Rucna brzda alebo zaradena rychlost?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MaTT5
Expert
Expert

Rucna brzda alebo zaradena rychlost?

Príspevok od používateľa MaTT5 »

Co robite vy a ked nechate auto stat? V autoskole hovoril nechat zaradenu rychlost, doma zasa ze rucna brzda tam nieje len ako ozdoba, tak co je lepsie?
Suffel
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

najlepsie je oboje :wink: ale myslim ze staci rucna samozrejme ak brzdi :D
MaTT5
Expert
Expert

jj, len nektori strasia ze rucna v zime primrza atp tak som chcel vedet nazory :P
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja som tiez za obidve moznosti, sice niekto ti povie, ako hovorili mne na autoskole, ze rucna ti moze v zime zamrznut a bla bla bla.... :roll: najlepsie mat obe, hlavne v kopci, istota je istota :)

// ako vravim, kktina na n-tu, mne v zivote nikdy nic nezamrzlo... a aj ked rovno zamrzne, tak raz hadam odmrzne :D
MaTT5
Expert
Expert

haa jj :P ja som bol v poslednej dobe zvyknuty akurat zaradit rychlost ale nejak sa mi to prestalo pacit ked sa pri nastupovani do auta pohupovalo dopredu dozadu, zacal som mat obavy aby tam neco nepovolilo :P
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja dávam iba rýchlosť, lebo mi jednak bolo povedané, že RB primŕza a navyše sa zbytočne naťahuje lanko a treba to potom nastavovať...momentálne nemám lanko, takže s ručnou nebrzdím ani v kopci, dávam si tehlu, ak je nejaká po ruke...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Grim-Reaperka napísal:a navyše sa zbytočne naťahuje lanko a treba to potom nastavovať
:D toto hovori za vsetko :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

vacsinou je to zbytocne ale aj aj ... tiez nenavidim ked sa auto pri nastupovani pohupuje jak lodka :-) ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja nechávam rýchlosť.. jedine ak som na nejakom briežku, tak to podporím aj ručnou.

A v garáži a na záhrade pred domom neutrál bez ručnej.. nech si oddýchne aj jedno aj druhé..

;)
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

tak ja mam realnu skusenost ze brzda zamrzla, bolo to na maminom sluzobnom aute ktore nebolo nikdy garazovane a malo svoj vek a v zime mama doma zatiahla brzdu na noc a bol velky mraz a rano sa nechceli zadne kolesa tocit, chvilu sme sa s tym trapili kym sme ich nasilu rozjazdili

ja na rovinke hadzem iba rychlost, v kopci oboje
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Ja dávam aj, aj. Mám pocit, že keď dám aj rýchlosť aj ručnú, tak je auto lepšie zabezpečené. :D Ak nechávate hodenú rýchlosť, tak akú? 1, alebo R?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Nechávam rýchlosť aj ručnú.

Rýchlosť, respektíve R dávam kvôli zámku prevodovky, a silou zvyku už aj druhom aute, ktoré ho nemá :D.
No a ručnú preto, lebo neznášam, keď nastúpim, stlačím spojku pri odomykaní zámku prevodovky a auto sa sunie dopredu/dozadu. Samozrejme dalo by sa zase pridržať nožnú brzdu, ale... dokonca keď nastupujem do auta, tak niekedy automaticky najprv zatiahnem ručnú, naštartujem, rýchlosť a povolím - proste sila zvyku a už nejako zautomatizované celý proces, aj keď logiku to zrejme nemá :oops:.

Ale zas má to aj výhody, raz sa mi stalo, že som pri štartovaní omylom nechal rýchlosť -> motor chytí, a ja púšťam spojku. Nebyť zatiahnutej ručnej tak oklepem stenu garáže...
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

ja nechavam 1čku, lebo na R-ku sa zaťažuje spružina manžety(na renaulte) a ručna velmo nespoluracuje resp. až na desiatom zube, lebo lanko nie je našpanovane
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

stale davam R (zamok) a rucnu len ked zastanem do kopca
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no zamrznut zamrzne tak skodovka :-D ale to tak isto aj zahrdzavie taka jedna nam stoji pred barakom inak by uz bola na vrakaci :-D inak tez stojim vacsinou na rucnej sak ona tam hlavne nato aj je akurat ked z kopca tak zaradim rychlost bud 5 alebo R podla toho ci ma auto tendenciu rozbehnut sa do zadu abo dopredu a tam este vytacam aj kolesa smerom od cesty keby dake hovado domna tuklo nech sa auto tahne do bezpecia
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Runes napísal:ked z kopca tak zaradim rychlost bud 5 alebo R podla toho ci ma auto tendenciu rozbehnut sa do zadu abo dopredu
Hmm.. Prečo 5? Ak dobre chápem prevodové pomery, tak auto je teoreticky na 1 lepšie zabezpečené, ako keď dáš do 5 nie? Lebo potrebuješ viacej otáčok motora aby si pohol aj autom.

A druhé, ale o tom už nie som až tak presvedčený - myslím že nemá vplyv pri státí v kopci či dávame 1 alebo R podľa smeru svahu - auto je možné roztlačiť dopredu aj na spiatočke, nie? Brzdnú silu určuje iba prevodový pomer.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

pretoze som strojar ale na roboty zamerany :-D tak preto lebo prevodovky a tieto veci mi hovoria daco vo vypocte ale vobec nie v praxi :-) inak povedane cast ktora ma absolutne netrapi ale skor znepriemnuje studium :-D
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

ja uprednostnujem rychlost (som zvyknuty davat R, kamarat zasa dava 1) a rucnu pritahujem k rychlosti iba ak je kopec....

inac rucna v zime..... GG
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

ručna brzda
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

rucnu pouzivam len na rozbehy do strmeho kopca ked za mnou stoja auta. parkujem na jednotke (alebo na N ked parkujem pozdlzne a som napasovany medzi autami na par cm. ked niekto nevie odtial ist prec, nech kus potlaci). to, ze rucna zamrzne je skor mytus ako pravidlo. rucna zamrzne, len ked je plna bordelu. ked je o auto starane a vsetko kolo brzdy je ciste, nema co zamrznut.
Napísať odpoveď