Vieš, či nemáš pocit, že ak by si mala sobáš v kostole, že by to bolo akoby nad tebou rodičia vyhrali.
Nejdem ťa presviedčať o sobáši v kostole, o mňa tu nejde
Môj priateľ na začiatku vzťahu povedal, že sobáš v kostole nepotrebuje. Ale ak by vedel, že pre partnerku to veľa znamená, tak by to z lásky urobil (veď dá sa mať sobáš len obrad, a ten nie je dlhý).
Čo sa týka oslavy, tiež by som brala niečo menšie ako ty. Bola som na dosť svadbách (aj napr. ako zbor, keď sme odčepčovali), ale nemusím všetky tieto zvyky a mám radšej komornejšiu atmosféru.
Takže, u mňa by bol kompromis asi niečo také, že oslava napr. do tej polnoci . Ak by chcel nejaké zvyky, tak vybrať také, ktoré by neboli nikomu nepríjemné (nemám rada také nútenie hostí do niečoho).
Naposledy som bola na svadbe, kde bol blízko aj park, lesík, jazero... takže kto chcel, mohol sa ísť prejsť. My sme tam aj srnku stretli.
Bolo to cca 60-70 hostí, 5000 eur. Plus pre pár hostí bolo zaplatené ubytovanie, to netuším koľko stálo a kto to financoval.
Na rodičov sa nehnevaj, sú akí sú. Určite ťa ľúbia natoľko, nakoľko sú schopní. Každý by chcel byť bezpodmienečne prijímaný a milovaný, ale pokiaľ človek seba nevie milovať bezpodmienečne, tak nemôže predsa ani iných ľudí.
Každý na teba robí nátlak s niečim iným, ale rozhodnutie je na vás dvoch. Určite si v tomto, čo sú naozaj tie vaše hodnoty a priority a podľa toho sa rozhodnite.