AA napísal:Údaj zo štatistík jednej malej krajiny tvoj argument nezachráni.
Neviem odkiaľ si sa dostal k nejakému udajnému argumentu ale môj argument je hlavne ten, že LGBT kominutina ani priznanie práv ako sú RP či adopcie, nijako neohrozí "tradičné rodiny", tradičné hodnoty, heterosexuálne pary a podobne, tak ako sa to ty a tebe podobní snažíte prezentovať. A tento môj argument podporuje statistika SR, ČR a keby som začal patrať po rozvodovosti v iných krajinách, tak aj štatistiky ďalších krajín aj veľkých, dovolím si tvrdiť.
AA napísal:Nevyvracia, to by som musel hovoriť (len) o ČR.
TY si hlavne nehovoril o žiadnej krajine, tak sa spamataj z toho tvojho bludneho kruhu. Napísal si to ako všeobecný fakt, kde si sa neodvolal na žiadnu konkretnu krajinu, ja som ti uviedol krajinu, kde tvoja veta neplatí, takže si klamal a zavádzal so svojím všeobecným a nekonkrétnym tvrdením. (a mimochodom klameš a zavádzaš opať, viď nižšie)
AA napísal:Väčšina populácie vzišla zo vzťahu heterosexuálnych párov .. ktorá "nezanedbateľná časť" nie?
Aha, takže na pojem "tradičná rodina" stačí ak sa dvaja heteraci zoberú, splodia potomka/ov a aj keď sa rozvedú, tak stale budú tradičnou rodinou? Pretože ak základom tradičnej rodiny je heterosexuálny pár a na Slovensku máme nezanedbateľnú časť rozvedených rodičov, ktorý samostatne bez druhého partnera vychovávajú deti, tak potom títo ľudia tvoju podmienku "tradičnej rodiny" nesplnajú. A ano, väčšina populácie vzišla zo vzťahu heterosexuálnych párov, aj tí homosexuáli vzišli z takýchto vzťahov
AA napísal:A pokiaľ viem nepísal som o hrozbách RP.
Na to sa ťa pýtam ja. Prečo si proti RP (ak si), resp. ako môže RP ohroziť hetero rodiny, že je tak dôležité to neprijať.
AA napísal:Nie som kresťan a dogmy tohto náboženstva ma ani zvlášť nezaujímajú. Asi málo ich je ale "dokonalých"
Ale tvoju stranu asi áno, veď tá chce kresťanské Slovensko. A ja som nepísal o tebe ale o tvojom predsedovi a vysvetľoval som ti prečo sa z neho smejú, keď si sa na to pýtal.
AA napísal:Celá planéta chrániť nepotrebuje, politizácia homosexuality je hlavne fenomén tzv. Západu a krajín pod jeho vplyvom. Myslím, že niečo ako homosexuálne "manželstvo" nie je možné ani vo vyspelom a už relatívne dekadentnom Japonsku.
Tak sa poďme pozrieť na to vyspelé a dekadentné Japonsko, zdroj wiki
Článek 24 Ústavy Japonského císařství stanovuje, že „Manželství je založené na vzájemném souhlasu jedinců obou pohlaví, kteří si jsou v jeho rámci rovni.“
Proto § 731-7387 Občanského zákoníku vymezuje manželství jenom pro různopohlavní páry. Stejnopohlavní páry nemůžou uzavírat sňatky a tím čerpat výhody z nich plynoucí. Stejnopohlavní manželství uzavřená v zahraničí nejsou oficiálně uznána a zahraniční stejnopohlavní protějšek nemá žádný nárok na obdržení víza.[15]
V březnu 2009 Japonsko umožnilo svému národu uzavírat stejnopohlavní sňatky v zemích, kde jsou uzákoněny. Ministr spravedlnosti nařídil místním orgánům, aby umožnily stejnopohlavním manželům místních občanů vstup do země.
Shrnuto: Japonsko dosud nelegalizovalo stejnopohlavní manželství, ale oficiálně uznává zahraniční sňatky, což lze považovat za mezikrok k legalizaci homosexuálních manželství.[16]
V únoru 2015 oznámil tokijský distrikt Šibuja svůj záměr právně uznat soužití párů stejného pohlaví pro aspekty návštěv v nemocnicích a společného pronájmu. Tento zákon by umožnil párům stejného pohlaví nechat si vystavit tzv. „potvrzení o partnerství“, které sice zatím zdejší zákony neznají, ale pomohlo by v případě práva přístupu k partnerovi, jenž je hospitalizován v nemocnici. Iniciativa Šibuji je považovaná za významný krok k posílení partnerských práv gayů a leseb v Japonsku.[17] V červenci 2015 vydalo Tokio prohlášení, že přijímá návrh Šibuji o uznání stejnopohlavních partnerství od listopadu téhož roku.[18]
možné to síce zatiaľ nie je, ale uznávajú homo manželstvá uzavreté v iných krajinách a majú aj RP. Takže aj v tom vyspelom a relatívne dekadentom Japonsku majú LGBT uznané práva.
Prečo nemôžu mať na Slovensku?
A čo je politizácia homosexuality? To, že nebuďme konečne krajinou sto rokov za opicami a uznajme aspoň tie RP aby sme uľahčili život Slovákov, ktorí tiež vzišli z heterosexuálnych vzťahov, len sa už narodili z inou orientáciou?