RX480 alebo R9 Fury?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

RX480 alebo R9 Fury?

Príspevok od používateľa Thommas »

Zdar. Chcem vymeniť nepodarok menom GTX970 za poriadnu AMD kartu. Zvažujem len RX480 8GB nereferenčnú alebo R9 Fury. Oplatí sa doplatok pre Fury (~30€) s 4GB RAM alebo zostať len pri RX480? Vďaka.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: RX480 alebo R9 Fury?

Príspevok od používateľa hojko »

Preco prave AMD???
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Napríklad tebou odporúčaný Dell s FreeSync, čo už mám doma a horibilne zlé skúsenosti s nVidia, takisto bludy čo mi stvára terajšia nV.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

OMG

Príspevok od používateľa test »

Co maju problemy tvojej terajsej dakej starej nVidia karty spolocne s kupou novej karty? nVidia ma zase G-Sync.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Viem, že nV má G-Sync, ale monitor mi podporuje FreeSync. A už mám rakovinu z nV kariet. Teraz mám GTX970, ktorá je výkonovo len chlp pod RX480, predsa budem meniť. Katastrofa je regulácia ventilátorov, ovládače, bezvýznamné BSoD, FPS Lag, game crashe, a ešte mnoho mnoho vecí, čo sa mi stále vlečú s nV. S AMD som od 5770 nemal žiaden problém.
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Chudák, teraz všetci doňho prečo si nekupuje nvidiu :lol: :roll:
Na akom rozlíšení hráš? 4GB vram vo väčšine hier pri full HD stačí, napr. mne také GTAV papalo 3,8-3,9GB, to bol asi maximum zo všetkých hier. Fury je výkonovo o chlp lepší, asi adekvátne cene. Byť tebou, snažím sa nájsť nejakú dobrú deal na hociktorú z nich a zobrať to.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hrám zatiaľ na FullHD, nevylučujem ale ani vyššie rozlíšenie.
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Ak nevylučuješ xfire tak 480 je lepšia voľba, ale osobne by som ostal pri jednej karte.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Už len zistiť, kedy (a či) bude RX480 Toxic alebo Vapor-X a môžem objednávať.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Téma už trošku stará...takže...pár vecí...

"Mám 2010 oktávku...boha ale samé problémy s ňu mám...s moju volgu z komunizmu som nikdaj problémy nemal!!!"
Tvl, to sú tak nepremyslené argumenty od ľudí, ktorí pravdepodobne nerozmýšľajú. Z toho, čo si napísal si akurát ty nepodarok.

Najprv k 970. 970 je výborná karta, ja som si s ňou na 1080p len tak pískal, všetko bez problémov na 60fps s max a aj TXAA (prípadne FXAA u naozaj náročných hier), niekde som dokonca riešil až 80fps, lebo som mal vtedy Dell P2414H, ktorý bol pretaktovaný na 80Hz.

Akú konkrétne máš? Je možné, že vlastným profilom pre ventilátory by si dosiahol žiadanú hlučnosť a možno vedieť ako sa tieto veci nastavujú. OC bol tiež ako lusk (mal som GB G1 Gaming - 1500MHz len taký fukot, pamäte na 8GHz a s minimálnym navýšením napätia).

FPS lag? Si si istý, že to nie je problém štandardne dokripleného engine-u? Teraz to už je bohužiaľ prípad každej tretej hry.
Ovládače? Nevidím problém
Crashe?

Bohvie, čo si porobil s kartou - nie je to pretaktovaním CPU alebo GPU (ak si nejaké skúšal)? Nemáš zaprataný Win? Nemáš halucinácie?
Taktiež to môže byť problém s preplnením VRAM, v tom prípade odporúčam prejsť na W10, tam je poriešený memory management (WDDM 2.0) na úrovni, že ak nemáš k tomu celém 8GB RAM (čo môže byť ďalším dôvodom pádov a lagov), tak dokonca ani nešťastný VRAM dizajn u 970 nebude problémom.

....
K téme "výber", poviem ti ako to je, pokiaľ obľubuješ DX9,10,11 hry (99,1% herného trhu) a nie si zameraný na DX12 tituly, tak taká 1060 6GB ti dá 1,5x výkonu RX480 za rovnakú cenu (aktuálne vyššiu, nVidie trošku zdraželi, AMD o chlp zlacneli...čo je len odzrkadlenie ich výkonového rozdielu).
Aj 3GB verzia ti dá vyšší výkon ako RX480 (potrebný W10, ktorý spraví problém s VRAM minulosťou, ak je dostatok RAM).

Ostatne, Toxic a Vapor-X už vlastne neexistuje, teraz je to Nitro.

Ešte taká Red Devilka od Powercoloru je zaujímavá.
http://www.tichepc.sk/PowerColor-Radeon ... GDDR5.html . Ostatne napríklad Asus-u a GB sa vyhýbaj, ich tohtoročné prevedenia sú úbohé.
inak chudoba čo sa týka výberu. Taký Palit (a Gainward) tento rok prišiel a zabil trh s asi najlepšími nereferenčnými verziami (nVidia-only) - masívny, tichý a ľadiaci (akože vyjadrenie, že on ľadovie, nie chladí) za až smiešne nízku sumu.

Pozri bazoš, keby sa tam vyskytla nejaká dobrá ponuka, tak pokojne aj Fury, aj keď tá karta je aká je.
Napísať odpoveď