Strach zo vzťahu?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Terepin
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Strach zo vzťahu?

Príspevok od používateľa Terepin »

audiotrack napísal:Strach zo vzťahu? To je čo za hlúposť? Ty sa bojíš sklamania že ti to zase nevýjde. Ale ak tú osobu ľúbiš a chceš s ňou byť, nie je dôvod utekať pred vzťahom
By si sa divil, ale u mňa to predstavuje problém. Kebyže som zistil, že som sa zaľúbil, a nedajbože aj ona do mňa, tak by som dostal panický strach a s najväčšou pravdepodobnosťou by som spanikáril.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a to spanikárenie by sa ako prejavovalo? Veď ona keď ťa tiež ľúbi tak ťa podporí a pomôže ti to prekonať. Vôbec sa nie je čoho báť.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Terepin, spanikáril prečo? bojíš sa, že by si trpel, alebo že by si jej nemohol poskytnúť lásku či že ju sklameš, alebo že ona sklame teba či čo?

Lebo milovať a byť milovaný je krásne :smt007 :smt058 :smt057
Terepin
Addict
Addict

Večný súboj citu s rozumom: Buď by som ju miloval až príliš veľa (vyvalil by som na ňu všetku svoju lásku, až by sa udusila), alebo až príliš málo (bol by som suchým konzervatívcom, až by sa unudila k smrti).
zuzanuska
Professional
Professional

A čo z toho sa ti podarilo, keď sa tak bojíš.

P.S. spomenula som si na tento film (http://www.imdb.com/title/tt0452625/), kde sa dotyčný bál, že ju stratí a začal ju tak dusiť, stále kvety, neustále telefonáty, samé darčeky až fakt nemala asi ani hodinu od neho pokoj. A sám sa zapríčinil aspoň teda na nejaký čas, že o ňu prišiel.
Terepin
Addict
Addict

To prvé.
zuzanuska
Professional
Professional

A teda obmedzovanie, žiarlivosť, podriaďovanie sa...?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nooo, ja sa bojim, ze urobim tie iste chyby co pri poslednom vztahu. a bojim sa toho do vtedy, kym ich nemam presne urcene... proste cely vztah musim rozpivtat...
no a po skusenostiach mam strach, podobne ako Terepin, ze bud ju budem lubit privela, alebo primalo... a vyskusal som uz obe situacie...
Terepin
Addict
Addict

zuzanuska napísal:A teda obmedzovanie, žiarlivosť, podriaďovanie sa...?
Prilepil som sa na ňu ako pijavica a nepustil ani zaboha.
zuzanuska
Professional
Professional

Juj, nooo tak ale to by sa ani tebe nepáčilo. Ale to sa dá naučiť, teda venovať sa aj niečomu inému a iným ľuďom a dotyčnej dať dýchať.

našla som pekné výroky:

Tyl:
Láska je pohár, ktorý sa rozbije, ak ho držíme príliš slabo, alebo príliš silne.

a slávny Hymnus na lásku (číta sa na sobášoch, toto je len výňatok z neho):

„Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá; nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží. Láska nikdy nezanikne.“

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2011, 19:12)
A ešte by som dodala, že môžeš vedieť, aké chyby si robil v minulom(-lých) vzťahoch a snažiť sa im vyvarovať a v ďalšom vzťahu sa môžu objaviť nové veci, na ktoré pripravený nebudeš. Ale o tom je život.

A nikto netvrdí, že vzťahy sú jednoduché.

Tristan Tzara:
"Láska je silná ako smrť. Obe majú spoločné to, že si ich nemôžeme vyskúšať. V tom je ich vážnosť i sila."
Terepin
Addict
Addict

Láska je pre mňa alkohol: opíja ma už pri extrémne malých dávkach. A vtedy má rozum dovolenku. Abstinujem už 9 rokov, tak sa niet čomu čudovať. Takže buď sa budem maximálne kontrolovať a nedovolím si pri nej ani kýchnuť, alebo komplet opitý láskou to poseriem ešte skôr. To je výber, však?
zuzanuska
Professional
Professional

9rokov od alkoholu či lásky? lebo tak máš 24, takže si mal "vzťah" v 15tich? no tak to si bol povedzme, ešte mladučký a vtedy robia ľudia blbosti ;) zas by som to nevidela až tak čierno.
Terepin
Addict
Addict

Od lásky. A ak jeden mesačný vzťah za 24 rokov nevidíš až tak čierno, potom fakt neviem, čo sa za čierne dá klasifikovať.
zuzanuska
Professional
Professional

Takže len mesačný "vzťah" v 15tich. No to by som naozaj vzťahom nenazvala. Len za to, že všade sa prezentuje sex a užívať si čo najviac a vyskúšať ich čo najviac a čo ja viem čo, neznamená, že ty si divný, lebo s nikým nechodíš.

Čo by som videla ako čierne? asi to, keby si tu začal nadávať, ako ženy nenávidíš a ako si s nimi nevieš predstaviť nejaké intímnosti atd.

(P.S. inak mám aj kamošku, čo má 26 a pokiaľ viem, tak tiež ešte vzťah nemala. ale to je asi jej náročnosťou).
Terepin
Addict
Addict

Toto mi zrejme nikto nebude veriť (ostatne, doteraz mi to málokto verí), ale už od 16-tich som túžil po vlastnej rodine. Mňa tínedžerstvo prakticky minulo, čo sa odzrkadlilo aj tým, že som vyhľadával staršie dievčatá/ženy, než dievčatá vo svojom veku.

P.S.: Nedáš mi na ňu kontakt? :D
zuzanuska
Professional
Professional

Aaaaaaaaaale to nič, ja som tiež na základnej si hovorila, že po strednej si založím rodinu :D

a teraz neviem, či to stihnem do 30tky :D

A nie, jasne, že nedám ;) aj tak bývaš na opačnom konci Slovenska

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2011, 20:41)
A ja mám zas okolo seba väčšinou mladších :D ale tak čo, dakto ani v 40-tke nemá rozum a dakto ho môže už v 20tke mať.
Terepin
Addict
Addict

Ja som si to nevravel, ja som to chcel. A stále chcem. Jediné, čo mi k tomu chýba, je priateľka (ehm :D). Kebyže by mi priateľka hoc aj zajtra ráno volala s tým, že je tehotná, tak sa idem ožrať do mesta!
zuzanuska
Professional
Professional

čo ožrať :D hádam kupovať obrúčky ;) A neboj, nejaká sa určite nájde :)

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2011, 20:45)
Zatiaľ tu môžeš čerpať skúsenosti, že kde robia chalani chyby, alebo baby chyby atd :) aby si vedel, čo vo vzťahu nemáš robiť ;)

Jasne, univerzálny návod nedostaneš, ale dá sa poučiť aj z chýb iných ;)
Terepin
Addict
Addict

OK, ožrať a potom kupovať obrúčky. :D

Ale zase si treba naliať čistého vína; s najväčšou pravdepodobnosťou by mi oznámila, že dieťa nechce, lebo je ešte mladá, neskúsená, chce kariéru a podobné klišoidné blbosti. A na to by som sa s ňou okamžite rozišiel.

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2011, 20:47)
Pfu, ja mám celé KVANTA teoretických skúseností. Lenže teória a prax sú, ako to už býva zvykom, dve totálne odlišné veci.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Netreba sa báť.. keby sa všetci báli vzťahov, tak potom tu na planéte nikto nieje, lebo by nebolo ani ľudí, ani koho ľúbiť, ani by nebol nikto kto by nám "ubližoval " koľkí sa sklamali, a išli do vzťahu zasa.... niekedy je risk zisk, a ak nie, tak určite Ťa to posunie niekde inde .... :wink:
Napísať odpoveď