Sekanie PC

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
spiddy2
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Sekanie PC

Príspevok od používateľa spiddy2 »

Mám už 3 PC a mám stále ten istý problém a neviem na to prísť čo tomu je. Ked používam PC dlhšiu dobu a hlavne ked hrám hry tak mi potom začne sekať celé PC vo všetkom dokonca aj TV karta. Obraz seká. Mám
procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+, 2 GB RAM, grafika: NVIDIA GeForce 8600 GT (256 MB) základná doska je špicová:
ASUS M2N-SLI DELUXE. Takže to nie je až také slabé. Všetko čo potom robým seká a dokonca aj niekedy zamrzne. Teplotou to nebude lebo ked reštartujem PC tak zázrašne všetko šlape. Nie je to lahké poradiť ale skúste. Dikes.
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

a tie teploty si meral??? ak nie odmeraj ich! (90% kvoli teplotám)
ak nie zdroj stačí? nadstavenia biosu...a ked zamrzne a restartuje tak vyndows nezachytí dovod ak hej zaznamená si chybu v kode podla nej zystíš o čo ide.
MIMOCHODOM ROBÍ TI TO OD ZAČIATKU? ak nie nerobil si zmeny v HW? goog luck
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Hmm, mozno trepem, ale - vykyvy prudu?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Vykyvy napatia ked uz ... sa prejavuju bud tvrdym Resetom PC alebo okamzitou nestabilitou alebo Zamrznutim.
V pripade ze by mal kvalitny zdroj tak zdroj zrovnava a Automatickym napatovym prepinacom ma toleranciu od 198V do 263V
spiddy2
Light Star
Light Star

Teploty su v poriadku a prúd som si dal už dávno premerať lebo ma to štve. Ziadnu chybu mi windows nezachytil tak ja neviem čo to môže byť. Toto je už 3 PC čo mi to robý. Som s toho mimo. Aj teraz som hral hru a už je to poznať. Ledva mi niečo načíta. Trvá to dlho.
lol4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lol4 »

Len strelím do vetra, ale nepoužívaš nejaký soft, ktorý by Ti nejak zaťažoval systém? Skúšal si kuknúť, čo všetko sa Ti spúšťa pri štarte Windowsu?
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

3 PC??? to isté miesto zapojenie(izba)??? výkyvy napetia..! shark.moosha dobre vravia alebo v dome máte ešte starý typ El.rozvodov kedy zemniaci vodič nie je do domu tahaný zvlášt a kolík v zásuvke je iba prepojený s nulákom.
v oboch prípadoch by malo pomoct uzemnenie domu (elektrtina,voda,bla bla a potom pozinkovanými gulatinami zem....

///
nemáš to všetko ne jeden predžovací kábel? :idea:

a stým zaťažením po spustení win...spusti SPRÁVCA ÚLOH (ctrl+alt+del) a tam chcekni využitie CPU...a RAM bez spustenie niakych SW player hra prosto čisto psustený win good luck
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

mozno ot, ale mas prepäťovu ochranu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vykyvy napatia maju co spolocne so sekanim PC???
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Hojko tak tiez neverim vlastnym ociam ...
drewodrewo chlape prosim ta netrep. PC mozes napojit aj na Dvojlinku a nebude mu to prekazat.
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Skus sistiahnu nejaky Antibordel napr AD aware 2009 a nechaj to bezac cez full scan do konca... Defragmentuj disk, vycisti si plochu (nie cilitom ale mysou) a daj precistit disk. Kedy si ho formatoval
spiddy2
Light Star
Light Star

Ako je to s elektrinou neviem aj ked bývam v činžiaku ktorý má asi 45 rokou. Takže nejaké zásahy do rozvodu mi nehzrozia. Zataženie pri spustení je okolo 2% CPU a 467 MB Ram. Dalej by som chcel vedieť o tej prepetovej ochrane kde sa to nachádza alebo niečo bližšie.

//autoeditácia príspevku ( 25 Mar 2009, 19:03 )
AD Aware 2009 mám a robil som to nedávno aj som defragmentoval disky aj čistil plochu ( nie cifom ). Ale mne toto robý od začiatku takže vtedy som nemal nainštalovaných vela blbostí.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

http://mojdom.zoznam.sk/cl/121090/Prepatove-ochrany-OVR - tu je o tom veľmi dobre napísané.
spiddy2
Light Star
Light Star

Mám zasuvkovú lištu s prepetovou ochranou ale nemyslím že by to mohlo byť príčinou mojho sekania
lol4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lol4 »

S elektrikou to nebude mať nič spoločné :!: Prepäťová ochrana, už ako z názvu vylýva, slúži na ochranu spotrebičov v prípade napäťového prierazu.. Na to sú klasické ističe alebo nejaké ochranné zásuvky (rozdvojky).. V kvalitnejších zdrojoch sú taktiež poistky, proti pripadnému prepätiu. V tomto prípade by sa Ti comp jedine tak vypol alebo by sa Ti mohol odpáliť zdroj, prípadne aj ostatný hardware..
Sekanie bude buď nejaká softwarová chyba (čo by bolo zvláštne, kedže Ti to robí aj bez nainštalovaných hovadín) alebo hardwarová.. Ale už pri treťom compe..?! :shock:
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal:Hojko tak tiez neverim vlastnym ociam ...
drewodrewo chlape prosim ta netrep. PC mozes napojit aj na Dvojlinku a nebude mu to prekazat.
ešte na starom dome...u rodičou sme mali zhorený nulový vodič na stĺpe dosť výrazné výkivy to sposobovalo.PC mi začal sekať poprípade full zamrzol vždy vtedy ked bol výkiv smerom dolu viem to pretože som sa tomu venoval neustále som mal napojený multimeter ktorý ukladá všetky výraznejšie zmeny aj s časom.....ak trepem tak sorry len vtedy mi to tak vyzeralo .
a ked prišli zo ZSE porobyli tú prípojku tak bol pokoj vážne.
spiddy2
Light Star
Light Star

Ved to mi nejde do hlavy že je to tretie PC. Ked to bolo prvé tak ma to nesralo pri druhom som sa čudoval ale pri tretom už nemám nervy na to. V každom PC bol iný hardwer a chyba stale navlas tá istá tak nech mi to niekto vysvetlý a dostane Nobelovu cenu. Už som do toho vrazil kopec prachov lebo chcem aby veci fungovali.
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

spiddy2 napísal:Ved to mi nejde do hlavy že je to tretie PC. Ked to bolo prvé tak ma to nesralo pri druhom som sa čudoval ale pri tretom už nemám nervy na to. V každom PC bol iný hardwer a chyba stale navlas tá istá tak nech mi to niekto vysvetlý a dostane Nobelovu cenu. Už som do toho vrazil kopec prachov lebo chcem aby veci fungovali.
a operačný systém ???v prípade ak by bola verzia OS vždy tá istá....mal by som vysvetlenie...
spiddy2
Light Star
Light Star

Teraz si už presne nepamätám ale tak sa mi vidí že na prvom PC som mal windows crystal angl. a až na druhom som mal SP2.
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

spiddy2 napísal:Teraz si už presne nepamätám ale tak sa mi vidí že na prvom PC som mal windows crystal angl. a až na druhom som mal SP2.
v tom prípade by som hladal spojitosti v niakom SW. či niaký softvér nebol v každom PC...možno. :? :? :idea:
Napísať odpoveď