zdroj28.06.2007 10:24
BANSKÁ BYSTRICA - Školáci ukradli linkový autobus a prešli takmer pol stredného Slovenska.
Stredoškolák Lukáš (15) v sobotu večer vošiel do areálu SAD v Banskej Bystrici a odtiaľ sa odviezol na autobuse takmer za 4,5 milióna korún. Po ceste vyzdvihol svojho kamaráta Mira (15), žiaka ZŠ. Cez horský priechod Šturec prišli až do Žiliny k obchodnému domu Tesco. Tam sa rozhodli, že si ešte pozrú Aquapark Tatralandia pri Liptovskom Mikuláši. Autobus vrátili nepoškodený ráno do areálu SAD, kde ich chytil vrátnik. Chlapci prešli asi 300 km.
Polícia už začala stíhanie za nedovolené používanie motorového vozidla, za čo mladistvým páchateľom hrozí 3,5 až 6 rokov väzenia. Podľa vedenia SAD zvýšia bezpečnostné opatrenia, aby sa už podobný prípad nezopakoval.
Skolaci ukradli autobus
Skolaci ukradli autobus
Ukradli, povozili sa, vratili
Ty chlapci su trieda, tak jasne, na jednej strane sa mohlo cokolvek stat, nie je jednoduche riadit taky bus vzhladom na rozmery. No na druhej strane, kde bol vratnik? Ci sa rano zobudil o 5 aby ho nikto nepristihol a co nevidim? Autobus s chlapciskami? Lebo co ten bus cez plot prehodili? Jedine cez vratnicu, tak neviem o com. A tento poondiaty system im chce naparit 3,5 az 6 rokov, f*ck it. Zarovno s vrahmi a podobnou havedou, skor bude vonku Majsky, Cernak ako oni dvaja.
-
hornblower
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
nehovorim, ze by som tych 2 pochvalil, ale rozhodne by som im nedaval ziadny trest, maximalne zaplatit naftu alebo co
maju moje sympatie, nejaku basu by som naparil tomu vratnikovi, co je on vadny, ved autobus robi kraval a od toho je tam, aby nikto nic neukradol
a vratili ho neposkodeny a jazdili s nim v noci, ked ho nikto nepotreboval 
Ades to myslel skor ako for, ci nie?
No zakladna otazka znie: Kde bol vratnik? Najskor nie tam, kde mal byt, alebo nerobil, to co mal robit. Pretoze nie je mozne vyviest bus bez toho aby presli vratnicou a k tomu v noci by musel pocut bus aj keby bol kdekolvek v areali a nevolal by fizlov az rano ale uz vecer, ked zmizol. Keby sa nevratil naspat, ze by ho chcel fakt niekto ukradnut, tak co by vratnik spravil? Sice neviem naco by bol komu bus.
zo srandy som myslel iba tu poslednu vetu. mna zaraza najma to, ze este oni z toho budu mat zle (jasne ze spravili blbost), ale vratnik bude chudak a on za nic nemoze. hovno, mali by ho vyhodit a zamestnavatel by ho mal postavit pred sud za to, ze nerobil to co mal... kedze bol na nocnej, povedal by som, ze bude pravdepodobne ze spal a zistil to az rano, ked sa vracali
-
midnight_man
Guru
to u nas myslim ani nie je... ale je to to iste ako keby tebe niekto ukradol auto za 4,5 miliona(tolko stal bus ), povozil sa a vratil ti ho.... tiez by si nebol nadsenyCicatrix napísal:áno, keby niekoho zabili tak by mali ísť do väzenia, ale takto by som im dal nejaké verejnoprospešné práce..
Edit///ale jedno je iste.. ked ne basa, tak odklad na vodicak maju isty