Skrátenie RJ45 (lan kábel) - znovu nasadenie koncovky

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Skrátenie RJ45 (lan kábel) - znovu nasadenie koncovky

Príspevok od používateľa johny541 »

Zdravím, potrebujem radu ako skrátiť takýto kábel. Robí sa to nejako špeciálne? Sú na to nejaké kliešte alebo sa to iba odcvakne a nasadí naspäť ako obyčajný analogóvy TV kábel? Totižto originálny kábel ktorý nám namontoval Antik (spoločnosť poskytujúca internet) ide z chodby do ségrinej izby a odtiaľ cez úzku dieru v stene (neprejde cez ňu RJ45 koncovka) ide ku mne do izby kde predpokladám chlapík, čo to bol robiť, to tu aj poskladal. Lenže router by som chcel presunúť k sestre do izby, pretože zbytočne ťahám momentálne z mojej izby späť k nej kábel cez chodbu a ja si už fičím bezdrôtovo (pred tým to bolo inak, ale situácia je teraz takáto)

Čiže, potreboval by som odštiknúť koncovku v mojej izbe, pretiahnuť ten kábel cez stenu späť k sestre a tam tu koncovku znovu nasadiť (po prípade úplne novú). A u nej by som potom zapojil router pre celý byt.

Poradí niekto? :? Prípadne ak sa to robí nejakými klieštami, nie je niekto z KE (alebo okolia), ktorý má také kliešte a bol by to ochotný spraviť? Je to práca podľa mňa na pár minút.

Dík.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Skrátenie RJ45 (lan kábel) - znovu nasadenie koncovky

Príspevok od používateľa jarda.j »

Sú to lisované plastové konektory. Cenu spatra neviem, cca 10 centov/kus? Klešte sú aj za 5 Eur. Dá sa to kúpiť aj v radioamatérskej u Hutniku /bývalý Dom odborov/ zo strany parkoviska.

Treba si dávať pozor na poradie farieb, takže to tými klešťami odcvakneš, lupou si poprezeráš a na papier napíšeš poradie farieb /presne, je to v pároch/ a rovnako ten odcvaknutý kábel po odblankovaniu bužírky /nasadíš kábel do kleští, je tam aj ten nástroj/ a následne si pripravíš tie drôtiky do konektora, tri razy skontroluješ poradie, a nalisuješ /takže rovnako/. Nieje to zložité. Klešte mi ostali u klienta a niekto ich "znárodnil", takže osve. :)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Uch, to znie komplikovane :D Nechcem sa do toho púštať, lebo to je hlavný kábel od poskytovateľa. Viem, že tie koncovky nie sú drahé, skúsim si niekoho zohnať s tými klieštami. Ďakujem za odpoveď.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Pokiaľ Ti ide iba o jeden konektor, tak chápem. Ono to napísané vyzerá možno zložite, treba to skúsiť. Keď mi zajtra klient zaplatí, tak ich v pondelok kúpim a urobím to.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Zas nechcem, aby si ich kvôli mne kupoval. Kebyže ten kábel nebol od poskytovateľa a nebola by to takáto situácia, tak ho zoberiem do radioamatéra a tam mi to spravia na počkanie. Lenže tu je ten problém, že mi to musí niekto odcvaknúť a spraviť na mieste. Budem rád teda, ak by si bol ochotný. Napíšem si to do kalendára a v pondelok sa ti ozvem cez SS, ak môžem :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Keby som nechcel, neozývam sa. :D A ja tie klešte potrebujem, iba tie mi práve chýbajú, ostatné 3 typy mám.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

:) Tak teda sa ozvem v pondelok ako si na tom a možno dohodneme nejaký termín v priebehu týždňa :) Ďakujem ešte raz.
Napísať odpoveď