Tzv. finanční poradcovia...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Veríte finančným poradcom?(OVB a podobne)

áno
8
15%
nie
32
62%
neviem
12
23%

Celkom hlasov: 52

k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa k6 »

Mno... takze prihadzujem nieco, co dostanete na skoleni (ja tomu hovorim brain-washing)... Sami si spravte nazor...
Prílohy
OVB_2.jpg
OVB_1.jpg
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Mne sa kamarat snazil asi pred rokom nanutit ZFP, nech idem na skolenie :lol: Nepoznate to tiez niekto?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Frco napísal:Mne sa kamarat snazil asi pred rokom nanutit ZFP, nech idem na skolenie :lol: Nepoznate to tiez niekto?
Firma so slabsou zakladnou, kratsou tradiciou a trosku pozmenenymi myslienkami. V podstate ale ide o rovnaky "biznis".
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

k6 napísal:Mno... takze prihadzujem nieco, co dostanete na skoleni (ja tomu hovorim brain-washing)... Sami si spravte nazor...
No tá moja sestra je BL práve sa pokúša o BD a potom postupovať ďalej a ďalej.... :smt064
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

dew6 napísal:No tá moja sestra je BL práve sa pokúša o BD a potom postupovať ďalej a ďalej.... :smt064
Čize ako si to opisovala tak je asi pripravena kračat aj cez mrtvoli ...... :lol: :wink:
Honda
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Honda »

Drtivej väčšine neverím. Finančný poradca sa naučí pár viet, nejaký graf, pár obrázkov a za 30 minút sa tvári, že je majster sveta a ja sprostý tvor. Ja sledujem trošku dosť ekonomické záležitosti a tak keď chcem, tak aj v banke proste dám také otázky tým babám za prepážkou, že si volajú nadriadené na pomoc ... ale existujú fin. poradcovia, ktorí v tom obore pracujú 10 rokov a vedia o finančnom trhu veľmi veľa. Väčšinou ide buď o takých, ktorí prestupujú od jednej firmy k druhej alebo verní (tých je minimum) a majú nad 30 rokov. Potom stačí pár otázok, fakt jednoduchých, dokonca položiť aj zákerné chytáky a spozná, s kým máte tú česť.

Ale celé to je o tom, že reálny človek s 10 tis. príjmom nemusí mať fin. poradcu. A ani ten, ktorý už má životnú poistku, 2. aj 3. pilier a má 20 tis. príjem v čistom ho mať nemusí a môže. A človek sa nesmie báť investovať. Vyhľadať fin. poradcu je dobré napríklad vtedy, ak má človek napr. voľných 50 tis. SKK a chce mať do roka napr. 60-70 tis. SKK s tým, že fin. por. si pár % nechá ako províziu a tak má človek nie 20%, ale "len" 12-15%. Ale banka dá do 2,5% a inflácia je nad tým. Tiež sa hodí odborník vtedy, ak má rodina alebo jedinec viac ako 1 úver/pôžičku a má fin. problémy. Vtedy sa dá navrhnúť varianta ako aj s 1-1,5 tis. SKK mesačne spraviť zisk 300-500 SKK.

V princípe ale ide v tejto práci o získavanie nových klientov, kontakty na ľudí, ktorí nie sú poistení a nevedia, čo s peniazmi.

Ja som toto nerobil, ani nepoznám osobne nejakých zlých fin. poradcov, poznám len jedného skutočného a ten mi raz dal radu zadarmo a vynieslo to skoro 5 tis. SKK, ale len na presune financií z jednej banky do druhej a de facto to len šetrilo financie.
Palo22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Palo22 »

Honda napísal: Ale celé to je o tom, že reálny človek s 10 tis. príjmom nemusí mať fin. poradcu. A ani ten, ktorý už má životnú poistku, 2. aj 3. pilier a má 20 tis. príjem v čistom ho mať nemusí a môže. A človek sa nesmie báť investovať. Vyhľadať fin. poradcu je dobré napríklad vtedy, ak má človek napr. voľných 50 tis. SKK a chce mať do roka napr. 60-70 tis. SKK s tým, že fin. por. si pár % nechá ako províziu a tak má človek nie 20%, ale "len" 12-15%. Ale banka dá do 2,5% a inflácia je nad tým. Tiež sa hodí odborník vtedy, ak má rodina alebo jedinec viac ako 1 úver/pôžičku a má fin. problémy.
dovolim si s tebou nesuhlasit, prave že človek čo ma 10 tis. príjem, poradcu v konecnom dôsledku môže potrebovať viac, pretože ten nebude prípravený na nepredvídané situácie a ťažko ich vykryje.. a pritom za pár korun sa môže ochraniť pred najhoršimi variantami.., ktoré ale môžu zachraniť dôstojný život jeho rodine.
taktiež aj druhy príklad, situácia sa mení, ako u človeka, tak aj na trhu, pred par rokmi boli iné produkty, dnes su iné, revízia čas od času nemôže byť na škodu, len treba rozvažne riešiť akúkolvek zmenu.

čo sa týka tých zázračných 20%, super sa to počúva, ale pri akom riziku? berie ten človek rovnaky podiel aj z prípadnej straty? slovak je blby tvor, sorry ak sa to niekoho dotkne, ale rád počuva len o super výnosoch, ale riziko ho akosi netrapi, až kym ho neoberie o peniaze.. realne 20% p.a. dlhodobo je problém, zvačša sa využíva trading v rôznych podobach, alebo iný aktívny prístup, ktorý nemusí byť vždy ziskový..

je hluposť porovnavať garantovaný produkt s rizikovými vecami.. akcie, meny, komodity atd.

ja tvrdim, že si treba uvedomit u finančnych poradcov jednu vec, tí tu nie su na to aby za Vás vybrali to naj riešenie, ale aby vám ho pomohli nájsť a vy si vyberiete, ak Vám niekto niečo ponukne, pýtajte sa, čítajte, zisťujte, obzvlasť ak ide o nie male peniaze..- či už je to tisícka mesačne na 20 rokov, alebo poistka domu, bytu na par milionov, či niečo iné..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

nemam odvahu cele to tu precitat, bo sa mi nechce .. ale v skratke .. par tychto "poradcov/reprezentantov/..." poznam ... nikdy by som sa takym clovekom namotat nenechal, lebo viem ze az na par vynimiek o tom celom vedia s prepacenim velke hovno ... :-) ... ked uz to ozaj dopracujem do stavu, kedy je vyhodne nechat si poradit co s peniazmi, tak isto vyhladam skuseneho odbornika s referenciami a nie 20 ročné ucho, neschopné postarať sa o vlastné vreckové :-) ... to iste napr. s poistenim, nehnutelnostiami a pod. ...
Napísať odpoveď