Smart TV box
Re: Smart TV box
Potrebujem Netflix, Youtube a stream.cz. Zatial. Moj TV vie vsetko okrem stream.cz (na Panasonic bez Firefox OS to nie je, vsak ?), takze to zatial kupovat nebudem. Kvoli jednej aplikacii to nema zmysel. Pripadne skusim strelit svoju krabicku a ak to vyjde, vezmem to Xiaomi.
Podla tohto streamcz pre andrtv existuje:
https://www.stream.cz/tv/android
https://www.stream.cz/tv/android
Ano ano, uz som si to overoval. Skoda, ze to nevie aj moj Panasonic. Na Kodi mam to Evolveo a to funguje slusne, ale na Android apps je k nicomu. Ale zatial to postaci.
Aj ja mam skusenost a preto tvrdim nieco ine. Aj 802.11n je dostacujuce, pricom 802.11ac je uz o inom, nehovorim o teorii, ale o tom ako je na tom prax - 5Ghz pasmo, neporovnatelne menej zarusene pasmo, sirsi rozsah pasma, x-krat vyssie prenosove rychlosti. Mam doma AC router, mam tam pripojenych niekolko zariadeni, je to ako kedy, aj 3x mobil, 2x notebook, NAS, prehravac a ziadny problem nemam, vobec nie som obmedzeny tym ci je tam pripojeny jeden mobil alebo rovno tri, ze ci sa na notebooku pozera FHD video z YouTube alebo nie. Pokial mas ty negativnu skusenost, tak mi ta je Ryan skutocne luto, pretoze musim v tomto pripade konstatovat, ze bud pouzivas stare 2,4GHz zariadenia typu Ovislink AP1120 alebo si to nevies poriadne nastavit.
K tebe laforez by som sa ani nevyjadroval, ale rad by som reakciu od teba k tejto teme, lebo si zdupkal odtial a uz si tam radsej ani nereagoval, pretoze si asi nemal ani cim - post2263996.html#p2263996
K tebe laforez by som sa ani nevyjadroval, ale rad by som reakciu od teba k tejto teme, lebo si zdupkal odtial a uz si tam radsej ani nereagoval, pretoze si asi nemal ani cim - post2263996.html#p2263996
Prepac ze tu nevysedavam kazdy den ako ty. Ti tam odpoviem aby si mal srdce na mieste. Ja som to dnes videl ale uz tema isla uplne inym smerom a ja nemam za potreby sa s tebou dotahovat. Pre teba je vsetko drahe a vsetko co je navyse su blbosti. Sorry ze nemam sil sa s tebou dotahovat ako s malym deckom.
Co sa tyka wifi tak ja mam 5ghz a nikdy to nebolo tak stabilne ako kabel. Hlavna je ta stabilita, nie rychlost.
Co sa tyka wifi tak ja mam 5ghz a nikdy to nebolo tak stabilne ako kabel. Hlavna je ta stabilita, nie rychlost.
-
Ryan Giggs
VIP
Luto ti ma byt nemusi. Nastavit si to predstav si viem a zariadenie stare nie su. A to nemam skusenost na jedinom mieste a nie na jedinom zariadeni. A to nie je len moja skusenost, staci pochodit fora.
Skor ty mas nejake zazracne zariadenia, ze ti to ide zakazdym skvele, alebo si v zivote ziaden 4k takto neprehraval.
Staci pustit nejaky HDR a u wifi si skoncil. Ako pisem vyssie, teoria je pekna vec a ako pise laforez, ide o stabilitu nie o teoreticke rychlosti.
Skor ty mas nejake zazracne zariadenia, ze ti to ide zakazdym skvele, alebo si v zivote ziaden 4k takto neprehraval.
Staci pustit nejaky HDR a u wifi si skoncil. Ako pisem vyssie, teoria je pekna vec a ako pise laforez, ide o stabilitu nie o teoreticke rychlosti.
Toto su dost teorericke diskusie. Mne by absencia ethernetu zase tak nevadila a ak ano, tak len kvoli tomu, ze mam z principu radsej kabel. Byvam v byte kde mam dalsich dvoch spolubyvajucich a kazdy ma na wifi minimalne telefon. Ja mam na wifine aj tablet, Xbox a teraz TV a zatial som sa nestretol s nicim, co by bolo wifinou akokolvek limitovane. Prave teraz zo srandy skusam rozne demo videa v 4K a 60FPS, tiez 8K v 120 FPS a TV s tym nema najmensi problem. Tie datove toky pri streamovani budu urcite podstatne nizsie, nez ked clovek prehrava UHD z Blu-Ray. Netflix mam len vo FullHD, no kolega ma Netflix v 4K a tiez s wifi doteraz problem nemal.
Netflix to ma dost zkomprimovane. Ono aj mne to islo pekne ked som skusal, ale ked uz clovek pozera 2,5h film a cela domacnost je na wifi, tak prisli nejake vypadky. Potom ked sa malovalo som natiahol kable po baraku a mam pokoj.
Vsetky sluzby to maju komprimovane. To je prave ono.
Na vypadky je tam buffer. Ja mozem vypnut siet a Netflix mi este 10sekund bezi. Ale ano, pokial je na sieti prilis vela zariadeni, nemusi to stacit. Osobne som tiez fanusik kablov, ale nie vzdy to ide.
Inak to Xiaomi pokial viem aj tak 4K prehra ltt, resp s problemami, takze to, ze tam chyba eternet je ten mensi problem (pre ludi, co to chcu na 4K). Mne staci FullHD, takze toto pre mna nie je dolezite.
Na vypadky je tam buffer. Ja mozem vypnut siet a Netflix mi este 10sekund bezi. Ale ano, pokial je na sieti prilis vela zariadeni, nemusi to stacit. Osobne som tiez fanusik kablov, ale nie vzdy to ide.
Inak to Xiaomi pokial viem aj tak 4K prehra ltt, resp s problemami, takze to, ze tam chyba eternet je ten mensi problem (pre ludi, co to chcu na 4K). Mne staci FullHD, takze toto pre mna nie je dolezite.
No ja som cez wifi streamoval vacsinou cez sambu priamo filmy z nas. Tie bluray maju niekedy vysoky bitrate.
Mne tiez staci fhd. Len je potrebne zistit aky je ten integrovany wifi modul v tom mi boxe. Tiez teraz pokukujem po smartboxe od antiku namiesto dvbt a mam ho na mieste kde kabel nedostanem a cital som od ludi ze to moze na wifi vypadavat a router moze byt dobry, ale ak ta samotna krabicka ma slabu wifi, tak nepomoze nic. Ako druhe riesenie by som vedel vyuzit aj ten mi box a nainstalovat antiktogo do toho. Len ta wifi no.
Mne tiez staci fhd. Len je potrebne zistit aky je ten integrovany wifi modul v tom mi boxe. Tiez teraz pokukujem po smartboxe od antiku namiesto dvbt a mam ho na mieste kde kabel nedostanem a cital som od ludi ze to moze na wifi vypadavat a router moze byt dobry, ale ak ta samotna krabicka ma slabu wifi, tak nepomoze nic. Ako druhe riesenie by som vedel vyuzit aj ten mi box a nainstalovat antiktogo do toho. Len ta wifi no.
Tak ano, ak streamujes filmy v ramci domacej siete, tak to uz moze byt prekazkou. Toto ja zatial neriesim. V kazdom pripade, vyber je dost obmedzeny, pretoze ako sa tak divam, mozem kupit alebo to Xiaomi, alebo Apple TV. Nieco ma este v ponuke Razer a nVidia, lenze mam dve herne konzoly a tretiu fakt nepotrebujem. Zatial si ale vystacim s tym co mam a ponuka zariadeni s Android TV sa snad rozsiri.
A co tento napriklad?
post2255440.html#p2255440
post2255440.html#p2255440
Narychlo som to prebehol a neviem. Ako som pisal, nevadi mi jednoduche dialkove, to ma aj Apple TV, alebo Mi Box. System v Evolveu tiez nie je najhorsi, len tej krabicke mozno chyba vykon.
Co vidim ako problem su aplikacie a k nim sa nevyjadroval. Kodi funguje vyborne, ale pri inych proste nedokazem prechadzat vsetky polozky.
Skratka dam prednost systemu a aplikaciam navrhnutym pre TV. Tam viem, ze to bude fungovat dobre.
Co vidim ako problem su aplikacie a k nim sa nevyjadroval. Kodi funguje vyborne, ale pri inych proste nedokazem prechadzat vsetky polozky.
Skratka dam prednost systemu a aplikaciam navrhnutym pre TV. Tam viem, ze to bude fungovat dobre.
Hento nema android tv, ale klasiku android.
Ja viem, preto to odmietam.
Aha, to som prehliadol, ze chces Android TV len.
Ono by uplne stacilo, ak by by klasicky Android rozbehal Android TV aplikacie, preroze samotny system sa neovlada zle. Myslim ale, ze tato moznost nie je.
Androit TV je ina platforma ako bezny Android.
Na avmanii dali teraz taku mensiu recenziu na mi box. Vo videu spominaju, ze toto xiaomi narozdiel od inych cinskych krabiciek ma celkom schopnu wifi, ale aj u tejto mu bufferovalo niektore subory - vo videu najma tie s hdr obsahom a odporucal usb-ethernet redukciu.
Viac tu: http://avmania.e15.cz/xiaomi-mi-box-and ... upne-verzi
Viac tu: http://avmania.e15.cz/xiaomi-mi-box-and ... upne-verzi
V tom clanku neni fakticky nic spomenute. Mam pocit, ze ako keby autor toho clanku ten prehravac ani nemal zapojeny a neskusal ho. Ale to je jedno. Vratim sa k rychlosti wifi. Na internete su rozne testy prehravacov od Xiaomi, ci je to Mi Box alebo aj tu spominany Mi Box 4K. Pri Mi Box testovali internet cez wifi, tam rychlost dosiahli 50 mbit/s na downloade aj uploade. Pri Mi Box 3 to bolo 116 mbit pre download a 110 mbit pre upload. Netreba zabudat na vec, ze zariadenie disponuje USB portom a tak je mozne pouzit redukciu USB-LAN, pri pouziti Anker USB Gigabit adapter mali pri Mi Box 4K rychlost v ramci siete 250 mbit. Tato redukcia stoji 17 eur. Alza predava redukcie v cene okolo 20 eur, niektore aj za 50 eur. Cize ak by mal niekto problem s wifi, staci zaplatit 20 eur za redukciu a moze si pripojit lan kabel k USB portu prehravaca. Tym padom je vec o prenosovych rychlostiach vybavena.
http://forum.kodi.tv/printthread.php?tid=275083&page=34
http://www.hw4all.com/xiaomi-mi-box-3-e ... ad-review/
http://forum.kodi.tv/printthread.php?tid=275083&page=34
http://www.hw4all.com/xiaomi-mi-box-3-e ... ad-review/