Spaleny po slnku
-
qwerty-xyz
Spaleny po slnku
Takze, za prve. Nenavidim opalovanie sa, nenavidim slnko, vonku chodim v noci, nikdy som sa neopaloval nikdy na slnku moc nesom, som biely ako omietka, a ked sa vystavim na slnku vyhodia sa mi znamienka. Zhodou okolnosti som sa pred dvoma dnami vystavil riadnej davke slniecka. Uz druhu noc som nespal. VOBEC!!!! ani po ibalginoch. CS-ko a vysokorychlostny net to istil. Takze sorry za moje prispevky ludia ale vy by ste boli mrzuti tiez!!! Cele telo od pasa hore mam cervene. To by nebolo nic ale stipe to jak svina, a boli, strasne boli. Ja viem ze mi to mnohi prajete ale nie je to nic prijemneho. Daval som na to panthenol ale ten to podla mna zhorsil a pri nejakej inej masti som sa skoro posral od bolesti proste pripravky po opalovani a na spalenu pokozku su mi na dve veci na hovno a na to iste, Rodina u ktrej teraz som mi povedala ze to nie je nic sptrasneho pritom u nich sa ziadna alergicka reakcia na tieto pripravky neprejavila skor im len pomohli, u mna sa uz vyhodili velke pluzgiere a nesmierne zcervenania koze. Ked si predstavim ze mam ist dneska do prace ide ma ebnut lebo neviem co si na seba vobec obleciem, ma to stipe aj bez toho ze mam na sebe tricko. Rozmyslam, ze pojdem na pohotovost lebo podla mna toto co mam su popaleniny s nejakou alergickou reakciou na nejaku sracku v tom panthenol spreji.
Nejaky rozumny napad co nato? lebo neviem ani co by osm v nemocnici povedal a to preco som nemal opalovaci krem a bol na slnku nerieste . . .
No v prvom rade by si teda mal ist doktorovi. Ak ti na to nezabera nic konvencne, volaco nebude v poriadku. Mozno vyskusaj este jogurt. Neviem, nikdy som to neskusal, kedze som nebol donuteny, ale viaceri vravia, ze to pomaha.
A dobuducna viacej rozmyslaj, ked sa budes chciet opalovat. Popaleniny od slnka nie su sranda. Koza ako ludsky organ si vela pamata.
A dobuducna viacej rozmyslaj, ked sa budes chciet opalovat. Popaleniny od slnka nie su sranda. Koza ako ludsky organ si vela pamata.
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
chod koznemu, ak sa ti vyhodili nejake pluzgiere alebo mas alergicke reakcie... urcite budu mudrejsi ako my tu
alebo ma este nepadlo, krstny mal tiez taketo problemy ze je bol cely biely a opalil sa do cervena a stipalo ho to, kupil si na to nejaku zeleno modru chladiacu mast, a ta mu pomohla, vecer si to natrel a rano bol uz ok.. tak skus zabehnut do lekarne a popytat sa
alebo ma este nepadlo, krstny mal tiez taketo problemy ze je bol cely biely a opalil sa do cervena a stipalo ho to, kupil si na to nejaku zeleno modru chladiacu mast, a ta mu pomohla, vecer si to natrel a rano bol uz ok.. tak skus zabehnut do lekarne a popytat sa
-
Shark NX
Addict
Holt ... Prvy alebo druhy stupen slnecnych popalenin.
Odporucam Altermed Panthenol Forte 5% ... Je na taketo popaleniny skvely ...
Ale nekupuj tu penu ... Len to Mliecko (Vid. Priloha). Do 24h ukludni pokozku a do 48h sa zacnes supat ... Ale nesup tu kozu nasilu ... Nech opadne sama ... Inac to bude neprijemne podrazdene.
Odporucam Altermed Panthenol Forte 5% ... Je na taketo popaleniny skvely ...
Ale nekupuj tu penu ... Len to Mliecko (Vid. Priloha). Do 24h ukludni pokozku a do 48h sa zacnes supat ... Ale nesup tu kozu nasilu ... Nech opadne sama ... Inac to bude neprijemne podrazdene.
-
klm16
Medium Professional
jednoznacne chod na pohotovost s kozou niesi srandy ja som bol tiez takto speceny presne ako ty nemohol som spat,strasne to stipalo po 2 dnoch som to od bolesti nevydrzal a isiel na pohotovost....
dostal som nejaku speci masticku za 3 dni som fungoval ako normalny clovek...
BTW: do prace urcite nie ako som pisal vyssie s kozou niesu srandy
dostal som nejaku speci masticku za 3 dni som fungoval ako normalny clovek...
BTW: do prace urcite nie ako som pisal vyssie s kozou niesu srandy
-
winni
Medium Star
Ak pises ze pluzgiere, tak si sa fakt riadne spalil... pluzgiere su pri popaleninach 1-2heho stupna, a to nieje ziadna sranda... na pohotovost s tym, oni ti daju nieco na to... a hlavne ti povedia, ze pluzgiere NIKDY neprepichovat ihlou... pretoze je koza poskodena, a mohol by si si velmi lahko zaniest infekciu... btw aj bracho mal pluzgiere raz ked bol mladsi... a odvtedy na slnko nevyliezol xD... tak neskutocne ho to bolelo...
to su proste popaleniny, oslabenie koze a organizmu...
to su proste popaleniny, oslabenie koze a organizmu...
-
pryja
Darca
Pred troma rokmi sa jedna kamaratka na dovolenke tak na chrbte spalila, ze sa jej porobili velke pluzgiere, ktore potom popraskali a zacalo jej to vsetko mokvat. Vyzeralo to, ako keby ju niekto vyslahal bicom po chrbte. A koza bola na dotyk nenormalne horuca. Striekali sme jej na to aloe vera spray, netierat nieco nebolo mozne, lebo by zosalela od bolesti. Trvalo asi 3 dni, kym si mohla lahnut na chrbat a namocit sa do mora. Take nieco som v zivote pred tym nevidela a dufam, ze uz ani neuvidim.
Takze na tvojom mieste by som isla s tym k lekarovi, nech ti da nieco na popaleniny, mozno to urychli hojenie. Urcite su aj silnejsie a efektivnejsie pripravky, ako napr. Pahthenol. A hlavne by som pri pluzgieroch jogurt ani nic podobne neskusala.
//ak najdem USB s fotkami, tak sem hodim foto, ako to vyzeralo, to stoji za to
Takze na tvojom mieste by som isla s tym k lekarovi, nech ti da nieco na popaleniny, mozno to urychli hojenie. Urcite su aj silnejsie a efektivnejsie pripravky, ako napr. Pahthenol. A hlavne by som pri pluzgieroch jogurt ani nic podobne neskusala.
-
Shark NX
Addict
Pryja ... Zazil som to na ramenach.
Prvy krat ked som bol v Bulharsku tak som si vzal len 8Faktor Krem a bol som na plazi od 9 Rano az do 18 Vecer.
Ramena ma neuveritelne Piekli a po 4hodinach som mal pluzgiere ... Samozrejme popraskali ...
Pouzil som na to prave hore uvedeny Panthenol Forte 5% (Je to maximalna povolena davka bez Receptu)
48h a z ramien sa mi zosupala koza ktora vyzerala ako Kuracia koza z Upeceneho kurcata ... A bola aj tak Krehka.
Po troch dnoch som si Kupil DayLong opalovaci krem 25Faktor ... a nadherne som sa za zvysnych 7dni opalil ... Bez stop po spaleni.
Prvy krat ked som bol v Bulharsku tak som si vzal len 8Faktor Krem a bol som na plazi od 9 Rano az do 18 Vecer.
Ramena ma neuveritelne Piekli a po 4hodinach som mal pluzgiere ... Samozrejme popraskali ...
Pouzil som na to prave hore uvedeny Panthenol Forte 5% (Je to maximalna povolena davka bez Receptu)
48h a z ramien sa mi zosupala koza ktora vyzerala ako Kuracia koza z Upeceneho kurcata ... A bola aj tak Krehka.
Po troch dnoch som si Kupil DayLong opalovaci krem 25Faktor ... a nadherne som sa za zvysnych 7dni opalil ... Bez stop po spaleni.
-
qwerty-xyz
foto hadzat nemusis mne staci aj zrkadlo, pluzgiere mam hnusne a fest citlive aj bolestive, celkovo je to fest na figu a fakt to brutalne boli, chyta ma zimnica a podobne stavy, spat som nespal vobec dve noci a tretia vyzera tak isto bojim sa aby som potom dakde neodpadol to neni sranda makat v praci nespat vobec tri noci a este sa nadajat kavou aby som daco vydrzal. Panthenol nepomaha, ani uz som si spomenul kalciova mast. Krem po opalovani je taktiez na figu, dneska som totiz presiel do fialovej farby, a pluzgiere vnutri naberaju vseliake farby - nic s nimi nerobim. Na pohotovosti by mi dali tiez len sragorinky a ako som sa informoval na koznom by chvilku trvalo kym by zistili na aku latku presne z tych pripravkov som alergicky a nasli mi nahradu. A ja som ako mechom udrety uz treti den. Volali sme dneska do lekarne maju tam vraj nejaku pecku na popaleniny, ale ak vam mam pravdu povedat fakt hnusna bolest . . . a nerad by som si to zase nejakou kravinou zhorsil.pryja napísal:Pred troma rokmi sa jedna kamaratka na dovolenke tak na chrbte spalila, ze sa jej porobili velke pluzgiere, ktore potom popraskali a zacalo jej to vsetko mokvat. Vyzeralo to, ako keby ju niekto vyslahal bicom po chrbte. A koza bola na dotyk nenormalne horuca. Striekali sme jej na to aloe vera spray, netierat nieco nebolo mozne, lebo by zosalela od bolesti. Trvalo asi 3 dni, kym si mohla lahnut na chrbat a namocit sa do mora. Take nieco som v zivote pred tym nevidela a dufam, ze uz ani neuvidim.
-
zuzkazuzka
VIP
Človeče, ty perlíš tému za témou. Do galaxie QWERTYovcov opaľovacie krémy ešte nedorazili? Viem, že teraz už je neskoro ti hovoriť, že si sa mal riadne natrieť opaľovacím krémom s vysokým faktorom, ale sorry, to že nemáš rád slnko a neopaľuješ sa nie je argument na to, že si sa ničím nenatrel. No, aspoň už máš skúsenosť do budúcnosti.
Každopádne - niekde som čítala, že pomáha kyslá smotana v hrubej vrstve. A ak nič nezaberie, tak šup šup ku lekárovi, kde sa priprav na peknú kázeň.
Každopádne - niekde som čítala, že pomáha kyslá smotana v hrubej vrstve. A ak nič nezaberie, tak šup šup ku lekárovi, kde sa priprav na peknú kázeň.
-
qwerty-xyz
Dostal osm v lekarni pikslu dermazulenu, voniam ako figovnik tie pluzzgiere sa zvacsili, blech hnusne to boli aj to zle vyzera a rozmyslam ze dneska noc bude zase o CS-ku a kukani do stropu. neviem co nato, nikdy som nemal az taky problem. skapinam od tej svinskej bolesti.zuzkazuzka napísal:Človeče, ty perlíš tému za témou. Do galaxie QWERTYovcov opaľovacie krémy ešte nedorazili? Viem, že teraz už je neskoro ti hovoriť, že si sa mal riadne natrieť opaľovacím krémom s vysokým faktorom, ale sorry, to že nemáš rád slnko a neopaľuješ sa nie je argument na to, že si sa ničím nenatrel. No, aspoň už máš skúsenosť do budúcnosti.
myslel som ze na chrbat nelahnes:Pqwerty-xyz napísal:a kukani do stropu
ja odporucam pluzgiere poprepichovat, ozrat sa a pit vela tekutin:)
-
javatar
Hardcore addict
Re: Spaleny po slnku
tak som bol blby aj ja a tak obnovujem temu
tiez sa mi pekne podarilo spalit chrbat - nastastie bez pluzgierov, len je to cervene a neprijemne to stipe - kremy, pantenoly, jogurty a smotany poznam, v praci si ich vsak velmi aplikovat nemozem - musim teda pretrpiet
chcem sa teda spytat co by som mal jest/pit aby som proces regeneracie koze urychlil? viem, ze asi neexistuje nic take, co by som zjedol/vypil a hned by mi bolo dobre (a zaroven by to nemalo vplyv na pracu) ale urcite sa proces regeneracie koze da urychlit vhodnymi vyzivovymi doplnkami
vopred vdaka
tiez sa mi pekne podarilo spalit chrbat - nastastie bez pluzgierov, len je to cervene a neprijemne to stipe - kremy, pantenoly, jogurty a smotany poznam, v praci si ich vsak velmi aplikovat nemozem - musim teda pretrpiet
chcem sa teda spytat co by som mal jest/pit aby som proces regeneracie koze urychlil? viem, ze asi neexistuje nic take, co by som zjedol/vypil a hned by mi bolo dobre (a zaroven by to nemalo vplyv na pracu) ale urcite sa proces regeneracie koze da urychlit vhodnymi vyzivovymi doplnkami
vopred vdaka
-
hojko
Site Admin
Re: Spaleny po slnku
javatar: Ak ta to aj svrbi, tak ide o alergiu na slnko a preto sa treba spytat v lekarni, su na to kremy aj tabletky. Ak si len spaleny, ta tam ti asi nic nepomoze, jedine nejaky Pantenol, krem po opalovani, morky uterak... Kozu treba hydratovat, takze sa opat spytat v lekarni na dake dobre hydratacne telove mlieko, tam ti poradia najlepsie.