Sused nam dal pripojenie internetu cez magio ..,potiahli sme kabel ku nam...no a z toho kabla by som chcem napojit dve pocitace..
Da sa to zapojit niejakou zmenu IP adresy v PC, alebo treba dalsi ruter??
dakujem
rozsirenie internetu na dve pocitace..
Re: rozsirenie internetu na dve pocitace..
Buď použiješ ten router, alebo, ak ti nevadí, že jeden počítač bude musieť byť zapnutý vždy, keď budeš chcieť používať internet na tom druhom PC, stačí tie dva PC prepojiť a správne nastaviť -> Staviame domacu siet
nebude mi vadit ked budu oba za PC zapnute....vdaka idem to skusit..
//autoeditácia príspevku (18 Jan 2010, 15:04)
nasiel som toho hodne popisane len by som si chcel potvrdit postup ci idem nato spravne..
AKO PRVE:
potrebujeme: krizovy kabel s RJ45
Najskor na prvom PC nastavime Ip 192.168.0.1 a maska podsiete 255.255.255.0
Druhe PC Ip 192.168.0.2 a maska ta ista.
na obidvoch pc vypneme Firewall....PC dame do rovnakej pracovnej skupiny a hotovo.
Pokial chceme zdielat aj net, na druhom pc kde ceme mat zdielany net dame v nastaveniach Defautnu branu: 192.168.0.1 VYCHODZIE Dns to iste, dalej na prvom pckde mame net nstavime povolit ostatnym uzivatelom zdielat internet...par restartov a hotovo
AKO DRUHE:
1. Štart -> Nastavenia -> Sieťové pripojenia
2. V tom one máš vľavo v menu (druhé zhora) že: Nastaviť domácu sieť alebo sieť malej kancelárie, klikni nato a tam daj Ďalej a potom ešteraz Ďalej
3. Sa ti zobrazia tri možnosti. Na materskom PC kde je internet zvoľ prvú (hornú): Tento počítač má priame pripojenie na internet. Ostatné počítače v sieti sa pripájajú prostredníctvom tohto počítača.
4. Potom choď ďalej, ďalej, ďalej (nič nemeň iba klikaj) potom ti začne konfigurovať to prečkaj a potom sa ti zobrazí jedno menu.
5. Tam zvol poslednú možnosť (úplne dole) že: Dokončiť sprievodcu (nie je potrebné spustiť sprievodc na iných počítačoch)
6. Potom choď k druhému PC ktorý bude ako hosťovský a tam všetko zopakuj s tým rozdielom že bod 3 daj voľbu v strede a tá je: Tento počítač sa pripája na internet prostredníctvom iného počítača v sieti alebo prostredníctvom domácej brány.
JE TO TEN SPRAVNY POSTUP?
dakujem
//autoeditácia príspevku (18 Jan 2010, 15:04)
nasiel som toho hodne popisane len by som si chcel potvrdit postup ci idem nato spravne..
AKO PRVE:
potrebujeme: krizovy kabel s RJ45
Najskor na prvom PC nastavime Ip 192.168.0.1 a maska podsiete 255.255.255.0
Druhe PC Ip 192.168.0.2 a maska ta ista.
na obidvoch pc vypneme Firewall....PC dame do rovnakej pracovnej skupiny a hotovo.
Pokial chceme zdielat aj net, na druhom pc kde ceme mat zdielany net dame v nastaveniach Defautnu branu: 192.168.0.1 VYCHODZIE Dns to iste, dalej na prvom pckde mame net nstavime povolit ostatnym uzivatelom zdielat internet...par restartov a hotovo
AKO DRUHE:
1. Štart -> Nastavenia -> Sieťové pripojenia
2. V tom one máš vľavo v menu (druhé zhora) že: Nastaviť domácu sieť alebo sieť malej kancelárie, klikni nato a tam daj Ďalej a potom ešteraz Ďalej
3. Sa ti zobrazia tri možnosti. Na materskom PC kde je internet zvoľ prvú (hornú): Tento počítač má priame pripojenie na internet. Ostatné počítače v sieti sa pripájajú prostredníctvom tohto počítača.
4. Potom choď ďalej, ďalej, ďalej (nič nemeň iba klikaj) potom ti začne konfigurovať to prečkaj a potom sa ti zobrazí jedno menu.
5. Tam zvol poslednú možnosť (úplne dole) že: Dokončiť sprievodcu (nie je potrebné spustiť sprievodc na iných počítačoch)
6. Potom choď k druhému PC ktorý bude ako hosťovský a tam všetko zopakuj s tým rozdielom že bod 3 daj voľbu v strede a tá je: Tento počítač sa pripája na internet prostredníctvom iného počítača v sieti alebo prostredníctvom domácej brány.
JE TO TEN SPRAVNY POSTUP?
dakujem
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Úplne jednoduche by bolo kupit aj lacný switch a je po problémoch
kupil som si switch 5-Port a fakčí to.
vdaka za radu.
vdaka za radu.