TV FULL HD 37"-55", 600/900e

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Lord ANAKIN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

TV FULL HD 37"-55", 600/900e

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Ahoj :)
Momentálne používam v izbe k PC 22" monitor Samsung T220.K PC mam USB tuner a tak využívam monitor aj ako TV. Väčšinou malé okienko v rožku a popritom robím niečo na nete. Už ma to ale mierne prestáva baviť a rad by som pozeral aj filmy na niečom pohodlnejšom.
Primárne teda chcem spojenie PC s TV. Zatiaľ určite nehodlám žiaden satelit ani nič podobne riešiť. Postačí základná ponuka programov a keď bude rovnaký obraz aj s PC tak možno budem používať tuner z PC v spolupráci s WMC. Takže v podstate telka môže byt čí asi aj by mala byt "hlúpa". Som nadšenec nových technológii ale mam rad pohodlie pri prací a v tomto smere hlavne rýchle reakcie, bezproblémové prehrávanie všetkého na čo bude teda najlepší PC. Študoval som veľa podkladov na nete ale stále som nejako nedospel k ničomu vlastne. Najprv som bol presvedčený o Panasonic TX-P42G30E no našiel som aj postrehy o pisakni trafa , blikaní a zelenému nadychu. Čo som bol dosť sklamaný no je veľa ľudí čo si ju chvália. Potom vcelku rozmýšľam o LG 47LV3550 a o vyššom modeli LG 47LV5500 ktorý je 100Hz a vraj by som mal pozerať po takom keď to chcem používať hlavne z PC.

Takže požiadavky :
Uhlopriečka : 37"-55"
Rozlíšenie : FULLHD
- čo najlepší obraz pri prepojení na PC (hranie hier, sledovanie filmov)
- TV nebude nahrádzať monitor (pod pojmom hry myslím len športy )
- pozeranie TV jedným očkom 40% , filmy 50% , hry 10%
- LED LCD a zatiaľ som nevylúčil ani plazmu
- pozorovacia vzdialenosť od 2 do 4,5m
- DLNA by som bral ako pekne plus , ostatne funkciu by som veľmi asi ani nevyužil
- podpora 3D nie je pre mňa podstatná

- cenová predstava: variant 1 - do 600eur , variant 2 - 900eur

- mate nietko takto prepojeny TV s PC ? mate niekto plazmu na tieto uceli ?
- budem rad za každú radu. Ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: TV FULL HD 37"-55", 600/900e

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pokiaľ si pokukaval po G30, a teraz po LV3550 či 5500 je to vyrazny krok vzad. G30 je obrazovo inde. Pokiaľ ide o blikanie, blikaju všetky plazmy, nielen G30. Je to dane technologiou. To či to ale niekto vnima je individualne. Treba sa presvedčiť v predajni na vlastne oči. Piskanie (tiež problem plaziem ako takych) aj ten zeleny nadych je vec kusu, piskať môže aj LCD, i keď je to menej časty jav. LCd maju zas tiež svoje problemy (nerovnomerne podsvietenie atd.). Aby si sa obrazovo u lcd vyrovnal G30, musiš loviť v 900 eurovych vodach.

Ak to ma byť aj na hry, dosť dôležity parameter je input lag. TV laguju viac ako monitory (zložitejšia elektronika) a medzi jednotlivymi tv su veľke rozdiely. Najhoršie su na tom v tomto parametri prave LG, hlavne modely LW.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

no G30 v 50" prevedeni sa pohybuje tiez skoro okolo 900e ... ten rozpocet je tam dost vysoky ... chcem to na dlhsie ...

predpoklad 2-3 roky pouzivania a potom posunut rodicom ak bude TV este pouzitelna ...

kvalita obrazu zalezi aj od toho co telke ponukneme ... urcite tych FULL HD zalezitosti okrem hier vela minimalne rok nebudem mat poruke co nahrava mierne v prospech plazmy ... no spotreba , blikanie zas berie ....

berme to tak ze niesom zas nejaky fanatik do pozerania filmu ani do hudby ale v niektorych pripadoch rozdiel v kvalite pozna aj laik ...

priklad bol pre mna jednoznacny ked mi kamarat dal odskusat jeho kossy oproti moji zakladny sluchatkam k telefonu co som mal ... tak isto som videl ten rozdiel ked som chytil galaxy ace od kamarata do ruky ze nevie prejst jedno kolo v angry birds a kedze mam galaxy R tak som pozeral ze nejaky ma nepekny obraz aj menej citlivy displey na dotyk co som myslel ze az take rozdieli niesu medzi telefonmi ...

preto je tu tato tema ... chcem urcite nieco co uspokoji moje poziadavky ktore som vcelku jasne definoval a urcite su aj tu na fore aj na inych kde som kladol podobnu otazku vela ludi co sa vyznaju co to maju na vlastnej kozi odzite ...

telefon som vyberal mesiac ale nelutujem ani jeden den co som sa tomu venoval aj ked mi isla skoro hlava prasknut ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lord ANAKIN napísal: kvalita obrazu zalezi aj od toho co telke ponukneme ... urcite tych FULL HD zalezitosti okrem hier vela minimalne rok nebudem mat poruke co nahrava mierne v prospech plazmy ... no spotreba , blikanie zas berie ....
Je jedno čo tv ponukneš, pri rovnakej uhlopriečke a cene bude na tom plazma vždy lepšie. Pokiaľ ide o spotrebu, 42" plazma zožerie toľko čo CRT, takže ťa to finančne nezruinuje. Je vyššia ako u LCD, ale maš zas lepši obraz. A keď kupiš drahšie lcd, ktore ma obraz porovnateľny, na spotrebe sa ti ten cenovy rozdiel nevrati nikdy. Problem môže byť to blikanie, väčšina ľudi to však nepozoruje. O to viac ak prechadzali z 50 Hz CRT, ktore su ako stroboskop. Problem môže byť aj staticky obraz u PC, plazma ho nerada. Pokiaľ to však bude iba na filmy a sem-tam nejaku hru, problem by byť nemusel.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

- no ked ja prechadzam z monitora ktory som hore spominal a okrem pozorovacich uhloch bol na pozeranie filmov uplne super ... najme preto ze som ho pouzival na intraku a tym padom na male vzdialenosti ...

- cize nova telka sa nenahradza nicim (pridava sa do izby) a moze spravit vcelku asi nemyle prekvapenie v rozpocte ...

- keby som sa vedel aspon v tom rozhodnut ci plazmu alebo LCD ... och
- toho blikania sa bojim , mierne spotreby , mierne bzucania a statickeho obrazu zas vcelku dost ...

- ostane plazma pustena celu noc s pozastavenym filmom a rano mi ostane vypaleny obraz ? dajme tomu to prehnam 10hodin ... prejavi sa to na nej ?
- na pc by som urcite ako prve zas zapol rezim setrenia sice ... no to by bolo riesenie aj ked neviem ci najlepsie :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

To blikanie si vies overit v obchode.
Pokial ide o to ze pri tv zaspis alebo co, ked to sledujes z pc, tak tam nastavis setric alebo uspanie pc po urcitom case. Tv ked nema signal sa sam po case vypne. Alebo vvypnutie nastavis. V tom by som problem nevidel.

Ak sa toho bojis, tak kludne lcd, treba ale pocitat s vyssim input lagom a je tam aj riziko cloudingu. To s tou nutnostou 100 Hz je blbost, prave zapinanie takych "zazrakov" sposobuje zvysenie lagu pri hrani. Pri nastaveni herneho rezimu sa vsetky tie vychytavky aj tak automaticky vypinaju. Na nejaky sport je to ale fajn.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

1. s tym blikanim je to tak ze ked mi blika jedna plazma tak mi budu vsetky ?
2. cim je najlepsie si overit kvalitu TV ... myslim nieco hodit na kluc v nizsej kvalite alebo su nejake videa na to vhodne ?
(nejde mi o to co telka prehra , to mi je vcelku jedno len kvality chcem posudit nejako)
Ryan Giggs
VIP
VIP

1. v podstate ano, i keď intenzita sa môže lišiť. Niekomu napr. blikaju len Panaky, LG či Samsung menej alebo vôbec. Ja to vidim rovnako u všetkych. Nema zmysel nad tym meditovat, je to individualne. Treba sa presvedcit na vlastne oci.
2. ano, je to dobry postup, nahrať si niečo v rôznej kvalite. Je ale dobre aj pohrať sa s nastavenim.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

1.takze blikanie vidis a nevadi ti ? alebo vadi ? ... a ked ho vidis tak aj tak odporucas plazmu ? (urcite si to blikanie pojdem pozriet a posedim pri nejakej plazme aspon 10 minut)

2.nevies o nejakom baliku video suborov na tento ucel vhodnych ? respketive na co sa primarne sustredit ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

1. ja to vidim a vadi mi, niekto vidi a nevadi, ďalši nevidim vôbec. Napriek tomu odporučam plazmu pretože je to v rovnakej cene a uhlopriečke je to o dosť lepšia voľba ako LCD. A prečo by som to nemal odporučať, keď to mne vadi? To je môj problem, nie problem tv. Inemu to vadiť nemusi a že to niekomu vadi, obrazove kvality to nijako neznižuje.
2. balik stiahnutych suborov ti nepomôže, vzal by som určite nejaku 1:1 nahravku z vlastneho SD signalu, nejaku športovu nahravku (futbal, hokej, tenis - niečo čo je rychle), nejake to avi s priemernou kvalitou, pripadne aj nejake HD video. To ale vyzera dobre v podstate na každom tv v tejto kategorii.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

no nieco vymyslim ako by som v predajni co najlepsie posudil ako mi bude sediet doma telka ...

inak ved ked mame digitalne vysielanie tak mi staci len telka a nejaka mala antenka ? lebo tak je rieseny usb tv tuner ... ci by som si v predajni nemohol odpojit kable a pozriet si zakladne programy ... ci by bol v tom nejaky problem podla vas ?
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Lord ANAKIN napísal:no nieco vymyslim ako by som v predajni co najlepsie posudil ako mi bude sediet doma telka ...
co chces vymyslat :D vsetky fullhd novsie modely maju funkcie aj kvalitny obraz-volnym okom nerozoznatelne, uz len si zvolit dany model po dizajnovej stranke
(odporucam co najtensi nech mas aj image :) )
ak sa rozhodujes medzi tymito velkostami tak ber 55" aj to sa ti bude zdat po case male uvidis
Ryan Giggs
VIP
VIP

Trussardi napísal: co chces vymyslat :D vsetky fullhd novsie modely maju funkcie aj kvalitny obraz-volnym okom nerozoznatelne
To je samozrejme nezmysel. Rozhodne nemaju vsetky modely rovnaky, "volnym okom nerpzoznatelny" obraz, a uz vobec ho nemaju ani zdaleka vsetky kvalitny obraz.
Rozdiely sa velke a pri malo kvalitnom zdroji (SD) sa ani neda povazovat za kvalitny. Rozdiely su velke, podanie farieb, kontrast, hlbka ciernej, gradacia tmavych odtienov, zobrazenie rychlych scen, lagovanie atd. to je vsetko pekne vidiet.
To ze sa niekom obraz javi rovnako a rozdiely nevidi je problem jeho. Beriem ale, ze kto sa len prejde chvilku po predajni kde na tv bezi nejake HD demo tomu sa ten obraz rovnaky zdat moze.
Uz len taka logicka vec, keby bol obraz nerozoznatelny, ludia by boli hlupi keby si kupili nieco ine ako uplne najlacnejsi zakladny model. No kup si taky, a potom sa mozeme pobavit o kvalite obrazu, ci sa ti naozaj zda taky dobry.

Mala by stacit aj nejaka dvbt antenka, otazka je ci ti nieco take umoznia (to by asi nemusel byt problem) a hlavne aky signal tam bude.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

RyanGigs: nehadam sa :)
no koly SD signalu sa urcite nekupuje takato obrazovka..ten bude vsade na h*vno tak to je druhorade
je pravda ze napr cierna je niekde krajsia inde menej..ale ako som spomenul vsetky novsie obrazovky
o tych vacsich uhloprieckach to maju vychytane s fajn funkciami pripojenim na internet a podobne
samozrejme mam namysli tu lepsiu triedu
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lenže 90% signalu ešte stale tvori SD. Takže na vyber veľmi nemaš ak potrebuješ novy tv. Jedine nejake "ojazdene" crt, to sa ale nenosi, lebo tenke tv su in.

Aj v tej vyššej triede su veľke rozdiely.

Keby boli všetky obrazovo podobne, tak by stačil uplne najlacnejši model v danej uhlopriečke, a tie funkcie (prehravanie, net atd., prirodzene okrem 3D), ktorych funkčnosť je aj tak na 2 veci, 1000x lepšie nahradi akekoľvek mmc za 150€. A nepotrebuješ davať za tv 1000€. Bohužiaľ takto to nie je. Tie obrazove rozdiely tam su. Prave to je ten cenovy rozdiel. Je ale aj pravdou, že väčšine ľudi stači aj na SD nejaka lacna placka. To ale ešte neznamena, že to je aj kvalita. Veď si stači porovnať nejake recenzie, kde su sondou namerane hodnoty.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

no a keďže som pri tv strávil dokopy tak hodinku a to som ich prezrel asi 30 tak presne na to tu je táto téma... na radu aby som sa sustredil na pár modelov a tak si vybral.....

to že je tv full hd je krásne aj tie dema sú krásne ale v reálnej prevádzke to bude niečo iné.

signál čo bude veľká dostavať nebude full hd....
a ani filmy nemám vo full hd ....
jediné hry a sem tam nejaký film...
preto potrebujem niečo čo vyzerá dobre aj pri nižšom než nativnom rozliseni ....

ako najlepšie riešenie tu vychádza plazma ... no tá má zas pre mňa trošku neprijateľné vlastnosti ako to že nemá rada staticky obraz.... a potom možné bzucanie napájania , blikanie (to este musím odskúšať poriadne ako na to budú reagovať moje oči ale čo je horšie tak nebudem len sám na ňu pozerať čiže je to take no)...

mám take prepinaky ked si poviem že objendnam od panaka g30 50" a mám pokoj...

lenže viem že má prísť nová rada a premýšľam aj o lacnejších variantach pre môj účel čo som spomínal hore.... či minút vyše 800eur nieje trošku zbytočne
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je prave o tom vybrat najmensie zlo. Plazma sice ma problemy ktore si vymenoval, ale to ma aj lcd. Nerovnomerne podsvietenie, lagovanie, aj lcd moze bzucat, i ked je to skor vynimka atd. Otazka je kto je co ochotny prehliadnut a nad cim prizmuri oko.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

- najlepšie by bolo keby bola technológia ktorá by nemala žiadne problémy :D

- bohužiaľ je to tak ako píšeš ... len na to aby som uplne presne mohol povedať že čo presne chcem musim odskúšať obe technológie a ešte medzi každou značkou v rámci technológie a modelovej rady sú tiež veľké rozdieli ... čiže paráda ... a potom kto nevyberá podla dizajnu alebo toho čo mu nahučí predavač platený aj podľa predaja ma vcelku zložitú situáciu 8)

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2012, 12:35)
- takze bol som si pozriet mojho hlavneho sampiona vo vybere a to 50" panak z rady G30 ...
- ostal som vcelku dost sklamany :cry: ... blikanie som bohuzial registroval, mali pustenu markizu co sa mi pacilo lebo sa dali porovnavat lepsie TV...
- vcelku dost velke rozdieli v kvalite medzi TV ... u samsungu ci vyssia rada tak lepsi obraz ale nasli sa TV aj vyssieho radu ktory mal horsi obraz od TV skoro o polovicu lacnejsej ... cize ani tam nieje uplna zaruka...
- no vratim sa k panakovi ... to ze blikal som sice videl ale velmi ma to nerusilo a stal som velmi blizko neho lebo to tak proste maju v datarte tak hlupo riesenie cize to by som celkom az tak neriesil zatial ale co ma napriek krasnemu obrazu zabilo bol zeleny nadych ... nieje mozne ked dam vyse 800eur za TV mal tuto "vadu".. viem ze sa to da korigovat nastaveniami ale vela ludi tvrdi ze celkom sa toho zbavit neda ... vedlajsie plazmy od LG a Samsungu s tym problem nemali ... takze este mozem vyberat dalej...

- respektive da sa poziadat personal aby mi predtym ako zaplatim za TV aby mi ju vybalili a zapli ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je prave o tom najmenšom zle, ktore som spominal. Je to však o kusoch nie o modeloch. Aj ostatne značky maju niečo svoje.
Keď ich požiadaš, vybaliť by ti to mali.
Napísať odpoveď