Strana ĽSNS

Diskusie na politické témy...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana ĽSNS

Príspevok od používateľa -AA- »

Andi_Cibula napísal:Hlúposť treba trestať.
Aj úžerníctvo.

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

-AA-, Fico sa už do žiadnej debaty neodváži ísť a Kotlebu okrem Slobodného vysielača do žiadneho väčšieho média nikto nepustí. A voličská základňa ĽSNS bude ďalej rásť vďaka amaterizmu drvivej väčšiny politického spektra.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Hegy napísal:ked otvori usta nemas pocit, ze prehovoril nahodny generator slov.
Lebo všetko číta z papiera.

//autoeditácia príspevku (30 Jan 2017, 13:00)
Solo_Kamen napísal:A voličská základňa ĽSNS bude ďalej rásť vďaka amaterizmu drvivej väčšiny politického spektra.
Myslíš, že keby ich pozývali do politických debát a relácií, a to aj do verejnoprávnej televízie, tak by ich voličská základňa klesala? To je hlavný dôvod, aby nemohli prezentovať výsledky svojej práce, čiže rastie takýmto spôsobom lenže pomalšie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Andi_Cibula 1/suhlas 2/neberiem, moj nazor je proste iny
Beardie dobre hovoris. No moralne to u mna nikdy nebude. Moralna by bola nezistna financna pomoc. Toto nie je moralne, v mojom ponimani vyzera moralka uplne inac ale kedze ide o dost subjektivny pojem a ja som taky dobracisko tak chapem, ze kazdy to vidime inac :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ale v tom pripade ktokolvek kto sa snazi podnikat je pre teba nemoralny, nie? nie je nemoralne ze chudobny clovek si musi z tesca chlieb kupit a nedostane ho zadarmo?
rebuss
Star
Star

aacid, porovnavas neporovnatelne. podnikatel, ktorý ide "zarobiť" na úkor druhých, cez mrtvoly, tak to sa ani neda nazvat inak než len vykoristovanim. Má to podnikatelsku myšlienku ale je to veľmi vzdialené nejakej morálke, o ktorej sa v tomto prípade nedá ani hovoriť.
beardie
Redeemer
Redeemer

co presne bolo na ukor druhych a cez mrtvoly? konkretizuj

kupis si auto a nezvladas splacat? zoberu ti ho
kupis si byt a nezvladas splacat? zoberu ti ho

preco by to malo byt pri pracke ine?
rebuss
Star
Star

Cez mrtvoly bola len taka metafora, ktora vystihuje, že ak je kriza a dany človek/podnikatel si dopredu naplánuje, že pomôže ľuďom, ale s parádnymi úrokami, a potom sa neštíti doslova vymáhať od zbedačených ľudí, ktorí nestíhajú/nemôžu splácať, a na tom si postaviť finančný kapitál. Je to proste ako spomínal Soros v jednom z jeho interview - tak to majú sociopati a iné typy: "Nemôžem a nepozerám na sociálne dôsledky toho čo robím."
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ono sa to takto velmi lahko hovori z poza monitora... ked mas ale vlastne podnikanie tak jednoducho musis byt konzistentny, lebo inak nebudes uspesny.

kiska nechodil za ludmi v nudzi a nenutil im nevyhodne pozicky s pistolou pri hlave.
on jednoducho ponukal pozicky, komukolvek. s vysokymi urokmi, lebo potreboval vyrovnat riziko.
nemozes byt selektivny a jedneho dna si povedat, ze "no tak vidim ze vy mate ozaj zivotne problemy, ja vam ten dlh odpustim", pretoze ked to spravis tak na druhy den ti pred dverami bude stat dalsich 200 ludi co budu (naozaj alebo akoze) v este horsej situacii a budu pozadovat to iste. co spravis potom?

nemoralne je zadlzit sa kvoli vlastnej sprostosti a potom osocovat toho kto mi tie peniaze pozical.
beardie
Redeemer
Redeemer

boli to standarne predaje na splatky s 10% urokom, v tej dobe uplne bezne, bolo to lacnejsie ako si brat uver z banky
takze nie, uroky neboli ani vysoke, ani paradne
rebuss
Star
Star

Samozrejme, že konečné rozhodnutie a "zmluva" s diablom je len a len na tom človeku, ale tu sa bavíme o moralke. Úžerníctvo z pozície "podnikatela" nikdy nebude morálne.
beardie
Redeemer
Redeemer

podme sa bavit uplne konkretne
v com je to uzernictvo?
tu mas definiciu a povedz mi ktore z toho to splna: https://sk.wikipedia.org/wiki/%C3%9A%C5%BEera

standardne davalo Quatro 10 % urok, zoberme si ako priklad rok 1998
tu su priemerne urokove miery z uverov z NBS: http://www.nbs.sk/sk/statisticke-udaje/ ... dnych-bank
kratkodobe uroky v bankach sa pohybuju okolo 20 % - http://www.nbs.sk/_img/Documents/STATIS ... 1-1998.XLS

nazyvat Quatro uzerou moze len hlupy alebo veci neznaly clovek, rebuss, co z toho si ty?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

ono sa to takto velmi lahko hovori z poza monitora... ked mas ale vlastne podnikanie tak jednoducho musis byt konzistentny, lebo inak nebudes uspesny.
Fajn. Je to pravda. Stale to vo mne nebudi pocit moralneho spravania, za tym si stojim. Inak ten nazor zdielam, dobraci na tomto svete nemaju svetlu buducnost, to nie je ziadne prekvapenie.

Beardie
nie je problem si najst rozhodnutia sudov kde boli za tieto kosher moralne praktiky zastavene exekucie. Zeby predsa neboli az tak..ehm..moralne(legalne)?
beardie
Redeemer
Redeemer

konkretizuj

ja viem, ze tisickam rodin pomohli preklenut problematicke obdobia, nasu nevynimajuc
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Hegy napísal:Fajn. Je to pravda. Stale to vo mne nebudi pocit moralneho spravania, za tym si stojim.
tak ale co by si spravil ty? pozical si niekomu 5 tisic eur a on ich teraz nemoze splacat, nema nic co by si mohol exekuovat okrem bytu?
tak by si mu to odpustil? stratil by si 5 tisic eur ale zachoval by si sa dobre?
a ked sa rovnaky pripad objavi zajtra? pozajtra? zase sa zachovas "moralne" a odpustis? a potom pride koniec mesiaca a ty budes musiet vyplatit svojich zamestnancov ale nemas z coho? to je moralne podla teba?

proste len hovoris ze sa nechoval moralne, ale ty by si sa v jeho pripade zachoval uplne rovnako (ak mas aspon trochu rozumu), tak o co ide?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Pozical by som aj som vela krat pozical a bol som hajzel ked bol problem to vratit, no ked si spomeniem, ako som tie prachy dostaval späť a niekto by to oznacil za "moralne" tak by som smiechom popukal :lol:

Ano, zachoval by som sa uplne rovnako.
Ak by potom tu niekto na hojku napisal ze som moralny a progresivny, opytal by som sa ho, ci je v poriadku.

Paradoxne, akurat mi celkom slusny peniaz "visi" vo vzduchu, kedze som sa nepoucil ani po XYty raz, zase to musim riesit tak ako kiska. Nemoralne. Zial moralka je vec jedna, prachy druha. Taky je zivot.
beardie
Redeemer
Redeemer

ved to nemoralne spravanie teda nejak podloz
neviem o tom, ze by siel Kiska vymahat dlhy s Ukrajincami, normalne to legalne posunul na sudy a exekutorov, co sa ti na tom stale nezda?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved ja som to riesil presne takto isto. Asi nemame rovnaky pohlad na moralne konanie, moralku ako taku. Cely cas hovorime o tom istom no kazdy na to mame iny subjektivny nazor. Ako ti mam dokazat co vidim pod pojmom moralka? Cim to mam podlozit? Pisal by som sem len to, co sem pises ty.
Ja tiez nevymaham dlhy ukrajincami, jediny rozdiel je, ze ja musim zmluvu o pozicke riesit dodatocne, po tom, co nie je vola splacat ani po X prekladoch terminu splatenia (napr. teraz uplne konkretne z dna 16.8. potreboval do septembra pozicat prachy, je koniec januara nevidel som korunu, kazdy mesiac sluboval o mesiac). Moralka by v mojom ponimani vyzerala takto: "okej, das mi az budes mat, chapem tvoju komplikovanu situaciu" a nie "TU TO PODPIS A SKONCILI SME, CAU".
beardie
Redeemer
Redeemer

napriklad neviem pochopit, preco by ti malo vadit, ze niekto ponuka produkty za 10% urok a nie za 20% ako uver cez banky, to mi teda vysvetli

nemozes robit ustupky, lebo sa na teba kazdy vykasle

ze to nejake promile ludi nezvladlo je len a len ich chyba a exekutor je vzdy az posledna instancia
Napísať odpoveď