Skrinka Aerocool..vaše názory

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Andre88
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Skrinka Aerocool..vaše názory

Príspevok od používateľa Andre88 »

Chcel by som sa spýtať na vaše názory a skúsenosti so skrinkami Aerocool konkrétne model VS-4.
Oplatí sa ju podla vás kúpiť?
http://pccko.sk/skrine/pc-skrinka-aeroc ... p-c3265034
http://www.aerocool.com.tw/index.php/pr ... sv/120-vs4

Páči sa mi jej vzhlad a aj cena je nízka len neviem či sa oplatí..
h.olub
King
King

Re: Skrinka Aerocool..vaše názory

Príspevok od používateľa h.olub »

skrinky v podobnej cenovej kategorii sa riesia pri konci tejto temy, sleduj posty hlavne od sapa a ignoruj tie od uzivatela MoNsteR 2o11 :D

http://www.hojko.com/precitat-neviem-ci ... 60337.html
Andre88
Amateur
Amateur

Tú tému som už čítal ale tak nemám slov na jej zakladateľa.. :) Ja som si dal kritériá aby bola skrinka so zrojom umiestneným dole, farba čierna poprípade tmavo modrá, aby mala cable management, velký priestor na predny vetrák(velký priestor myslím aby vpredu dole neboli len 3 dierky na intake..) a solídny vzhlad a to všetko za výhodnú cenu. :) A hentie skrinky čo tam dával Monster tak to je asi na princíp toho, že pozrem na skrinku z vonka a zapáči sa mi tak ju chcem a je mi jedno či to bude hučať a bzučať a ktovie čo ešte :D
Zatial sa rozhodujem medzi Aerocool VS-4, CoolerMaster elite 430 a Thermaltake V3 alebo V4 ale prikláňam sa k Aerocool lebo má z týchto asi najlepší cable management alebo ešte rozmýšľam nad niektorou skrinkou Silverstone Precision.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Bude to dosť nad cenu, ale doplatiť sa oplatí: NZXT Lexa S, neviem si ju vynachváliť.
http://www.alza.sk/nzxt-lexa-s-d235076.htm
Andre88
Amateur
Amateur

No plánoval som aj tú len tá cena.. alebo ešte od Zalmanu Z9 plus http://www.alza.sk/zalman-z9-plus-d223367.htm
Len mi tam trošku vadí ten mriežkovany bok či aké to je. Typujem že to paradne prepušťa hluk. Ešte niesom rozhodnutý. V podstate ešte len plánujem aby som neskor už len objednal a mal pokoj tak sa informujem. Ešte mi chýba dajaký spolahlivý e-shop a dobrymi cenami lebo tu v Kolárove velký výber nemám v pc obchodoch :) a poskladať to už snáď zvládnem.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Z9 je tiež fajná, len dostupnosť je oničom.
Skyer
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Skyer »

Neviem či tu máte niečo proti CM, ale napríklad skrine zo série HAF su pomerne dosť dobré (aspoň podľa toho čo som počul, vlastná skúsenosť bude až dnes poobede :)), a takisto NZXT - napríklad tempest evo. Ich ostatné modely mi pripadajú príliš plastové a moc sa mi nepáčia, ale čo sa týka kvality nemám im čo vytknúť. Tiež by sa hodilo spomenúť napr. Fractal design define R3.

Viem, že možno sú trochu nad cenu, ale čo sa týka IT do kvality sa imo naozaj oplatí investovať. (+skrine vydržia dlho, je to investícia na dlhší čas).
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

HAf je cenou veľmi, ale veľmi ďaleko, takisto smetiak sa ani zďaleka nepodobá na tie, čo dal zakladateľ témy do svojho prvého postu.
Z NZXT som mal v ruke zopár kusov, a musím uznať, sú dobré, až na kábeláž, pri ktorej sa človek poriadne zapotí. Ale ak sa raz poskladá poriadne, tak predpokladám sa nebude denno denne rozoberať.
Andre88
Amateur
Amateur

Proti skrinkám HAF nemám nič ale sú pre mňa dosť drahé. Najradšej by som kúpil tú od Aerocool lebo sa mi páči a je za dobrú cenu len som nenašiel na ňu žiadne recenzie tak neviem čo od nej môžem čakať. Ajkeď oproti tej čo mám ja je asi všetko lepšie.. :D
Skyer
Light Star
Light Star

Aj ja som mal dlhé roky skrinku s neznámym rokom výroby a značky, a rozhodol som sa ju vymeniť až v čase nutnosti. Pre mňa sú tieto veci investície na dlhší čas, tak som do nich ochotný vraziť aj viac peňazí.

Aerocool nepoznám, nedržal som od nich žiadny model, takže na ne ti neviem povedať nič. HAF sú fajn, a začínajú tuším od 80€ (BA).

Btw: co chces povedat svojim menom??

Thommas: "takisto smetiak sa ani zďaleka nepodobá na tie, čo dal zakladateľ témy do svojho prvého postu." - niečo mi ušlo?
"Z NZXT som mal v ruke zopár kusov, a musím uznať, sú dobré, až na kábeláž," - skladal som už viac ako zopár kusov, a nemal som problém (skôr mi robí problém sa všelijako natáčať okolo kabelových dier, aby som tie káble cez ne bezpečne dostal tam a naspäť, ale to už je o niečom inom). Kabeláž mi skôr pripadá ako drobný problém pri 912, a jej podobným, kde sa mi najhrubšia vetva zdroja sotva zmestila (24pin ATX). Mam ich obalene v nejakom "silikonoidnom" materialy co pridava urcitu hrubku navyse, ale dat za MB mriezku o centimeter viac by nezaskodilo.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pozri dizajn Aerocoolu, NZXT a Fractalu = smetiaka.
O to káblovanie NZXT: Je to tam všelijaké, je tam vzadu toho priestoru veľmi málo. Ale stačí mať raz 2-3 hodinky a pevné nervy a je po probléme :)
Skyer
Light Star
Light Star

Neviem co ti na tom pripomina smetiak :), podla mna je celkom pekna. Tie "protizvukove" zabrany mi ale pripadaju tak trochu divne, ved predsa hlavna je teplota, nie hlasitost. (ale to je asi vec nazoru).

"O to káblovanie NZXT: Je to tam všelijaké, je tam vzadu toho priestoru veľmi málo. Ale stačí mať raz 2-3 hodinky a pevné nervy a je po probléme " - Pamätám si, keď ešte skrinky nemali žiadne diery na káble, a všetko proste a jednoducho išlo na seba. To bola sranda :)
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Tak tak to hovori mozno preto ze doma ma sam smetiak :lol: Fractal k nim urcite nepatri..
Andre88:mne sa tiez paci ten Aerocool..vybral si si podla toho co potrebujes a dolezite je hlavne ze sa paci tebe..je to skrinka ako kazda ina neviem co by na nej mohlo byt zle..za tie peniaze dobra volba
Andre88
Amateur
Amateur

Ešte rozmýšlam nad Aerocool Vs-9 http://pccko.sk/skrine/pc-skrinka-aeroc ... p-c3265009
http://www.aerocool.com.tw/index.php/pr ... gsv/21-vs9
Má asi lepší intake v predu keďže tam nezavadzia zbytočná umelá hmota ako pri Vs-4 :)
Zaujímalo by ma ešte čo si myslíte o pozitívnom tlaku vzduchu v skrinke..
Čo je to pozitívny tlak vzduchu?
V skratke - ak je prietok vzduchu všetkých nasávacích ventilátorov vyšší ako odsávacích, v skrinke vzniká tzv. pozitívny tlak, čoho výsledkom je, že vzduch sa cez všetky možné voľné otvory tlačí von (miesta perforácie, škáry medzi mechanikami, atď...). Výsledným efektom je, že sa dovnútra nedostáva prach. Ide o rovnaký princíp, ktorý sa využíva v tzv. "clean rooms". Okrem toho výrobca tvrdí, že z pozitívneho tlaku profitujú aj chladiče grafických kariet s uzatvorenou konštrukciou (poväčšine stock).

Je to spomenuté pri recenzii na skrinku Silverstone http://pc.zoznam.sk/silverstone-ps06b-w ... uje?page=2
Napísať odpoveď