Rozvody-cena

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozvody-cena

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

begbeee: som Ti (opat) zabudol odpisat na SS, ale kedze na vsetko odpovedali chalani, tak aspon v skratke: styl jazdy ma markantny vplyv na vydrz, ono za tych 1000km sa nic nestane, ale urcite ich daj vymenit, nie je to az taka palka a mas pokoj dalsich 120 000km... co sa tyka setrnosti, tak pretacania a podtacania by som sa nebal, skor brzdenia motorom a rychleho preradovania, ak nie si na spojku este zvyknuty... no a chezterov motor sa naozaj nemoze "stretnut", hornu uvrat ma totizto nizsie ako najnizsiu polohu ventilov :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

CheZteR napísal:chvalabohu za sr20, pri nissanoch sa ventil s piestom nestretne
Keď som mal ešte Nissan, tak na slovenskom fóre danej automobilky sa toto tiež riešilo. Ak si dobre pamätám, tak Nissan Primera to mala riešené tak, že ventily sa s valcami nemali ako stretnúť. Ja som mal Nissan Almera N15 a ani neviem, ako to bolo riešené tam. Inač ak sa menia rozvody, tak sa poväčšine preventívne mení aj vodná pumpa. Ale ak má to auto nabehaných fakt len 55 000km, tak ju asi ani nebude treba meniť. Ja mám v mojom aute reťazové rozvody, takže aspoň o výmenu rozvodov sa veľmi starať nemusím.

Neviem, či mám ja také šťastie, ale na žiadnom svojom aute som rozvody meniť nemusel.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

celkom zaujimavy clanok o nesmrtelnych retazovych rozvodoch http://www.auto.cz/pohony-rozvodu-remen ... tezu-70246
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Noobsz DJ
Guru
Guru

Ja mám ešte v aute poctivý motor. Konkrétne je to od BMW a jedná sa o motor s označením M 47 R. Montoval sa do ROVER 75. Na českom fóre danej automobilky boli preberané aj tieto rozvody a sú majitelia s kúskami, ktoré majú nabehané 300 000km a doteraz rozvody menené neboli. Dokonca ani reťaze. Len to v pravidelných intervaloch dávali kontrolovať a autu dopriali každých 15 000km nový motorový olej. Taktiež aj na jednom anglickom fóre venovanom len ROVER 75 sú ľudia, ktorý majú nabehaných na tých motoroch xyz km a bez takýchto servisných zásahov.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to, ze to auto vydrzi, este neznamena, ze je to zodpovedne... pri autach, ktore jazdia iba dialnice, tie rozvody vydrzia 3x viac, ako pri cestach po meste... to je, ako keby som napisal, ze som v aute nemenil olej 50 000 km a stale ide...
Noobsz DJ
Guru
Guru

RATZINGER666 - ja som ale napísal, že ich v pravidelných intervaloch kontrolujú, nie že na to serú s tým "však to musí niečo vydržať". Aj na zrazoch sa majitelia týchto áut bavia o výdrži a údržbe a keď ich tak počúvam, tak mám čím ďalej, tým väčší pocit, že som si vybral dobre.

Keď som sa pri kúpe auta pýtal, kedy boli menené rozvody, tak predchádzajúci majiteľ mi zahlásil, že pri 128 000km. To som sa mu len zasmial. Ešte pred tou otázkou som si prezrel servisnú knižku a v nej bola iba kontrola rozvodov, nie výmena. Keby som chcel ja teraz tie rozvody meniť len kvôli dobrému pocitu, tak by som za to dal nejakých +/- 700€.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ale original, nie? ak by som ja daval original, tak original nissan stoji 10t kč iba sada bez práce, na Slovensku som sa radsej nepytal, za nacipovanie immo si pytali 112€ :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Noobsz DJ: aha, rozumiem :)
Napísať odpoveď