SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.

Diskusie na politické témy...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.

Príspevok od používateľa vendo »

sopa/pipa/acta sa nezrodila v sucasnej podobe kvoli retardacii nejakeho jedinca/jedincov

zrodila sa z vplyvu hudobnych a filmovych mafianov ktori vedia ze sucasny system je neudrzatelny a v blizkej dobe by ich mohol niekto velmi lahko obist a tym ich pripravit o zisky

tak ako nasa gorila, svetu vlatnu peniaze a ine sracky, pomaly si zacinam priat aby ta 3tia svetova prisla :sneaky:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

uz ich skoro aj niekto obisiel, ale stihli ho zastavit a poslat nanho FBI :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Uf, dneska dalsia velka strata. cheggit.net je v riti :/ Kto nepoznal, asi nepouziva pravacku :) To aby si clovek dievca nasiel..
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hmmm web som naozaj nepoznal. Mohol si ma o ňom informovať kým išiel. Takto človek hľadal hodiny to čo ešte nevidel a čo nie je BS :D :D :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

hrozi im 8 rokov?? :shock: to radsej zrazit dve male dievcata na prechode v stovke a zabit ich, ako stiahnut si podpriemerny cesky film :?
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

gothar...a pozri sa na toto ...skoro som odpadol

http://zeitung.cz/kultura/203-umelec-za ... stni-hudbe

edit: neviem michau, takto som to nasiel, pravdivost informacie ti potvrdit nedokazem
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

To mi nepride ako moc doveryhodny clanok..
// je to konina, nevygooglis to a ako vravi GoTo - cesi si vydupali zrusenie kontroly dat na colniciach
Gothar
Moderátor
Moderátor

mi-chau: no z tej reportaze to vyznieva tak, ze isli hlavne po uploaderoch na forach, ale aj tak...8 rokov je nonsens pri tom kolko sa dava za ine aj umyselne trestne ciny.
TeXnoFile: nieze by som tomu webu neveril, ale odkedy colnici kontroluju obsah telefonu a pytaju doklady o kupe/vlastnictve autorskych prav na mp3ky?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ten clanok mi pride ako 1. april
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

hmmmm asi mas pravdu gothar...ale pocul som ze kontroly zariadeni za ucelom legalnosti suborov na niektorych miestach ameriky kontroluju
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vsetcia stahovaci sa mozu zacat teraz triast /tj minimalne 1/3 populacie/, aby ich policajti nevypatrali podla IPcky a nedali im fakt ze mastnu pokutu, v tom pripade si to mozu dotycny nestastnici rovno hodit, sa nedoplatia ani za ix rokov. holt, ide to vsetko dolu vodou.. Len by ma zaujimalo ako dokazu ze si konkretny clovek stiahol konkrektny film, ak sa uz na jeho pocitaci nenachadza a ma vsetko "zoshrederovane".
Talpy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Talpy »

mam dotaz......v celom polsku boli masivne protesty proti acte a aj tak ju podpisali????
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Producentům vznikla škoda 15 milionů korun.
Tieto cisla vycucane z prsta ma vzdy pobavia.
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Povedzme, že mali súdny príkaz a tak im upload server či warez fórum muselo zverejniť Ip užívateľa, ktorý daný film zverejnil...ale ako dokázali, že presne tá daná ktorú chytili je ten "pirát" ..Veď Ip môže byť verejná takú istú môže mať kľudne aj celý panelák, taktiež Pc nemusím vlastniť len ja môže byt rodinné či na niejakom priváte/intráku/whatever ho zdieľam s celou partiou známych/kamarátov atď...ako dokážu, že majú správnu osobu ak ako spomenul vyššie gogo dané dáta už v Pc dávno nemusia byť a pripustíme aj vyššie spomínané okolnosti ktoré vôbec nemusia byť ďaleko od pravdy...
...tak či tak to ide do pekných sračiek ..odsúdia ma za to, že si sťahujem seriál ktorý sa do našich TV ani nedostane, alebo dostane o pár rokov vo "skvelom" vysielacom čase s ešte lepším dabingom..spôsobím ja pre nich obrovskú finančnú stratu keď tento seriál poskytnem aj mojim známym a budem tým, že som daný seriál videl automaticky pokladaný za zákazníka aj keď tu možnosť zhliadnuť dané dielo neexistuje ?? len tak na hlas rozmýšľam, no je to na hlavu :nono:

:mrgreen:
Prílohy
400242_228209890600779_100002353095200_517416_1308200385_n.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zo strany vydavatelov vobec nejde o nejaku logiku, ale o snahu vystrasit co najvecsiu cast populacie tak, aby prestali stahovat a museli vsetko kupovat /teda ak sa to vobec legalne kupit da/.

slavo120

myslim ze pokial by chceli tak dokazu vypatrat dost ludi, v dnesnej dobe ma znacna cast uzivatelov pevnu IP, nemusia mat vsetkych - ani by nebolo prakticke dat pokuty prilis velkej casti obyvatelstva.
Staci ze si zgustnu na par ludoch ktorym spocitaju napr co nastahovali za posledny rok a vznikne z toho astronomicka suma. A co takto ti chronicky "zberaci" filmov, co maju plne hadre a NAS-I copyrajtovych veci- tak to bude tvrde ak takeho objavia. Samozrejme ze 99,99perc. ludi co maju nieco stiahnute sa nic nestane a nikto na nich ziadnu zalobu nepoda ani sa policia nimi zapodievat nebude, ale tych par obetnych barankov ktorych vypatraju a dokazu tak ti budu odpisani uplne alebo na znacnu cast zivota.

Talpy

myslim ze to Polsko podpisalo ale neviem naisto, v kazdom pripade bezni ludia v ramci systemu
neznamenaju nic, ani vecsinou nic ovplyvnit nedokazu, hlavne vtedy ked su za niecim ovela silnejsi
hraci./velke globalne firemne monopoly napr maju vecsiu financnu moc ako vecsina statov, stat ako taky je v dnesnej dobe v skutocnosti velmi slaby/
Gothar
Moderátor
Moderátor

Talpy: protesty tam prisli az po podpise. Prvych 22 krajin to podpisalo v uplnej tichosti a media o tom informovali az po podpisoch.
Co sa tyka stahovacov, tak sa to da dokazat v spolupraci s fileserverom/torrent trackerom, providerom a pri skumani disku, pricom musia dokazat ktory clen domacnosti to stahoval. Preto si myslim, ze stahovacov zatial nechaju na pokoji a idu po uploaderoch, kde je to jednoduchsie: staci jeden prispevok na fore s linkami a uz je to zdielanie. K uctu ma pristup jediny clovek, cim sa dokazovanie tiez zjednodusuje.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

taký zákaz retroaktivity sa akým spôsobom obišiel ?
frajerik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frajerik »

Prisli o 15 mil. korun? A to z kade maju? Ti co si to stiahli by si to nekupili keby to nemohli stiahnut. Fyzicky im disky nezmizli takze stratu nemozu mat. Ja nechapem preco sa ludia stale pozeraju na warez ako na "normalnu" kradez. Jasne je to kradez z moralneho hladiska ale nieje to kradez. Tak ako sem niekto daval ten obrazok. Warez robi kopie a original ostava. Preto by sa na to malo pozerat inac. A tie smiesne vysoke pokuty/tresty su akoze co? To sa mi oplati vystrielat celu osadu a dostanem menej ako ked stiahnem 1 mp3ku. Dostanem 8 rokov + pokutu 1 000 000€ haha. Cela tato ACTA je jeden velky nonsens a nechcem verit ze sa to naozaj deje...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Celkovo si myslím, že ak to aj prejde, tak sa to nebude až tak dodržiavať, skôr to slúži na zastrašenie. Tie tresty sú nezmyselne veľké a odpájanie ľudí od internetu ? To by zase išli proti iným mega spoločnostiam, ktoré internet poskytujú. Nie nie. :wink:
Napísať odpoveď