Školské domáce úlohy na fóre
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Školské domáce úlohy na fóre
máš to dobre. Môžeš si to overiť na množstve kalkulačiek, napríklad tu: http://ostermiller.org/calc/triangle.html (nepôjde ti dať 50 minút, daj 60 stupňov a výsledok bude potom skreslený, ale výjde to 15 a nie tvojích 14,5) alebo http://www.csgnetwork.com/righttricalc.html alebo hocikde inde. Ten postup máš dobre, aj tangens si dobre vypočítal (to si môžeš zase overiť tu: http://www.wolframalpha.com/input/?i=tg ... B050%27%29 )
-
BookEditor
Light Professional
Ahojte, potrebujem do zajtra poradiť s fyzikou. Konkrétne ide o učivo nestacionárne magnetické pole (septima na gymli alebo 3. ročník na strednej škole), v ktorom sa vyskytol vzorec Φ=B.S.cosα. Máme viacero príkladov, kde sme počítali aj s týmito vzorcami, všetkému ostatnému rozumiem, len nie tomu, kedy mám do vzorca dosadiť uhol α (alfa), ktorý je v zadaní a kedy uhol rovnajúci sa 90°-α.
Ďakujem za objasnenie, K+
Ďakujem za objasnenie, K+
Trošku trápna otázka ale neviete niekto čo znamená vo vzorci (R=(ró) . l : s) l a s ? 
l by mala byť hrúbka vodiča a s by mala byť dĺžka
//edit: presne naopak
cize l je dlzka a s hrubka
//edit: presne naopak
-
BookEditor
Light Professional
Ak je "S" veľké, tak je to prierez. Áno, "l" je dĺžka...
Ďakujem 
Čaute .
Mám napísať esej na tak 2-3 strany, že kde bude Eu o 20 rokov. Vedeli by ste mi poradiť akú by to malo mať formu a čo by to malo obsahovať.
Ďakujem za rady.
Mám napísať esej na tak 2-3 strany, že kde bude Eu o 20 rokov. Vedeli by ste mi poradiť akú by to malo mať formu a čo by to malo obsahovať.
Ďakujem za rady.
ja by som tam pisal nieco v style "A bude?" alebo "Bude vôbec EU o 20 rokov?" vies co myslim? obavy z rozpadu, nejaka analyza ci by pre nas bolo lepsie ci by sa rozpadla, ci nie...proste pozeras spravy, vies aka je realita, nie? 
tak zhruba. Aký by si dal úvod a záver ?
uvod by som zacal tym kde sa nachadzame (myslim uniu celkovo) (nemyslim kde sa nachadzame geograficky!
, ale financne) a co to sposobilo a nejak by som presiel do stredu eseje, enviem ako to chces viest, je to tvoja esej, nejak sa mi nad tym momentalne enchce uvazovat, no a zaver vyplyva zo stredu nie?
// tak mozes dat aj geograficky, ale nemyslim ze pani ucitelka/profesorka chce na 3 stranach citat, kde sa ktora krajina unie anchadza
// tak mozes dat aj geograficky, ale nemyslim ze pani ucitelka/profesorka chce na 3 stranach citat, kde sa ktora krajina unie anchadza
tak ja som dal práveže geografické rozmiestenie. si mohol tak stručne napíať úvod
//autoeditácia príspevku (15 Sep 2012, 11:40)
už to mám
//autoeditácia príspevku (15 Sep 2012, 11:40)
už to mám
-
Blackangel
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Caute
potreboval by som pomoc s ulohou c.5 z matematiky(vektory). priklad je v prilohe
Zadanie je v anglictine dufam ze to nebude vadit. key words mozno vam pomoze. basis = báza vektorového priestoru
Dakujem MOC!
//autoeditácia príspevku (19 Sep 2012, 8:34)
potreboval by som pomoc s ulohou c.5 z matematiky(vektory). priklad je v prilohe
Zadanie je v anglictine dufam ze to nebude vadit. key words mozno vam pomoze. basis = báza vektorového priestoru
Dakujem MOC!
//autoeditácia príspevku (19 Sep 2012, 8:34)
Blackangel napísal:Caute
Zadanie je v anglictine dufam ze to nebude vadit. key word mozno vam pomoze. basis = báza vektorového priestoru
Dakujem MOC!
-
mirak2
Hardcore addict
acko urcite netvori bazu, lebo mas iba 2 vektory a potrebujes 3... dalsie dva overis cez determinant, vyratas determinant 3x3 (easy) a porovnas s nulou... ak sa rovna nule, netvori bazu (lebo vektory su zavisle), ak sa nerovna nule, tvori bazu (mega easy)
ak niektora tvori bazu tak si polozis 3 rovnice o troch neznamych, kde ten vektor (0,1,3) bude to za rovna sa na pravej strane...
otazky?
ak niektora tvori bazu tak si polozis 3 rovnice o troch neznamych, kde ten vektor (0,1,3) bude to za rovna sa na pravej strane...
otazky?
Ahojte! Brat má na základke za úlohy zo slovenčiny, že má napísať krátku rozprávku... Zvolil si jej názov Seklovi pátrači... A ja mu s týmto neviem presne poradiť. Hlavná postava sa volá Seklo, a keď sa píše niečí, čiže Seklovi. malo by byť nakonci mäkké i?? Alebo je k tomu nejaká ta výnimka?? Čiže pýtam sa či má byť na konci mäkké i alebo tvrdé y a či dlhé alebo krátke.. Či Seklovi/Seklovy a Sekloví/Seklový. Ďakujem za odpoveď.. Viem, mal by som mu vedieť poradiť ale SJ mi nejde a s týmto som sa ešte nestretol... Ďakujem...
"Seklovi" by malo byt spravne.
-
BookEditor
Light Professional
Ahojte, potrebujem poradiť s chémiou. Mám otázku, resp. úlohu: "Úplná chlorácia, bromácia, sulfonácia, nitrácia nitrobenzénu." Z toho všetkého sme akurát robili nitráciu a to tiež neviem, či úplnú. Keby mi nejaký zdatný chemik pomohol a napísal všetky 4. Potreboval by som to do zajtra, najneskôr pozajtra.
Ďakujem, K
samozrejmosť.
Ďakujem, K
Ak vie niekto tak nech to vyráta ale prosím aj o vysvetlenie.
Názov témy v Matike: Exponenciálne rovnice
Názov témy v Matike: Exponenciálne rovnice
cele by som to zlogaritmoval a vyuzil vlastnost ze log10^x=x*log10, potom uz len vyratas logaritmus celych cisel a mas....
tak napíš ako máš čas
DIK
DIK
rozloz si exponent a upravuj, tu mas priklady