Prečo si ho potom dával do servisu,ak nemáš problém zaplatiť nejakej firme bez ohľadu na náklady.Mal si rovno vybrať disk ,kupiť si nový NTB a mal by si to lacnejšie ,ako platiť firme za záchranu dát.Ak nemáš nejaký doklad o tom že nemajú zničiť dáta na disku ,tak sa už zobuď a ber to ako ponaučenie.spider1029 napísal:
Pristroj som ochotny zaslat do specializovanej zahranicnej firmy na obnovu dat, bez ohladu na naklady.
Servis mi odmieta vratit notebook. Ake mam prava?
Re: Servis mi odmieta vratit notebook. Ake mam prava?
-
Ryan Giggs
VIP
Nemohol predsa vediet ze sa ta vada nebude dat odstranit a ze mu to neopravia.
Samozrejme ponaucenie ze data si ma zalohovat mu z toho ostava.
Samozrejme ponaucenie ze data si ma zalohovat mu z toho ostava.
Ale mohol predpokladat, ze ked sa mu notebook pokazil po tyzdni tak to vymenia "kus za kus".
Ale jemu o data nejde, uz davnejsie pisal, ze to bola iba zamienka. Tu vsak nie je mozne pouzit kvoli reklamacnemu poriadku, ktory uklada povinnost zalohovat si data pred odovzdanim zariadenia servisu.
-
spider1029
Expert
Hehe, zaujimava diskusia. Ano je to pravda, o data mi neslo. Iba som hladal argumenty, ktore by som pouzil pre SOI-ku a podobne. Ked sa nahodou niekoho dotklo, ze som zavadzal, tak sa ospravedlnujem.
Pravda je taka, ze na ten notebook som dostal za super deal. Kupil som ho za polovicnu cenu ako najlacnejsia cena na heureke. Dovod, preco som chcel nazad ten pokazeny kus bol ten, ze som ho nasledne chcel poslat do nemeckeho autorizovaneho servisu, kde by bola sanca, ze by ho vedeli opravit.
Teraz budem mat v rukach len ten protokol a peniaze sice dostanem naspat, ale novy kus nie, pretoze ta akcia bola limitovana na urcity pocet kusov.
Trochu som z toho ostal zaskoceny, ze nas zakon neupravuje moznost, ked majitel chce pri reklamacii svoju vec nazad. IMHO, mala by existovat moznost zrusit reklamaciu, alebo aspon ma byt explicitne napisane v protokole o reklamacii, ze danu vec uz zakaznik nikdy nemusi vidiet.
Pravda je taka, ze na ten notebook som dostal za super deal. Kupil som ho za polovicnu cenu ako najlacnejsia cena na heureke. Dovod, preco som chcel nazad ten pokazeny kus bol ten, ze som ho nasledne chcel poslat do nemeckeho autorizovaneho servisu, kde by bola sanca, ze by ho vedeli opravit.
Teraz budem mat v rukach len ten protokol a peniaze sice dostanem naspat, ale novy kus nie, pretoze ta akcia bola limitovana na urcity pocet kusov.
Trochu som z toho ostal zaskoceny, ze nas zakon neupravuje moznost, ked majitel chce pri reklamacii svoju vec nazad. IMHO, mala by existovat moznost zrusit reklamaciu, alebo aspon ma byt explicitne napisane v protokole o reklamacii, ze danu vec uz zakaznik nikdy nemusi vidiet.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Predpokladam, ze ten notebook si uz urcity cas pouzival. Mozno par mesiacov, mozno aj rok. Ceny na trhu sa menia, notebooky isli dole, su nove kusy. Ak dostanes naspat trebars 500 eur co si zaplatil, tak nic ti nebrani si kupit podobny notebook, ak nie lepsi. Mozno doplatis 50 eur, ale vykonom a kvalitou sa vies prilepsit.
-
guess.whoo
Redeemer
mal ho tyzden...
-
hojko
Site Admin
Aha, to som prehliadal. Aj tak nevidim problem kupit nieco podobne, ved castokrat byvaju dotacky na lepsie kusky, ci je to Lenovo, Toshiba, alebo aj nieco od Asusu ci HP.
-
Fabo
Hardcore addict
Ale ked ho fakt kupil za polovicu, tak za 250 rozumny kus nekupi...