému PC ktorý bude ako hosťovský a tam všetko zopakuj s tým rozdielom že bod 3 daj voľbu v strede a tá je: Tento počítač sa pripája na internet prostredníctvom iného počítača v sieti alebo prostredníctvom domácej brány.

JE TO TEN SPRAVNY POSTUP?
dakujem
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Úplne jednoduche by bolo kupit aj lacný switch a je po problémoch
jano23
Amateur
Amateur

kupil som si switch 5-Port a fakčí to.
vdaka za radu.
Napísať odpoveď