Sluchovo postihnuti :-)
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
teraz si to neviem predstaviotz, ale vedeli si ludia predstavit 50 rokov pred pristanim na mesiaci, ze sa tam raz bude clovek prechadzat ? ... tiez nevedeli .. tiez sa pytali ako? .. no na bicykli nie ...SRneC napísal:ale aka hracka ...zamysli sa nad tym co je zrak ...muselo by sa vyrobit nieco co nahradi oko to este hej ale spoj ho s mozgom. ..cim letovackou?
-
PaliMpi
Medium Star
no toto je dobra tema 
no ja sam som laahucko sl. postihnuty,teda mam nacuvaci aparat,ale som normalne integrovany v spolocnosti,nemam ziadne OT kecy a podobne
no ale moj otec ten je nepocujuci,komunikuje normalnou recou,aj posunkovu ovlada/tu ovladame cela rodina/ a podnika doma aj v zahrancii..
ide o to aku maju sluchovo postihnute osoby vychovu od detstva a ake maju vzdelanie,a ci sa dokazu presadit v spolocnosti.
poznam vela sluchovo postihnutych kt su usspesni podnikatelia,napr v KE mal jeden cas pod palcom cele komunalne sluzby jeden nepocujuci,v bratislave ma druhy nepocujuci,moj kamarat Ado aj kaviaren -
www.ado.rebel.sk
Je dost vyvadzajucej povahy,ale kamaratom sa sprava normalne
a davajte si bacha ci je nepocujuci od narodenia..vtedy je to najlepšie lebo sa dokazes povzniest a ides dalej,alebo oluchnes v starsom veku napr 15rokvo.alebo pri nejakej nehode vtedy je to horsie,musis zmenit navyky a podobne.
by ste boli prekvapeni ze nepocujuci kt. pouzivaju aparaty vnimaju normalne hudbu ,mozno nie tak velmi dobre ako pocujuci,to nejake slovicko im ujde ale pocuvaju normalne.
to ze tlieskaju nie tlieskanim ale kyvanim ruk to preto lebo nepocuju tlieskanie tak kyvanie vidia predsa,proste kultura nepocujcich vo svete to tak urcila ...
We hearing by eyes..
We speaking by hands...
no ja sam som laahucko sl. postihnuty,teda mam nacuvaci aparat,ale som normalne integrovany v spolocnosti,nemam ziadne OT kecy a podobne
no ale moj otec ten je nepocujuci,komunikuje normalnou recou,aj posunkovu ovlada/tu ovladame cela rodina/ a podnika doma aj v zahrancii..
ide o to aku maju sluchovo postihnute osoby vychovu od detstva a ake maju vzdelanie,a ci sa dokazu presadit v spolocnosti.
poznam vela sluchovo postihnutych kt su usspesni podnikatelia,napr v KE mal jeden cas pod palcom cele komunalne sluzby jeden nepocujuci,v bratislave ma druhy nepocujuci,moj kamarat Ado aj kaviaren -
www.ado.rebel.sk
a davajte si bacha ci je nepocujuci od narodenia..vtedy je to najlepšie lebo sa dokazes povzniest a ides dalej,alebo oluchnes v starsom veku napr 15rokvo.alebo pri nejakej nehode vtedy je to horsie,musis zmenit navyky a podobne.
by ste boli prekvapeni ze nepocujuci kt. pouzivaju aparaty vnimaju normalne hudbu ,mozno nie tak velmi dobre ako pocujuci,to nejake slovicko im ujde ale pocuvaju normalne.
to ze tlieskaju nie tlieskanim ale kyvanim ruk to preto lebo nepocuju tlieskanie tak kyvanie vidia predsa,proste kultura nepocujcich vo svete to tak urcila ...
We hearing by eyes..
We speaking by hands...
JA presne viem o com hovoris.... som asitentka kamaratke, ktora je nepocuja. mozem sa ta spytat, ako vidim vies co som mala na mysli v tejto teme. si asi jediny ktory to pochopil. Viem o tom ze nepocujuci maju vlastne tricka ako si napisal aj tento nazov, som videla na jednom tricku len sa neviem k nemu dako dopracovat. Mohol by si mi povedat ich stranku. Bola by som ti velmi povdacna...PaliMpi napísal:no toto je dobra tema
www.ado.rebel.sk
We hearing by eyes..
We speaking by hands...