Su bojove umenia v reale ucinne ?
Re: Su bojove umenia v reale ucinne ?
Bojove umenie ci uz ako sport alebo ako sebaobrana len zvysuje sance na obranu pred utocnikom (nikdy nezarucuje !!)! Vsetko zalezi od vela foktorov. Psychicka pripravenost a odolnost pri utoku, fyzicka zdatnost, predpoklad, odhad , a velmi dolezity moment prekvapenia . V momente utoku to plati na oboch stranach. Takze, ked to zhrnieme. Stoji moje resp. nase zdravie a zivot za to, aby som nejakym treningom a studovanim tejto problematiky zvysil sance na uspesne ochranenie seba ci svojich blizkych? Mne ano .
-
javatar
Hardcore addict
Ale aby sme sa dotkli povodnej otazky:
Proti planovanej, ukladnej vrazde (alebo ublizeni na zdravi) sprachanej inteligentnym sposobom nie su bojove umenia dostatocne. Skor sa ale dostanes do situacie kde ta nejaky testosteronom nabity dement bude chciet zbit ako do situacie kde ta niekto bude chciet zakerne zabit.qwerty-xyz napísal:...tak kebyze ho mam pichnut, tak sa nenapadne tvarim, milo s usmevom aked sa mi otoci chrbtom tak mu pchnem noz do ladviny alebo chrbtice, a zrazu sa z majstra bojovych umeni prinajlepsom stava invalid na voziku a je mi u pi*i ze to bolo zo zadu...
Plný súhlas.... Ono je to hlavne o určitom nastavení mysle....Gangy napísal:Bojove umenie ti v reale pomoze len ak mas v sebe - ako to nazvat - lovecke instinkty.
Ak u teba v stresovej situacii alebo v situacii ohrozenia prevazuje skor hnev ako strach, vtedy dobre natrenovane bojove umenie moze robit zazraky - ak sa ale "skor zlaknes nez naseries" tak mozes trenovat cokolvek aj 10 rokov a velmi ti to nepomoze. Instinktom ta nikde nenaucia, je to vacsinou vrodena charakterova vlastnost a bez nich je bojove umenie skor konickom a kardiom nez niecim co ti pomoze pri bitke.