Smart TV box

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kamil37
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Smart TV box

Príspevok od používateľa kamil37 »

Zdravím, chcem sa spýtať na tento produkt
https://m.alza.sk/evolveo-android-box-h ... d=18845960
Ako to funguje? Môžem cez to sledovať online televiziu cez google chrome ako na tablete alebo to je pomalé a nemotorné... Poprípade, čo si myslíte o
https://m.alza.sk/google-chromecast-2-c ... AluR8P8HAQ
Cez chromecast by mala aj online tv makat ako má, zdrojom by bol mobil.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Smart TV box

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Android standardne nepodporuje flash, takze zalezi ake video mas na mysly. Ak ti to ale ide standardne na tablete, tak to asi nebude flash. V tom pripade ti to pojde aj na smartboxe.
Ten Evolveo je predrazeny, v Cine mas rovnake prehravace za 5x nizsie ceny. A chromecast by som smart velmi nenazval.

Neviem ci bolo nutne zakladat novu temu, minimalne jedna tu uz je.
tv-box-t197807.html
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ako pise Ryan. Navyse pri pouziti Kodi mas rozne pluginy na online televizie, od slovenskych a ceskych streamov, az po streamy co ponukaju NHL, NFL, NBA, MLB, rozne europske futbalove ligy, F1, cyklistiku, potom rozne archivy slovenskych a ceskych stanic, zaznamy sportu, erotiki a neviem co dalsie.
kamil37
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Ako hej je drahy tento daný box ale ma dobré parametre (ram, procesor). Sú aj tu za 50 ale bojím sa, že to bude nechutne zasekané a neprehrá video vo full hd ani na 30fps.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Obavas sa uplne zbytocne a nezmyselne. Je tam rovnaky procesor, Amlogic 912, ktory je aj v tom Evolveo. Tie boxy za 50€ zvladaju 4k v 60p uplne v pohode. Akurat tie 50 eurove maju vacsinou 2 GB Ram. Ale v cenach okolo 70-80€ uz su s 3 GB. Stale je to skoro polovica menej ako cena toho H8.

Tam v tej dalsej teme mas odkazy na recenzie kde mas aj videa s testami roznych suborov.
kamil37
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Super, pozriem si to a ďakujem
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja len pridam skusenost s chromecastom. mam to asi pol roka dozadu a som uplne spokojny. na telefone, na tablete aj na desktope je mrte aplikacii, ktore podporuju google cast, teda mozem z nich posielat do chromecastu. ci uz ide o youtube, netflix, spotify, chrome (cele stranky shareovat do telky) alebo plex.

povodne som ho kupil len aby som dostal netflix na telku, na vsetko ostatne som mal presne taku krabicku inteligentnu. postupne som tu krabicku zapinal menej a menej az som ju nakoniec uplne odpojil.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Ahojte chcel by som sa spytat ohladom antik iptv smart tv boxu. Sucasne sa predavaju dve verzie, smart tv box 2 a mart tv box nano. V com je v nich rozdiel? Viem, ze box 2 ma aj DVB-T. Mna by zaujimalo ci je rozdiel aj v ich vykone, resp ci je ten box 2 rychlejsi ako nano, ale ten rozdiel spociva iba v pritomnosti dvbt tunera. Vopred diky za odpovede.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

laforez
Light Professional
Light Professional

Hlavna nevyhoda: nema to ethernet, iba wifi.
heker
Redeemer
Redeemer

Nevyhoda? Aj na FullHD, aj na 4K staci wifi. Na stream YouTube ci niecoho ineho tiez staci wifi. Takze v com spociva nevyhoda v podobe chybajuceho ethernetu?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

To je vec nazoru. Radsej mam ethernet, aj ked by som ho v tomto pripade asi nevyuzil. Ide mi skor o komfort ovladania. Chcem Android TV.

Tu len hadam, ale tipujem, ze aj aplikacie pre tuto platformu maju upravene rozhranie pre pouzivanie s DO. Doma mam totiz krabicku s Androidom, nieco to sice prehra, ale ovladat tie aplikacie je s DO strasne a je jasne, ze k tomu nie su urcene. Tomuto by som sa rad vyhol. No a mam dojem, ze zariadeni na platforme Android TV vela nie je.
heker
Redeemer
Redeemer

Co za prehravac mas doma? Je to dialkove prisposobene prehravaniu filmov, obsahuje tlacitka na ovladanie multimedii (rychlost posuny v kapitolach, casove posuny, posun titulkov)? Co sa pouziva na prehravania, je tam Kodi alebo nie o ine?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Je to nejake Evolveo.

https://www.alza.sk/evolveo-android-box ... lternativy

Dialkove ma minimum tlacidiel, ale toto zase tak velky problem nie je. Navyse si dokazem predstavit, ze tieto zakladne veci by sli ovladat aj cez vieralink. Ide skor o to, UI je z mobilu a na niektore polozky sa ani nedostanem, musim si prepnut na mod mys a sipkami pohybovat kurzorom. Potom zase spat a mozem prechadzat polozky. Na niektore to skoci, na niektorych sa zasekne a zase musim prepinat na mys. Netflix na Xboxe sa gamepadom ovlada ovela pohodlnejsie, podobne Netflix na TV. Toto je podla mna hlavne problem aplikacii ktore su dufam pre Android TV ine. Dalsia moznost je DO s funkciou Air Mouse.

Je tam Kodi. Konkretne Kodi sa uz ovlada v pohode.
heker
Redeemer
Redeemer

Cize mas hlupy box s hlupym ovladacom, preto tak skor nefunguje ako funguje.
Ryan Giggs
VIP
VIP

heker napísal:Nevyhoda? Aj na FullHD, aj na 4K staci wifi.
To dosť ťažko.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ako ja netvrdim, ze ten box je skvely, ale UI jednotlivych aplikacii nie je vecou zariadenia, ale konkretnej aplikacie. A tie aplikacie su jednoducho navrhnute pre telefon a tablet, nie pre dialkove ovladanie. Preto dam prednost systemu a aplikaciam ktore su navrhnute pre TV a standardny ovladac.
heker
Redeemer
Redeemer

Ryan, ten Xiaomi ma AC wifi. Datovy tok pri 4K 60 fps nekomprimovanom videu sa moze pohybovat okolo 100mbit, ale pocitam, ze ak bude pozerat, tak stiahnute bdripy z internetu - tam je datovy tok podstatne nizsi. Netflix streamuje 4K okolo 18mbit. Napriklad 40GB film s dlzkou 2 hodiny ma priblizne 5,5 MB/s, teda cca 44mbit. Pri AC routeroch v pohode doma zvladas prenos aj 40MB/s s tymi cenovo dostupnymi zariadeniami, nech to osekam aj o polovicu, tak ziadny problem. Ci sa ti to paci alebo nie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hej, len to je pekna teoria, ktora nepočita s realnou prevadzkou. Pripojenych X-zariadeni, zahltene pasmo, rušenie...
Mam skusenosť s takym wifi, ktore "stači".
laforez
Light Professional
Light Professional

Presne tak. Ale heker je tu uz znamy s jeho teoretickymi rychlostami a neda si poradit.
Johny: ano uz su tie appky prisposobene na ovladanie na tv, ale zasa je ich omnoho menej, taky netflix tam uz podla mna urcite bude.
Napísať odpoveď