skopirovanie platobnej karty

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Peter_Retep
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

skopirovanie platobnej karty

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

caute. nerobi niekto z hojkacov v banke?

skopcili mi kartu a vybielili ucet. tak ma teda zaujima aky je postup v banke pri spisani reklamacie. aka je realna sanca ze mi tie peniaze vratia (kartu som nestratil, mam ju fyzicky u seba, na nete som nic neobjednaval). dik za info ak niekto vie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: skopirovanie platobnej karty

Príspevok od používateľa beardie »

popytaj sa tety pri okienku, su na to skolene, vedia, ktore tlaciva pouzit, v kazdej banke sa to moze mierne lisit
Peter_Retep
VIP
VIP

to ano do banky idem, len ma zaujima realna skusenost niekoho
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Zo skusenosti inych viem, ze banky su v tomto velmi velmi neochotne. Niekedy pomoze az medializacia.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No ide aj o formu skopirovania, ak sa to stalo na bankomate tvojej domovskej banky (a mozno aj inej slovenskej), tak je vacsia sanca, ze ti peniaze vratia. Ak si bol niekde v zahranici a kartu ti skopirovali tam, tak to moze byt horsie.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja som zamestnanec banky, ale nerobim za prepazkou. :)

Co sa tyka tvojho problemu. Uz som tu tu pisal 2x, a riesil to uz aj brm tiez. Robil som nakup na jednom webovom portali, o par dni potom (napriek tomu, ze bol https) som bol okradnuty o niekolko sto EUR. Tak som zavolal do banky, pretoze sa mi nepozdavali SMS-ky, ktore mi chodili, najprv 2x nejake drobne, potom niekolko stoviek. Tak tetuska sa ma po identifikacii opytala, ze ci som hral na nejakej talianskej stranke ruletu a pod. zalezitosti, hovorim, ze v ziadnom pripade, som v praci. Tak potom povedala, ze mi zablokuje kartu. Po zablokovani so mnou po telefone spisala podnet na presetrenie a navratenie penazi. Peniaze som mal do par dni naspat s tym, ze banka si narokovala 6 mesiacov na to, ze ak sa zisti dodatocne, ze som tie peniaze skutocne v tom talianskom kasine utratil ja, tak mi ich zoberu. Nic take sa samozrejme nepotvrdilo a peniaze mi ostali. Toto je moja skusenost s VUB bankou. O inych bankach hovorit neviem.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Jo, ako písal p4ra, aj ja som to riešil v mbank, po 4 mesiacoch mi banka peniaze vrátila.
Skrátene.. vďaka keyloggeru sa niekto dostal k údajom mojej karty ako som platil cez net, jednu noc to zneužil a vyčerpal celý limit na karte. Musel som čakať, kým mi banka tie transakcie zaúčtuje (cca 5 dní), potom som podal telefonickú reklamáciu (v mbanku môžeš iba telefonicky), lehota na vybavenie reklamácie bola 30+30+30 dní.. po týchto 90 dňoch som im volal, vraj je to pozastavené, tak som dal akože oficiálnu sťažnosť a do ďalších 30 dní od podania sťažnosti mi zrazu boli peniažky pripísané na účet.
Viac info nájdeš tu, kde som to riešil:
http://www.hojko.com/post1562722.html#p1562722
..ale asi každá banka to bude riešiť inak (viď napr. p4rovu skúsenosť).. kde vlastne Ty bankuješ?

Inak o kartu sa staraj ako o oko v hlave, nikde ju nenechávaj bez dozoru. Ak môžeš, uprav si limity na platbu cez Internet, prípadne si zabezpeč, aby Ti chodila notifikácia smskou pri každej platbe vykonanej kartou, aby si prípadne zneužitie vedel ihneď odhaliť. Každopádne kartu si zablokuj a daj vystaviť novú.
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Skusenost s CSOB je velmi podobna ako pisal p4ara. Po nahlaseni do par dni boli peniaze spat na ucte.
Frko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frko »

mozno pomoze aj podanie trestneho oznamenia na neznameho pachatela
Peter_Retep
VIP
VIP

toto sa mi stalo vo volksbank. uvidime ako sa mi vyjadria teda do tych 30 dni (ak sa ovsem vyjadria - ved vieme ako radi banky dodrzuju lehoty).
udajne platba odisla do chicaga a pracovnicka mi oznamila ze eviduju ze bolo uskutocnenych niekolko pokusov o tuto platbu, takze vysvetlit si nedokazem ako sa niekto dostal k udajom na karte kedze ako pisal brm - strazim ju ako oko v hlave.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Peter_Retep: Uplne jednoducho, kedze magneticke citacky cipovych kariet su vo velkosti pera, vyrabaju sa v roznych podobach a na internete sa da k tomu dostat. Staci, aby niekto nasadil takuto citacku na zariadenia bankomatu a karta najskor prejde citackou, az potom ide do bankomatu, vid. napr tento odkaz: http://www.kriminoviny.sk/pri-vybere-pe ... 008-05-30/

Dnes nie je problem kupit malu kameru, ktora nasnima pin kod, pripadne to moze spravit aj clovek stojaci kusok vedla. Staci sa pozriet na DealExtreme a tam z Ciny kupis kamery za par eur aj s postou..., da sa to kupit aj u nas, napr. toto (az na tu cenu): http://www.spionshop.terabit.sk/bezdrot ... -p-30.html

Ciste bankomatove karty je mozne kupit na internete, za platis ani nie dolar za jednu kartu, napr. tu mas 100 kariet za 80 dolarov, rovnako aj citacku/zapisovacku kariet, staci si zadat spravne slova do vyhladavaca a hned sa k tomu dopracujes. Zariadenie kupis za par stoviek, napr: http://www.tyner.com/magnetic/bundle.htm alebo http://www.hackerscatalog.com/Products/ ... index.html

Za par tisic dokazes kupit aj ine veci, je to zariadenia na vyrabanie embosovanych kariet, falosne obcianske preukazy, pasy, zbrane..., proste co ta len napadne. Zijeme v dobe technologii, tak neviem co sa vobec cudujes, ze niekto ti skopiroval kartu. Staci, ze si sa bol najest niekde v podniku, isiel si platit kartou, casnicka dala kartu do svojho prenosneho terminalu, nasledne povedala, ze jej nefunguje a isla ho vymenit, potom doniesla prave zariadenie, ty si zaplatil a spokojne si odisiel. Ani si si neuvedomil, ze ti skopirovala kartu. Pripadne si podal kartu, prebehla zariadenie, ktora mala za barom, nasledne kartu vlozila do normalneho zariadenia a opat vybavene. Umiestnenie kamery a zosnimanie pin kodu uz nie je problem, rovnako nie je problem udaje z karty natocit/nafotit a vyuzit to pri plateni cez internet (postaci cislo karty, typ karty, planost, meno majitela karty a CCV2 kod zo zadnej strany karty).

Niekto ti proste skopiroval kartu, udaje odoslal na opacny koniec sveta, tam sa peniaze vybrali z bankomatu, cast penazi poputuje cez PayPal, Wester Union, Moneybookers spat na Slovensku a cast si nejaku ludia na opacnom konci sveta. Jednoduche a ucinne. Naklady su v pohode do par tisic eur, zarobky sa vratia za par dni. Bojovat proti tomu je prakticky nemozne.
Prílohy
20080530_upraveny_bankomat_02.jpg
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Hojko, aha, takto to teda robis.. :D
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

otázka: ako sa proti tomu dá brániť?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nevlastniť platobnú kartu...príp. vlastniť, ale nepoužívať ju...niet lepšej ochrany...
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

super!

a iná možnosť?
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

da sa asi len mininalizovat riziko (resp. straty)
.
ja mam 2 karty: embosovanu a beznu debetnu (taku, s ktorou sa neda platit ani len cez internet). tu beznu vyuzivam vsade, kde je to mozne. dalej si chranim pin (rukou) aj ked tam nikto nie je (najma pri vybere z bankomatu)
.
a na minimalizovanie strat drzim na beznom ucte len nevyhnutnu hotovost. vsetko ostatne je na pridruzenom setriacom ucte, kde je pristup len cez internet.
+ sms notofikacia:)
Frko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frko »

takze teraz mozme vsetci trpiet paranojou pretoze mi moze niekto hocikde skorpirovat kartu, pekne
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

silmarill napísal:otázka: ako sa proti tomu dá brániť?
Najlepsie je to asi tak ako napisal lumir. V dnesnej dobe si uz v internetovych bankach (mBank, Zuno) mozes zalozit ucet aj s embosovanou kartou zadarmo, k tomu sa hodi v tej istej banke este bezny ucet ale bez povolenych platieb cez internet a s beznou bankomatovou kartou. Na prvom ucte budes drzat len malu sumu a ked budes kupovat nieco drahsie, tak si peniaze rychlo prevedies. Druhy ucet bude na bezne pouzivanie, jeho vyhodou bude to, ze na zrealizovanie platby bude potrebny aj pin, nie len odfotena karta z oboch stran. Potom ti riziko hrozi iba v pripade aky opisal hojko (falosny terminal, ktory zaznamena zadany pin).
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Odporucam britsky serial The Real Hustle (Mistri svindlu), prave tam boli krasne vysvetlene problemy, sposoby a rady ako sa okrada a ako predist okradnutiu.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ja odporucam
1) mat na zadnej karte 4 falosne piny (ked ti niekto ukradne kartu a bude ich skusat, aspon ti urobi sluzbu tym, ze ti ju zablokuje)
2) mat aktivnu sms notifikaciu o platbach, aby si hned vedel, ze nieco nie je koser
3) ak uz mas na karte povolene platby cez internet, tak CVV kod zozadu karty si niekde dobre poznac ci zapamataj, a zoskrab ho nozom.

Jednoduche, no ucinne :)
Napísať odpoveď