na ORANGE .. telefón je z T-mobile .. chcel som vedieť či sa to dá aj inak ako v dákom GSM centre ..
Samsung Galaxy Ace S5830
Samsung Galaxy Ace S5830
Zdravím chcel by som sa opýtať ako odblokovať Samsung Galaxy Ace S5830
na ORANGE .. telefón je z T-mobile .. chcel som vedieť či sa to dá aj inak ako v dákom GSM centre ..

-
tm_a.s.
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Samsung Galaxy Ace S5830
flashnutím custom ROMky, alebo unbrandowanej original ROMky.
No som v tomto kus antitalent , vedel by si mi to dáko presnejšie vysvetliť ako na to ? o.O 
-
bb5unlock
Light Professional
ziadnym flashnutim ROM/FW si ho neodblokujes
jedina moznost odblokovania je zakupit kod, a zadat ho do telefonu
inak len najblizsi mobilshop, cena cca 10-15e
jedina moznost odblokovania je zakupit kod, a zadat ho do telefonu
inak len najblizsi mobilshop, cena cca 10-15e
-
tm_a.s.
Light Professional
bb5unlock :
určite .. a ja som sandokan a hompáľam sa celé dni po stromoch ...
Keby si trošku vedel niečo o mobiloch, tak vieš, že všetky Android mobily sú blokované len (a len!) softwareovo.
Nabudúce si niečo o tom prečítaj a potom znižuj karmu. Denne odblokujem niekoľko kusov mobilov (nie len android), tak asi niečo o tom viem. To, že sa mi tu nechce po xyz- krát písať ako na flash mobilu, lebo je tu xyz- tém o tom neznamená, že viem o tom také ho*no ako ty ..
Keby si trošku vedel niečo o mobiloch, tak vieš, že všetky Android mobily sú blokované len (a len!) softwareovo.
Nabudúce si niečo o tom prečítaj a potom znižuj karmu. Denne odblokujem niekoľko kusov mobilov (nie len android), tak asi niečo o tom viem. To, že sa mi tu nechce po xyz- krát písať ako na flash mobilu, lebo je tu xyz- tém o tom neznamená, že viem o tom také ho*no ako ty ..
-
bb5unlock
Light Professional
flashovanie generic alebo custom ROM nie je najmensi problem aj doma
ale odblokovanie telefonu na ineho operatora je uz nieco ine (odomknutie bootloadera alebo root ti nezrusi blokovnie na SIM jedneho operatora)
keby si vedel ako odblokovat jeho telefon (alebo akykolvek iny s androidom) na inu SIM tak mu posles presny odkaz a nie vseobecne temy ako flashovat customROM
PS: myslim si ze viem o mobiloch asi trosku viac ako ty
PS2: vsetky telefony (znacky) su blokovane len softwarovo, a vzdy aj boli, to ale neznamena ze prehratie FW/ROM zrusi blokovanie na SIM
ale odblokovanie telefonu na ineho operatora je uz nieco ine (odomknutie bootloadera alebo root ti nezrusi blokovnie na SIM jedneho operatora)
keby si vedel ako odblokovat jeho telefon (alebo akykolvek iny s androidom) na inu SIM tak mu posles presny odkaz a nie vseobecne temy ako flashovat customROM
PS: myslim si ze viem o mobiloch asi trosku viac ako ty
PS2: vsetky telefony (znacky) su blokovane len softwarovo, a vzdy aj boli, to ale neznamena ze prehratie FW/ROM zrusi blokovanie na SIM
-
tm_a.s.
Light Professional
Dobre nemal som v pláne ti to vysvetliť, len sa zasmiať, ale zmenil som názor..
Jediný operátor v SR, ktorý blokuje mobily je Telekom. Blokuje ich takým spôsobom, že :
a) iphony - blokuje cez apple tým, že pridá IMEI a SN do apple databázy - DÁ SA OBÍSŤ !
b) androidy - tým, že flashuje do nich vlastne custom romky (tzv. brandované), ktoré spôsobia, že mobily sa dajú použiť len s konkrétnou SIMkartou - DÁ SA OBÍSŤ !
... (atd, nemám čas ti vysvetľovať základy)
Ak ti je toto jasné, tak by som prešiel k Androidom. Tie sa dajú odblokovať tým, že tam prepáliš ROMku (to som poradil hneď v úvode, keby si cez svoju múdrosť čítal, tak to vieš). Tým, že tam flashneš, buď nejakú custom ROMku (áno na to sa mi tu nechcelo písať litánie, že ako na to, keď je toho plný net) alebo tam flashneš original ale nebrandovanú (to znamená napr. od operátora Orange SK). Každopádne (či sa to tvojej vševedomosti páči alebo nie, tak stačí flashnúť hocijakú ROMku (okrem Telekomáckej) a vuala, môžeš používať iných operátorov) samozrejme sa teraz bavíme v prípade Androidu:) .
PS : nie, nevieš.
PS2 : nie a u niektorých áno.
Jediný operátor v SR, ktorý blokuje mobily je Telekom. Blokuje ich takým spôsobom, že :
a) iphony - blokuje cez apple tým, že pridá IMEI a SN do apple databázy - DÁ SA OBÍSŤ !
b) androidy - tým, že flashuje do nich vlastne custom romky (tzv. brandované), ktoré spôsobia, že mobily sa dajú použiť len s konkrétnou SIMkartou - DÁ SA OBÍSŤ !
... (atd, nemám čas ti vysvetľovať základy)
Ak ti je toto jasné, tak by som prešiel k Androidom. Tie sa dajú odblokovať tým, že tam prepáliš ROMku (to som poradil hneď v úvode, keby si cez svoju múdrosť čítal, tak to vieš). Tým, že tam flashneš, buď nejakú custom ROMku (áno na to sa mi tu nechcelo písať litánie, že ako na to, keď je toho plný net) alebo tam flashneš original ale nebrandovanú (to znamená napr. od operátora Orange SK). Každopádne (či sa to tvojej vševedomosti páči alebo nie, tak stačí flashnúť hocijakú ROMku (okrem Telekomáckej) a vuala, môžeš používať iných operátorov) samozrejme sa teraz bavíme v prípade Androidu:) .
PS : nie, nevieš.
PS2 : nie a u niektorých áno.
-
bb5unlock
Light Professional
jedine v com mas pravdu v tom co si napisal je bod A o Iphone
vsetko ostatne su "blbosti" a je evidentne, ze nevies o com pises (vsetko co si napisal ti zrusi len customizaciu FW, ale nie blokovanie na SIM operatora)
a urcite sa nebudem s tebou hadat o tom kto ma pravdu, ale ak si myslis ze ty, tak sem daj jeden konkretny link kde niekto chcel odblokovat blokovanie na SIM (u samsungu s anroidom) a podarilo sa mu to prehratim ROM
PS: keby to islo tak lahko ako pises tak mi ludia neplatia 10-20e za oblokovanie telefonu (a to si pritom vedia nahrat customROM do telefonu s androidom)
vsetko ostatne su "blbosti" a je evidentne, ze nevies o com pises (vsetko co si napisal ti zrusi len customizaciu FW, ale nie blokovanie na SIM operatora)
a urcite sa nebudem s tebou hadat o tom kto ma pravdu, ale ak si myslis ze ty, tak sem daj jeden konkretny link kde niekto chcel odblokovat blokovanie na SIM (u samsungu s anroidom) a podarilo sa mu to prehratim ROM
PS: keby to islo tak lahko ako pises tak mi ludia neplatia 10-20e za oblokovanie telefonu (a to si pritom vedia nahrat customROM do telefonu s androidom)
-
guess.whoo
Redeemer
tm_a.s. zosmiesnujes sa. preflashovanim nezrusis sim lock, pravdu ma bb5
Je to už asi otváranie starej témy, ale hodí sa to sem. Plánujem kúpiť zrejme Samsung Galaxy Ace 2 a lacnejšie sa dá kúpiť pokiaľ je na inzerát pôvodom z telekomu. A ja ho potrebujem odblokovať. Čo si myslíte o týchto dvoch postupoch? Prvý by teoreticky mohol fungovať? A druhý by mal byť zaručene free? Najlepšie ak sa nájde ktosi, kto s tým pracuje a má možnosť odblokovať to danými spôsobmi alebo ak to už skúšal.
http://it.spaces.sk/2012/09/ako-odbloko ... tky-siete/
http://freeulock.com/
http://it.spaces.sk/2012/09/ako-odbloko ... tky-siete/
http://freeulock.com/
-
bb5unlock
Light Professional
ace2 (i8160) zadarmo urcite neodblokujes
prvy postup je (mozno) funkcny na stary ace (s5830)
druhy urcite nie je funkcny (ziadny funkcny kod generator nie je, maximalne pristupy do platenych databaz kodov)
prvy postup je (mozno) funkcny na stary ace (s5830)
druhy urcite nie je funkcny (ziadny funkcny kod generator nie je, maximalne pristupy do platenych databaz kodov)
A ako sa pohybujú ceny odblokovania nových mobilov? Ale taká blbosť toto, operátor si zmyslí, že bude mobil blokovať nejakým náhodne generovaným kódom len aby si človek musel ešte priplatiť. A niekto zoženie kódy a na tom zarába...
-
bb5unlock
Light Professional
pre tento model pocitaj s cenou okolo 15e (ak to zvladnu)
a v zahranici (mimo CR,SR) blokuje 99% operatorov vsetky telelfony
operator proste chce aby si telefon kupeny u neho pouzival v jeho sieti (kedze ti ho predal za zlavnenu cenu)
a v zahranici (mimo CR,SR) blokuje 99% operatorov vsetky telelfony
operator proste chce aby si telefon kupeny u neho pouzival v jeho sieti (kedze ti ho predal za zlavnenu cenu)
Je rozdiel chcieť a nútiť...