Switch

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Lusko
Novice
Novice

Switch

Príspevok od používateľa Lusko »

Dobrý den , mám internet od T-comu a mám ktomu modem :
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... &ktzid=757
(vtedy ked som kupoval internet tento modem bol za 1Sk)

teraz som kúpil notebook a chcem sa spýtať že ak by som chcel aby som mal internet aj na notebooku či by mi nato stačill aj tento switch
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UM000FQ7

dakujem za reakcie :)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ano, stacil. a nie je pohodlnejsie pouzit dsl wifi router? predsa len je pohodlnejsie mat na NB wifi :) Cena bude sice vyssia, ale co uz :) Za pohodlie sa niekedy oplati priplatit :)
Lusko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lusko »

STomko napísal:Ano, stacil. a nie je pohodlnejsie pouzit dsl wifi router? predsa len je pohodlnejsie mat na NB wifi :) Cena bude sice vyssia, ale co uz :) Za pohodlie sa niekedy oplati priplatit :)
No len ked stýmto som ešte nepracoval a nemám najmenšie tušenie ako sa to nastavuje ani nič :D som myslel že switch bude jednoduchší :) a ten switch netreba nijako nastavovať ako router ?

EDIT : ak použijem tento switch tak bude môcť používať internet na NB aj na PC naraz ?
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

tiez ma zaujima tato odpoved :) (prepac Lusko, ze sa ti trepem do temy, ale nechcem zbytocne vytvarat novu)

ja mam net od nemenovanej spolocnosti... mam AP(Ovislink) a z neho mi ide net do PC... chcel by som si dat tiez switch, ale manualne zadavam IP do TCP/IP protokolu(mam pridlenu iba 1 IP)... pomoze mi ten switch, aby som pustil na oboch PC net sucasne? aby mi rychlost rozdelilo? dakujem za rady :wink:
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

z tych tvojich info, ze mas ovislik... aj switch by stacil.... avsak veta ze mas pridelenu len 1 IP nasvedcuje skor tomu, ze potrebujes router... co tak popisat viac, aky typ pripojenia, ake adresy, kde co... nech sme v obraze... no na 99% podla vety "mam pridelenu 1 IP" budes potrebovat router
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

je to mikrovlne pripojenie... vsetky adresy zadavam rucne do TCP/IP protokola ako som uz spominal... neviem co viac dodat... zadavam IP, branu, Masku, DNS... proste vsetko...

smola, lebo prachy na router nie su... :? som ten switch kupil zbytocne
Napísať odpoveď