Skleroza Multiplex

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

ades napísal:na to si ako prisla, ze zrovna detsky? :lol:
Na zaklade starej vekovej statistiky fora, kde vyrazne prevladala skupina 15-18 :) Ak som sa autora nahodou nejako dotkla, tak sa hlboko ospravedlnujem.

//autoeditácia príspevku ( 10 Feb 2009, 18:52 )
Shark NX napísal:Netreba byt pesimista ;) Psychika je najdolezitejsia :) Tym ze zo seba budes robit Hypochondra tomu nepomahas ;)
Ale zase si predstav tu neuveritelnu radost, ked to SM nebude :D Hned je dovod na oslavu.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

pryja: ja som myslel, ze si to formulovala na zaklade zalozenej temy a sposobu jej prezentovania :D
Model napísal:....a som cital ze pri SM je unava hned ako prvy priznak...takze ja uz fakt neviem :(
to mas tak: akonahle sa ucim o nejakej chorobe alebo tak, hned ma napadaju veci v zmysle "toto mam" a ine. to je cisto vec psychiky. ak ti poviem, ze unava je uplne bezna pri chripke, tiez to neznamena, ze ju mas
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Model napísal:a obcas ma bolieva hlava
Mňa bolieva hlava každú sobotu, občas nedelu, sem-tam pondelok a raz za čas aj ostatné dni a taktiež sa mi prejavuje deň PO tzv. Skleroza ale jej prívlastok by som neoznačil ako multiplex.

Lolo
rol_
Novice
Novice

Príspevok od používateľa rol_ »

Neviem, či to nemám aj ja. Včera som sa zobudil a asi 10 sekúnd som vôbec nemohol hýbať pravou rukou. Dnes mám zasa divný pocit v pravom malíčku na ruke, ako keby na konci horel, a teraz som si pospal a mám trošku boľavé obe predlaktia + také mravčenie. Zdvojené videnie nemám, ale nosím okuliare. Bojím sa hlavne kvôli tomu včerajšiemu zážitku, vážne som si myslel, že mám ruku nad sebou a keď som otvoril oči tak bola padnutá na vankúši. Potom som to nejako rozhýbal ale veľmi sa bojím :( som aktívny športovec, tak neviem čo bude ďalej.
Mám podľa vás ísť za detským lekárom? Mám 16r.
Ešte som zabudol, trasú sa mi ruky, resp. hlavne prstenník a malíček na rukách. Síce len trošku, ale predsa.
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

ades napísal:pryja: ja som myslel, ze si to formulovala na zaklade zalozenej temy a sposobu jej prezentovania :D
to mas tak: akonahle sa ucim o nejakej chorobe alebo tak, hned ma napadaju veci v zmysle "toto mam" a ine. to je cisto vec psychiky. ak ti poviem, ze unava je uplne bezna pri chripke, tiez to neznamena, ze ju mas
ades, mas typicky syndrom studentov mediciny :D

SchYzo: celkom presna pricina choroby nie je znama, ale uvazuje sa aj ucast virusov v procese rozvoja ochorenia
je to v podstave autoimunitna choroba, co znamena, ze imunitny system napada telu vlastne bunky

rol : si zrely na vysetrenie k neurologovi
a toho co si pisal, mas problemy s nervus ulnaris
zda sa mi, ze mas problemy s nervami, miechou ako s mozgom
rol_
Novice
Novice

Príspevok od používateľa rol_ »

bell napísal:zda sa mi, ze mas problemy s nervami, miechou ako s mozgom
To znamena co? Ze to nemusi byt MS? Je to pre mna lepsie alebo horsie?
Asi pred tyzdnom som sa skrabal pravou rukou na lavom pleci a nejak mi tam trhlo svalom ci co... nemohol som dobre hybat pravou rukou, ale otec mi to natrel Flectorom a za 2 dni to bolo OK... nemoze to byt pricina?
Za tym doktorom urcite zajdem.
Inak nemam ani zhorsene videnie, ani unaveny nie som. Modlim sa aby sa to dalo do normalu :cry:
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

rol_ napísal:To znamena co? Ze to nemusi byt MS? Je to pre mna lepsie alebo horsie?
Asi pred tyzdnom som sa skrabal pravou rukou na lavom pleci a nejak mi tam trhlo svalom ci co... nemohol som dobre hybat pravou rukou, ale otec mi to natrel Flectorom a za 2 dni to bolo OK... nemoze to byt pricina?
Za tym doktorom urcite zajdem.
Inak nemam ani zhorsene videnie, ani unaveny nie som. Modlim sa aby sa to dalo do normalu :cry:
proste moze byt, ze mas nejaky neurologicky problem, ale nemusi to hned znamenat, ze mas SM.
proste, ak citis, ze mas s tym dlhsi cas nieco s rukou, tak chod k praktickemu a ten ta posle k neurologovi
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Ked si clovek zacne detailne vsimat priznaky roznych chorob, zisti ze ma skoro kazdu - velmi vela priznakov je totiz takych, s ktorymi sme sa niekedy v nejakej pribuznej forme uz stretli (mozno aj viackrat).

Takze ak si sa do toho pustil s chutou, a zacinas tomu aj verit, evidentne uz si zrely hypochonder, ktoremu ani doktor nevyvrati, ze je stopro v poriadku :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Model :Fórum síce navštevuje niekoľko študentov medicíny, ale úprimne, ani jeden z nich ti takto cez fórum nebude vedieť určiť, či túto chorobu máš, alebo nemáš. Ak máš podozrenie, choď k svojmu lekárovi, on ti poradí lepšie ako my všetci dokopy.
Napísať odpoveď