Toyota RAV4 (2004)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Toyota RAV4 (2004)

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Noo dymit nedymi az tak, ze cierny oblak, len nachvilu, ale myslim, ze to je normalne, ked je zima ... Olej pouzivam originalny co tam ide. Nepamatam si teraz presne nazov, ale je origos co tam ma byt (podla stitku na motory). Ano gumy maju oznacenie M+ S. Ten remen skor ako keby sem tam zahuka, nepisti ... Robi nieco take ako huuhuuu ... :D neviem to napodobnit pismom. Hehe. Ale zacina to robit uz aj v klude ak auto stoji na neutraly. Ono si to robi ako chce. Ci uz akcelerujem alebo nie. Ale ked som nacuval spusteny otvoreny motor, resp. kapotu, tak presne to vychadzalo odtial, kde su remene. Takze by to malo byt urcite to. Noo nad 3000 otacok myslim, ze nejdem. Nedavam mu az tak zabrat myslim. Aj sa mi zda, ze ako keby sa dusilo alebo nevladalo, ale myslim, ze to je tou zimou a kratkou vzdialenostou trasy ...

Ten box musi byt fakt super vec, len je to dost drahy spas a hlanve sa v tom treba vyznat :)

Pojdem teraz niekedy na tu prehliadku, myslim, ze za 18 E kompletna. Pojdem jednym takym profesionalom, co sa staraju o sportove zavodne auta. Tak by mi ho dufam mohli dat "dohromady".

EDIT: Caute, tak dnes som bol v Toyote na kompletnu prehliadku, vratane diagnostiky cez PC. Vsetko je v perf. stave, len bateria je slaba - treba novu a klinovy remen, resp. ta su dva vsak?

V Toyote mi vraveli, ze jeden stoji cca. 44 eur. To je celkom fajn cena. Len rad by som si to urobil doma sam, neate niekto prosim schemu ako to treba nahodit? Resp. aj zhodit? dakujem za infosky!

//autoeditácia príspevku (03 Nov 2010, 20:02)
Takze v piaok idem dat vymenit remene - klinovy a este ten mensi (nevyznam sa az tak v tom) stali cca. 71 eur v Toyote dokopy. Idem si to dat tam vymenit za cca. 80 eur a + aj palivovy filter (vratene ceny toho filtra. Takze celkom dobra koncova suma a + zaruka.

PS: vam tiez blika kontrolka, aby ste sa ako vodic zapasali? Lebo aj ed nesedim v aute, tak blika. Myslel som si, ze ona blika iba, ked nie som zapasany a vytvaram tlak na sedadlo.
Dalsia vec, ak zapnem kluc do prvej polohy, rozsvetia sa kontrolky, tak oni myznu az po nastartovani motora? Lebo este pred nastartovani svietia niektore ... Ale potom zhasnu. Je to vporiadku?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to s tymi svietiacimi kontrolkami by malo byt okey a co sa tyka toho zapasania - ked tam nesedis, nemala by blikat, mozno mas odpaleny snimac pod sedadlom, ale to, myslim, nie je na zavadu....
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ale ked sa zapsam tak potom to prestane :) Myslim, ze predtym to neblikalo. Ale hlavne, ze to prestane. V Toyote vtedy ked som bol na diagnostike na PC vraj PC nehlasil ziadne chybne kody. Tak by to malo byt vporiadku, ked to takto blika?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

myslim, ze keby aj blikat nemala, nie je to na zavadu :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hmm .. dnes som bol v Toyote kvoli tej vymene remenov a pal. filtra a cakam tam vyse pol hodiny - vraj za hodku a pol bude vsetko hotove za cca. 75 Eur a clovek pride za mnou, ze mozu mi dnes vymenit len pal. filter, lebo nejaky zavit je strhnuty, ked isli menit remene. Ze uz dnes to nestihaju, ked som prisiel o 3/4 na 3 a su am len do cca. pol 5. Ze to budu musiet cely motor vybrat a tak vymenit. Ale podla mna chceli ist domov kvoli piatku a nikto tam nechcel trcat. A co ak ten zavit nebol strhnuty (ja sa v tom nevyznam a neviem, kde to je) a ze ma oklamali, aby mi napalili vacsiu sumu? Takto ma ta vymena remenov ala stat cca. 20 eru a kvoli tomu zavitu to bude stat nieco okolo cca. 65 eur!!! :( Ach tak az v utorok tam padam, nech to urobia. Ale ako mi vymenili ten palivovy filter (ani neviem ako vyzera a kde je), tak ide auticko myslim lahsie a pekne si pradie. Myslim, ze ho az tak nedusi a dokonca mi akosi prestali piskat remene, uz len nepatrne sem tam. Ale aj tak ich chcem dat vymenit uz, ked ich mam kupene :)

//autoeditácia príspevku (10 Nov 2010, 20:19)
Caute, takze mam vymenene remene a vsetko stalo 39.03 Eur. Len ma hneva, ze povedali mi, ze to pistali remene, lebo boli stare. Ale ono to pisti aj tak, uz sice nie tak casto, iba sem tam, ale predsa. A tymto padom si ymslim, ze to pistia tie kladky. Tie kotuce, na ktorych su remene. Da sa to nejako laicky "natriet" , resp. preazat, aby som nemusel znovu vrazat do toho peniaze a kupovat nove kladky?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

namazat kladky nepojde, ak pistia, budu to vydrate loziska, s tym nespravis nic, jedine vymenit :(
TomeRAV4
Novice
Novice

Príspevok od používateľa TomeRAV4 »

ahojte chcel by som sa opytat mam rav 2002/2003 cca tyzden 2.. no a k veci potreboval by som vediet ci prehrava moje radio mp3 je tak origo stavane radio s pocitacom.... resp ci tam mam nieco poprepinat alebo nie ci len vlozit cd a malo by to ist.. sekudny sa tvarai ze hra ale zvuk nic dakujem za odpovet:)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak si zisti presný model toho rádia a hoď ho sem alebo si to pogoogli. S najväčšou pravdepodobnosťou ale neprehráva, keďže je to už dosť staré auto a originál rádiá vtedy mp3 moc nepodporovali...
TomeRAV4
Novice
Novice

Príspevok od používateľa TomeRAV4 »

tak vyzera tak ako to na prvej stranke :D takze asi tolko... takze jedine dat prec radio a tym stratim pc ze ?
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Caute, rozhodol som sa kupit cistic trysiek - rav 4 diesel, Molly Liquid, nalieva sa do nadrze. Pri otackach uz 3000 sa mi stava ze klesne vykon motora, doslova ako keby sa uz dusil namahal - a sem tam vyhodi chybu a vyradi mi plynovy pedal, ale motor bezi dalej. Tak som kupil tento cistic, nechcem ist do servisu zasa zbytocne tolko penazi a snad toto pomoze. Mate s tym skusenosti? Cital som ze to dost pomoze a nie je to aditivum, ale specialne cielene na trysky ... Dakujem za info.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

kade tade po nete pisu ze cistice pomahaju, ale tiez odporucaju pouzivat ovela agresivnejsiu koncentraciu
teda ak si kupil chemiu ktora ide do 40l nafty, tak natankuj 10, max 20 a mozno bude aj nejaky vysledok
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Vola sa to LIQUI MOLY Motor System Reiniger Diesel Nr. Je 5128 a je to 300 ml na max. 70 L nafty :) Le tiez si myslim ze by som dal skor menej nafty a mozno pri dalsom tankovani este jednu flasku toho.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Skusal si VIF? Kamarat (vraj) nalial cele 500ml balenie do jednej nadrze a ze pomohlo :D Odporucany pomer je 1:1000, on to upravil na 1:100 :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

je to dobre ale skor na prevenciu ako na "opravu". tebe to uz asi nepomoze
skus nabuduce klasicky 2T olej priliat, je to lacnejsie a mozno aj ucinnejsie, ale zas to neprezen
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

je ale rozdiel pouzivat VIF (urcene primarne na vylepsenie nafty a na mazanie) a speci cistice
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

je, ale aj tak to neprinesie zelany efekt a onedlho ho neminie oprava
Napísať odpoveď