Situácia, s ktorou si neviem dať rady

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Ako sa mám postaviť k vzniknutej situácii?

Ísť do toho/počkať na ňu/tlačiť na ňu
15
36%
Nechať ju tak
27
64%

Celkom hlasov: 42

Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Situácia, s ktorou si neviem dať rady

Príspevok od používateľa Blastbit »

Celá jej iniciativa by bola super keby nie je zadaná s bývalým ktoreho tahá pozachrbat za nos s tebou (toto jej frajer asi nevie co stebou rieši).
Mne ale u teba nie je jasné, ci ju chces na vztah, alebo ju chces len skrátka vybuchať ked by sa ti sama núkala, tak ako to je?
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

- Vravela, že sa so mnou dohodne tak, že bude volať ona prvá, lebo niekedy vôbec nekomunikuje ani s inými ľuďmi.

toto mi zavana tym, ze nechce aby si ju prekvapil telefonatom ked bude s niekym inym, ja by som sa na to vykaslal, neriesil, ked sa ozve tak sa ozve, no netlacil by som a uz urcite nebol iniciativnejsi
Marinak
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marinak »

Dnes sme spolu volali niekoľko krát. Volal som jej aj ja prvý, nakoľko mi poslala otázky na advokátske skúšky bez prílohy, do pár minút reagovala na môj zmeškaný hovor, takže až také to asi nebude.
Blastbit - v ideálnom prípade vzťah, pokiaľ nie, tak aspoň sex (kamarátstvo s výhodami), pokiaľ ani to nie, tak aspoň kamarátstvo a dobrý kolegiálny vzťah. Momentálne sa však moje vyhliadky na partnerský vzťah nevyvíjajú vôbec dobre a myslím si, že ani nie je vhodná chvíľa to na ňu vybaliť vzhľadom na aktuálny vývoj.
Nechám to na ňu, ona musí prejaviť iniciatívu, nech dodrží svoj sľub o stretnutí cez víkend a potom sa uvidí, čo ďalej.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

:D :D porozmyslaj, preco sa nemas ozyvat ty prvy...

Suhlasim so starymsomarom. Najdi v sebe chlapsku hrdost, ak pride na sex, tak why not, ale dovtedy prestan byt psicek na voditku a vyser sa na emocne nevysporiadane dievca, ktore sa s tebou hra a ma ta ako zadne vratka. Lebo tuto situaciu zjavne vobec nezvladas a pripominas mi typka z druhej temy co skace na povel tej jeho firemnej partnerke (s tym rozdielom, ze jemu aspon dala).

Ja sa fakt snazim v ludoch vidiet to dobre, ale tato zena je red flag. Sex a/alebo kamaratstvo? JASNE, preco nie. Ak by si to zvladol udrzat v tejto pragmatickej hladine, co evidentne nedokazes.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

tak je to jasne riesi to na viac stran preto nechce aby si jej volal ale ona tebe zavola ked to bude jej pasovať.
neviem podla mna s toho nakoniec nic nebude slecna ma ocividne rada nezavezný sex a ma viac nabijakov v zalohe dobre ti radim ser na nu. neverim ze ak si vedel zaujat jednu nenajdes aj inu ale nemozem sa ubranit pocitu kamo ze ty si uz proste buchnuty....
yosariana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa yosariana »

Ja hlavne nerozumiem, z čoho vy čítate, že mala záujem o vzťah alebo sex. Vo Vyhniach sa postretávajú koncipienti z celého Slovenska, málokto sa tam pozná. Zoznámili sa, zistila, že odborne by mohli spolupracovať. Ak je stále koncipientka, tak si nemôže len tak do kancelárie svojho školiteľa zavolať hocikedy hocikoho. A vysedávať na káve 4 hodiny asi tiež nie je ideálne. Je rozumnejšie pracovať doma v pokojnejšom prostredí. Podľa popisu sa aj tak vyjadrila, spolupráca v pracovnej oblasti. A vy tu z toho dokážete vykonštruovať ženu, ktorej ide o nezáväzný sex, ktorá to hrá na viac strán. Marinak, ak máš o ňu záujem, ok, ale nekamufluj to za jej správanie. Jej správanie je úplne kamarátsky bežné a kolegiálne.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Yosariana, pre mna jej spravanie bezne nie je, ani kamaratske. Mozno mame len rozdielny nazor na to.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tiez si myslim, ze fanusikovia tohoto pribehu sa nechali trosku uniest :D
Problem je, ze pribeh od Marinaka bude prerozpravany cez jeho ruzove okuliare, sentiment moze byt uplne iny.
Jej správanie je úplne kamarátsky bežné a kolegiálne.
Nie, nie je. Nemaju 18 a nie su kamosi zo sidliska. Nie je bezne aby ta zena, ktoru sotva poznas po par drinkoch objimala - ak teda nechce prejavit urcite sympatie. Ani ako kolegyna ani ako kamaratka - kamaratstva nevznikaju na pockanie. A nemyslim tym to ze ked ta zena objime znamena to ze chce sex, len to nie je bezne ani normalne, najmä v takejto situacii. A kolegialne? V mojom fochu si podavame ruky so zenami, neviem kde sa objima. Mozno je to skor sub-kulturalna zalezitost ale urcite to nie je bezne.

Ona dobre vie co robi, my nevieme preco to robi ale to sa uvidi.

@Marinak - nerob si nadeje (iluzie), nehcaj to volne plynut ale hlavne nerob zo seba debila a poskoka. Ak mi niekto prelozi 2x stretnutie akehokolvek druhu tak s takym clovekom prestavam komunikovat, je to extremne neseriozne a nefer. Milujem ludi, co omielaju dokola ze su neskutocne vytazeni a nemaju na nic cas, je to bezne ale velmi sebecke chovanie. Ak mas nejaku sebauctu a uctu k svojmu casu tak k tomu pristupuj ako ona.
Hensym
VIP
VIP

Suhlasim, yosariana asi prehliadla peknych par faktov, z ktorych je zrejme, ze spravanie a umysly tej zeny su daleko za profesionalnymi, dokonca aj kamaratskymi normami. Naozaj sa mi nechce citovat, ale vedel by som len z Marinakovho opisuje dat 10+ vecnych prikladov z ktorych je to jasne, a nejde len o objatia.

Marinak o nej urcite hovori cez ruzove okuliare, ale ak vyslovene neklame, tak zaujem tej zeny bol evidentne vztahovy/sexualny, urcite nie na "profesionalnej koncipientskej urovni".

Ja som typ chlapa ktory casto od zeny potrebuje trochu vacsi signal naklonnosti, aby som mal istotu, ze je to aj z jej strany (bezne zenske mikro signaly casto prehliadnem), ale toto je uplne evidentne, sorry. A ak si niekto mysli opal, tak je rovnako naivny podla mna ako autor temy v istych veciach. :)

Kazdopadne plati ze drzim palce.
yosariana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa yosariana »

Neprehliadla som nič. Vy to hodnotíte mužskou optikou, ja ženskou. Čo vidím ja, je akurát to, že vie, že mu je veľmi sympatická a lichotí jej to. Ak by ako žena mala naozaj záujem, nebude dokola opakovať, že ide o pracovnú spoluprácu, a tiež by ho veľmi pravdepodobne pozvala na drink aj v Bratislave. Žiadny takýto signál zatiaľ neprišiel z jej strany. A ešte k tým dotykom, - ženy sú proste kontaktné stvorenia, naozaj ale nemáme myslenie naprogramované tak, že dotknem sa ťa - chcem sex.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

A žena Marry to zase vyhodnotila tak, že tá baba chce trojku s jej frajerom a s Marinakom. To je tiez ženská optika na vec :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

@yosariana - okej, moze byt. Stale trvam na tom, ze to nie je celkom "bezne" ale ok. Aspon budem vediet, ked sa po mne bude nejaka cudzia zena ktoru poznam par hodin siapat... pretoze tiez som kontaktne stvorenie (boxujem) tak pre istotu :D
nebude dokola opakovať, že ide o pracovnú spoluprácu
Keby som vedel zratat kolko krat sa stalo, ze zena nieco opakovala a napokon sa ukazalo, ze myslela opak.

PS tiez si nemyslim ze to vedie k nejakej vasnivej noci podla toho ako sa to vyvija - skor naopak.
Hensym
VIP
VIP

Asi 100 x zopakovala, že ako je rada, že sme sa stretli
Pri lúčení ma sama od seba spontánne objala
Tam ma opäť spontánne obajala a sľúbila mi, že zostaneme v kontakte
vzťah jej však stroskotal, bola čerstvo po rozchode, rozhodla sa preto vrátiť späť do Bratislavy
opäť 100x zopakovala, ako je šťastná, že sme sa stretli
Kedykoľvek to spomeniem, povie, že sa tiež neskutočne teší
stále rieši bývalého, mňa aj naďalej volá k sebe domov
do telefónu povedala, že je extrémne rada, že ma našla
v minulosti mala pracovné stretnutia a jej priateľ to musí tolerovať
ide ku mne priateľ, ale teším sa na víkend s Tebou
doposiaľ jej priateľa vôbec nespomenula, po včerajšku ho zrazu začala spomínať
podpichol som ju a spýtal som sa jej, či má doma vínko. Na to sa začala smiať a povedala, že určite niečo vymyslíme
tak sa ma spýtala, či ju chcem niekam zasunúť a opäť sa začala smiať
Znovu zopakovala, ako veľmi sa teší
že sa so mnou dohodne tak, že bude volať ona prvá
Dnes ležím doma na PN tak som si dal námahu. :D

Neviem, ako to vidia ostatní, ale ja to podľa týchto vyjadrení autora vidím tak, že žena reálne záujem mala, pretože ju zastihol a oslovil v "správny čas", mala problémy s frajerom, v autorovi témy možno na ten čas našla to, čo jej vo vzťahu chýbalo. Ak autor neprekrúca, tak jej náklonnosť bola evidentná a o opaku ma nepresvedčí asi nikto. Viem, že ženy sú kontaktnejšie stvorenia a tiež viem, že niektoré skutočne vedia objímať aj po pár hodinovom stretku - ale opäť, jeden, dva, tri príklady by ešte stále boli náhoda, ale celý kontext už podľa mňa kričí. Táto žena ale po tých pracovných stretkách aktívne riešila situáciu s priateľom (pochopiteľne) a tá sa postupne vykryštalizovala (pochopiteľne) a začala byť k autorovi témy odmeraná. Naozaj, žiadna raketová veda, prešla si tým takmer každá žena, a tiež takmer každý chlap (v kontexte jeho partnerky, a možno o tom ani nevedel).

Prečo som autorovi témy radil, aby dal ruky preč a že je naivný? Pretože ak si hľadám serióznejšiu partnerku, ktorá je navyše už vo vyzretom veku, tak ma zaujíma, ako rieši takéto situácie. Ak by sa pri prvom (alebo desiatom) vzťahovom probléme na pracovnom seminári správala k mužom takto (pretože podľa opisu to naozaj len kolegiálne nebolo), tak by mi to vadilo a skôr by som chcel pre vlastné dobro partnerku, ktorá bude lojálnejšia (tým samozrejme netvrdím, že za celým problémom nemôže byť jej frajer a nie ona - kľudne môže byť).

To je presne o tej filozofickej otázke - do istej miery chápem mužov, ktorí zlanária zadanú ženu za účelom sexu. Nespravil by som to, ale chápem. Čo ale nechápem sú muži, ktorí "ukradnú" ženu inému chlapovi a hľadajú v nej vzťah a lásku. Nechápem to preto, že si práve klofli ženu, ktorá je schopná nevery a s veľkou pravdepodobnosťou sa to stane aj im (dokonca s tou istou ženou).

Ja som autorovi teda radil (podobne ako ostatní), aby zahodil iniciatívu. X odmietnutí už je naozaj dosť a nepopieram, že sa to môže vyvinúť tak, že jej ten vzťah krachne a možno sa téma stretka u nej doma na víkend (tj. aj cez noc) a s vínkom zopakuje. Nech autor vyhodnotí, či za to tá žena stojí a ak áno, nech ide do toho. Len vravím, že dovtedy netreba byť naivný, pretože sa podľa mňa deje to, čo popisujem vyššie a radšej dovtedy vychladnúť, držať odstup a nič nečakať.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Či už ťa chcela na vzťah, kamarátstvo alebo naozaj len riešiť robotu je v podstate asi jedno. Ak som dobre pochopil, už 2x preložila termín stretnutia, ktoré spočiatku sama iniciovala. To znamená, že vec prehodnotila a došla k záveru, že to nie je dobrý nápad.

Ak ma ktosi zruší raz, nuž stáva sa. Ak ma zruší aj druhý raz, je to už veľmi jasný signál, že asi to stretnutie až tak nechce. Preto, ako už viacerí radia, sa na ňu vykašli. Ak bude skutočne chcieť, ozve sa sama aj s ozajstným termínom. A ak sa neozve alebo k termínu nepríde, tak skutočne nechce a je zbytočné sa ňou zaoberať.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

no a este aj sama povedala ze jej nema volat ze ona sa ozve jasna vec prehodnotila zaujem.
inak ona sa kludne moze este ozvat ale ja akosi nemusim tento typ zien ktorý ma v zalohe par potencionálnych nahrad keby to vo vztahu neklapalo to totiz dost hovorí charaktere tej zeny.
a dost podstatná vec opakujem autorovi temy podla mna uz nejde ani tak o sex on sa seriozne zamiloval vsimnite si tie vety on uz netuzi po nej ako po sexualnom objekte on chce jej spolocnost pozornosť a sympatie ja radim ruky prec lebo si velmi ubližiš....
Marinak
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marinak »

U mňa sa aktuálne striedajú azda všetky možné stavy a to stavy zúfalstva, stavy "neviem či sa smiať, či plakať" a stavy "je mi to jedno" :D Ktovie, ako to je s jej frajerom, aký vplyv má na ňu, nevidíme do toho ani jeden z nás. Možno by som to nenazval zamilovaním, ale nejakým očarením určite. Rátam už so všetkými možnými alternatívami. Teraz sa plánujem odmlčať a chcem jej napísať až vo štvrtok ohľadom stretka, že kedy a kde. Dnes ma však kamarátka od toho odhovorila, vraj je to príliš vnucujúce. Čo si o tom myslíte vy?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ako ti radi kamaratka - nepis jej. Nic tym podla mna neziskas. Ak ju to k tebe taha, tak sa ozve aj sama. Tych krokov uz spravila vela - od obedu, vecere, objati, pozvani ku nej az po neviem co dalsie. Pride mi ako zena, ktora sa neboji. Preto ked bude chciet, tak sa ti ozve sama a zavola ta niekde. Je jedno ci je utorok, streda alebo stvrtok, len jej nepis. Ona sa ozve sama, lebo bude mat tu potrebu a nutkanie. Uvidis, ze sa ozve.
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

Áno, tipla som to na trojku, ale skôr zo žartu. Lebo niečo podobné som nedávno čítala :D

Možno pre yosarianu je to normálne správanie, ale súhlasím s Hensymom. Ja tam príliš veľa signálov. Ja sa s hocikým len tak neobjímem, hlavne nie s mužom, ak o neho nemám záujem. Takisto by som si nepozvala pracovne niekoho na noc. Že som rada, že som ho stretla, by som povedala až potom, čo by mi reálne pomohol. A na pracovné stretnutie by som nereagovala, že ako sa neskutočne teším a prichystám fľašu vína... Toto nie je kamarátske, ak niekoho poznáš iba mesiac...
Je iné, keď sa s niekým poznáš niekoľko mesiacov, záleží aj od toho, čo spolu ľudia riešili, aké situácie. Ale ak sa poznáte len zopár týždňov, a z toho čo som čítala, sa takmer nepoznáte, je jej správanie prehnané. Ak nechcem, aby si niekto myslel, že mám o neho záujem, tak sa podľa toho aj budem správať.

A ak poznamenal Hensym, stretol si ju v správny čas. Mala problémy s frajerom a tebe našla to, čo jej chýbalo. Keďže sa okolo teba začala motať, jej vzťah tak či tak stroskotá, hlavne keď už sa tak raz stalo je to pravdepodobné. No to neznamená, že tebe to s ňou vyjde. Ako tu už niektorí napísali, ak ťahá za nos terajšieho partnera s tebou, je vysoká pravdepodobnosť, že bude aj teba, ak sa dáte dokopy. Zváž si, či ti to za to stojí, či nebudeš vyšilovať zakaždým, keď bude mať pracovné stretnutie, keď bude koketovať s mužmi na seminároch... Očividne je to to, prečo jej to neklape s terajším priateľom.

A tak isto má pravdu aj Muffi, kto 2x zruší stretnutie asi nemá veľkú chuť sa stretnúť

A Marinak, povedala, že ona zavolá. Tak sa nevnucuj. Nezavolá, je to pasé a kašli na ňu. Ťahala ťa len za nos.

A chlapci, aj veľa mužov je takých, že majú sladké rečičky, veľký záujem, keď sa dievča namotá, zrazu povedia, že však sme len kamaráti...
Bola tu jedna taká téma, kde "chudák" namotal babu a potom vyplával, jak on o ňu nikdy nemal záujem, ale pozval ju na rande, dal jej svoje číslo, pobozkal ju, a teraz sa jej nevie zbaviť... ;)

Autoeditácia príspevku po 45 sek:
Hold, ona nevyzerá na vzťah. Má správanie ako pubertiačka
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Ja sa teda tiež s ľuďmi len tak neobjímam a skôr si strážim svoj osobný priestor. Najmä pri mužoch musí byť človek o to viac opatrný, aby to nebolo nesprávne pochopené.

To, že je žena iniciatívna prvá, je niekedy jednoduchšie. Osobne si myslím, že v tomto to majú ženy ľahšie, lebo ženy sú komunikatívne, a asi sa zvyčajne (aspoň ja s tým problém nemám) prvé prihovoria, vníma sa to tak prirodzene.
Jej iniciatíva mi príde ale už prehnane dominantná, až vykalkulovaná. Povedať niekomu, že mi s ním bolo dobre, alebo ako sa na neho teším, je fajn. Opakovať to priveľa razy už nepôsobí úprimne.

Zvláštna mi tu príde taká neopatrnosť. Lebo pri cudzom človeku a najmä mužovi (áno, netvrdím, že Marinak je vrah, psychopat či násilník), tá opatrnosť je proste prirodzená pre ženu. A tu mi to nejak chýba.

Navyše sa Marinak dostal do znevýhodnenej, submisívnej polohy. Má čakať, kedy ona zavolá, kedy ona si láskavo nájde na neho čas, byť jej vydaný na milosť.

O čo jej kedy išlo, možno ani nezistíš. A nakoniec ti povie, že "veď si vedel, že mám priateľa, veď som ti nič nesľubovala, to si zle pochopil...", a ešte z teba urobí blbého.

Autoeditácia príspevku po 2 hod 11 min 33 sek:
Tu som to správne pochopila, že ty si v Bratislave, ona je v Bratislave, tak ak by sa chcela s tebou vraj z "pracovného dôvodu" (keďže povedala, že jej priateľ musí tolerovať pracovné stretnutia u nej na byte) stretnúť, prečo by si mal u nej prespať?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

A to sa este jej bývalo/súčastný priatel prestahuje do BA za nou. Slečna chce byť žiadaná tak motá hlavu aj Marinakovi nic viac.
Napísať odpoveď