Korag napísal:
1.povodne som si ju zalozil ale admini mi ju prelozili...ale aj tak tuto diskusiu som zalozil ja a nikde som nenapisal ze ta nutim co si sa zblaznil? ukaz mi nieco take. narazas na vetu Po tolkych dokazoch neverit

...to nebolo myslene ako nutenie to som tu len komentoval situaciu...ked to povazujes za nutenie tak si musel vyrastat v zlych podmienkach...
2. Pocul si o tom aka je hlavna myslienka na vysokorozpoctovych skolach alias Oxford,Harward atd? Profesori tak ako aj cela skola sa snazi natlacit do hlav studentov o vzniku darwinovej teorie a o tom ze Boh neexistuje...to je podla mna nutenie
3.ano
kukal som hokej tak som nemohol reagovať ale :
1. tým ze stale chceš každemu dokázať ze boh existuje vlastne každeho nutiš uveriť v boha tak ano nútiš ma !
a tu nejde len o teba ale o ludi .... to že na zš z 27 žiakov chodilo 24 na náboženstvo z donutenia rodičov a starých rodičov
na strednej z 29 chodila už len polovica a to mali všetcia po birmovke ale proste na naboženstvo chodiť museli a tak isto do kostola každy týžden
aj ked už mali 18rokov museli chodit do kostola a na naboženstvo ak chceli mat pokoj v rodine
-dvaja kamarati alebo skorej známy ked začali chodit na vysoku školu a v rano odchádzali na intrak a nešli na nedelnu omšu či čo to býva tak im po mesiaci rodičia povedali ze bud bude chodit do kostola alebo mu nebutu platiť školu
- jeden kamarat bol doslova nuteny chodit do kostola ak nechcel byť vydedený (študent VŠ čiže závisli od prijmou rodiny) jeho matka bola , stále je taka fanatička ze by sa ho kvoli tomu aj zriekla
toto je nútenie to že po celom slovensku chodia deti na náboženstvo z donutenia rodičov a nenávidia to !
- ja ked som bol maly mama sa ma spýtala či chcem chodit na etiku alebo náboženstvo , povedal som etika (žiadne prečo a nechceš chodiť na naboženstvo budeš sa učiť o ježiškovy a tak ) nie proste som povedal etika ,tak začiarkla etika a dalej sa nedebatilo , prišiel dalši rok zas sa ma spýtala kde chcem chodit kedže každy rok si musel posielat do školy papierik s podpisom a vyberom etika/nabožko
po 3 rokoch sa ma už ani nepýtala a davala etiku stále --->moja mama je veriaca a nenutila ma ktomu včo ona verí
2. kroku sa snad nebudem vyjadrovať to zhrnul gothar
3. takže veriš aj vto že ježiš premenil vodu na víno alebo naopak to už neviem
- že rozdelil rieku aby mohli ludia utiecť pred vojskom
- že stál z mrtvých
- veriš aj že superman a batman su lave a prave vajce boha ?
- prečo ježiš neposlal na zem svojho spasitela alebo ako ho nazívate (proste ježiša) teraz v dobe ked su kamery a ked sa da niečo zadokumentovať ? prečo ho zoslal na zem v dobe kde sa o niečom takom rozpravalo sa nakoniec to zapísal do knihy človek ktory to mal od človek a ten od dalšieho a takto to šlo cez 30 ludi a stoho to aj asi vzniklo, každy snad poznáme hru : TELEFON
// to hughito : kukni si film ---> Ghost s nicolasom cageom on sa upísal satanovy či diablovy alebo takej nejakej marhe