mystique napísal:Pokial sa clovek narodil ako kkt tak je jedno ci je biely, cierny alebo zlty... Mali sme tu moznost vidiet obe strany, tu nejde niekedy ani tak o rasizmus, ale o to kto je aky dement, vid predchadzajuce videa, rasizmus je len akoze zastierka za ktoru sa akoze schovavaju...
tak s týmto súhlasím.
Myslím, žeby nebolo odveci povinne nariadiť na základných školách exkurziu do Auschvitz-Burkenau (Osvienčim pre tých čo nevedia). Ja som tam pred pár dňami bol a napriek tomu, že som bol na to čo uvidím pripravený to vo mne vyvolalu kadejaké pocity. A títo ľudia z 90% ani netušia čo to vlastne pokrikujú, čoho symbolom ten "coolový znak na pleci" je a čo tá zdvihnutá pravica vlastne znamená. Keby si školy plnili svoju povinnosť ich o tomto ingformovať (a o slovenskom školstve mám svoj neveľmi lichotivý názor. čo sa týka vlastných dejín, my slováci sme strašné prasce -napríklad najväčšie múzeum udalostí, ktoré sa u nás v rokoch 35-45 diali, je práve v Auschitze, máme vôbec u nás niečo také? Ani sa o tom poriadne na dejepise neučíme)
takže takáto exkurzia v dákom ôsmom ročníku by nám zaručila aspoň o tých 90 percent takýchto volov menej...