Strach zo vzťahu?
Strach zo vzťahu?
Zdravím Vás
Mám taký problém so začínajúcim vzťahom a možno aj so vzťahmi všeobecne.
Pred rokom som zažil svoj zatiaľ najväčší a najvážnejší vzťah, trval jeden rok. Možno si niektorí poviete, že táto doba je ešte nič. No ale pred tímto vzťahom som bol vždy len kamarát, prípadne už nejaké lásky boli ale vždy to končilo kamarátstvom (boli to možno tzv. kamalásky?) No ale po tom najvážnejšom vzťahu počas ktorého som vedel, že sdotyčnou by som vedel stráviť aj zbytok svojho života som si povedal, že nikdy by som žiadnu inú nechcel a ani milovať nebude. Proste bola to moja vysnívaná ženská, takú som si odjakživa prial a zrazu som ju mal.
No a po rozchode, ktorý bol divný som o ňu prišiel a od vtedy som mal dosť možností na vzťah, no vždy tam bolo NIEČO čo mi bránilo sa do toho vzťahu dostať.
Začiatkom roka sa mi to konečne podarilo, ale žiaľbohu som bol veľmi neistý počas toho vzťahu a stále tam boli myšlienku na moju ex. Celý tento vzťah som prežil v kŕči a po mesiaci sme to ukončili.
Teraz si už 2mesiace rozumiem s jednou kamarátkou viac než dosť a smeruje to jasne k otázke či budeme spolu chodiť. Je krásna aj múdra, vtipná... no ja mám stále divné pocity. Na jednej strane chcem vzťah, no na druhej strane neviem či je to dobré ísť do vzťahu.
Proste nerozumiem tomu už vôbec, prečo sa bojím ísť do vzťahu a keď už som v ňom som veľmi neistý a neuvolnený....do vzťahov pred tím osudným a pre mňa najkrajším vzťahom ktorý som kedy prežil, boli ostatné vzťahy normálne bez problémové...
Mám taký problém so začínajúcim vzťahom a možno aj so vzťahmi všeobecne.
Pred rokom som zažil svoj zatiaľ najväčší a najvážnejší vzťah, trval jeden rok. Možno si niektorí poviete, že táto doba je ešte nič. No ale pred tímto vzťahom som bol vždy len kamarát, prípadne už nejaké lásky boli ale vždy to končilo kamarátstvom (boli to možno tzv. kamalásky?) No ale po tom najvážnejšom vzťahu počas ktorého som vedel, že sdotyčnou by som vedel stráviť aj zbytok svojho života som si povedal, že nikdy by som žiadnu inú nechcel a ani milovať nebude. Proste bola to moja vysnívaná ženská, takú som si odjakživa prial a zrazu som ju mal.
No a po rozchode, ktorý bol divný som o ňu prišiel a od vtedy som mal dosť možností na vzťah, no vždy tam bolo NIEČO čo mi bránilo sa do toho vzťahu dostať.
Začiatkom roka sa mi to konečne podarilo, ale žiaľbohu som bol veľmi neistý počas toho vzťahu a stále tam boli myšlienku na moju ex. Celý tento vzťah som prežil v kŕči a po mesiaci sme to ukončili.
Teraz si už 2mesiace rozumiem s jednou kamarátkou viac než dosť a smeruje to jasne k otázke či budeme spolu chodiť. Je krásna aj múdra, vtipná... no ja mám stále divné pocity. Na jednej strane chcem vzťah, no na druhej strane neviem či je to dobré ísť do vzťahu.
Proste nerozumiem tomu už vôbec, prečo sa bojím ísť do vzťahu a keď už som v ňom som veľmi neistý a neuvolnený....do vzťahov pred tím osudným a pre mňa najkrajším vzťahom ktorý som kedy prežil, boli ostatné vzťahy normálne bez problémové...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Strach zo vzťahu?
Strach zo vzťahu? To je čo za hlúposť? Ty sa bojíš sklamania že ti to zase nevýjde. Ale ak tú osobu ľúbiš a chceš s ňou byť, nie je dôvod utekať pred vzťahom
-
KaptMichal
King
Jediné čo treba je, ako povedal audiotrack, prekonať strach z opätovného neúspechu. Predpokladám, že každý ide do vážneho vzťahu s tým, že s dotýčným/ou ostane navždy ale povedal by som, že viac krát sa to nepodarí ako podarí... takže neboj sa a určite aj ty raz nájdeš tú "pravú".
ak sa bojiš, si si neisty, necitis sa na to tak do toho nechod, lebo nesklames/neranis len seba, ale sklames/ranis aj ju...nenut sa do toho, cas vsetko vylieci
Ak si si raz neistý, tak to nerob. Možno ešte potrebuješ čas na spamätanie sa.
-
jin
VIP
Daj si ešte dlhší časový odstup. Je evidentné, že Ti bývalá ešte stále múti hlavu a ešte ju žiadna iná nepredčila, nakoľko Tvoj prvý rozchod v tebe zrejme veľmi veľa zanechal. Potrebuješ sa zbaviť všetkých emócií z minulosti a ísť do nového vzťahu/vzťahov s čistým štítom. Ty nemáš strach z nového vzťahu, máš strach, že nič nepredčí Tvoju prvú lásku. Sám vieš, že to nie je pravda.
O Tvojej novej známosti píšeš, že je krásna, múdra, vtipná. Si do nej však zaľúbený, alebo sa len snažíš vybiť klin klinom?
A ešte jedna otázka - kvôli čomu ste sa rozišli (s tou prvou).
O Tvojej novej známosti píšeš, že je krásna, múdra, vtipná. Si do nej však zaľúbený, alebo sa len snažíš vybiť klin klinom?
A ešte jedna otázka - kvôli čomu ste sa rozišli (s tou prvou).
S bývalou ste ešte v kontakte?
Presne tak toto si vystihol úplne! Nemám strach zo vzťahu ani z toho že by ma nechala, ale že nepredčí to čo som cítil s bývalou.jin napísal: Potrebuješ sa zbaviť všetkých emócií z minulosti a ísť do nového vzťahu/vzťahov s čistým štítom. Ty nemáš strach z nového vzťahu, máš strach, že nič nepredčí Tvoju prvú lásku.
A ešte aby som vám to upresnil. Ten najkrajší vzťah čo som zažil s tou mojou ex, tak ona nebola mojou prvou frajerkou, ale už pred ňou som mal dva vzťahy, ale to boli vzťahy niečo také, že kamarátstvo sa prehĺbilo do niečoho krajšieho, lúbili sme sa navzájom ale nebolo to ešte také vážne..ale na tá pravá láska prišla až v tom treťom vzťahu.
S touto nerozmýšľam vôbec klin klinom vybíjať. Mám ju skutočne rád, záleží mi na nej, rozumieme si, ale bojím sa do toho ísť. Možno sa bojím do toho ísť aj preto, lebo ona vedie trošku aktívnejší život, rada sa zabáva, neustále je v spoločnosti. Zas na druhej strane ja tiež zvyknem chodiť do spoločnosti, ale nie tak často ako ona a bojím sa že by som sa nedokázal zabaviť v spoločnosti v ktorej sa ona pohybuje nakoľko tam nikoho nepoznám. A nechcel by som sa vyhovárať že sa mi nechce s ňou chodiť tam a tak...aj toto je jeden z faktorov, ktorý ma zneisťuje, keď sa dívam do predu čo by ma čakalo...
Ja by som nemal problém s ňou byť, ale ona už prerušila všetky kontakty somňou...ale nechýba mi, tak že by som na ňu neustále myslelFrikso napísal:S bývalou ste ešte v kontakte?
Proste boli sme moc často spolu, teda ja som s ňou chcel byť veľmi často a časom som pre ňu už nebol taký vzácny...moc som bol asi dotieravý, pretože som sa bál že o ňu prídem. Ale rozchádzali sme sa v dobrom, ja som to pochopil...ale ona ukončila somnou všetky kontakty, pretože sme sa k sebe vracali už asi 3x a vždy sme sa vrátili ksebe, každý nam vravel že patríme k sebe, takže už nič nechcela riskovať a dala za mňou hrubú čiaru....jin napísal: A ešte jedna otázka - kvôli čomu ste sa rozišli (s tou prvou).
Proste ja chcem babu chýba mi ten pocit, dokážem ľúbiť, ale keď takto sa pozrem dopredu sú tam obavy zrazu a milióny dôvodov, ktoré ma zneisťujú, ale nie dovod že by MA NECHALA
Rozhodne nič zbytočne nesiľ, aby si nepôsobil kŕčovito, ešte nevieš, ako to tá dievčina cíti, či sú tu nejaké náznaky?
Aby si zbytočne nepokazil dobré priateľstvo. Možno časom to prerastie do niečoho viac.
Aby si zbytočne nepokazil dobré priateľstvo. Možno časom to prerastie do niečoho viac.
No už viac než mesiac mi dáva najavo ako jej je somnou dobre, často uprednostňuje kamošky predomnou a podobné náznaky, ktorých je neskutočne ale fakt veľa.
Ja by som na jednej strane bral ten vzťah, kedže mi na nej záleží veľmi je mi s ňou príjemne a cítim vo vnnútri inakší pocit, než cit len ako ku kamarátke. Ale zas na druhej strane je tam XY dôvodov ktoré ma zneisťujú.
Ja už fakt neviem asi ani čo chcem a sám seba nechápem, keď vidím, že dotyčná ma má fakt rada a chcela by čosi viac a ja to takto kazím.
Ale zas nechcem do toho vstupovať keď nie som si istý.......proste neviem čo mám robiť
Ja by som na jednej strane bral ten vzťah, kedže mi na nej záleží veľmi je mi s ňou príjemne a cítim vo vnnútri inakší pocit, než cit len ako ku kamarátke. Ale zas na druhej strane je tam XY dôvodov ktoré ma zneisťujú.
Ja už fakt neviem asi ani čo chcem a sám seba nechápem, keď vidím, že dotyčná ma má fakt rada a chcela by čosi viac a ja to takto kazím.
Ale zas nechcem do toho vstupovať keď nie som si istý.......proste neviem čo mám robiť
No, spomínal si, že ona sa rada zabáva, ale tak v tom by sa spravili nejaké kompromisy a keby poznáš jej známych, tak by si sa aj v ich spoločnosti hádam dobre zabavil.
A áno, pocit byť milovaný a milovať je skvelý, ale ak sa na to ešte necítiš a proste nevnímaš to tak, že si úplne v pohode pripravený na nový vzťah, tak do toho nechoď. Resp. možno ona urobí prvý krok a ty zistíš, že aj ty to chceš. Výsledok nie je nikdy istý.
A áno, pocit byť milovaný a milovať je skvelý, ale ak sa na to ešte necítiš a proste nevnímaš to tak, že si úplne v pohode pripravený na nový vzťah, tak do toho nechoď. Resp. možno ona urobí prvý krok a ty zistíš, že aj ty to chceš. Výsledok nie je nikdy istý.
mno neviem... byt tebou, tak pocity riesim az po sexe s nou
.
a uistujem ta, ze to budu pocity prijemne
(a keby sa "laska" nahodou nedostavila, aspon das ruke na chvilku oddychnut)
.
a uistujem ta, ze to budu pocity prijemne
(a keby sa "laska" nahodou nedostavila, aspon das ruke na chvilku oddychnut)
-
bolek
Guru
Ak si si neni istý, nechoď do toho, lebo počas celého vzťahu tam to zrniečko neistoty a pochybností bude zakorenené a budeš sa sám seba pýtať, či je to tá pravá a budeš sa len trápiť. Podľa mňa ani tak nemáš strach zo vzťahu, ani z toho, že žiadny vzťah nebude taký ako tvoj osudový, len to chce trošku čas. Nesiliť to a neísť do vzťahu za každú cenu.
Mammut, taketo daco som riesil pred stvrtrokom. Ona tiez bola plna naznakov, a aj tak to bolo neiste. Nakoniec, bohuzial nie triezva, sa vyjadrila, ze nechce cakat kym sa ja dostanem k cinu a skoncili sme u nej. Vtedy som si fakt povedal "OK s nou chcem naozaj vztah", len ona par dni po "tom" zmenila retoriku, aj ked stale tvrdila ze to zalubenie mozno pride. No tak sa to vlieklo cez opakovane pozitvne vylevy podfarbene alkohom az sa to domrsilo uplne a nakoniec ma pred vyse mesiacom poslala ma do certa ako vlanajsi sneh aj ako cloveka a kamarata.
takze velky pozor na to, ked ty prekrocis svoj "mur", lebo je dost mozne ze sa si stane to comu sa tym murom branis
takze velky pozor na to, ked ty prekrocis svoj "mur", lebo je dost mozne ze sa si stane to comu sa tym murom branis
ja len viem ze tym murom si ludia nicia zivoty, malokto ma trpezlivost rozoberat ho cihlu po cihle, ten mur je znak prehry nad sebou samym
-
midnight_man
Guru
Nikde som tu nepostrehol kolko má zakladatel temy rokov, ospravedlnujem sa ak to tu niekde je. Coho sa báť? budú aj horšie veci v živote na riešenie... Sme mladí ľudia, netreba sa báť. Bez skúseností nejde nič. Nikto nikdy nevie čo bude dopredu, len ty sám ( vy dvaja) uvidíte časom kam to pôjde. GL
Mám 22...dotyčné vždy tak o rok max o dva menej mali 
Jasné že budú v živote oveľa závažnejšie problémy k riešeniu, no momentálne ma tento dosť ťaží.
Keď si to tak zoberiem od toho osudného rozchodu pomaly uplynie 11mesiacov, čo chvíľa tomu bude rok. A stále som na tom istom mieste. Riskovať vzťah že buď vyjde, alebo nie tak na to sa necítim.....a čakať na to že raz to samo odíde, tak tomu tiež moc neverím.
Jediná možnosť je, že sa najde opäť taká vysnívaná holka, akou bola tá moja ex. Ale taká asi je jedna na svete....
Jasné že budú v živote oveľa závažnejšie problémy k riešeniu, no momentálne ma tento dosť ťaží.
Keď si to tak zoberiem od toho osudného rozchodu pomaly uplynie 11mesiacov, čo chvíľa tomu bude rok. A stále som na tom istom mieste. Riskovať vzťah že buď vyjde, alebo nie tak na to sa necítim.....a čakať na to že raz to samo odíde, tak tomu tiež moc neverím.
Jediná možnosť je, že sa najde opäť taká vysnívaná holka, akou bola tá moja ex. Ale taká asi je jedna na svete....
-
easton
Professional
Mam podobny problem, aj ja už nemam svoju vysnivanu, a mam presne take pocity ako ty a mam strach ze nove neprekonaju tu exMammut napísal:Mám 22...dotyčné vždy tak o rok max o dva menej mali
preco by ju mali prekonavat? ..kazda zenska je predsa ina..
Spoiler
a zaroven rovnaka 
ale on chce tu svoju "staru v novom vydani .. vsak daj si spravit geneticky klon a je .. aj ked tusim ani tie nie su identicke