TV pre starého otca

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

TV pre starého otca

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, starkému vykrkla jeho telka a bol som poverený vybrať novú.

Má mať 32 až 40 palcov. Lepšie 40. Rozpočet okolo 300 euro a jemne navrch. Plus ja k tomu pridávam min. full hd čo je dnes ale určite štandard pri takej uhlopriečke a výhoda ak by nebola smart aby sa netrápil :)

zaujali ma tieto kúsky:
https://www.alza.sk/32-samsung-ue32j5100-d2798983.htm
https://www.alza.sk/40-panasonic-tx-40c ... d=18849604

Kvalita obrazu nie je až taká dôležitá, hlavné je aby bola dosť veľká a čo najbližšie k rozpočtu :) samozrejme aj pekný obraz poteší. Díky moc.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: TV pre starého otca

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To ze bude TV smart neznamena ze sa s tym bude trapit. Pouzivat to nemusi.
FHD je starkemu celkom nanic. Asi tazko tam bude pustat nejake FHD ripy. A ani to nerozlisi od urcitej vzdialenosti. To len tak na okraj.

Dedovi urcite radsej tych 40", predsalen zrak uz tak nesluzi a pri beznej sledovacej vzdialenosti moze byt tych 32". Hlavne citanie textu.

Tak z toho vyberu radsej Panasonic. Alebo Philips 40PFT4100, Samsung UE40H5000.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Kvalita obrazu nie je až taká dôležitá, hlavné je aby bola dosť veľká a čo najbližšie k rozpočtu
Tak chod na heureku a vyber najlacnejsi. Ale nie, chcelo by to asi viac informacii.
To ze bude TV smart neznamena ze sa s tym bude trapit. Pouzivat to nemusi.
Mozno by si sa cudoval, stlaci jeden cudlik a nebude vediet ako z toho von, samozrejme staci vypnut a zapnut, ale z osobnych skusenosti viem, ze to vadit moze, nevyhodou smart je tiez vyssia cena a vyssia pravdepodobnost ze sa pokazi.
FHD je starkemu celkom nanic. Asi tazko tam bude pustat nejake FHD ripy.
Mozno by to chcelo vazne viac info, ale niektori seniori dokazu pouzivat internet, FB a pod., aj ked to on nedokaze, tak napr. po pripojeni USB kluca alebo externeho disku nie je az taky problem stlacit jeden cudlik, vybrat "video subory" a nasledne si vybrat nazov filmu sipkami, moze mu tam niekto skopirovat napr. serial bez reklam a on si to spusti a pojde mu niekolko casti za sebou...

K vyberu, ja som nedavno vyberal pre sestru a tiez som vybral Philips, iny model ktory sa uz nepredava, ale myslim ze Philips ma dobry pomer cena/kvalita. Inak si pozri este heureku, nie len kvoli prehlade o cenach, ale aj nejake recenzie, nie len uzivatelske, prip. ak tam nie su, tak na ceskej heureke.

Tu je prehlad 40":

http://televizor.heureka.sk/f:12238:758 ... p:220-340/

Neviem aky model je ten Philips, ale v tomto case netreba vahat, ak ma nejaky model dobry pomer cena/kvalita, moze sa rychlo vypredat, sam som pri kupe uz mal problem, ale este som nasiel eshop kde ho mali, taktiez rozne spotrebice kupovane pred vianocami boli vypredane a predajcovia uz v tomto case neobjednavaju novy tovar, chcu predat to co maju na sklade, takze moze zostat len alternativa za vyssiu cenu, s prakticky rovnakymi parametrami.
Ryan Giggs
VIP
VIP

A ktory cudlik stlaci? Ten nebude pouzivat. Ano stat sa moze ze smart spusti nahodou, ale nie je problem naucit ako to vypnut.

Argument ze by to mala byt vyssia pravdepodobnost ze sa TV pokazi nema ani stipku logiky. Je to uplny nezmysel.

Orientovat sa podla nazorov na heureke je cesta do pruseru.

Orientovat sa podla nazorov na heureke ci diskusiach eshopov, je vsetko len nie dobry napad.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tvoj nazor ti neberiem, ale nesuhlasim. Mozno OT priklad, ale kolko krat ti zamrzol stary mobil - a ako mrznu a uplne zatuhnu smartphony a treba ich restartovat, mozno nie kazdy, ale ked sa zahlti atd.... Kazdopadne SMART nedava ziadny zmysel, ak sa nevyuzije a len zvysi cenu.

K heureke, minimalne pri parametroch a cene ma heureka zmysel, ked vynecham menej zname znacky, resp. otaznu Sencor, tak prave ta telka co si ty odporucal je hned za LG. Na Heureke su aj odborne recenzie, resp. aj odkazy na tieto recenzie a ak clovek vie ako citat uzivatelske recenzie, tak si najde prip. problemy daneho modelu, napr. zle DO a pod., staci preskakovat kratke a je tam vela dobrych uzivateskych recenzii.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Panasonic objednana. K tej smart je to otázne, naša panasonic zobrazí po zapnutí obraz iba na 1/3 a ostatné sú appky. Keď to dedo uvidel tak sa mu to vôbec nelúbilo, dá sa to nastaviť na automatické zapnutie telky ale len fakt že je v pozadí toľko funkcií ho zneisťuje :D ďakujem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nejde o to kto ma aky nazor, tvrdit ze sa tv pokazi skor kvoli tomu je hlupost.
A pointa je v tom ze ak chces dnes kvalitny tv, tak sa tomu smartu tak ci tak nevyhnes ci ho budes pouzivat alebo nie. Takze si velmi nevyberies.
Navyse pises, ze nie je tazke niekoho naucit pustit si film cez usb, ale zaroven je tazke dostat sa von zo smart prostredia, ked na to staci stlacit jedno tlacidlo? Toto je ako tazke naucit? Nejak tomu nerozumiem.

Dobrych uzivatelskych recenzii je tam uplne minimum. Treba si uvedomit, ze drviva vacsina tych ludi tam nema skusenosti a ten svoj tv nikdy neporovnala so ziadnym inym. Preto su tie nazory velmi, velmi skreslene. Tak 90% informacii je tam preto nepouzitelnych. Pouzijem tvoj priklad, napr. niekto napise ze ten TV ma zle DO, ale keby si osahal aj tie od konkurencie, tak by mozno dosiel na to ze to jeho je v skutocnosti najlepsie. Pokial nemas referenciu, tak ta informacia nema velku informacnu hodnotu.

Nehovoriac o tom ze obrovske kvantum negativnych nazorov na televizory je tam vdaka tomu, ze ludia su natolko idoti, ze nie su schopni si precitat manual, resp. uz z nejakeho principu to nemoze byt inak. To sa potom tazko da povazovat za seriozny zdroj informacii.
Na relevantne nazory si treba precitat seriozne recenzie, diskusie pod nimi a citat serveri a fora ktore sa na to specializuju.

Heureka ma vyznam ako porovnavac cien. Ani podla parametrov sa tam neda orientovat kedze v mnohych pripadoch tam maju prave v parametroch vela chyb.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Stale stojim za svojim nazorom.

K tomu co sa da naucit, tak tuknut na nesmart 1 tl. a pustit film sa da naucit, ale ked si omylom zapne ten rezim smart, kde obraz bude mat v malom okne a pod., to uz nejde len 1 tlacitkom opravit a niektore veci ani cez telefon nejde vysvetlit, ked clovek nema rovnaku telku doma, kedze mnohe veci nie su prave intuitivne.

K heureke, opakujem ze su tam aj odkazy prave na odborne recenzie..
Ryan Giggs
VIP
VIP

To ti ja neberiem ze za nim stojis, lenze je zly. Tv nie je smartfon, ta analogia je uplne mimo. Smart prostredie je nezavisle na beznom menu televizora. Ked ten smart nebudes pouzivat, tak dovod zeby to malo mrznut alebo sa kazit ci co to neexistuje, kedze je to vypnute.

Tlacidlo exit je jedine, staci ho stlacit raz a vylezies zo smartu. Resp. Priamo tlacidlo smart ktorym sa zapina ale aj vypina. Takze ano, je to jednoduchsie na naucenie ako si spustit film. Mimochodom, ked sa pri spustani filmu dotycny preklikne a ocitne niekde inde kde by chcel, potom sa dostane spat ako?

Tie tvoje antismart argumenty su naozaj usmevne. Bez hlavy a paty.

Ano su, ja som to nespochybnil ze su tam aj odkazy na recenzie. Ale na velmi malo modelov. To uz je lepsie navstevovat priamo konkretne servery kde televizory testuju. Nehovoriac o tom ze recenzie sa daju aj vygooglit. Tym padom ten hodnotovy prinos heureky straca zmysel.

Mimochodom on ten Panasonic v skutocnosti nie je Panasonic. Je to OEM televizor. S Panasonicom nema nic spolocne, len nalepku a grafiku softveru. To len tak pre info.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Lenze led kupujes telku, tak co si vyguglis, chcem telku? Na heureke najdes najpredavanejsie modely podla pozadovanych parametrov, prip. na podovnych porovnavacoch, podla parametrov a ceny si najdes par modelov a potom uz mozes guuglit, pisat na fora ktory je naj a pod., na to nepoznam lepsi sposob ako heureka.

K tomu smart, ako som pisal, mam osobne skusenosti, niekedy ma clovek problem, este ked ma DO tolko tlacidiel a nie som si isty ci kazda telka ma tak jednoduche exit a smart tlacidla a ze to vzdy ide jednym vypnut.

Ale myslim ze uz to nema zmysel, telka je objednana.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dreamer napísal:Lenze led kupujes telku, tak co si vyguglis, chcem telku?
Asi niekde najprv napišeš niekomu kto ma väčši prehľad, kde dostaneš odporučanie na par top modelov ktore splňaju podmienky a na ktore sa oplati zamerať. Nechapem načo je dobre prehrabavať sa milionom modelov, obzvlašť pre človeka ktory o tom nema šajnu.

Problem heureky je ten, že ten ich filter je plny chyb, takže keď si daš zobraziť tv podľa nejakych parametrov, veľa modelov ktore by malo ti ani nezobrazi, resp. zobrazi veľa ktore tam nemaju čo robiť. Keby to bolo precizne spravene, nepoviem ani slovo. Podľa parametrov si to vieš zoradiť v každom eshope, kde to ma väčšinou vyššiu uroveň.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak po prve, clovek ktory sa v tom nevyzna, nemoze vediet, ci iny clovek ktoreho sa spyta, mu radi dobre a ci sa skutocne vyzna, iba ak ho pozna velmi dobre a ani vtedy nema celkom istotu.

Po druhe, v heureke, aj ked dokonala urcite nie je, sa da filtrovat celkom dobre a mne vzdy vyjde nakoniec par modelov, menej ako 10, casto 2 ci 3.

Co sa tyka hladania v eshopoch, tak po prve, nespravim si nazor na cenu - a po druhe, v ziadnom nemaju vsetky modely vsetkych kategorii, takze heureka aj z chybami ma ovela vacsi zaber, napr. niektore eshopy zamerne ignoruju niektore znacky, kvoli nejakym obchodom s inymi znackami a stalo sa mi to aj vo jednom z naj ze tam par velkych znaciek nebolo, neslo ale o telky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dreamer napísal:Tak po prve, clovek ktory sa v tom nevyzna, nemoze vediet, ci iny clovek ktoreho sa spyta, mu radi dobre a ci sa skutocne vyzna, iba ak ho pozna velmi dobre a ani vtedy nema celkom istotu.
??? :shock: Toto som teda naozaj nepobral. To je zas čo za mudro?
Keď si to najdeš na heureke tak tam akože maš istotu keď tam niekto niečo napiše? :lol:
Tak pre tvoje info, for existuje milion, tak napišem na viacero (kľudne aj zahraničnych) a počkam na viacero odpovedi. A takisto si prejdem už existujuce temy kde su odporučane produkty na zaklade podobnych, či rovnakych požiadaviek. To si myslim že je dostatočna zaruka.

V eshopoch nemaju všetky modely, ale ale neexistuje len jeden. Daš si to vyfiltrovať vo viacerych. To ani heureka ti všetky nezobrazi, kedže tam maju kopu nezmyslov. A nasledne si môžeš dať niektore cenovo porovnať hoci aj na tej heureke. Heureka je dobra na to cenovo porovnanie a plus na ziskanie informacii o konkretnych eshopoch. To je asi tak všetko.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Uz si si mohol davnejsie vsimnut Ryan ze pre Dreamera casto logicke argumenty nemaju ziadnu vahu a melie si svoju pesnicku. Na tuto parodiu snad uz ani nema zmysel reagovat. Vsak pise uplne bludy.
Dreamer napísal: Mozno by to chcelo vazne viac info, ale niektori seniori dokazu pouzivat internet, FB a pod., aj ked to on nedokaze, tak napr. po pripojeni USB kluca alebo externeho disku nie je az taky problem stlacit jeden cudlik, vybrat "video subory" a nasledne si vybrat nazov filmu sipkami, moze mu tam niekto skopirovat napr. serial bez reklam a on si to spusti a pojde mu niekolko casti za sebou...
Co si tym chcel povedat? Ze FullHD moze vyuzit? Nie, nikto neyuzije FullHD pri tak nizskej uhlopriecke a u vobec nie dochodca. Jemu by mozno aj SD stacilo. Tych par jedincov co su na tom nalepeni z 1m nepocitam.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale no tak, to prve som myslel tak, ze ak sa niekde na fore spyta a niekto neznamy mu poradi nezmysel, ako rozozna ze to je vazne nieco zle?

wladas - toto som myslel tak, ze moze vyuzit napr. USB, to ze by stacilo SD, tak neviem, su este SD telky, ci ma pozeral na HD ci full HD signal SD? Tam to vidiet je a rozdiel je obrovsky, takze kludne aj starci clovek to rozozna.

Zmenilo sa to tu opat na nejaky boj, vazne uz koncim, len prekrucate moje slova aby ste mohli utocit.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Rozozna to tak ze dostane odozvu od viacerych ludi. Resp. ako som pisal vyssi, precita si uz existujuce temy. Co je na tom nepochopitelne.

Nevymyslaj, nikto nic neprekruca. Reagujem len presne na to co pises.
Mimochodom, co sa tyka heureky, hned vo vedlajsej teme je aktualny priklad.
usefull napísal:na heureke ju mali zle uvedenu
full-hd-tv-okolo-400-eur-t193795.html
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Tak telku som dnes mal možnosť vidieť, je to hrôza ale starký je spokojný takže pohoda. Obraz je ešte v norme ale zvuk je ako z telefónu :D radčej pár eur priplatiť ako pozerať každý večer na toto.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak je to lacny, veľky TV. Nemôžeš čakať mega kvalitu. Takisto zaleži ako to ma nastavene a aku kvalitu ma zdroj.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Má satelit, myslím že Skylink. Čo sa týka nastavení už som sa s tým pohral a trochu sa to zlepšilo. Tak či tak je to ale jedno :) On je spokojný a ja tam telku pozerať nechodím takže pohoda. Pomer velkosť/kvalita/cena je tak akurát pre neho.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Podstatne je aby bol spokojny majiteľ. Na inom nezaleži.
Napísať odpoveď