SK - LONDON
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
SK - LONDON
caute , na zaciatku leta by som sa chcel ist zrekreovat , zmiznut z domu a ist na aute kam ma noha na plyne zaveje .. chcel by som ist do londyna , stonehenge ... viem ze treba ist trajektom alebo autovlakom ci cim toho sa nebojim ... cestou by som chcel popozerat vsetko pekne
chcel by som zliezt aj dole do talianska , benatky a pod .. planujem to max. na 2 tyzdne .. napada vas nieco co by som si nemal nechat ujst na tejto ceste ? 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: SK - LONDON
Z francuzskeho mesta Calais mozes ist tunelom La Manche. Avsak problemom pre ludi je opacna jazda v Anglicku, tj. jazda po lavej strane, prednost zlava, nevidis pri predbiehani a podobne. V Taliansku sa priprav na poriadne drahe myto a ich poplatky pri prechode z Francuzska na Slovinsko/Rakusko su obdivuhodne, len za prechod Talianskom das nieco okolo 100 eur. Ak by si mal ist tam aj spat cez Taliansko, tak to mas hned 200 eur len za myto. Ak by si siel cez Svajciarsko a Rakusko, tak vo Svajciarsku potrebujes dialnicnu znamku, ktoru maju len rocnu, stoji tusim okolo 30-35 eur. Rakuska dialnicna na 10 dni stoji 7,90 eur.
Ak to chces vziat spodnou cestou, tak sa vyber na Rakusko, velmi dobra cesta je cez dialnicu A1, urcite sa oplati pozriet si Salzburg, potom sa mozes rozhodnut, ci pojdes na Mnichov a stavis sa v Mnichove (BMW muzeum), pripadne ci sa vyberies dole a stavis sa v Zell am See a Kaprune, co je taka najznamejsia oblast v Rakusku (bol som tam par krat, tusim som tu zakladal aj temu o tom, su tam foto a ine informacie k tomu). Zo Zell am See by sa oplatilo vybrat sa na Grossglockner, je to krasna cca. 50km dlha trasa na najvyssi vrch Rakuska, odtial ide cesta z kruhoveho objazdu priamo na Villach a odtial si to mozes nasmerovat na Taliansko, mozes sa vybrat na Benatky, pripadne sa vyberies vrchnou castou okolo hranic s Rakuskom a pozries si krasne kopce, vychutnas si neskutocne vyhlady a mozes navstivnit olympijske stredisko Cortina d'Ampezzo, odtial hned do Bolzana, urcite by sa oplatilo ist pozriet Milano, pripadne obratit to smerom hore a pozriet sa do Svajciarska, St. Moriz ako jedno z najznamejsich lyziarskych stredisk, Zurich ci Bazilej. Zaujimava zastavka by bola aj pod Matternhornom (pri stredisku Zermatt), dalej do strediska Les Des Alpes (jedno z najvacsich na svete), pripadne pozriet si Grenoble (udajne nadherne mesto, ale to ti poviem az na konci jula, ked sa odtial vratim) a hned vedla Lyon. Aj budes mat vela benzinu, tak by som sa isiel pozriet na juh Francuzska do Nice, Canes a urcite Monte Carlo (Monaco). Cestou do Anglicka urcite nevynechas Pariz a znamu Eiffelovu vezu, Bastilu, Louvre, Champs-Elysees a tiez aj Moulin Roghe (Moulin podla mna nic moc, obycajna ulica naprata turistami, jeden McDonald, sex shop, par parkovisk, obchodov, nejake obchodiky so suvenirmi a to je asi tak vsetko, zabava mozno na hodinu a pol (aj s obedom)). A potom uz smer Anglicko.
Nakolko som v Anglicku nikdy nebol a ani sa nechystam (ak nepojdem na letnu olympiadu), tak ti neporadim co pozriet, len co si pamatam z internetu a televizie, tak napriklad Greenwich, Tower, Tower Bridge, Hyde Park, Buckinghamsky palac a neviem co vsetko. Spat to potom mozes vziat cez Belgicko, Holandsko a podobne, ved krcmy v Belgicku bezne capuju aj 20 znaciek piv, takze bude z coho ochutnavat, nejake to Bruggy by stalo za to, mozno aj Brusel. V Holandsku, tak ako je zname, dominantou uz nie su mlyny, ale ich coffee shopy. Kamarat tam bol pocas Velkej noci a pochvaloval si, ze ich zelena medicinka nevyvolava halucinacie, tak ako ta nasa, ale po tej ich sa citis skvele, uvolnene, proste parada..., takze by to samozrejme trebalo vyskusat. Dalej to mozes namierit na Kolin, Frankfurt, rozhodne sa stavit v Prahe a vychutnat si smerom na Brno krasnu panelovu dialnicu na ktorej si akurat tak pri troche nestastia znicis auto.
Mimochodom, kolko ludi vas tam pojde, ake auto, aky rozpocet, ake dlhe pobyty a podobne...???
Ak to chces vziat spodnou cestou, tak sa vyber na Rakusko, velmi dobra cesta je cez dialnicu A1, urcite sa oplati pozriet si Salzburg, potom sa mozes rozhodnut, ci pojdes na Mnichov a stavis sa v Mnichove (BMW muzeum), pripadne ci sa vyberies dole a stavis sa v Zell am See a Kaprune, co je taka najznamejsia oblast v Rakusku (bol som tam par krat, tusim som tu zakladal aj temu o tom, su tam foto a ine informacie k tomu). Zo Zell am See by sa oplatilo vybrat sa na Grossglockner, je to krasna cca. 50km dlha trasa na najvyssi vrch Rakuska, odtial ide cesta z kruhoveho objazdu priamo na Villach a odtial si to mozes nasmerovat na Taliansko, mozes sa vybrat na Benatky, pripadne sa vyberies vrchnou castou okolo hranic s Rakuskom a pozries si krasne kopce, vychutnas si neskutocne vyhlady a mozes navstivnit olympijske stredisko Cortina d'Ampezzo, odtial hned do Bolzana, urcite by sa oplatilo ist pozriet Milano, pripadne obratit to smerom hore a pozriet sa do Svajciarska, St. Moriz ako jedno z najznamejsich lyziarskych stredisk, Zurich ci Bazilej. Zaujimava zastavka by bola aj pod Matternhornom (pri stredisku Zermatt), dalej do strediska Les Des Alpes (jedno z najvacsich na svete), pripadne pozriet si Grenoble (udajne nadherne mesto, ale to ti poviem az na konci jula, ked sa odtial vratim) a hned vedla Lyon. Aj budes mat vela benzinu, tak by som sa isiel pozriet na juh Francuzska do Nice, Canes a urcite Monte Carlo (Monaco). Cestou do Anglicka urcite nevynechas Pariz a znamu Eiffelovu vezu, Bastilu, Louvre, Champs-Elysees a tiez aj Moulin Roghe (Moulin podla mna nic moc, obycajna ulica naprata turistami, jeden McDonald, sex shop, par parkovisk, obchodov, nejake obchodiky so suvenirmi a to je asi tak vsetko, zabava mozno na hodinu a pol (aj s obedom)). A potom uz smer Anglicko.
Nakolko som v Anglicku nikdy nebol a ani sa nechystam (ak nepojdem na letnu olympiadu), tak ti neporadim co pozriet, len co si pamatam z internetu a televizie, tak napriklad Greenwich, Tower, Tower Bridge, Hyde Park, Buckinghamsky palac a neviem co vsetko. Spat to potom mozes vziat cez Belgicko, Holandsko a podobne, ved krcmy v Belgicku bezne capuju aj 20 znaciek piv, takze bude z coho ochutnavat, nejake to Bruggy by stalo za to, mozno aj Brusel. V Holandsku, tak ako je zname, dominantou uz nie su mlyny, ale ich coffee shopy. Kamarat tam bol pocas Velkej noci a pochvaloval si, ze ich zelena medicinka nevyvolava halucinacie, tak ako ta nasa, ale po tej ich sa citis skvele, uvolnene, proste parada..., takze by to samozrejme trebalo vyskusat. Dalej to mozes namierit na Kolin, Frankfurt, rozhodne sa stavit v Prahe a vychutnat si smerom na Brno krasnu panelovu dialnicu na ktorej si akurat tak pri troche nestastia znicis auto.
Mimochodom, kolko ludi vas tam pojde, ake auto, aky rozpocet, ake dlhe pobyty a podobne...???
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
fuha toho je strasne moc
to je uplne super .. je sranda ze teraz sa nachadzam od mnichova asi 50 km a o tom bmw muzeu neviem no na sto percent tam pojdem
robim v nemecku a dialnicnu rakusku mam .. s tym talianskym mytom si ma moc nepotesil .. zatial co som si ja planoval cestu tak som planoval takto ( prikladam mapu ) . Ja som tam zaradil len take hlavne veci ako londyn , stonehenge to fakt chcem videt , pariz , vezu v pisa , benatky ... a samozrejme ze cestou take co zaujme .. planujeme ist traja alebo styria este nie je jasne ... auto ford focus c-max 2.0tdci 100kw 136 hp 2005 rok ... zrejme si budeme musiet sadnut s kamaratmi a postupne tvoj prispevok prejst a naplanovat to lebo ako pozeram nie je to take jednoduche ako som myslel je toho fakt dost a bola by skoda take veci obist 
-
Silmer
Darca
ked pojdete cez normandiu , tak odporucam vylodovacie plaze a aj Mont Saint Michel ...to je prekrasne miesto 
-
seth82
Darca
Len aby som ťa upozornil, cestu k Stonehenge by som na vašom mieste ešte niečím okorenil, pretože tam okrem šutrov nič nie je
Okrem toho sa k tomu nedostaneš blízko, môžeš iba jazdiť/chodiť okolo toho a to je tak všetko, blízko k šutrom púšťajú iba cez slnovrat. Okrem toho iba za prechádzku okolo toho zaplatíš 7.50 za osobu. Asi by ste mali Stonehenge priložiť iba ako krátky výjazd (dlhšie ako 15 minút vám tá návšteva trvať nebude) na ceste dajme tomu do Bournemouthu, alebo neďaleko je aj národný park New Forest...
V Londýne je toho X, ale zasa to nie je nevyčerpateľné, stačí popozerať turistických sprievodcov...
V Londýne je toho X, ale zasa to nie je nevyčerpateľné, stačí popozerať turistických sprievodcov...
-
hojko
Site Admin
Ako pozeram ten tvoj plan trasy, tak ja by som zvolil skor opacnu trasu, uz len z toho dovodu, ze podla mna je smerom na juh viac toho na pozeranie, kdezto pri opacnej trase cestou domov mozete byt uz aj unaveni od cestovania. V noci som zabudol dopisat miesto, ktore si netreba nechat ujst a to je Krimmler Wasserfall, ktory patri nie len medzi najvacsie v Europe, ale uvadza sa aj medzi najvacsimi vodopadmi na svete. Pristup k vodopadu je vyborny, je to cca. 50km zo Zell am See, rozlahle parkoviska, bufety, mnozstvo stankov so suvenirmi, symbolicke vstupne (tusim 2 eur/osoba), pripadne mikrobusova doprava az na vrch vodopadu..., odporucam vsak prejst si trasu na vrchol vodopadu peso, je to tura cca. na dve hodiny aj s fotografovanim (mozno tak hodina a stvrt bez zastavky), krasny spevneny chodnik so zabradlim, odpadkovymi kosmi, lavickami a mapami - proste uplny opak toho co je na Slovensku. Medzi vodopadmi Krimml a mesteckom Zell am See/Kaprun sa nachadza lyziarske stredisko Kitzbuhel, ktore je zname najtazsou lyziarskou zjazdovkou sveta na ktorej sa jazdi svetovy pohar na lyziach.
Tu najdes aj par foto, na prvej strane je to spominany Krimml a Grossglockner, na druhej je uz aj par foto z Talianska - Cortina d'Ampezzo: http://www.hojko.com/rakuske-alpy-kam-s ... 20112.html
Mozno by nebolo zle skocit pozriet aj do Slovinska, divoka voda na Soci pod Julskymi Alpami, vraj je to skvely zazitok, podla toho co hovoril kamarat. Divoku vodu najdes aj v Alpach v Rakusku, nie je problem najst aj canyoning (skakanie a splavovanie rieky len v neoprene, skakanie z vodopadov atd...), ale je to aj dost drahe (50 eur/osoba).
Ako tak divam, tak si sa vyhol Milanu a miesto toho si sa rozhodol pre Janov??? Preco???
PS: To co som popisal su len moje navrhy, niekomu sa viac paci plaz a velkomesto, mne sa zase skor pacia hory, preto by som minimalne pocas Dolomitov a Alp smeroval svoju trasu cez tieto pohoria a horske prechody.
Tu najdes aj par foto, na prvej strane je to spominany Krimml a Grossglockner, na druhej je uz aj par foto z Talianska - Cortina d'Ampezzo: http://www.hojko.com/rakuske-alpy-kam-s ... 20112.html
Mozno by nebolo zle skocit pozriet aj do Slovinska, divoka voda na Soci pod Julskymi Alpami, vraj je to skvely zazitok, podla toho co hovoril kamarat. Divoku vodu najdes aj v Alpach v Rakusku, nie je problem najst aj canyoning (skakanie a splavovanie rieky len v neoprene, skakanie z vodopadov atd...), ale je to aj dost drahe (50 eur/osoba).
Ako tak divam, tak si sa vyhol Milanu a miesto toho si sa rozhodol pre Janov??? Preco???
PS: To co som popisal su len moje navrhy, niekomu sa viac paci plaz a velkomesto, mne sa zase skor pacia hory, preto by som minimalne pocas Dolomitov a Alp smeroval svoju trasu cez tieto pohoria a horske prechody.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
vy ste odbornici , ja som len zadal mesta do google.maps a aku trasu mi vyhodilo takou som chcel ist ... ja som nikdy pri mori nebol ani nikde preto toto .. tak dam na vas , vsetko popozeram na internete a nieco dame dokopy .. pojdeme teda spodkom a dame na vas
ja som v takychto veciach lama a preto som zvolil iba pamiatky ktore poznam
janov ani neviem co je a nevolil som ho
milano som minul .. tak pojdeme teda aj tam 
/ tu vetu o Krimmler Wasserfall celkom nechapem ... pises tam nieco o noci .. je dobre vidiet vodopady v noci ? alebo ist domov v noci unaveny ? alebo k comu si to mam priradit ?
/ tu vetu o Krimmler Wasserfall celkom nechapem ... pises tam nieco o noci .. je dobre vidiet vodopady v noci ? alebo ist domov v noci unaveny ? alebo k comu si to mam priradit ?
Ide o to, že hojko ten svoj prvý príspevok písal v noci a hento zabudol spomenúť. 
-
hojko
Site Admin
Presne tak ako pise hughito, v noci som zabudol dopisat co ma napadlo az potom, tak som to tam poobede dopisal.
-
17
Light Professional
Ja len tolko, ze ked pojdes spodnou trasou, co je ale velmi nepravdepodobne, tak to mozes potiahnut cez velmi pekne mesto Turin. Tym padom sa mozes stavit v Grenobli a dalej to mas na skok do dalsieho krasneho mesta - Lyon. :) Nedaleko od Lyonu je Saint-Etiénne. A ak by si uz siel touto zapadnejsou trasou, tak mas po ceste do Pariza dalsie pekne mesto Orléans. Len neviem neviem, ci by sa ti chcelo takto vsade zastavovat. Ale vylet by to bol urcite pekny.
Upozornujem ta, ze Stonehedge je casto oznacovany za najprecenovanejsiu turisticku atrakciu, vraj je nazivo dost o nicom
Ale do UK urcite chod, super krajina 
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
nakoniec som UK zrusil ... a vsetko sa zacalo komplikovat tak sa snad niekde pojde 
-
hojko
Site Admin
Tak sa pozri po niecom kratsom a financne menej narocnom, napriklad cesta Rakusko, Taliansko, Svajciarsko, Nemecko, Holandsko, Cesko...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
ano ano , planoval som nieco take
no teraz kedze som to planoval ja sa nemohlo nieco nepokazit .. takze sa nikde nejde .. snad na buduci rok 
//autoeditácia príspevku (07 Feb 2013, 18:04)
som tu zase a tento rok to na mňa prišlo znova. Už to musí výjsť. Mam už aj nejaké plány no chcel by som sa spýtať na nejaké veci. Síce je ešte 5 mesiacov času ale to nevadí. Plán cesty je momentálne nasledovný takže štart SK - Benátky - Rím - Pisa - čo najviac po pobreží do Monaca - ST. Tropez - Marseille - Pont du gard no a teraz dalej neviem. V pláne bol versailles a paríž ale je to 1000km od ruky + som čítal nie moc pekné názory. Ževraj zaparkovať je umenie, kolóny aj 4hodinové, drahé jedlo. Ak je to pravda nestojí mi to za to a prešiel by som ďalej na Grande dixence dam - Passo stelvio - Passo giau - Grossglockner - Krimmler waserfall - Salzburg - SK. Plán je zatiaľ dosť hrubý. Ak by som ešte niečo po ceste objavil, niečo čo ma zaujme určite pridám. Plán je taký že zatiaľ dvaja ľudia, auto Fiat stilo MW 1.9JTD a cesta mimo diaľníc a to hlavne v Taliansku. Veci ako parkovanie som ešte nezistoval. Čo sa týka spánku mám v pláne spať v aute niekde po kempoch, mimo cesty. Toho sa nebojím. Už z hrubého plánu trasy sa dá vyčítať čo by som rád videl a čo ma zaujíma. Veľmi by som chcel prejsť alpy ale na aute, výjsť vysoko a kochať sa. Nie som moc turista takže niečo take nevyhľadávam. Nikdy som nebol pri mori a tak si chcem pekne užiť cestu po pobreži, pekné mestá na pobreží. Cestu plánujem asi tak na týždeň možno viac. Uvidíme čo dostanem v robote. Vec na ktorú sa veľmi teším sú tie alpské prechody. Ak by ste vedeli ešte o nejakom ktorý stojí za to a je po ceste kľudne sa podeľte. Našiel som stránku kde sú vypísané no nemôžem prejsť všetky. A aj tak niekoho skúsenosti mi viac pomôžu. Ďakujem za každý nápad, pripomienku, upozornenie, pomoc.
Nejako takto to je zatiaľ : http://goo.gl/yLFFJ
//autoeditácia príspevku (07 Feb 2013, 18:04)
som tu zase a tento rok to na mňa prišlo znova. Už to musí výjsť. Mam už aj nejaké plány no chcel by som sa spýtať na nejaké veci. Síce je ešte 5 mesiacov času ale to nevadí. Plán cesty je momentálne nasledovný takže štart SK - Benátky - Rím - Pisa - čo najviac po pobreží do Monaca - ST. Tropez - Marseille - Pont du gard no a teraz dalej neviem. V pláne bol versailles a paríž ale je to 1000km od ruky + som čítal nie moc pekné názory. Ževraj zaparkovať je umenie, kolóny aj 4hodinové, drahé jedlo. Ak je to pravda nestojí mi to za to a prešiel by som ďalej na Grande dixence dam - Passo stelvio - Passo giau - Grossglockner - Krimmler waserfall - Salzburg - SK. Plán je zatiaľ dosť hrubý. Ak by som ešte niečo po ceste objavil, niečo čo ma zaujme určite pridám. Plán je taký že zatiaľ dvaja ľudia, auto Fiat stilo MW 1.9JTD a cesta mimo diaľníc a to hlavne v Taliansku. Veci ako parkovanie som ešte nezistoval. Čo sa týka spánku mám v pláne spať v aute niekde po kempoch, mimo cesty. Toho sa nebojím. Už z hrubého plánu trasy sa dá vyčítať čo by som rád videl a čo ma zaujíma. Veľmi by som chcel prejsť alpy ale na aute, výjsť vysoko a kochať sa. Nie som moc turista takže niečo take nevyhľadávam. Nikdy som nebol pri mori a tak si chcem pekne užiť cestu po pobreži, pekné mestá na pobreží. Cestu plánujem asi tak na týždeň možno viac. Uvidíme čo dostanem v robote. Vec na ktorú sa veľmi teším sú tie alpské prechody. Ak by ste vedeli ešte o nejakom ktorý stojí za to a je po ceste kľudne sa podeľte. Našiel som stránku kde sú vypísané no nemôžem prejsť všetky. A aj tak niekoho skúsenosti mi viac pomôžu. Ďakujem za každý nápad, pripomienku, upozornenie, pomoc.
Nejako takto to je zatiaľ : http://goo.gl/yLFFJ
Ja som teraz v januári išiel autom Liverpool - Leeds - Canterbury - Dover - Calais - Kolín - Bratislava, pričom hrubým sú vyznačené mestá, kde sme spali (cez Couchsurfing). Výlet bol fajn, dokonca sme ani neplatili žiadne mýta a poplatky (samozrejme na vlastné riziko)
Určite pôjdem v lete zase niekam, uvidím ešte, či autom, alebo len letecky.
-
macicka5000
Novice
Couchsurfing je popi*i vec, minule som tak bola v Amsterdame...týpek nám dokonca nechal kľúče od bytu, čomu som absolútne nechápala
cez túto stránku som našla rôzne užitočné info, máš tam aj ubytko, letenky...rôzne
Prajem pekný deňňňň:)
cez túto stránku som našla rôzne užitočné info, máš tam aj ubytko, letenky...rôzne
Prajem pekný deňňňň:)
Naposledy upravil/-a kinjeril v 14 feb 2013, 15:59, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Reklama.
Dôvod: Reklama.