so zapojením 5.1 audia

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
zdenko.xxxx
Light Star
Light Star

so zapojením 5.1 audia

Príspevok od používateľa zdenko.xxxx »

Dobrý deň! No takže už som prešiel všetky príspevky čo sa tykaju problemami so zapajanim päťjedotky. Takže dnes som dostal do narucia Geniusy SW-HF5.1 5005. Napojil som ich na mp3jku klasicky cez Jack a všetko fachčí. No len zapojil som ich aj na moju integrovanu 8-kanalovu zvukovku C-MEDIA a zase podobny problem ktorý sa tu už riešil že mi nejdu REAR teda zadne repraky. Už 3 hodky sa tu bawím s nastaveniami, preinštaloval som drivery, počul som kombinaciu všetkých reproduktorov len zo zadnych ani len ton! Teraz som kukal manual a skusil som zadne repraky teda čierny konektor napojiť z čierneho vystupu(REAR) do šedeho (SIDE) vstupu ktorý je podľa manualu len na 8 kanalov. Vtip je v tom že všetko ide teda všetko hrá. Len mam obavy že predsi čierna by mala ísť na čiernu :D takže prosím o rady DAKUJEM!!! Doska: M2N-E SLI pripajam obrazok s nastaveniami.
Prílohy
Nastavenia zvukovky
Nastavenia zvukovky
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Ked to zapojis normalne do rear a pustis tam DVD s originalnym 5.1 AC3 audiom ako sa to chova?
zdenko.xxxx
Light Star
Light Star

neskúšal som:_D idem hned

//autoeditácia príspevku ( 04 Aug 2009, 20:17 )
zadné sú stale hluché
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

a nebude problem v tom SPDIF output? tam maš 48khz 2CH. Inak tento istý soft. (teda straršiu verziu) mam na ext.zvukovke a nie je tam náhodou aj niekde konfigurácia jackov? ked ti to v šedom hra?
Prílohy
zvukovka.JPG
zdenko.xxxx
Light Star
Light Star

skúšal som všetko ale ništ :? a wiem že kedysi tá konfiguracia jackov bola ale teraz ju tam už nemám asi nové drivery :? ale hrá to fakt skvele len troška inač zapojené :D začínam si myslieť že to má tak byť

//autoeditácia príspevku ( 05 Aug 2009, 9:15 )
takže zistil som že predsi to len ide len musím nastaviť 7.1 takto to vypada a je to zapojené presne podľa farby moja otázka znie že mám to nechať takto nastavené alebo mam to zapojiť ako som vyššie písal a nastaviť zvuk 5.1 ???Očividne som zistil že WIN si stále pletie REAR reproduktory so SIDE reproduktormi, preto vzniká problém SIDE sú není v konfiguracii 5.1 a kedze WIN ich berie ako SIDE v skutočnosti sú to REAR tak preto nehrajú a ked nastavim 7.1 tak začnu hrať aj tie SIDE čiže hraju tie moje zadne. Sranda je to že to vychádza aj s konektormi čierny je potom na SIDE a šedy na REAR aj ked v manuale dosky je to naopak :D čo si o tom myslíte?????
Prílohy
XP nastavenie
XP nastavenie
VISTA 64bit nastavenie
VISTA 64bit nastavenie
26lukas26
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 26lukas26 »

mám taký istý problem mne hra iba subak center jeden predny a jeden zadny co mam nastavit?
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Mas 5.1 zostavu? Skus pozriet: Start->Nastavenia->Ovladaci panel->Zvuk a zvukove zariadenia->Nastavenie reproduktora->Spresnit

A mal by si tam mat taky obrazok ;)
Prílohy
repro.JPG
26lukas26
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 26lukas26 »

mam uz win 7 neviem to najst
BlackRa1n
Star
Star