Sekanie PC

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
spiddy2
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa spiddy2 »

Teraz som si všimol že pri dlhšom používaní hlavne hier akoby sa PC zrýchlil. Môže sa aj také niečo stať. Potom akoby niečo nestíhalo a seká to.
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

teploty? akú máš verziu OS?
spiddy2
Light Star
Light Star

Teploty su OK pozoroval som to často. Procesor Disky aj grafika akurat grafika stupne na max. 47°C neviem či sa da zmerať aj zdroj?a mám Windows XP
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

K tym elektrickym rozvodom.
V starych bytovkach bola pouzivana sustava TNC(dvojvodicova) a material vodicov bol v tej dobe Al(hlinik).Nebudem tu rozpisovat dovody,ale hlinik sa na instalacie nehodi aj napriek tomu,ze je vyborny vodic.Takze na tvojom mieste-zavolam niekoho zrucneho,najlepsie elektrikar a vypnem hlavny privod do bytu.Nasledne rozoberiem vsetky zasuvky,skontrolujem spoje a kazdy jeden dotiahnem-je potrebne to spravit na kazdej zasuvke,nakolko su spajane paralelne a zasuvkovych okruhov v byte vela nie je-mozno 3.

Na a k vplyvu na PC-pokial niekde na nedokonalom spoji dochadza k iskreniu,tak na PC to ma urcite nejaky vplyv.Minimalne na zdroj a ako vieme,ten napaja cely PC,takze je mozne,ze v urcitom okamihu dojde k poklesu(alebo spicke)napetia,alebo prudu v zdroji a to sa prejavi seknutim PC...

Spominane napatove ochrany(predlzovacky)ti tu nepomozu-ich ucel je celkom iny.
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:K tym elektrickym rozvodom.
V starych bytovkach bola pouzivana sustava TNC(dvojvodicova) a material vodicov bol v tej dobe Al(hlinik).Nebudem tu rozpisovat dovody,ale hlinik sa na instalacie nehodi aj napriek tomu,ze je vyborny vodic.Takze na tvojom mieste-zavolam niekoho zrucneho,najlepsie elektrikar a vypnem hlavny privod do bytu.Nasledne rozoberiem vsetky zasuvky,skontrolujem spoje a kazdy jeden dotiahnem-je potrebne to spravit na kazdej zasuvke,nakolko su spajane paralelne a zasuvkovych okruhov v byte vela nie je-mozno 3.

Na a k vplyvu na PC-pokial niekde na nedokonalom spoji dochadza k iskreniu,tak na PC to ma urcite nejaky vplyv.Minimalne na zdroj a ako vieme,ten napaja cely PC,takze je mozne,ze v urcitom okamihu dojde k poklesu(alebo spicke)napetia,alebo prudu v zdroji a to sa prejavi seknutim PC...

Spominane napatove ochrany(predlzovacky)ti tu nepomozu-ich ucel je celkom iny.
tiež som si to myslel ale ak je to aý´ž tak velký výkyv aby to zdroj neustabilizoval tak to nebude sek ale restart PC! :wink:
dudo02
King
King

Hmm-ako si k tomuto zaveru dosiel,ak sa smiem spytat?
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Hmm-ako si k tomuto zaveru dosiel,ak sa smiem spytat?
škoda že neviem či sa pýtaš mňa....ako som na to prišiel? človek sa učí na chybách.....zystil som to na vlstnej koži. :wink:
dudo02
King
King

Zistil...
drewodrewo napísal:škoda že neviem či sa pýtaš mňa...
Pokial je moj prispevok hned za tvojim a nie je citovany,tak je urceny tebe.

Neviem sice co povazujes za stabilne napetie a prud...Zdroj z PC je castokrat nestabilny-hlavne co sa tyka"kvalitnejsich zdrojov".Casta zavada zdrojov-slabo,alebo vobec nefiltrovane napetie.PC moze fungovat s takymto zdrojom.Otazne je aky ma vplyv tato zavada na stabilitu a vykon.A ze nejaky ma,tak to mi ver...Castokrat sa zavada prejavi az tak,ze si vezme MB,alebo nieco ine.A PC sa vobec nemusi restartovat...
Taktiez mozme polemizovat o tom,aky to ma vplyv ak dochadza k spickam napetia na primare.Podla mna sa to urcite prejavi aj na sekundarnej strane...Nemam na mysli bezne kolisanie siete-na tie su zdroje stavane.Mam na mysli spicky napetia v milisekundach.Tam kde napr. vznika el.obluk-tam mozu byt momentalne spicky ovela vyssie ako je nominalne napetie siete.
Je mozne ze kvalitny zdroj to zvladne.Pokial vsak rozoberies nejaky zdroj z beznej zostavy,tak zistis,ze polka suciastok su vlastne obycajne prepoje...Ocakavat potom od takehoto zdroja,zvladanie nejakych abnormalit je naivne.

V kazdom pripade sa to deje uz na tretom PC,tak je dost pravdepodobne,ze zavada nabude v PC...
spiddy2
Light Star
Light Star

Chlapi ja teda tomu nerozumiem a preto som sem písal ale tiež si myslím že ked mi to robý 3 PC tak asi to nebude v tom PC. Vyskúšam to s tými zásuvkami (podotahujem) a uvidím čo to urobý . Ono sa to prejavý až povedzme 1 hod. používania alebo skôr ked hrám nejakú hru. Ci je tou záťažou-neviem.
dudo02
King
King

Pokial to robi stale,tak vplyv siete najlepsie vylucis tak,ze zoberies pocitac niekam inam-ku nejakemu kamosovi,co byva v inej bytovke a tam sa skuste zahrat nejaku hru.A uvidis ci to bude robit aj tam.

//-S tymi zasuvkami opatrne.Radsej si zavolaj niekoho kompetentneho.A pokial to ides robit sam,tak sa poriadne presvedc,ze je vsetko vypnute a kazdu jednu zasuvku preskusaj skusackou,predtym ako ju rozoberies.
spiddy2
Light Star
Light Star

dudo02 napísal:Pokial to robi stale,tak vplyv siete najlepsie vylucis tak,ze zoberies pocitac niekam inam-ku nejakemu kamosovi,co byva v inej bytovke a tam sa skuste zahrat nejaku hru.A uvidis ci to bude robit aj tam.

//-S tymi zasuvkami opatrne.Radsej si zavolaj niekoho kompetentneho.A pokial to ides robit sam,tak sa poriadne presvedc,ze je vsetko vypnute a kazdu jednu zasuvku preskusaj skusackou,predtym ako ju rozoberies.
OK dikes vyskušam!
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

mne napada zeby mohol byt alergicky?... ved ak si niekde v podkrovi a casto nevetras abo tak tak dost mozne ze bude zaspineny... mne sa toto stavalo ale to mi sekol PC z nicoho nic a restart... toto asi tyzden pital som sa v skole ze ci nevedia a jeden typek mi poradil ze nech vycistim.. tka som vycistil a odtedy isiel v pohode :wink:

ale tak trepem ako sa poznam :lol: bude to cimsi inym ale skor by som povedal ze pouzivas daky soft ktory si mal aj predtym a predtym a ten to robi...
Duffiii
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Duffiii »

no alebo mas duchov tam :lol: s tym prudom by to ziadnom pripade nemalo byt lebo automaticky by sa mal komp bud restartovat alebo uplne vypnut skus zapojit komp di inej izby co to robi ked si myslis ze je to napetie ..... inak ked pouzivas uz treti komp tak pevny disk si menil alebo mas ten isty
spiddy2
Light Star
Light Star

Ja si to tiež neviem vysvetliť. Vysaval som aj som poslúchol a dotiahol všetky zásuvky ale nič mu nie je dobré. Ale čo mi nejde do hlavy je to že po reštarte všetko fičí akoby sa nič nedialo a potom po hre alebo aj po dlhšom používaní to robý znovu. Ešte som neskúsil ho zobrať vyvenčiť niekde inde ku kamošovi . raz aj to vyskúšam ale neverým že to pomôže. Disky som mal vždy s novým PC iné. Teraz mám nainštalovaný Windows na Maxtor 6L160P0 (152 GB, IDE) to je ATA ale používam aj
ST3320613AS (298 GB, IDE) a to je SATA.
Napísať odpoveď