Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
Re: Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
Potenie je normálne, ide o to, aby ten pot nesmrdel. Ja som sa na tréningoch spotil tak, že zo mňa lialo. Pot uschol, ani som sa neosprchoval, nenavoňal, nič a proste som nesmrdel.
potenim sa odplavuju z tela skodlive latky.. takze snazit sa "zastavit" potenie je podla mna hlupost.
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
No potením telo ochladzuješ. Majoritu škodlivých / nepotrebných látok vyserieš a vycikáš
A hughito : deto, Ja tiež nesmrdím agresívne po spotení,
A hughito : deto, Ja tiež nesmrdím agresívne po spotení,
to je pravda, ze potenie je prospesne...ale nie vsetci ludia sa potia rovnako, zalezi od genetickej vybavy ako clovek zvlada teplo (severskejsie typy ovela horsie)...no a potom su to individualne rozdiely v koncentracii potnych zliaz a niektori ich proste maju na urcitych miestach viac ako ini, tak preco tomu nedopomoct a na to mieste vacsinu zliaz nezlikvidovat (napr. laserom)...
ono dnes v nasich podmienkach ma potenie ako ochladzovanie zmysel iba ked sportujete alebo cez leto ked idete cez obed von...inak sme vystaveny miernym podmienkam, na ktore sme prisposobeny a tiez vela ludi pracuje v klimatizovanych priestoroch, potom ide domov, kde je izbova teplota...
ja by som skor povedal, ze dnes sa vacsina ludi poti, kvoli stresu...
ono dnes v nasich podmienkach ma potenie ako ochladzovanie zmysel iba ked sportujete alebo cez leto ked idete cez obed von...inak sme vystaveny miernym podmienkam, na ktore sme prisposobeny a tiez vela ludi pracuje v klimatizovanych priestoroch, potom ide domov, kde je izbova teplota...
ja by som skor povedal, ze dnes sa vacsina ludi poti, kvoli stresu...
Inak, cheche, vyzera to tak, ze ludia sa sprchuju, lebo im to diktuje 'spolocnost'.
Aj by sa im zdalo zbytocne sa sprchovat denne a pod., mozno by sa len 3x do tyzdna, mozno aj sa, len to nepriznaju, lebo co ked sa hanbia mienky okolia?
Aj by sa im zdalo zbytocne sa sprchovat denne a pod., mozno by sa len 3x do tyzdna, mozno aj sa, len to nepriznaju, lebo co ked sa hanbia mienky okolia?
-
javatar
Hardcore addict
podla mna je denne sprchovanie o tom ze im je neprijemne byt spoteny alebo len placebo ze sa citia spinavy/smradlavy atd...
-
Old Dirty Bastard
Guru
teraz desiateho o tom bola aj reportáž v reflexe, že sprchovanie 2-3krát denne narúša ten prirodzený ochranný "film" pokožky a potom je náchylnejšia na rôzne exémy, vyrážky, plesne a taktiež suchá.. odborníci v reportáži odporúčali sprchovanie maximálne raz za deň, ideálne raz za 2-3 dni. potom tam bola ďalšia odborníčka, ktorá spomínala aj starostlivosť o vlasy, sprchovanie 2krát do týždňa. so spomenutým výkladom úplne súhlasím, ale určite je to individuálne u niektorých.. ja sa sprchujem maximálne raz za deň, dvakrát jedine ak sa niekde spotím.. bez použitia sprchových gélov a rozhodne nesmrdím, taktiež vlasy 2krát za týždeň (cca), na tretí deň už proste cítim mastnostu pokožky hlavy a treba to predsa odstrániť.. a k tej suchosti pokožky, na tom určite niečo bude.. ruky si umývam x-krát denne a hánky sú vždy strašne suché. nuž, neviem ale, či by sme sa mali 100% spoliehať na nejaký reflex a aká je fundovanosť tých odborníkov tam.. pretože často sú tam aj riadní pseudoodborníci, akurát deň predtým tam bola ženská, ktorá praktizovala metódu "emocionálneho chudnutia" vyklepkávaním prstami po rôznych miestach na tele a odriekaním nejakej naučenej vetičky, čiže asi tak..
Dvakrát za deň som sa v živote nesprchoval a dva dni po sebe - to by som zrátal na prstoch jednej ruky.
Tento kult sprchovanie je úplné chorý a nezdravý, ale aspoň tu vidieť vplyv spoločnosti (aj keď tí, čo to robia, to určite nepriznajú).
Tento kult sprchovanie je úplné chorý a nezdravý, ale aspoň tu vidieť vplyv spoločnosti (aj keď tí, čo to robia, to určite nepriznajú).
No. Tak aj ja som cital ten clanok, potom som sa k nemu chcel vratit, v zmysle ze vyskusam to co sa tam pise. Nevedel som ho najst a tak cez Google som sa dostal sem, kde bol aj link na neho.
V minulosti som zpravidla sprchovy gel pouzival tak kazdy druhy den. To sa ale neda povedat o samotnom sprchovani. Sprchoval som sa minimalne raz denne, Ranna sprcha, totiz otuzujem, cize kazde rano sa sprchujem studenou az ladovou vodou. Potom ked som mal nejaky trening, alebo cvicenie som sa umyl este raz doma. Ale opat len cistou vodou. Sampon som pouzival kazde 3 dni zhruba. Nemal som problemy s vlasami, lupiny a pod.
Po praktizovani obsahu z toho clanku, v podstate v mojom pripade sa to tykalo hlavne samponu. Sprchovaci gel pouzivam nadalej kazdy 3 den. Niekedy kazdy druhy. Mna hlavne zaujalo to sprchovanie bez samponu. Tak prve dni boli hrozne, svrbela ma hlava. Je pravda ze sa nieco udialo, ale vela nie. Mastna hlava je pomerne rychlo, za par hodin, horsie je ze sa mi objavili supiny. Ktore som predtym nemal. A je to uz zhruba 2 mesiace. Cize uz s tym asi nadobro prestanem a zacnem pouzivat znovu sampon. Snad sa ale tie supiny stratia. A vrati sa mi hlava do toho rpedosleho stavu, ktory mi pomerne vyhovoval. Pouzival som sampon Head&shoulders.
V minulosti som zpravidla sprchovy gel pouzival tak kazdy druhy den. To sa ale neda povedat o samotnom sprchovani. Sprchoval som sa minimalne raz denne, Ranna sprcha, totiz otuzujem, cize kazde rano sa sprchujem studenou az ladovou vodou. Potom ked som mal nejaky trening, alebo cvicenie som sa umyl este raz doma. Ale opat len cistou vodou. Sampon som pouzival kazde 3 dni zhruba. Nemal som problemy s vlasami, lupiny a pod.
Po praktizovani obsahu z toho clanku, v podstate v mojom pripade sa to tykalo hlavne samponu. Sprchovaci gel pouzivam nadalej kazdy 3 den. Niekedy kazdy druhy. Mna hlavne zaujalo to sprchovanie bez samponu. Tak prve dni boli hrozne, svrbela ma hlava. Je pravda ze sa nieco udialo, ale vela nie. Mastna hlava je pomerne rychlo, za par hodin, horsie je ze sa mi objavili supiny. Ktore som predtym nemal. A je to uz zhruba 2 mesiace. Cize uz s tym asi nadobro prestanem a zacnem pouzivat znovu sampon. Snad sa ale tie supiny stratia. A vrati sa mi hlava do toho rpedosleho stavu, ktory mi pomerne vyhovoval. Pouzival som sampon Head&shoulders.
-
javatar
Hardcore addict
momentalne su 2 tyzdne odkedy som sa naposledy sprchoval s akoukolvek kozmetikou
intenzita sprchovania je 3-4x do tyzdna, nepouzivam potom ani ziadne dezodoranty a kedze som sa ani tie 2 tyzdne neholil tak vlastne jedina kozmetika s ktorou som prisiel do kontaktu je mydlo na ruky
predbezne vysledky su asi taketo:
telo je v pohode, nesmrdim, aj ked sa spotim tak to nie je agresivne, citim sa po sprche v pohode sviezo a tato sviezost (resp. pocit sviezosti) mi vydrzi dlhsie ako predtym (predtym som zazival stavy kedy som sa vecer osprchoval a rano som mal chut dat si sprchu zas - teraz nie)
jedinym problemom su vlasy a hlava - to ze hlava trochu svrbela (lebo to nebolo nic tragicke) mi nevadi - aj tak sa po nej dost skrabem v praci ked uvazujem, co ma ale stve ze moje vlasy su na dotyk uz dost dost mastne (a to mi velmi prijemne nie je) - a to som ich umyval naposledy dnes rano - ale asi ich splachnem este ked pridem z prace, kedze su kratke tak to na nich nastastie nevidiet
kolko priblizne trva tym vlasom kym sa znormalizuju a odvyknu si od samponov?
intenzita sprchovania je 3-4x do tyzdna, nepouzivam potom ani ziadne dezodoranty a kedze som sa ani tie 2 tyzdne neholil tak vlastne jedina kozmetika s ktorou som prisiel do kontaktu je mydlo na ruky
predbezne vysledky su asi taketo:
telo je v pohode, nesmrdim, aj ked sa spotim tak to nie je agresivne, citim sa po sprche v pohode sviezo a tato sviezost (resp. pocit sviezosti) mi vydrzi dlhsie ako predtym (predtym som zazival stavy kedy som sa vecer osprchoval a rano som mal chut dat si sprchu zas - teraz nie)
jedinym problemom su vlasy a hlava - to ze hlava trochu svrbela (lebo to nebolo nic tragicke) mi nevadi - aj tak sa po nej dost skrabem v praci ked uvazujem, co ma ale stve ze moje vlasy su na dotyk uz dost dost mastne (a to mi velmi prijemne nie je) - a to som ich umyval naposledy dnes rano - ale asi ich splachnem este ked pridem z prace, kedze su kratke tak to na nich nastastie nevidiet
kolko priblizne trva tym vlasom kym sa znormalizuju a odvyknu si od samponov?
myslim, ze to je mozne len ked sa budes viac pohybovat na vzduchu vonku
Je pravda, ze nasi predkovia alebo zvierata nepouzivaju kozmetiku, zubne pasty a su zdravsi a odolnejsi.
Kto zije vonku, na vzduchu, prirodzeny pohyb, v pohode - sa moze sprchovat len v sobotu, kto sa neustale poti v kancli, uzkostou medzi ludmi - sa sprchuje denne.
S vlasmi a zubmi podobne - kto uz raz nezije zdravo, sladka umela strava, neustale vnutri miestnosti, musi to nahradzat tou umelou starostlivostou.
myslim, ze to uz bez samponu nezvladnes
Je pravda, ze nasi predkovia alebo zvierata nepouzivaju kozmetiku, zubne pasty a su zdravsi a odolnejsi.
Kto zije vonku, na vzduchu, prirodzeny pohyb, v pohode - sa moze sprchovat len v sobotu, kto sa neustale poti v kancli, uzkostou medzi ludmi - sa sprchuje denne.
S vlasmi a zubmi podobne - kto uz raz nezije zdravo, sladka umela strava, neustale vnutri miestnosti, musi to nahradzat tou umelou starostlivostou.
myslim, ze to uz bez samponu nezvladnes
-
javatar
Hardcore addict
mne sa po 10 dnoch zacali vlasy same odmastovat, lupiny miznu, hlava menej svrbi... teraz uz su to 4 tyzdne bez gelov, sapmponov atd a vsetko ok - ako vacsina ludi napisala vyssie - smrad necitim, telo sa citi fajn, vlasy stoja na kazdu stranu - presne tak ako chcem a nie tak ako chcu ony... kazdopadne ja som spokojny a mienim v tom pokracovat... som len ukrutne zvedavy ked sa pojdem dat ostrihat ako to dopadne...
// javatar: no ako skus, ale ak sa ti po 2 tyzdnoch nezacali uz same odmastovat tak neviem neviem... ja v tom case uz som s tym problem nemal... kriticke boli dni 4-9... to som mal nehoraznu chut na sampon ale odolal som a potom uz pohoda
// javatar: no ako skus, ale ak sa ti po 2 tyzdnoch nezacali uz same odmastovat tak neviem neviem... ja v tom case uz som s tym problem nemal... kriticke boli dni 4-9... to som mal nehoraznu chut na sampon ale odolal som a potom uz pohoda
-
javatar
Hardcore addict
takze to skusim este take 2 tyzdne... este ze mam priatelku na erazme 
-
Old Dirty Bastard
Guru
mohol by niekto s dlhými vlasmi začať s nešampónovaním
nech viem ako mu to pôjde.. ja som kedysi umýval každý deň šampónom, zlé no.. to rýchlo mastneli.. potom každý druhý deň, časom mastneli menej.. teraz každý 3-4 deň, no potom už musím.. vždy umývam šampónom, nikdy som to neskúšal bez neho.. hlava ma svrbela jedného času nehorázne, som s tým bol aj u kožnej a vravela, že žiadne lupiny, exém ani nič podobné nemám, no predpísala mi na to šampón, po ktorom svrbenie takmer úplne prestalo (ak ho nepoužívam, tak hlava začne svrbieť časom intezívnejšie), čiže neviem čo si mám o tomto celom zatiaľ myslieť 
-
javatar
Hardcore addict
maki: a venujes pri umyvani lasom viac casu oproti "samponovym casom" ?
Takze mam dlhsie vlasy ( alebo skor take stredne dlhe , po ramena urcite niesu ale zakryvaju usi) Skusil som to 8 dni prve dni v pohode , dokonca zmizli lupiny. Ale dalsie dni to bolo zle , vlasy boli mastne a svrbela ma hlava. Ale no chcel som to vydrzat ten tyzden ale ziadne vysledky okrem toho , ze som nemal lupiny ale vlasy boli mastne a tazko sa cesali a daval sa im tvar. Teraz pouzivam zihlavovy sampon a som spokojny 
tomu sprchovaniu denne chapem, aj ked aj to je prehnane, ale umyvat vlasy samponom denne, tomu nechapem...
Teda ci to je bezne, alebo len par jedincov s nejakym postihnutim to musi robit?
V zenskom casopise som cital, ze pre vlasy je sampon najlepsie raz za 10-14 dni aj to studenou vodou, a ked uz niekto nemoze vydrzat, tak aspon na zaver zmyt vlasy studenou.
Ale umyvat si vlasy kazde tri dni samponom alebo dokonca denne - a zrejme horucou vodou - to musi pekne nicit vlasy... Chce to potom asi vynahradzat mnozstvom kondicionerov a dalsieho a aj tak to asi vlasy nici a o nejake desatrocie uz nebudu zdrave.
Tak mi to pripada usmevne, ze niekto 'vydrzal 8 dni' bez samponu.
Myslim, ze pre velku vacsinu populacie je to normalny cyklus.
Teda ci to je bezne, alebo len par jedincov s nejakym postihnutim to musi robit?
V zenskom casopise som cital, ze pre vlasy je sampon najlepsie raz za 10-14 dni aj to studenou vodou, a ked uz niekto nemoze vydrzat, tak aspon na zaver zmyt vlasy studenou.
Ale umyvat si vlasy kazde tri dni samponom alebo dokonca denne - a zrejme horucou vodou - to musi pekne nicit vlasy... Chce to potom asi vynahradzat mnozstvom kondicionerov a dalsieho a aj tak to asi vlasy nici a o nejake desatrocie uz nebudu zdrave.
Tak mi to pripada usmevne, ze niekto 'vydrzal 8 dni' bez samponu.
Myslim, ze pre velku vacsinu populacie je to normalny cyklus.
Tak začal som tiež tento test.
Sprchujem sa každé ráno a každý tretí deň "niektoré" partie sprchovým gélom kvôli žiletke. Predtým to bolo každý deň sprchovým gélom a niekedy som sa sprchoval aj viackrát za deň. Šampón som prestal používať úplne. Mám síce krátke vlasy a sú teraz trochu mastné aj lupiny sa začali tvoriť ale mám také tušenie že to už prestáva. hlavne tá mastnota. Čo sa týka toho ako sa cítim tak zatiaľ nevidím žiadnu zmenu... uvidíme ešte po nejakom čase
Ale tak prečo neurobiť pre telo niečo pozitívne.
Sprchujem sa každé ráno a každý tretí deň "niektoré" partie sprchovým gélom kvôli žiletke. Predtým to bolo každý deň sprchovým gélom a niekedy som sa sprchoval aj viackrát za deň. Šampón som prestal používať úplne. Mám síce krátke vlasy a sú teraz trochu mastné aj lupiny sa začali tvoriť ale mám také tušenie že to už prestáva. hlavne tá mastnota. Čo sa týka toho ako sa cítim tak zatiaľ nevidím žiadnu zmenu... uvidíme ešte po nejakom čase
ja sa už nemôžem sprchovať tekutým sprchovým gélom
, takže teraz len detské mydlo, a na citlivých partiách čistá voda a emulzia špeciálna na tú hygienu... Nikdy som si nemyslela že obyčajný sprchový gél mi v živote spôsobí takú šarapatu...
Vlasy si umývam 2x do týždňa, lebo ich mám už opäť dlhšie, teda starať sa o ne je trošku náročnejšie...
Ale cez leto, keď budem doma a nebudem musieť chodiť do školy tak to otestujem len tou čistou vodou.. sa bojím trošku tých mastných vlasov a na dievčatách to moc pekné nieje...
Vlasy si umývam 2x do týždňa, lebo ich mám už opäť dlhšie, teda starať sa o ne je trošku náročnejšie...
Ale cez leto, keď budem doma a nebudem musieť chodiť do školy tak to otestujem len tou čistou vodou.. sa bojím trošku tých mastných vlasov a na dievčatách to moc pekné nieje...