dakujem ti velmi pekne za perfektny post!
Toyota RAV4 (2004)
-
Adulko1
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Toyota RAV4 (2004)
Ahoj Janicko76,
Velmi si to cenim a dost mi to pomaha. Ako som cital tvoj post, tak najprv dakujem za privitanie
Dalej som si vsimol niektore mozno podstatne veci na auticku a to sice - niekde asi v strede zospodu v aute, mozno vzadu nieco pisti, ked nastartujem, resp. az ked zaradim 1 a 2 a potom to prestane, ale to nieco "pisti" sem tam, nie stale a neviem co to je. Ale vraj by to mohol byt klinovy remen ... Co ty na to? A s tym dymenim. Tak rz som videl, ze ked som nastartoval rano (bolo tak zimsie trosku) auticko, tak dymilo, ale to len tak trosku, zrejme normalne a potom po par sekundach to preslo, mozno do minuty ... To je dufam normalne, alebo to nem dymit vobec? Ani len trosku? A ak sa mozem spytat, aky mas rocnik? 
Ja mam ročník 12/04. Inak ak vravíš o pískaní pri 1ke alebo 2ke, môže to byť ta úžasná haalova spojka, ak pískanie počuješ zhruba v prvej tretine dĺžky auta. Ale ak je pískanie intenzívne pri zošliapnutí pedálu tak Ťa nechcem strašiť, ale môže to byť Turbo... to video čo sú tamtie variabilne nastavované lopatky tak, môže byť to, že lopatky sa pomaly vrátia naspäť do základnej polohy.(To tak polopatisticky vysvetlené). Toto auto ma oproti konkurencii jednu veľkú výhodu, ak ho ráno naštartuješ tak z bodu a do bodu b sa dostaneš. Ak Ti aj zasvieti kontrolka motora, ak aj len 40kou, ale na ňom odídeš. To sa Ti nemôže stať na medveďovi,WV,škode ani na iných.
Ešte To pískanie môže byť aj zotrvačník. Na ten pozor. Ako štartuješ? Ako Ťa učili v autoškole? Zošliapneš spojku, nažhavíš a skrútiš kľúč? Chyba!!! Diesely (aspoň tie s dvojhmotovým zotrvačníkom) treba štartovať s vyradenou rýchlosťou bez stlačenej spojky. To nažhavenie je samozrejmosť. Pri teplotách pod nulou, najprv stlačíš to tlačítko vľavo "idle up" a nažhavíš a štartuješ. (To je el.mag sýtič. On sa po zohriatí motora automaticky cez relatko vypne.) Ešte Ti pošlem nejaké linky na RAV fórum.
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2010, 9:53)
Tu su linky na opravy dieselových motorov http://www.pas-zabreh.cz/pas/Diesel
http://www.agat.sk/sk/titulka/nahradne-diely/
A tu k tým turbám
opravy a predaj turboduchadiel
piestanska
922 03 Vrbove
033 / 779 26 43
Ešte si môžeš pozrieť zaujímavé o tých Suction Control Valve
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... opic=87986
Celkom dobré informácie http://www.rav4faq.kerkerinck.de/
Mňa štvalo na RAVke, keď som otvoril dvere tak sa mi rozsvietilo svetlo nad kufrom a nad zadnými sedadlami a vpredu nič. Aj na to sa dá nájsť riešenie. To mam z toho nem. fora. Inak ak mas to klasicke autoradio to tlacidlo trip navi to pri prepínaní Ti ukazuje momentálnu spotrebu, priemernú spotrebu a priemernú rýchlosť.
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2010, 9:59)
Len aby si sa vedel orientovať Ty máš RAV4.2 ak je to 2004, máš už okrúhle hmlovky alebo integrované s indexami dole v nárazníku?
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2010, 10:10)
Ešte predsa niečo. Toto auto nesmie za žiadnych okolností dymiť. Dym signalizuje, že cez 5vstrek sa vstrekuje do turba pri nesprávnej teplote palivo. (To potom neskôr na to prídeš) Motor nemá 4 solenoidové vysokotlakové vstrekovače ale 5. Ten piaty sa takým šikovným spôsobom stará o čistenie EGR ventilu a takisto aj filtra pevných častíc. Jednoducho povedané horúce spaliny z motora prebehnú turbom a pri vhodnom množstve kyslíka je tým piatym vstrekovačom do turba vstreknuté palivo na urýchlenie otáčok turba a ten všetok "sajrajt" pri teplote cca290 stupňov "prehorí" keramickou vložkou filtra pevných častíc.
Na zlepšenie spaľovania paliva sú dobré tie aditívy, ale pozor aj s nimi, niektoré majú dobré vlastnosti pri spaľovaní, ale niektoré sú nedostatočné pri mazaní palivového systému. Pozri si na www.vif.cz. Ja som mal zatial STANADYNE a VIF super diesel. Dokonca na druhom aute som jazdil 2 zimy bez žhavičov!!!! Servisákovi sa postavili na plešine všetky vlasy, keď to videl, a odporučil mi nezbaviť sa toho motora!!!
Ešte To pískanie môže byť aj zotrvačník. Na ten pozor. Ako štartuješ? Ako Ťa učili v autoškole? Zošliapneš spojku, nažhavíš a skrútiš kľúč? Chyba!!! Diesely (aspoň tie s dvojhmotovým zotrvačníkom) treba štartovať s vyradenou rýchlosťou bez stlačenej spojky. To nažhavenie je samozrejmosť. Pri teplotách pod nulou, najprv stlačíš to tlačítko vľavo "idle up" a nažhavíš a štartuješ. (To je el.mag sýtič. On sa po zohriatí motora automaticky cez relatko vypne.) Ešte Ti pošlem nejaké linky na RAV fórum.
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2010, 9:53)
Tu su linky na opravy dieselových motorov http://www.pas-zabreh.cz/pas/Diesel
http://www.agat.sk/sk/titulka/nahradne-diely/
A tu k tým turbám
opravy a predaj turboduchadiel
piestanska
922 03 Vrbove
033 / 779 26 43
Ešte si môžeš pozrieť zaujímavé o tých Suction Control Valve
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... opic=87986
Celkom dobré informácie http://www.rav4faq.kerkerinck.de/
Mňa štvalo na RAVke, keď som otvoril dvere tak sa mi rozsvietilo svetlo nad kufrom a nad zadnými sedadlami a vpredu nič. Aj na to sa dá nájsť riešenie. To mam z toho nem. fora. Inak ak mas to klasicke autoradio to tlacidlo trip navi to pri prepínaní Ti ukazuje momentálnu spotrebu, priemernú spotrebu a priemernú rýchlosť.
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2010, 9:59)
Len aby si sa vedel orientovať Ty máš RAV4.2 ak je to 2004, máš už okrúhle hmlovky alebo integrované s indexami dole v nárazníku?
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2010, 10:10)
Ešte predsa niečo. Toto auto nesmie za žiadnych okolností dymiť. Dym signalizuje, že cez 5vstrek sa vstrekuje do turba pri nesprávnej teplote palivo. (To potom neskôr na to prídeš) Motor nemá 4 solenoidové vysokotlakové vstrekovače ale 5. Ten piaty sa takým šikovným spôsobom stará o čistenie EGR ventilu a takisto aj filtra pevných častíc. Jednoducho povedané horúce spaliny z motora prebehnú turbom a pri vhodnom množstve kyslíka je tým piatym vstrekovačom do turba vstreknuté palivo na urýchlenie otáčok turba a ten všetok "sajrajt" pri teplote cca290 stupňov "prehorí" keramickou vložkou filtra pevných častíc.
Na zlepšenie spaľovania paliva sú dobré tie aditívy, ale pozor aj s nimi, niektoré majú dobré vlastnosti pri spaľovaní, ale niektoré sú nedostatočné pri mazaní palivového systému. Pozri si na www.vif.cz. Ja som mal zatial STANADYNE a VIF super diesel. Dokonca na druhom aute som jazdil 2 zimy bez žhavičov!!!! Servisákovi sa postavili na plešine všetky vlasy, keď to videl, a odporučil mi nezbaviť sa toho motora!!!
-
Adulko1
Light Professional
Ajaj, teraz sa zasa mne postavili vsetky mozne chlpy 
Ja mam Toyotu Rav4 6/2004 Diesel 2-liter, D4-D, s gulatymi integrovanymi hmlovkami a vstavanym chromovym naraznikom ... Kupoval som ho z autobazaru EU, auto je po francuzskom generalnom riaditelovi. Ten clovek co mi ho predaval, tak hovoril, ze mm si davat pozor ako ho startujem, resp. ci som uz isiel na naftaku. Tak mi ukazoval, ze to treba mat spojku stlcenu a startovat ... A samozrejme nazhavit otocenim klucika do prvej polohy, niekedy aj 2X. Chodil som doteraziba na benzinaku, tak to som nevedel teda, to fakt mozem na neutraly bez spojky startovat vpohode? Nie je s tym ziadny problem? Lebo teraz som spozoroval, ze nastartujem az na 2-krat
Ale tak moze to byt tym, ze je negrazovane a je zima rano ...
To"pistanie" toho niecoho neviem presne identifikovat odkial vychadza, ale nejavi sa to, ze to ide niekde zpredu alebo zo zadu .. Niekde medzi tym .. Zbadal som, ze mi svieti stale ta kontrolka Fuel Door na palubnej doske ... Neviem ci to bolo uz povodne tam, alebo to len svetlo z podpalubovky svieti tak, ze vidim jasne aj to Fuel Door. Ale dvere su dobre zatvorene, tak to nechapem co to je ...
Asi sa to uz nenapravi same to piskanie, ze? Treba mozno vymenit klinovy remen a este ten jeden co je asi v strede auta. velmi sa zasa az tak v tom nevyznam sa priznam
Ja mam Toyotu Rav4 6/2004 Diesel 2-liter, D4-D, s gulatymi integrovanymi hmlovkami a vstavanym chromovym naraznikom ... Kupoval som ho z autobazaru EU, auto je po francuzskom generalnom riaditelovi. Ten clovek co mi ho predaval, tak hovoril, ze mm si davat pozor ako ho startujem, resp. ci som uz isiel na naftaku. Tak mi ukazoval, ze to treba mat spojku stlcenu a startovat ... A samozrejme nazhavit otocenim klucika do prvej polohy, niekedy aj 2X. Chodil som doteraziba na benzinaku, tak to som nevedel teda, to fakt mozem na neutraly bez spojky startovat vpohode? Nie je s tym ziadny problem? Lebo teraz som spozoroval, ze nastartujem az na 2-krat
To"pistanie" toho niecoho neviem presne identifikovat odkial vychadza, ale nejavi sa to, ze to ide niekde zpredu alebo zo zadu .. Niekde medzi tym .. Zbadal som, ze mi svieti stale ta kontrolka Fuel Door na palubnej doske ... Neviem ci to bolo uz povodne tam, alebo to len svetlo z podpalubovky svieti tak, ze vidim jasne aj to Fuel Door. Ale dvere su dobre zatvorene, tak to nechapem co to je ...
Asi sa to uz nenapravi same to piskanie, ze? Treba mozno vymenit klinovy remen a este ten jeden co je asi v strede auta. velmi sa zasa az tak v tom nevyznam sa priznam
Klinový remeň nemusíš meniť, väčšinou ho stačí iba pritiahnuť. Keď si s tým nevieš rady, tak skús zbehnúť za nejakým servisákom a ten to bez problémov nastaví.
-
Adulko1
Light Professional
A zoberie si min. 150-200 Eur za dotiahnutie nie? 
Ak mozes odfot,to by ma zaujimalo co tam svieti "ze fuel door???" To piskanie moze byt aj remen, resp. napinak kladky. A to nie je ziadna velka polozka. Horsie by to bolo s rozvodmi. Co Ti tam svieti, nie nahodov rezerva?
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2010, 16:12)
A co povies na taketo daco do Toy?
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2010, 16:12)
A co povies na taketo daco do Toy?
-
Adulko1
Light Professional
Waaaw ten druhy obrazok je PERFEKTNY!!!
To je namiesto radia?? To by som chceeel
Nadhera! To mas? Ten prvy obrazok, ano tam to Fuel Door mi svieti ... No odfotim to potom a hodim sem, mozno to je normalne neviem, svieti to zaroven s rozsvietenymi svetlami, tak to je asi vpohode nie? Rozvody ta boli menene, takze s tymi by problem nemal byt.
Fuel door je ten odklapaci kryt veka palivovej nadrze, mas ho dobre zavrety? Mozno je iba zly snimac, no tak ci tak to bezpecnost neovplyvnuje.
-
RATZINGER666
Darca
fuuuuha, tak to uz ano, aspon teraz vsetci vedia, preco si prave ty moderatorGothaR napísal:Fuel door je ten odklapaci kryt veka palivovej nadrze
Ratzi ja som reagoval na toto: "Neviem ci to bolo uz povodne tam, alebo to len svetlo z podpalubovky svieti tak, ze vidim jasne aj to Fuel Door. Ale dvere su dobre zatvorene, tak to nechapem co to je ..."
Vtedy mi to prislo, ze rozprava o normalnych dverach, pretoze nazvat kryt nadrze dverami som este nikde nevidel
Vtedy mi to prislo, ze rozprava o normalnych dverach, pretoze nazvat kryt nadrze dverami som este nikde nevidel
Ak svieti ten nápis to je len osvetlenie palubovky.
Ak sa chceš vyhrať s tunningom tak tu je dobrý typ.
http://www.tuning-in.sk/polepy-budikov/5/
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 9:39)
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 9:42)
Presne označ čo Ti všetko svieti, tu sú budíky v plnej kráse. Inak to podsvietenie osobne by som riešil priamo u poliakov. Ja som sa vybláznil na Fofo MkI. (ford focus)
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 9:46)
Ešte toto keby mali ravky
Ak sa chceš vyhrať s tunningom tak tu je dobrý typ.
http://www.tuning-in.sk/polepy-budikov/5/
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 9:39)
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 9:42)
Presne označ čo Ti všetko svieti, tu sú budíky v plnej kráse. Inak to podsvietenie osobne by som riešil priamo u poliakov. Ja som sa vybláznil na Fofo MkI. (ford focus)
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 9:46)
Ešte toto keby mali ravky
-
Adulko1
Light Professional
GothaR: nuz stava sa, ze sa clovek sekne
V rychlosti som proste napisal dvere.
Janicek: ty ma s tymi obrazkami zabijas, aj ja chceeem takee
Inak tu prikladam obrazok (mobilom fotene) toho Fuel Door ... Asi je to normalne, lebo pri nezapnuti svetiel mi to nesvieti
Janicek: ty ma s tymi obrazkami zabijas, aj ja chceeem takee
Inak tu prikladam obrazok (mobilom fotene) toho Fuel Door ... Asi je to normalne, lebo pri nezapnuti svetiel mi to nesvieti
Adulko to je OK. To Ti tam svieti podsvietenie palubovky. Ak sa smiem spýtať kupoval si z bazáru alebo od súkr.osoby? A čo máte proti tým mojim foto? Je to zlé? Ale to sa pýtam vážne... Majú byť menšie alebo s tým má problém server? Poraďte mi ako si mám zmeniť foto v profile. Dík. Ešte pre všetkých "nafťákov" som našiel niečo zaumiavé
Je to síce o Boshackom čerpadle VP44 ale rady pomôžu vo všeobecnosti.
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 60&start=0
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 21:07)
Chvapi, ja skôr potrebujem poradiť, či majú fólie výhodu na takéto auto. Čo poviete?
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 21:19)
Ešte ak smiem zaklincujem to dnes jednou foto mojej "kravky"

Mám pre tých, čo ste zdatní v IT a programovaní, vedel by dakto napísať dajaký soft. pre WinCE 5.0, ktorý by robil online diagnostiku motora cez OBDII? Niečo na spôsob "dashboardu" len by to bolo premietnuté do autorádia s dotyk. displejom?
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 21:25)
Je to síce o Boshackom čerpadle VP44 ale rady pomôžu vo všeobecnosti.
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 60&start=0
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 21:07)
Chvapi, ja skôr potrebujem poradiť, či majú fólie výhodu na takéto auto. Čo poviete?
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 21:19)
Ešte ak smiem zaklincujem to dnes jednou foto mojej "kravky"
Mám pre tých, čo ste zdatní v IT a programovaní, vedel by dakto napísať dajaký soft. pre WinCE 5.0, ktorý by robil online diagnostiku motora cez OBDII? Niečo na spôsob "dashboardu" len by to bolo premietnuté do autorádia s dotyk. displejom?
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2010, 21:25)
-
Adulko1
Light Professional
V prvom rade chcem pochvalit - Veeelmi pekna RAV-ka 
Ja mam presne taku istu, len tmavo sedu so vstavanym chromovym naraznikom. Chcel som kupovat od sukromnej osoby, len som nestihol, niekto nam vyfukol tu ciernu ravku. Tak sme kupovali z bazaru EU, auticko ako som pisal, bolo po generalnom riaditelovi z Francuzska ...
Inak zohnal som po kolegyni jedneho jej znameho (robila v Toyote) a byva nedaleko nas a vraj doma ma nieco ako vlastny servis Toyota a je/bol priamo servisak v Toyote a moze u seba diagnostikovat + opravovat auticka znacky Toyot. Mal by pravdepodobne dat aj dobru cenu. No este mu najprv musim zavolat.
Inak ty mas fakt tu navigaciu + veelku obrazovku s dotykovym displ., co si sem dal? Lebo je perfektna! Kolko stala ak sa smiem opytat + instalacia sa ako robi? Treba na to asi odbornu "starostlivost", ze?
Ja mam presne taku istu, len tmavo sedu so vstavanym chromovym naraznikom. Chcel som kupovat od sukromnej osoby, len som nestihol, niekto nam vyfukol tu ciernu ravku. Tak sme kupovali z bazaru EU, auticko ako som pisal, bolo po generalnom riaditelovi z Francuzska ...
Inak zohnal som po kolegyni jedneho jej znameho (robila v Toyote) a byva nedaleko nas a vraj doma ma nieco ako vlastny servis Toyota a je/bol priamo servisak v Toyote a moze u seba diagnostikovat + opravovat auticka znacky Toyot. Mal by pravdepodobne dat aj dobru cenu. No este mu najprv musim zavolat.
Inak ty mas fakt tu navigaciu + veelku obrazovku s dotykovym displ., co si sem dal? Lebo je perfektna! Kolko stala ak sa smiem opytat + instalacia sa ako robi? Treba na to asi odbornu "starostlivost", ze?
Ad:
Presne tak, odborna starostlivost..... myslim si ze sa to da nainstalovat ak mas ake take skusenosti s el.technikou. Nie je to navi v pravom zmysle slova, lebo je to skor "car entertainment" Je to vlastne CAR-PC.
Presne tak, odborna starostlivost..... myslim si ze sa to da nainstalovat ak mas ake take skusenosti s el.technikou. Nie je to navi v pravom zmysle slova, lebo je to skor "car entertainment" Je to vlastne CAR-PC.
-
Adulko1
Light Professional
Ahoj
Nooo musim ta sklamat - mna to tiez zklamalo .. Ten servisak udajny, bol vraj nejaky clovek co to robi, ale nechcelo sa mu to a dal kontakt na ineho cloveka servisaka a ten to nechce urobit. Neviem co mu je proti srsti. Takze to cele padlo. Teraz mi budu auticko diagnostikovat taki chlapci, co chodia na zavody offroad a podobne zalezitosti. Neviem presne kto to je, nejaki znami niekoho z mojej rodiny vraj. No som zvedavy. Tak by mi mohli poriesit auticko.
Tie budiky su velmi pekne. Fakt, len ja nie som zdatny v takychto elektro-pracickach
Ten car entertainment je fakt nadherny, len dost drahy. Uff.
Ale su aj dufam, lacnejsie hracky podobneho typu. Mozno aj nieco taketo nie?
Nehodis nejake to vydejko ako to tebe funguje, velmi ma to zaujima. Fakt je to perfektne, len by som sa bal to mat v aute, aby mi ho niekto neukradol.
//autoeditácia príspevku (12 Okt 2010, 22:55)
Chcem sa este spytat, kedze je uz viacej zima a hlavne rano ... Ten "pridavny" sytic vedla volantu, ako vlastne funguje? Lebo mam problem rano nastartovat. Vlastne staci ho stlacit, nechat chvilu ist a potom ho vypnut? Alebo po ceste sa vypne sam?
Tie budiky su velmi pekne. Fakt, len ja nie som zdatny v takychto elektro-pracickach
Ten car entertainment je fakt nadherny, len dost drahy. Uff.
Ale su aj dufam, lacnejsie hracky podobneho typu. Mozno aj nieco taketo nie?
Nehodis nejake to vydejko ako to tebe funguje, velmi ma to zaujima. Fakt je to perfektne, len by som sa bal to mat v aute, aby mi ho niekto neukradol.
//autoeditácia príspevku (12 Okt 2010, 22:55)
Chcem sa este spytat, kedze je uz viacej zima a hlavne rano ... Ten "pridavny" sytic vedla volantu, ako vlastne funguje? Lebo mam problem rano nastartovat. Vlastne staci ho stlacit, nechat chvilu ist a potom ho vypnut? Alebo po ceste sa vypne sam?
-
RATZINGER666
Darca
podla mna sa vypne sam, vyskusaj, ci svetielko samo zhasne, pripadne odsleduj, ci nemas zvysenu spotrebu
iba stlac, nastartuj a jazdi, ked sa zohreje, mal by sa vypnut, ak nie, vypnes ho sam, ked na tom chvilu pojazdis, urcite tomu nemas ako ublizit 
Idle UP sa vypina samo cez jedno relatko, je to tak "trochu sialeny" sposob, ale funguje to tak, ze ked nazhavis ona jednotka ECU zdeteguje teplotu a zvysi otacky. Po zahriati motora to tlacitko nefunguje, ak ho aj zapnes je to zbytocne, lebo ECU nedovoli zdvihnut otacky. Ak sa to deje ze zdvihnes otacky po zatlaceni toho tlacitka tak je zle.... o tom nabuduce.
Apropo to radio funguje OK. zavesim dajake video. Inak ma to okrem GPS trackera, aj daco take ze "brake" bezklucove startovanie na zaklade zadania kodu do radia....Ja to nemam tak zapnute ale ide to (skusil som to len tak na kabloch provizorne!) Nesmejte sa aj mne potom ako som to vyskusal sanka padla na kolena.
Zatial tam mam IGO ale skusam aj iny soft. Tak Vam dam vediet.
Veru nezabudnite na zimny aditiv do nafty..... VIF zimný....aby ste nemali zbytocne komplikacie
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2010, 12:42)
Adulko veru a co by si povedal na tuning Ravky na 190HP? A dokonca tak, ze motoru neskodis? Inak este cez Galetto sa da na ravke urobit spotreba 4,8L. Takze to je nieco pre mna....
Apropo to radio funguje OK. zavesim dajake video. Inak ma to okrem GPS trackera, aj daco take ze "brake" bezklucove startovanie na zaklade zadania kodu do radia....Ja to nemam tak zapnute ale ide to (skusil som to len tak na kabloch provizorne!) Nesmejte sa aj mne potom ako som to vyskusal sanka padla na kolena.
Zatial tam mam IGO ale skusam aj iny soft. Tak Vam dam vediet.
Veru nezabudnite na zimny aditiv do nafty..... VIF zimný....aby ste nemali zbytocne komplikacie
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2010, 12:42)
Adulko veru a co by si povedal na tuning Ravky na 190HP? A dokonca tak, ze motoru neskodis? Inak este cez Galetto sa da na ravke urobit spotreba 4,8L. Takze to je nieco pre mna....
-
Adulko1
Light Professional
Zdravim vas 
Nooo ziadne svetielko, ani kontrolka zhaenia nesvieti, ked to zatlacim. Ani to tlacidlo IDLE UP nesvieti. Ale otacky sa zvysia a zrejme potom klesnu neskor. Skusil som dnes rano, ze necham ho zapnute po ceste, myslim, ze otacky sa znizili, ale "nevyplo" sa tlacidlo. Ostalo zatlacene. Ale zrejme uz nezhavilo. Inak ak su napr. 2 stupne nad nulou, tak po stlaceni tohoto tlacidla chvilu dymi z vyfuku, ale potom neskor prestane. To je asi normalka v takej zime dufam.
K tomu radiu, resp. boxu. Ta to by som velmi rad videl, zaves nejake to videjko. Je to fakt zaujimave pre nas smrtelnikov
Nuz je to aj velmi drahe.
To Galetto nepoznam, to je co presne? Velmi sa v tom nevyznam az tak
Ja mam teraz spotrebu nad 8L!
Predtym som maval pod 7L.
Inak ak mam teraz obute univerzalne gumy, je to vporiadku? Lebo vraj pre lepsiu bezpecnost by mohli byt zimne konkretne, ale ani univerzalne vraj na stvorkolke nevadia. Ani policajti by nemali mat s tym dufam problem. Ze?
Musim si dat teraz spravit prehliadku, este nemam na to cas, ale chystam sa na to ked bude vyplata
Dufam, ze taka prehliadka velmi nestoji. Asi by som mal vymenit aj klinovy remen. Vraj stoji cca. 80 eur. Niekto mi vravel, ze RAVka ma az dva klinove?
Dakujem za infosky
Nooo ziadne svetielko, ani kontrolka zhaenia nesvieti, ked to zatlacim. Ani to tlacidlo IDLE UP nesvieti. Ale otacky sa zvysia a zrejme potom klesnu neskor. Skusil som dnes rano, ze necham ho zapnute po ceste, myslim, ze otacky sa znizili, ale "nevyplo" sa tlacidlo. Ostalo zatlacene. Ale zrejme uz nezhavilo. Inak ak su napr. 2 stupne nad nulou, tak po stlaceni tohoto tlacidla chvilu dymi z vyfuku, ale potom neskor prestane. To je asi normalka v takej zime dufam.
K tomu radiu, resp. boxu. Ta to by som velmi rad videl, zaves nejake to videjko. Je to fakt zaujimave pre nas smrtelnikov
To Galetto nepoznam, to je co presne? Velmi sa v tom nevyznam az tak
Inak ak mam teraz obute univerzalne gumy, je to vporiadku? Lebo vraj pre lepsiu bezpecnost by mohli byt zimne konkretne, ale ani univerzalne vraj na stvorkolke nevadia. Ani policajti by nemali mat s tym dufam problem. Ze?
Musim si dat teraz spravit prehliadku, este nemam na to cas, ale chystam sa na to ked bude vyplata
Dakujem za infosky
Adulko, to auto nema preco dymit!? Obycajne pri 2st by som este to tlacitko nepouzil... No jak je libo. U nas este cakam na teploty cca -27 a tak podobne. Uz sa tesim ako budem odhrnat sneh autom......
:) (Ja som napr. na FordFO aj napriek takej kose nastartoval bez problemu) Najlepsie urobis dieselu, ze po nastartovani ho nechas aspon 3-5min trosku pobafkat. A samozrejme aditíva....aditíva... Motor nebude mat uplne studeny start. Apropo aky olej v tom mas? K tym gumam. Najidealnejsie by bolo mat jednu sadu letnych gum na diskoch a druhu sadu zimnych na diskoch. ...
No ale ak su tie gumy oznacene M+S tak je to OK. Okrem toho vravis ze zimne su bezpecnejsie.... uz len pre Teba kdesi v NR....hehe. Pokial tam nie je dezen "suchych slikov" tak je to OK. V rakusku si vsak daj pozor, lebo dezen u nich musi byt na gume viac ako 50percent inak pokuta. Galetto je soft + diagnostika (velka) Robia to niektore firmy akoze tunning. No a pri tom tunningu sa da regulovat vykon aj smerom dole za cenu usporenia paliva. Ak Ti vzrasta spotreba chod s tym na prehliadku. Nie je mozne aby si uz teraz mal 8L, co potom v tuhej zime zeby 11,5? K tej prehliadke, ak sa chystas do Toy origo tak v PP a BB je u nich normohodina 26E, ak vravis o vymene klinovych remenov, pískajú? Ak nie daj si to len pozriet. Dolezite je mat rozvody OK. Ja som za kvazi prehliadku s vymenou oleja a vsetkych moznych filtrov (aj palivového) dal 107E. Vymena rozvodov by nemala byt drahsia ako 185E. Ad Car Box. Teraz spekulujem nad spojazdnenim diagnostiky "On the fly" teda aby sa dala diag. robit cez radio na display, alebo cez WIFI na dialku. Otazka, v akych otackach obycajne jazdis? (samozrejme len cca podla ukazatela) Sem tam mu vytnes nad 3500 ci nad 4000? Ako sa auto pri tom sprava?