Strana ĽSNS

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana ĽSNS

Príspevok od používateľa beardie »

Hegy napísal:treba zacat riesit problem
kde je aky problem?
pozri si ten graf od hughita
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

Takže z porušenia zákona sme sa dostali k tomu, že porušujú prepravný poriadok a to tiež nie je isté...

Čo môžu v tom vlaku urobiť? No presne to čo píšeš - keď človek ako osoba vidí trestný čin, môže zasiahnuť, prípadne volať hliadku.

Aké otázky to vyvoláva, keď to robí skupina organizovane?
Čiže keď pôjde vlakom organizovaná skupina skautov a uvidia trestný čin, tak si povedia, do kelu my nemôžme zasiahnuť, sme skupina, to by vyvolalo otázky!

Opakujem, robia to ako občania a v rozsahu "právomoci" aké má bežný občan, žiadne porušenie zákona tam nevidím.

V rámci prepravy majú zakúpené cestovné lístky.

Problém by som videl, ak by vo vlaku páchali trestné činy a z titulu my sme vlakobrana by nemali cestovné lístky.
Nič také sa nedeje.
beardie
Redeemer
Redeemer

takze su zbytocni
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mohol by si konkretizovat s kt. zakonom to je na hrane, ako porusuju prepravny poriadok?
Co urobi taky brav? 2 pavuci sice zenu potrapia ale asi budu krotkejsi uz len za pasivnej pritomnosti takeho brava.
Je to retardovane riesenie lebo je stavane na zastrasovani ale to bezne celoplosne a legalne robi slovenska policia takze v tejto urovni sa nejedna o nic unikatne.
@Beardie, to je graf vychadzajuci z ohlasenych kradezi na policii? Mna v zivote okradli cca 4x, ohlasil som to len prvy krat, chcelo by to do protivahy statistikiu kolko takych ohlasenych drobnych kradezi je vyriesenych (v zmysle najdenia pachatela, odskodnenia obete) problem je ze ak sa nemylim, ak to nie je skoda nad urcitu sumu policajt sa ti vysmeje (aspon tak to bolo v pripade mojho telefonu ukradnuteho o ktorom som bol presvedceny o pachatelovi, napriek tomu mi policajt na rovinu povedal ze je to zbytocne riesit.)
beardie
Redeemer
Redeemer

nie, to nie su kradeze, to je celkova kriminalita 'v obvode zeleznicnych drah'
takze vo vlaku sa toho deje este menej

preto hodnotim ich snahu za neopodstatnenu a populisticku
hovko
Light Star
Light Star

To je tvoj pohľad a aj názor na ich snahu. Máš na to plné právo, možno aj pravdu.

Ale pokiaľ neporušujú zákon a nie sú platení z tvojich peňazí - je to jediné čo môžeš, mať názor :).

Možno taký študent, ktorému z ruksaku počas spánku utečie notebook a mobil, bude mať zase iný názor.
Alebo dôchodca čo prišiel o peňaženku s 5€...

A ešte, jedna vec je štatistika, druhá vec je množstvo trestných činov, ktoré hlásené nie sú.
Plno ľudí radšej nič nehlási, lebo vedia že stratia zbytočne hodiny na polícii pri písaní zápisnice a nič z toho, páchateľ neznámy atď....
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:nie, to nie su kradeze, to je celkova kriminalita 'v obvode zeleznicnych drah'
takze vo vlaku sa toho deje este menej

preto hodnotim ich snahu za neopodstatnenu a populisticku
Prepac, ale aj keby ma nejaky cigan prefackal, na policiu s tym nejdem.
Chcelo by to aktualnu pravdivu verejnu mienku o slovenskej policii, to by dovod vzdniku tejto zbytocnej populistickej "domobrany" krasne vysvetlilo. Ak obyvatel viac veri akemusi zoskupeniu "bravov" ako policii, nieco nie je v poriadku, nie?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to asi nema zmysel riesit, vyzera to tak ze aj tu ma kotleba istych "pravovernych", ktori mu zozeru vsetko co povie a spravi. je uplne jedno ze je to cisty populizmus, ze nejake skupinky co sa budu prechadzat vo vlaku absolutne nic nevyriesia, pretoze nikdy nebudu mat ani z polovice take zastupenia ako ma zeleznicna policia.
ale budu sa opijat tou predstavou ako slovanski bratia v rovnosate zachrania penazenku dochodcu alebo ochrania zenu pred obtazovanim. a samozrejme vo svojich predstavach su ti zli vzdy bud nejaki pristahovalci alebo cigani.

mna by velmi zaujimalo co spravi taka domobrana ked vo vlaku uvidi vyholene hovado ako tam nadava na cigansku rodinu... predpokladam ze je ovela pravedpodobnejsie ze ho pozdravia a pojdu dalej, ako ze by "ochranili" cigansku rodinu. tolko k slavnej domobrane.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Dobre hovoris, ked tak pozeram tie komentare k roznym clankom na tuto temu tak domobrana ma seriozny fanbase, co znamena pre stat seriozny problem. Zeleznicna policia je vysmech, ex robila na vlakovej stanici v BA, travil som tam hodiny, najmä ked som ju chodil na fajront strazit aby jej nevybrali hotovost.. Vacsi mamfp***i a ignoranti ako zel. policia snad ani neexistuje.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je to veľký rozdiel, ktorý si neuvedomuješ, resp. neuvedomujete. Moderný štát je postavený na tom, že má monopol na legálne násilie. Nie nejaké kotlebovské bandy, ktoré akože v rámci zákona budú riešiť kriminalitu. Iný je jednotlivec alebo skupina skautov, ktorý náhodne sa stanú svedkami trestného činu, a iné tento prípad. Takto to riešili aj SA v Nemecku v 20 a 30 rokoch a teda určite by sa čosi podobné tolerovať nemalo, už len z toho dôvodu, že oficiálne hovoria o vytváraní domobrany.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

dookola tu budete opakovat ze policia (ci uz zeleznicna alebo ina) nic neriesi... a podla vas spravne riesenie tohto problemu, riesenie od politika, je vytvorit domobranu?

tebe ked doma nefunguje ladnicka, tak to vyriesit tak ze vedla nej postavis druhu, funkcnu?

ved kotleba je v parlamente, tak nech riesi problemy politicky, na co sa tam inac trepal?

dalsia vec, doteraz bezpecnost vo vlakoch nikoho netrapila. za posledne 2-3 volebne obdobia som nikdy nepocul ze kriminalita vo vlakoch je vysoka, ze je nebezpecne vlakmi jazdit alebo ze sa ludia boja.
ale zrazu kotleba vyhlasil vlakohliadky a tupota sa tu predbieha ze kto kotlebovi skor vyfajci aby sa mu mohli odvdacit za tak dobry skutok.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

@hugito neviem koho myslis tym neuvedomovanim si problemu, ja si ho uvedomujem a verim ze ho spravne popisujem - na Slovensku posobi nefunkcna, preludnena policia - to je velky problem a vidno, do akych extremov sa zacina vrbit.

@aacid
dookola tu budete opakovat ze policia (ci uz zeleznicna alebo ina) nic neriesi...
a opakovat by sa to malo presne dovtedy, kym policia nebude naozaj zastupovat funkcie, na ktore je urcena.

K :minus:
cista pravda, opakovane ti davam minusovu karmu, lebo opakovane si vyberies z viacerych srapv co sa ti hodi a potom na to s prehladom odpovedas, to sa lahko vtedy robi, co? jednoducho dalsi priemerny chalan, ktory nahodou trafil do dobreho odboru, zacal s it, ma slusne ohodnotenie a vdaka tomu si mysli ze je neviem aky nad vecou a inteligentny..aaach.
Chlapci na čom fičíte, kľud :smt033
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

obdivujem ako si opakovane vyberas iba konkretne veci na ktore reagujes a ine uplne ignorujes... planujes sa v buducnosti stat clenom LSNS?
beardie
Redeemer
Redeemer

Hegy napísal:opakovat by sa to malo presne dovtedy, kym policia nebude naozaj zastupovat funkcie, na ktore je urcena.
co pre to urobil tvoj vodca na poli legislativy?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

@beardie Absolutne nic no stale to povazujem ako obrovsky krok v pred popri konkurencii :)
aacid napísal:obdivujem ako si opakovane vyberas iba konkretne veci na ktore reagujes a ine uplne ignorujes... planujes sa v buducnosti stat clenom LSNS?
ok prepac,
tebe ked doma nefunguje ladnicka, tak to vyriesit tak ze vedla nej postavis druhu, funkcnu?
nie
ved kotleba je v parlamente, tak nech riesi problemy politicky, na co sa tam inac trepal?
presne tak, nech riesi!
dalsia vec, doteraz bezpecnost vo vlakoch nikoho netrapila. za posledne 2-3 volebne obdobia som nikdy nepocul ze kriminalita vo vlakoch je vysoka, ze je nebezpecne vlakmi jazdit alebo ze sa ludia boja.
ale zrazu kotleba vyhlasil vlakohliadky a tupota sa tu predbieha ze kto kotlebovi skor vyfajci aby sa mu mohli odvdacit za tak dobry skutok.
neberiem to ako bezpecnost vo vlakoch ale vseobecne, ak sa ale pravidelne kradne vo vlakoch preco nezacat zlepsenim bezpecnostnych zloziek prave tam

Dufam ze teraz lepsie

//edit: huuups
obdivujem ako si opakovane vyberas iba konkretne veci na ktore reagujes a ine uplne ignorujes... planujes sa v buducnosti stat clenom LSNS?
nie
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ale odkial mas ze sa pravidelne kradne vo vlakoch? odkial je tato informacia?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nerozumiem, ako sa môžeme zhodnúť na tom, že polície je priveľa a navýšenie stavov polície nič nerieši a zároveň nevidieť, že navýšenie stavov akožepolície, ktorá má ešte menej inštitucionálnych právomocí ten problém vyrieši.

Do kristaboha, tie zeleno-hnedé šunky v konečnom dôsledku tak či tak budú musieť zavolať len tú políciu, ktorá napriek tomu, že je nefunkčná tam hliadkuje aj príde.
hovko
Light Star
Light Star

aacid napísal: tebe ked doma nefunguje ladnicka, tak to vyriesit tak ze vedla nej postavis druhu, funkcnu?
Ak je stará chladnička už bez záruky a oprava by vyšla porovnatelne draho ako nová, tak starú vyhodím a hneď kúpim novú.

Ak je stará chladnička ešte v záruke, ale opravár mi povie, že má čas prísť až o 2 týždne, tak situáciu okamžite riešim kúpou novej chladničky a tú dám vedľa starej. Keď sa stará chladnička opraví, tak sa uvidí čo s ňou....

Inak,v rusku funguje viac takýchto skupín.
Pozrite si na youtube
Lion versus - riešia alkohol a fajčenie na verejnosti - v rusku zakázané
Stop a douchebag - riešia jazdu autom po chodníku, parkovanie v jazdnom pruhu atď....

Tiež majú plno odporcov (hlavne tých čo majú za ušami že) a plno fanúšikov, ktorí sú radi že sa niekto nebojí čečenskej mafie :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal:ale odkial mas ze sa pravidelne kradne vo vlakoch? odkial je tato informacia?
Zaujimave najprv ma zdžubeš ze nereagujem pozorne, potom si sam neprecitas vetu a vylozis si ju tak ako sa hodi, pisal som ak je to pravda, tak preco nie. Nepisal som ze sa to deje.

@begbee
este raz, ak by bol management policie taky, ktory by naozaj stal o bezpecnost a nie o mytnu cinnost, vobec by nebolo treba tolko policajtov (a uz vobec by sa nespekulovalo nad domobranou), mozno by stacilo viac investovat do sledovania cinnosti policie, vacsiemu focusu na priestupky a trestnu cinnost majetkovu a nasilnu miesto kazania kvôt o tom, kolko maju policajti vyzbierat pokut (prakticky maju plan obratu, ktory ak neplnia, dostanu 15na3? krasa).

@hovko, kupis z eshopu a mas 14 dni na vratenie tovaru bez udania dovodu :twisted:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ok, skúsim na to ísť z opačného konca. Viete ako to skončí? Bez jediného zásahu, pretože akýkoľvek náznak činnosti by bol na hrane zákona a nikdy by to pre nich nevyápalilo (mediálne) dobre.

Keď sa téma dostatočne vyčerpá a ukľudní a pánov v zelenom to prestane baviť, tak potichu to prestanú robiť. A nikto si to ani nevšimne. Lebo chodia "námatkovo".

Potom sa do toho oprie nejaký novinár a dostane vysvetlenie, že hliadky splnili svoj účel a viac nie sú potrebné. V prípade potreby budú okamžite obnovené.

Myslíte, že som niečo neodhadol správne?
Napísať odpoveď