íí
Stoporko napísal:lenze otazkou stale zostava: co je ten "pravy" satanizmus

don't worry, u nas krestanov je to tiez mnohokrat zaujimave ze kto je ten "pravy" a az po mnoho rokoch sa pride na to, ze je to vlastne jedno, lebo Boh nas ma rad vsetkych

Jedno? .Ez 18,4 * Hľa, všetky duše sú moje; jako duša otcova tak i duša ísynova je moja; duša, ktorá hreší, tá zomrie.
Vesper napísal:Ono LaVey si za to môže sám pretože vtedy ked písal Satanistickú bibliu (cca 60te roky) už bolo dávno zaužívanou vecou že Satan je niečo zlé a ľudia voči tomu mali averziu či už opodstatnene alebo nie.
2 Kor 11,14 * A nie div, lebo veď sám SATAN sa pretvaruje na anjela svetla
1 Kor 7,5 * Neukracujte sa navzájom, iba ak čo z obapolného súhlasu na čas, aby ste stihli na pôst a na modlitbu, a zase sa vedno sídite, aby vás nepokúšal SATAN pre vašu nezdržanlivosť.
Ján 13,27 * A hneď po tej skyve vstúpil do nehoSATAN. Vtedy mu riekol Ježiš: Čo robíš, urob rýchle.
Luk 22,31 * A Pán povedal: Šimone, Šimone, hľa, SATAN si vás vyžiadal, aby vás preosial ako pšenicu;
Luk 22,3 * Vtedy vošiel SATAN do Judáša, prímenom Iškariotského, ktorý bol z počtu tých dvanástich,
Luk 13,16 * Nuž a táto, ktorá je dcérou Abrahámovou, ktorú bol poviazal SATAN, hľa, toto už osemnásť rokov, nemala byť vyprostená z toho puta v sobotný deň?
Mar 4,15 * A toto sú tí vedľa cesty, kde sa seje slovo Božie, ktorí, keď počujú, hneď ide SATAN a vyníma slovo, vsiate v ich srdciach.
Old Dirty Bastard napísal:Presne tak, Lucifer/Belzebub/Satan/Padly Anjel bol kedysi anjelom v nebi.. no boh ho odtial vyhnal, no neviem presne preco.. poslal ho do pekla kde sa stal vladcom on..
Jób 1,7 * A Hospodin riekol Satanovi: Odkiaľ ideš? A Satan odpovedal Hospodinovi a riekol: Chodil som sem a ta po zemi a prechádzal som sa po nej.
Prepačte, ale nedalo mi, aby som neargumentoval na Vaše názory. Nechcel som nikoho urazit.
//používaj tlačidlo UPRAV. upravila zuzka