Supermoto 125 (motard)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Elwyn
Amateur
Amateur

Supermoto 125 (motard)

Príspevok od používateľa Elwyn »

Dobrý deň všetkým,

Som začiatočník v motorkách. Mám 18 rokov a chcem si ísť robiť vodičský preukaz A1 - motorky do 11 KW. Zaujalo ma supermoto a tie gangy :lol: , dá sa na tom super vyblázniť a tak. Preto by som potreboval poradiť, aké zvoliť. Čítal som pravdaže už nejaké fóra a tak a viem aj čo by som prijal a čo sa mi páči. Len ide o to, kde to zoženiem prosím Vás ? Na Slovensku to nie je moc rozšírená kategória a moc ľudí to nepredáva. Je niekde na SK/CZ predajňa s takýmto typom motoriek ? Páči sa mi napr. Aprilia mx 125 sm, Husqvarna sms 125, Yamaha wr 125x sm a najviac by som ocenil asi KTM exc 125 sm. Ktorú z týchto ? Len čisto nová bude určite drahá však ? Aby nebola drahá údržba, akurát spotreba a nenechala ma niekde na pospas ? Aby to zvládlo aj nejaké tie lesné/poľné cestičky. Ďakujem veľmi pekne. K dispozícií mám cca 3200 e. Pravdaže to nechcem všetko minúť. Nejak do 2000 e, ostatné by som si rád nechal na prípadnú údržbu, helmu, topánky a výstroj. Ďakujem veľmi pekne za pomoc.
Francek
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Supermoto 125 (motard)

Príspevok od používateľa Francek »

Ked mas 18, tak si sprav A2 - do 35kW.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

Prvá vec pre nevyzretého: vyser sa na supermoto gangy;)
Jazdil som všetko čo bolo do tohto roku na trhu, aj supermoto. Keď spravíš vodičák do 35 kw , všetky jednovalce sú homologované do 20kw.
čiže si môžes kúpiť aj 530 supermoto. Ak si v živote nemal moto, nekupuj. Podľa vyjadrení si ešte mladý a sprostý a preto si kúp skúter resp. 125-ku.
Z moto čo si uviedol sú všetko dvojtakty. máš mechanika alebo to chceš riešiť sám? dvojtakt na údržbu náročný nie je, ale treba ju robiť. neurobíš, zadreš.
Elwyn
Amateur
Amateur

Určite skúter. Chcem poriadnu motorku a neviem prečo by som mal byť sprostý, čo som zlé napísal.

"Ak si v živote nemal moto, nekupuj" vážne ? :D a to je hádam jasné že treba robiť údržbu, všetko sa dá naučiť ...

A nechcem si robiť A2, pretože načo mi to bude, nemám peniaze na silnejšie motorky, som študent.
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Cauko, venujem sa jazdeniu, opravam uz dost dlho a ako prve, ak smiem poradit, tak sa urcite na cestu nepozeraj po ziadnom 2takte. Je to jednoduche na opravu, no na ceste ho len trapis. Odporucam jednoznacne 4takt, a to aj z dovodu plynuleho nastupu plynu uz od spodu. Dalej sa urcite nepozeraj po ostrych motoroch ako su yfz, rozne sx ktm a podobne. Neviem co vsetko ti rozpocet dovoluje, ale daju sa najst aj rozne enduro stroje ako napr wr400f, ktore maju v tp zapisanych aj 8-9kw :) Ak je pravda, to co vravis, ze rozum mas, tak si myslim, ze taka suzuki drz400 je pre teba jasna volba a k tomu, ze pre zaciatocnika nieje supermoto vhodne si dovolim vyvratit. Sam pepa srsen v jednom zo svojich reportazi vravi, ze pre zaciatocnika je supermoto priam idealne, ci uz kvoli uceniu techniky sa, alebo lahkosti, ovladatelnosti a rychlosti ;)
redfoxik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa redfoxik »

Ako uz bolo spomenute, sprav si vodicak do 35kw (A2), ked si rozumny da sa zacat aj na 600 ccm supersporte, takze si myslim ze motard by mal byt v pohode, tiez ti neodporucam 2takt, teda ak to nechces len cisto na okruh a do mesta na hodinku cez vikend,
s tych vacsich mas na vyber:

Suzuki drz 400 sm- dobry pomer hmotnost/vykon
Honda fmx 650 - vykon podobny ako drz ale troska tahsia, osveceny jednoduchy motor s hondy dominator
Yamaha xt660x- tu by si musel najst v TP do 35 kw, lebo vacsinov mavaju 35,4 :D ale nieje to az taky problem, su to asi najpohodlnejsie ale aj najtahsie motori, vhodne aj na niake to cestovanie, ale obratnost a funfactor na nich je mensi nez trebars na DRZ 400 SM
BMW f650 x moto- nieco ako to XT
Ducati hypermotard- nadherna motorka ale dost drahe
Aprilia dorseduro
Yamaha mt-03- je to taky miesanec medzi nahacom a motardom...mne sa celkom pozdava (motor taky isty ako XT660x

Potom su este ostre motardy 4 taktne ....KTM, Husaberg, husquarna
phatres1994
Star
Star

redfoxik napísal:Ako uz bolo spomenute, sprav si vodicak do 35kw (A2), ked si rozumny da sa zacat aj na 600 ccm supersporte, takze si myslim ze motard by mal byt v pohode, tiez ti neodporucam 2takt, teda ak to nechces len cisto na okruh a do mesta na hodinku cez vikend,
s tych vacsich mas na vyber:

Suzuki drz 400 sm- dobry pomer hmotnost/vykon
Honda fmx 650 - vykon podobny ako drz ale troska tahsia, osveceny jednoduchy motor s hondy dominator
Yamaha xt660x- tu by si musel najst v TP do 35 kw, lebo vacsinov mavaju 35,4 :D ale nieje to az taky problem, su to asi najpohodlnejsie ale aj najtahsie motori, vhodne aj na niake to cestovanie, ale obratnost a funfactor na nich je mensi nez trebars na DRZ 400 SM
BMW f650 x moto- nieco ako to XT
Ducati hypermotard- nadherna motorka ale dost drahe
Aprilia dorseduro
Yamaha mt-03- je to taky miesanec medzi nahacom a motardom...mne sa celkom pozdava (motor taky isty ako XT660x

Potom su este ostre motardy 4 taktne ....KTM, Husaberg, husquarna

vsetko co si napisal je vysoko nad 2000eur s papiermi, este ta xt nejaka stara sa da najst, ale on skor chce nieco lahsie a ovladatelnejsie podla mna :)
redfoxik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa redfoxik »

Okolo 3000 by nasiel XT, FMX za 2500 by sa dala...prilbu kupi za 100vku a ma :D
phatres1994
Star
Star

radsej by som investol v prvom rade do oblecenia a prilby :) par krat mi na trati a v lese dobra vystroj zachranila nejake zivoty, zranenia :)
Elwyn
Amateur
Amateur

Ďakujem veľmi pekne chlapci za pomoc. No popravde mám 3500 e k dispozícií. Len som chcel niečo do tých dajme tomu no 2200 e + 100 helma + 130 topánky a nejaké to oblečenie pravdaže. To by bolo už 2500 e. Takže pravdaže chcem normálnu výstroj pre istotu. Nechcem sa dolámať úplne. A ostatok som si chcel nechať na prípadnú údržbu, benzín a tak. Pretože určite si myslím že motorka z bazáru bude potrebovať dorobiť nejaké úpravy/nedostatky. Čisto nová by ma vyšla asi draho. Phatres, ďakujem pekne za rady. Áno chcel by som niečo ľahšie a ovládateľnejšie. Popozerám si tie motorky čo to stojí, ďakujem. Aj tebe redfoxik.

A ten vodičák, no ja neviem chlapci. A2 ... ono neviem či budem mať na takú silnú motorku peniaze viete no. Chcel by som mať tú 125 a keby som začal zarábať tak potom by som sa pustil silných strojov. A tie silnejšie, ono popravde neviem či na to vysadnem :D :D mám len 175 cm.

Ďakujem ešte za prípadné rady.
phatres1994
Star
Star

ja mam 170cm a jazdil som aj na klr650, co je jedna z najvyssich motoriek. Problem ti mozu robit akurat tak vymole, ak zastavis a podobne, ale ak clovek chce, vie sa naucit ist len na jednu nohu, na internete sa o tom docitas viac. Pre mna adept cislo jedna pre zaciatocnika, aj co sa udrzby tyka je drz400. Je ako tak pekna, lahka, ovladatelna a vykon postacujuci a vies ju najst zapisanu aj ako 9-11kw :)
Elwyn
Amateur
Amateur

Dobre ďakujem. .Keby som náhodou nenašiel tú suzuki teraz som pozeral a našiel som len 28 kw, ale tak to chce čas. Nevieš o nejakých 125-tiek prosím ťa, čo stoja za reč ?
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Nechapem, aky ma zmysel si robit vodicak A1, a potom si robit A2, ked sa rozhodnes pre silenjsi stroj.

Chce sa Ti platit 2x za to iste ? Motorku do 35kW kupis za rozumne peniaze (rozumej do 2k€) uplne bez problemov. Nehovoriac o tom, ze nejaka 125tka 4-taktna ta prejde skor nez si myslis.

4taktne 125tky za rec fakt nestoja :). 2T neries.

DRZ400 je velmi dobra motorka, na ktorej zistis, ci chces pokracovat na ceste alebo v terene (na ednuro kolesach a nejakych kompromisnych pneu).

FMX by som neriesil, dost predrazene, tazke.
phatres1994
Star
Star

fmx je dvojvalec, dost kaziva vraj. 125 skutocne neries, pozeraj len po nejakych 250-400 co maju v tp pod 11 kw :) najdu sa ;)
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Neviem odkedy je HONDA 650 FMX 2-valec. Mam v motorke ten isty motor, a pokial viem tak to je vzduchom chladeny jednovalec, 644ccm, sohc.

Prv nez nieco napises na forum, si to vygugli, ci to nahodou nie je sprostost :).
Elwyn
Amateur
Amateur

Dobre borci, aj si to ešte rozmyslím a pokukám tie silnejšie stroje. Díky

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2015, 22:43)
hoši našiel som čisto novú motorku Kreidel 250 DD uškrtenú za 2100 e. Čo poviete ?
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Nad takymi hnojmi nerozmyslaj.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Este by som popozeral aj na Honda XR400R. Nasiel som dobru ponuku napr tu:

http://motocykle.bazos.sk/inzerat/55247 ... -400-R.php

BTW sam mam XR600R, a je to nezmar :)
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Za tie peniaze sa da zohnat Suzuki DRZ 400, je sice tazsia, ale je to vodnik :). A ked s tym chce behat aj po ceste tak urcite DRZ.
Elwyn
Amateur
Amateur

OK borci. A ako to je prosím Vás s vodičákom ? Spolužiak mi voľačo zmotával že najprv musím mať odjazdené 1 rok so 125-tkou ?
Napísať odpoveď