Servis mi odmieta vratit notebook. Ake mam prava?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Servis mi odmieta vratit notebook. Ake mam prava?

Príspevok od používateľa Soviet »

Ak to nieje uplne tajne, tak co za dolezite dokumenty si tam mal, ked ti je jedno, kolko by ich obnovenie stalo a taktiez ked ti nestaci plna suma notebooku?
V tom protokole len o zadrzani notebooku, ale o tom, naco vsetko maju prava a teda aj to, ci rucia za data a podobne veci. Lebo logicky ty si ho odovzdal, oni potvrdili nahradu, no keby ti ho vydaju, tak mozes do toho NTB spravit opatovny zasah, pripadne zmenit nieco a opatovne by ti museli spravit servisnu diagnostiku a ktovie ako to oni maju potom priamo s vyrobcom dohodnute. Takze logicky robia to, co by normalny servis mal robit, len ty si nespravil to, co si mal.

Takze ked si to zoberies tak " lebo jedneho dna sa mi vypol tak, ze sa uz nedal zapnut" aj ked ti ho vratia nespravis s nim nic, kedze je disk na maticnej a teda zasah by ta stal zaruku :)
spider1029
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spider1029 »

Ano, toto ma napadlo ako prve, len neviem, ci by to nebolo trochu hardcore. Trochu sa obavam, ze by to mohlo byt aj caso narocnejsie, lebo by som zrejme musel spisovat protokoly s policiou. Neviem, ci by ma nepredvolali na stanicu atd.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

spider1029 napísal:Precital som si reklamacny poriadok danej firmy aj reklamacny protokol, ktory mi vydali. Nie je tam spomenute, ze odovzdanim zariadenia na servis, sa toto zariadenie stava ich majetkom. Ich majetkom by sa stalo jedine, ak by mi nahradili tovar za iny, co sa neuskutocnilo.
Ok uz rozumiem, privelmi som sa zameral na tie data :)
Tak potom zelam vela stastia, v SOI by mali poradit co a ako, urcite nie si prvy s tymto problemom.
Na druhej strane uvazujem nad tym, ze vydat ti ho nechcu asi kvoli tomu, aby si ho potom znovu nereklamoval, kedze ho asi nevedia opravit a nechcu ti vydat nefunkcny kus. Tym by sa im pokazili statistiky reklamacii. Preto si to asi technik nechce zobrat na seba a radsej presadzuje zauzivany postup.
spider1029
Expert
Expert

Hmm... tie data som asi nemal spominat. Prepacte, malo to sluzit len ako argumentacia, ktoru som chcel mat pripravenu, na odovodnie, pre pripadne zapojenie tretej strany, ktora by rozhodovala o danom konflikte.

Ja mam iba jeden ciel: dostat ten notebook spat tak, ako som im ho dal. Vsetko ostatne je vedlajsie.

Mohol by som argumentovat aj tak, ze danemu servisu neverim (hoci je autorizovany) a chcem dat notebook do opravy neutorizovanemu servisu (uvedomujuc si, ze pridem o zaruku). Co vy na to?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

podla mna im nemas co vysvetlovat a proste trvat na vrateni, stale je to tvoj majetok, sice to je velmi nestandartne a pritiahnute za vlasy, ale musia ti ho proste vratit...
spider1029
Expert
Expert

Ano, tvrdil som im to. Najprv slusne diplomaticky, potom menej diplomaticky, az nakoniec s natlakom. Povedali 3 krat nie. Neviem, ci ten notebook nezosrotovali alebo co.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

2 dni pises na fore co s tym. Ale kym tu pises, tak ten disk moze byt davno niekde v recyklacii a tvojim datam mozes akurat tak zamavat. Miesto toho co tu pises si uz mal davno volat do servisu, zastupenie v SR/CR, volat SOI atd... Zabijas cas tym, ze poriadne nic nekonas.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak tak..ten notebook uz moze byt 10x odvtedy rozobraty a pouzity ako nahradne diely do inych
spider1029
Expert
Expert

Do servisu som volal. Oni mi ho odmietaju vratit. Volal som na SOI a tam mi povedali, ze obciansky zakonnik tuto problematiku neupravuje, nakolko je tento scenar (ked sa pozaduje vratenie reklamovaneho tovaru) nestandardny. Ze oni by to nevedeli riesit a o spore by musel rozhodnut sudca v sudnom konani. Skusim este kontaktovat zastupenie znacky.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nepovedali preco?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Keďže to nie je právne upravené, už Ti ostáva iba najať si právnika (podľa všetkého nebudeš mať problém) a podať celú vec na súd. Už je na šikovnosti právnika, akými zákonmi sa bude oháňať a na posúdení sudcu, ako to rozhodne. Nevýhodou je, že celá táto vec sa môže naťahovať mesiace až roky. Takže konaj čo najrýchlejšie, upozorni ich, že ideš notebook vymáhať súdnou cestou, aby ho ešte mali vo funkčnom stave (ako bolo písané vyššie, môžu ho zrecyklovať a rozobrať).

Možno vytvoríš nejaký precedens, na ktorý sa budú odvolávať ďalší.. ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nejaky pravnik nema vyznam. Kym spracuje papiere na sud, tak ten notebook bude uz 2x predany dalej.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Neexistuje nejaké predbežné opatrenie, ktoré ukladá žalovanému niečoho sa zdržať, kým sa neukončí samotný súdny proces? Nie som právnik, ale momentálne inú cestu ako formou súdu nevidím. Výsledný efekt je samozrejme otázny, ale ak je ten notebook pre neho tak životne dôležitý, mal by to vyskúšať alebo sa aspoň informovať u nejakého právnika.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, vola sa to predbezne rozhodnutie sudu, pripadne predbezne opatrenie. Ale tam ma sud 30 dni casu a tiez sa plati sudny poplatok.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Nechapem, ked je nejaka vec tak dolezita, preco sa nikam nezalohuje? :shock:
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Presne tak. Dôležité dáta treba mať zálohované.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

O data nejde:
spider1029 napísal:Hmm... tie data som asi nemal spominat. Prepacte, malo to sluzit len ako argumentacia, ktoru som chcel mat pripravenu, na odovodnie, pre pripadne zapojenie tretej strany, ktora by rozhodovala o danom konflikte.

Ja mam iba jeden ciel: dostat ten notebook spat tak, ako som im ho dal. Vsetko ostatne je vedlajsie.

Mohol by som argumentovat aj tak, ze danemu servisu neverim (hoci je autorizovany) a chcem dat notebook do opravy neutorizovanemu servisu (uvedomujuc si, ze pridem o zaruku). Co vy na to?
Sice ked nejde o data, tak nerozumiem co moze byt na tom notebooku take dolezite, ale spider to akosi nechce povedat, aj ked nas to asi vsetkych zaujima :hmm:
Co si v nom mal skryte nejake drogy? :D
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

:mrgreen:
Prílohy
drugslaptop.jpg
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

dôvod môžu byť aj chúlostivé fotky priatelky alebo seba samého. Nejde mu o data ale o likvidaciu notebooku :)
spider1029: nič v zlom... to su iba blbe vtipky, či ? :)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

mal v notase na HDD ulozenu penazenku s desiatimi litrami v bitcoinoch, rychlo do servisu chlapi..

nejde o to, co bolo na HDD, dostal si novu nahradu a pritom peniaze nie su otazkou, aby si ten stary HDD dostal naspat? tak asi o nejake data ide..
Napísať odpoveď