Su bojove umenia v reale ucinne ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Su bojove umenia v reale ucinne ?

Príspevok od používateľa hughito »

Trussardi napísal:taky 100 kilo mma fighter bude imunny aj voci bejzbolke :D
Hlavu má každý rovnaký. :)
aviceN
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Chodit mozes kolko chces (okrem mma ak to robis zapasne v octagone, kde naberies "realne" skusenosti) a nemas psychiku tak sa na ulici poseries...na treningoch kludne mozes sparovat kolko chces, nikdy ti to nenahradi stresovu situaciu na ulici/v bare/na disko whatever...osobne robim sebaobranu, konkretne wing tsun, su tam uzitocne veci, rozoberala sa psychika, ako sa zachovat, co robit po bitke, ako sa pripravit na bitku...to co ste videli v ip manovi je filmove kung fu, kazdopadne Donnie Yen ma tusim 7 stupen vo wt. Ale vsetko zavisi aj tak na ulici, ci sa poseriete a ci nie, dostavi sa adrenalin, roztrasu sa ruky, nohy....nniekto o vyuzije k utoku, niekto sa uzavrie a skamenie, zasekne sa...kazdopadne bojove umenia nie su zla vec, clovek tam vypusti, v mojom pripade aj zasmeje, dobre pokeca a zatrenuje...ale to co sq odohrava vonku, je aj tak vzdy ine ako na treningu, ale ked sa na treningu nacvici obrana na prichadzajceho utocnika 1000x tak ruky uz letia automaticky a ked sa dostanete na blizku vzdialenost prichadzaju moznosti zapajania laktov, osobne sa treba vysrat na nejake posrate kopy z otocky, alebo nejake paky, na ulici useless...adrenlin robi strasne vela, clovek povedzme ze "neciti bolest" bodne rany sa po bodnuti uzavru a otvoria sa az po utoku spolu s bolestou
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Plus predsa len tá váha a sčasti aj výška. Proste ak má niekto 165 cm a 60 kg a hoc aj čosi cvičí, ak sa doňho pustí chlap so 100 kilami čo vie aspoň dať ranu a nepadne po prvej, tak ten menší to má veľmi ťažké.
To mi pripomenulo jedneho bojovnika "Zambidis" tusim Grék, taka nizka postava vsak trosku siroky ale ten co robil v ringu ty vole ten ked spustil aj dvojmetrovemu masaz rebier tak vsetky fyzicke predpoklady sli bokom... :mrgreen:
*au*
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak ten je týpek je známy, ale je to skôr výnimka potvrdzujúca pravidlo.

A kolega vyššie to dobre opísal.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Su bojove umenia v reale ucinne? Sami o sebe nie. Treba ich vediet aj pouzit. A ziadna uroven bojovych ziadneho bojoveho umenia nespravi cloveka neporazitelneho. Svoju rolu hra aj psychika, momentalny fyzicky stav, okolie a za asi najdolezitejsie by som oznacil skusenosti.

aviceN napisal velmi dobru vec - pokial ma clovek nieco dostatocne natrenovane tak su jeho reakcie ine. Ako aj pise hugo - kazdy ma v sebe iny styl. Niekto sa prirodzene pred uderom chrani pouzitim koncatiny ako prekazky, niekto sa uhne, niekto udery zraza. A vsetci vieme, ze bloky a udery sa daju robit dobre a da sa pri nich aj zranit. A ten kto to ma dobre natrenovane ma ovela nizsiu pravdepodobnost ze urobi chybu ALE LEN V POROVNANI S NETRENOVANOU VERZIOU SAMEHO SEBA. No a samozrejme je tu aj faktor stastia. Stava sa, ze aj trenovany udrie zle a netrenovanemu to jednoducho vyjde.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Nejdem sa rozpisovať, len dodám, že úlohou bojového umenia je okrem iného aj vycvičiť reflexy, takže nie, nemyslím si, že na niekoho s čiernym pásom zapôsobí stresová situácia tak, aby ostal paralyzovaný.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Ale ked niekto dosiahne black belt tak ma asi co to odtrenovane a neverim ze ked na neho vybehne na ulici nejaky curak tak nepohne ani brvou, zachoca ice cold a rozkope ho tam... Si predstav ze tam ma priatelku a chytia ju pod krk...vobec nezostanes rozruseny...prave vtedy treba konat. Ako vravim, niekto to vie vyuzit, niekto nie...taktiez na to musi mat naturu, nie kazdy aj ked v krizovej situacii dokaze z prvej je*** utocnikovi..a kludne moze mat black belt lebo tam je na to pripraveny ze sa ide mlatit na turnaji alebo kde
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

myslim ze toto hovori za vsetky domnenky :mrgreen:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Hegy napísal:
myslim ze toto hovori za vsetky domnenky :mrgreen:
a za stromami ho zarezali a ju znásilnili
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

ano nasledne ich vsetkych dosli vyriesit cistici a rozpustili ich v kyseline
dahahah :smt033
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Ked sa pozries tak ti borci sa nechceli bit...islo len o to ze on udrel nechtiac zensku a boxer ich vyprazil. To je uplne ina situacia ako ked ta prepadnu vecer na ulici chu*i. Udery mu nevracali, resp. v tomto pripade nestihli :)
Aliden
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Aliden »

Podľa mňa sú určite účinné. Ja za sebou síce žiadne nemám, ale mám kurz sebaobrany a jednak - cítim sa lepšie a niečo by som použiť vedela (aspoň už viem, ako , kam udrieť a pod.) A s bojovými umeniami to bude podobné ;)
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Zbraň vs. bojové umenie, jedine keď si Neo a zastavíš guľky.
V boji 1 vs. 1/2 niekde na ulici to výborne pomôže. Samozrejme, nie po dvoch tréningoch. Niekto, kto sa tomu venuje dlhodobejšie a má veľa natrénované aj za sebou veľa súťaží a súbojov, tak vie ako sa ubrániť a zaútočiť. Tak isto by mal byť aj v psychickej pohode pri napadnutí. Tak isto aj reflexy má iné, podvedome vykonáva obranné činnosti. Ja sa už dekádu venujem karate (čo nie je síce žiaden super bojový šport) a rôznej sebaobrane a určite mi to v mnohých situáciách pomohlo. Keď ma niekto napadol v bare, alebo naposledy, keď ma dvaja cigáni chceli okradnúť na stanici večer. Vtedy som zúžitkoval všetky svoje znalosti a vyšiel som z toho bez zranenia. Čiže vedieť nejaké bojové umenie sa určite zíde, môže to len pomôcť pri boji.
hughito
Redeemer
Redeemer

Aliden napísal:Podľa mňa sú určite účinné. Ja za sebou síce žiadne nemám, ale mám kurz sebaobrany a jednak - cítim sa lepšie a niečo by som použiť vedela (aspoň už viem, ako , kam udrieť a pod.) A s bojovými umeniami to bude podobné ;)
Musím ťa vyviesť z omylu - prd by si spravila. :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tiez vidim vseliake tie uputavky na sebeobranu slecien... ja proti tomu nic nemam ale co moze spravit slecna proti 80-100kg chlapovi okrem dufania ze ma plne pytliky a kopanec ho posklada aspon po dobu nez zmizne z dohladu :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

To kopanie do gulí je smiešne. Stačí sa reflexívne trochu natočiť a ten zásah nie je plnohodnotný a vôbec, či také prepadnuté žieňa by vôbec takého čohosi bolo schopné. No našli by sa výnimky, ale štatisticky..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Iste iste... len proste neviem si predstavit ked si to tak v hlave zoberiem, tak taky kopanec ti moze jedine nejak "ublizit" nic ine...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Bojove umenie ti v reale pomoze len ak mas v sebe - ako to nazvat - lovecke instinkty.
Ak u teba v stresovej situacii alebo v situacii ohrozenia prevazuje skor hnev ako strach, vtedy dobre natrenovane bojove umenie moze robit zazraky - ak sa ale "skor zlaknes nez naseries" tak mozes trenovat cokolvek aj 10 rokov a velmi ti to nepomoze. Instinktom ta nikde nenaucia, je to vacsinou vrodena charakterova vlastnost a bez nich je bojove umenie skor konickom a kardiom nez niecim co ti pomoze pri bitke.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Co mate vsetci s tou tazko-vahou, na to existuje tolko trikov a moznosti ako sa ubranit, az mi pride divne ako to tu ospevujete. To ze je niekto gorila a ma 100kg neznamena, ze ma v boji nejaku sancu, ved ten ma okrem sily a vahy tolko nevyhod, ktore prevazuju nad vyhodami. Pomalost,, neobratnost, tazkopadnost, neohrabanost... clovek co vie pouzit hmaty na kritickych miestach cloveka by ho hned odrovnal... sam mam znamych, ktori su tazki buchaci svalnati a tiez vravia ze maju vacsi respekt pred lahkou vahou a rychlostou ako proti svalnatej kope, takze tolko k tomu.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Ja som videl zasa 120kg hovado (aj dost tuku) o ktorom som rozmyslal, kto mu rano zavazuje snurky v akcii a ocka mi nestihali. Vsetko je relativne. Bol samozrejme trenovany.
Napísať odpoveď