Spaleny po slnku

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Spaleny po slnku

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ked ta to tak strasne boli, stymi poldecakmi je to fajn. Ja som si rozbil hubu a dozvedel som sa tak, ze sa ma pytali, ze preco som krvavy :D. A mozno ti to pomoze aj zaspat, bohvie...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hojko - svrbiet nesvrbi, len stipe

vyzera, ze nik nic nevie par dni v praci takto pretrpim....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nadeo: To je uplny nezmysel, nakolko alkohol dehydruje organizmus a pri jeho spalenej kozi to bude este viac ku skode.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

javatar napísal:tak som bol blby aj ja a tak obnovujem temu

tiez sa mi pekne podarilo spalit chrbat - nastastie bez pluzgierov, len je to cervene a neprijemne to stipe - kremy, pantenoly, jogurty a smotany poznam, v praci si ich vsak velmi aplikovat nemozem - musim teda pretrpiet

chcem sa teda spytat co by som mal jest/pit aby som proces regeneracie koze urychlil? viem, ze asi neexistuje nic take, co by som zjedol/vypil a hned by mi bolo dobre (a zaroven by to nemalo vplyv na pracu) ale urcite sa proces regeneracie koze da urychlit vhodnymi vyzivovymi doplnkami

vopred vdaka
betakaroten, zinok, selen, biotin, Vit.E. To su latky, ktore podporuju regeneraciu koze. Ja mam napr. z lekarne betakaroten+vit.E+biotin v jednej kapsule, prazim sa hodiny na slnku, aj cez obed a ani jediny raz som sa nespalila do cervena.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

no nvm čo ste tu písali, nečítal som, ale len tolko, že tie pluzgiere nemusia byť od pantenolu a podobných vecí, ale od toho, že si sa spálil jak hovado... mne sa to raz stalo, ešte ako malému zasranovi na základnej, keď sme sa boli kúpať, natrel som sa iba ráno a boli sme tam celý deň, krém sa vo vode zmyl samozrejme, a taký som bol červený jak hovado... večer sa začali robiť pluzgiere, ráno som bol bublinková fólia... nejako som sa obliekol, prišiel som do školy a debilný spolužiak na mňa vyskočil, na chrbát :D tak si to predstav a buď rád, že po tebe nikto neskáče :) za pár dní to prejde samo :) pokial teda nemá ozaj na niečo alergiu, to by mohlo byť horšie, to by som ozaj k tomu doktorovi išiel...

inak ešte mi napadlo, volakde som čítal, že je dobré si na spálené miesto dať nakrájaný melón, ževraj to hydratuje pokožku, fajnovo chladí, a lepšie ti to prejde :) ale nvm nvm, ešte som neskúšal
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

inak ma niekto skusenosti z praskovym opalovacim kremom? vyzerate ako nacelnik nejakeho kmena, lebo realne vas to natrie na bielo a nevstrebe sa to cize ste celi bieli ale inak to chrani perfektne, zatial najlepsie co som mal, okrem 50+ od biodermy. . . .
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ku qwertymu sa vyjadrovať nejdem, u neho to fakt vyzerá na nejakú vážnu alerg. reakciu, alebo nejaký iný bordel, ale niekedy mám pocit že sem fakt ľudia píšu s každou kravinou. Neviem, aké vážne to má javatar, ale prišlo mi to tak. Podobne ako keď minule niekto založil tému, čo si má dať keď sa poprhlil na žíhľave... :lol:

V júly na dovolenke som bol 14 dní na slnku absolútne stále, jeden deň bolo 39°, bol som červený ako etiketa od Coca Coly, ale absolútne som to neriešil. Večer to indulóna istila, a na druhý deň zase zábava, tobogány, a tak. Keď sa večer niekam šlo, hodil som tričko (síce som si ho obliekal asi 5 minút, ale aj tak) a absolútne mi to nevadilo, aj keď to štípalo ako 5000 ihiel. Proste mi príde zvláštne, keď niekto žiada o takéto rady. Aj keď viem, uvedomujem si, že problémy s kožou nie sú žiadna sranda, a môžem byť rád , že som zdravý. :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Pryja - presne taketo nieco som potreboval vediet :) velka vdaka

Hensym - som rad, ze si odolny jedinec a dokazes "neriesit", ale ty si bol taky na dovolenke, ja som taky v praci - a potrebujem sa sustredit (preto regeneracia skratena o kazdych par hodin pride vhod)
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Chladit, chladit chladit, cez sterilnu gazu studenymi uterakmi, popripade sa naloz do studenej vane (ak nemas horucku, vtedy iba zabaly). Ibalginy od bolesti a mastit, mastit, mastit. Panthenol je fajn, ale kup cisty, ziadne kremy po opalovani s panthenolom, to len fest drazdi. Aby ta to nepalilo, tak bravcova mast, alebo prirodna nechtikova, su najlepsie, a ak mas stretch foliu, daj ju na to, pod oblecenie, alebo mikrotenovy sacok a uz len pretrp. :(
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ibalginy od bolesti ? :roll: Zas nepreháňajte. Tak viac som bol spáleny raz v živote, sláva to nie je, ale tak nie je to nič tak horibilné.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

hughito napísal:Ibalginy od bolesti ? :roll: Zas nepreháňajte. Tak viac som bol spáleny raz v živote, sláva to nie je, ale tak nie je to nič tak horibilné.
Asi si nezazil, co je to skutocne spalenie a aka bolest to je a, ze vacsinou je aj ibalgin na to slaby. :cry:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

kolegynin syn vyfasoval po jednom dni na kupalisku popaleniny 2. stupna od slnka, takze si ten ibalgin viem celkom dobre predstavit
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

to je tak, keď ľudia biely ako vápno, čo sedia celé dni len za kompami výjdu na kúpalisko keď je vonku 40 stupňov a to teplo sa za kompom nedá už vydržať, ešte lepšie keď sa ani neunúvajú natrieť :) spáli sa len biely človek, ešte som nevidel nikoho opáleného, čo by sa spálil na slnku
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Napr. paralen alebo acylpirin pri cerstvom spaleni len prospeje. Ked je koza spalena, tak je aj prehriata. Tym padom sa prehrieva cele telo zvnutra a clovek ma pocit, ze "hori".
Paralen tu teplotu stahuje, posobi hned aj proti bolesti.
Jedna-dve tabletky proti bolesti alebo teplote este nikoho nezabili a hned sa v noci lepsie spi. :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

PhYs0c napísal:to je tak, keď ľudia biely ako vápno, čo sedia celé dni len za kompami výjdu na kúpalisko keď je vonku 40 stupňov a to teplo sa za kompom nedá už vydržať, ešte lepšie keď sa ani neunúvajú natrieť :) spáli sa len biely človek, ešte som nevidel nikoho opáleného, čo by sa spálil na slnku
tak tak, to je jedna velka pravda, ked si clovek davkuje slnko postupne od zaciatku kedy sa da a pekne hnedne tak sa nespali, ked v sa v juli prebudi ze aha slnko a drb na cely den bez kremu, tak to konci na oddeleni popalenin :D ale stava sa to a myslim, ze ten ibac len prospeje. a ten paralen je velmi zaujimavy napad :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

marek karey - nabuduce si aj precitaj temu aj s datumami, qwerty to ma stastne za sebou a ja som svoj stav popisal - lieky od bolesti do seba urcite pchat nebudem (nie je treba)
jedina kto mi tu odpovedal na otazku bola pryja, zvysni diskutuju aspon kteme a ty prehanas ako keby som sa nemohol ani hybat
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

Ja na alergiu na slnko používam claritine, keď sa vyhodím po slnku je to to naj...pokiaľ si spálený a máš alergiu, mohlo by to pomôcť.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

javatar napísal:
Hensym - som rad, ze si odolny jedinec a dokazes "neriesit", ale ty si bol taky na dovolenke, ja som taky v praci - a potrebujem sa sustredit (preto regeneracia skratena o kazdych par hodin pride vhod)
Síce nemôžem tušiť kde a akú náročnú robotu robíš, ale aj keď je to dovolenka, vynaložíš tam snáď ešte viac pohybu, koža štípe ešte viac, keď nemá čas na regeneráciu, a dovolenka je miesto kde by ma takýto "hendikep" psychicky s*al ešte viac, ako v práci, keďže dovolenku si chce človek užiť. Ale viem ako to myslíš. :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

som programator - keby som mal robit manualne tak to IMHO znasam lepsie (pokial by som nerobil na slnku samozrejme) ale sediet cely den za kompom s tym, ze sa ti nesedi prijemne a este sa sustredit... no hruza...

dnes je to este horsie - presiel som do fazy kedy to svrbi (neviem ci je to alergia alebo normalne - preto to sem pisem), rano na plavarni (krytej) to bola pohoda ale po nej...

co si ale pamatam, ze faza svrbenia nebolo pri spaleni sa nic neobvykle ale je pravda, ze takto spaleny som nebol uz velmi dlho (snad 7-8 rokov isto) - musi sa jednat o alergiu?
chlorom z plavarne to tiez nebude, svrbelo to od vcera (spalil som sa este v nedelu - netrva to neako dlho?)
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

Keď koža po spálení svrbí tak sa hojí . Bude to ok. Skús si zobrať claritine - je to na alergiu.Možno to je aj tým.
Napísať odpoveď