Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa cinges »

Clanok od kamosa... a moje skusenosti su rovnake, nikdy nebola ina..
https://dennikn.sk/blog/1078595/len-tri ... i/?ref=mpm
Po roku používania Uberu som si chcel zobrať taxi.

Keďže viem (zamyslenie o logike), že taxi je lacnejšie, keď k vám príde päť kilometrov v zápche, ako keď stojí na mieste, zavolal som absurdne na číslo napísane na taxíku stojacom predo mnou.

„Alizé smer Ružinov, Alizé smer Ružinov“, počujem od dispečerky v telefóne. Ticho, aj keď predo mnou dva voľné. Hovorím to dispečerke a márne skúša, až kým mi oznámi, že nemajú auto (zamyslenie o korektnosti).

Nastúpim do taxíku a pýtam sa, či je voľný — vraj samozrejme. Oznamujem, že ulicu a pýta sa, kde to je (zamyslenie o inováciách). Keď mu opíšem cestu, hovorí mi, že to je blízko a neoplatí sa mu to, keďže tam čaká už pol hodinu.

Vystupujem a skúšam vedľajší z rovnakej firmy. Ten ma zoberie. Cestou mu spomínam historku s operátorkou a smeje sa, že aj on ignoruje operátorky, pretože, keď mu niekto nastúpi, zarobí viac (zamyslenie o férovosti k zákazníkom).

Odvezie ma k Martinskému cintorínu, bezmála 6 kilometrov a pýta si 18 euro (zamyslenie o cene). Dávam mu 20 a oznamuje mi, že mi nemá vydať (zamyslenie o službách).

Vystupujúc sa opýtam, či mi mieni dať aj doklad a „zrazu“ si spomenie, že vlastne platí dane a len „zabudol“ (zamyslenie o tých povinnostiach).

Keď zavolám operátorku a porozprávam jej to, sucho mi oznámi, že oni sú „len“ živnostníci a ona za nich nemá žiadnu zodpovednosť (zamyslenie o profesionalite).

Takže asi toľko k šmejdom, čo kážu o férovosti a službách.

Profesia, ktorá za dvadsať rokov vychovala hajzlov, čo číhajú na letiskách a staniciach na turistov, aby ich okradli a pri prvej konkurencii sa pochlapia a zaslzení kričia zrazu o spravodlivosť.

Samozrejme, česť výnimkám, ale tie už aj tak prešli k Uberu a dnes im súdy zakázali činnosť a vyhodili ich bez peňazí na ulicu.

Spoiler: Autor nie je ani taxikár, ani Uber šofér. Je iba zákazník a pracuje ako programátor vo firme.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Toto je presne to co som uz pisal. Pripomina mi to ako neustale pindanie na policajtov ale realne som s nimi mal vacsi problem raz. V ostatnych pripadoch sa spravali normalne.

Hajzli co chcu zneuzit situaciu su uplne vsade. Vid politika. Staci ale vediet kam volat a nie je vacsinou ziaden problem. BTW do taxi bez volania by som nikdy nenastupil. Taky blby niesom. Tato staromodna vlastnost mat cennik dvojnasovny bez objednavky je sice cudna ale co uz.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No a to je ten problem musis si davat pozor aby ta ti taxikari neokradli. KEby bolo normalna konkurencia tak sa sluzby zlepsie.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

wladas napísal:. Staci ale vediet kam volat a nie je vacsinou ziaden problem.
Takže toto je tá dôležitá informácia za "hviezdičkou"
TaxiKári sú fajn *(len treba vedieť kam volať a s kým ísť...)

Toto riešil uber, nikto nemusel nič "vedieť", stačilo objednať a ísť.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Dost casto cestujem cez Bratislavu(hlavna stanica) z Viedne a raz sa stalo ze zrusili moj spoj, tak som musel ist na Petrzalsku Stanicu a odtial sa nejak dostat na hlavnu stanicu, aby som stihol spoj, ktory siel domov. Kedze sa nevyznam v Bratislavskom MHD a mal som to fakt naponahlo, tak som si nasadol do taxiku pred stanicou(vedel som, ze to nebude lacne, ale mal som to naponahlo, kedze za 15 minut mi uz siel vlak z hlavnej), bola to obycajna Skoda Rapid, cesta trvala asi 5 minut a pred stanicou mi taxikar zadelil, ze to bude 30 eur. Spytal som sa ho na cenu este raz, ci som ju neprerozumel, no bolo to vazne 30 eur. Zaplatil som, kedze som sa ponahlal, ale citil som sa byt neskutocne okradnuty, kedze vo Viedni stoji taxik na Viedenske letisko, co je aj dobrych 20-30 minut 20€ a to nie skodovkou, ale najnovsim Mercedesom. Po tomto incidente som si nainstaloval Uber a ta ista cesta ma stala 2.70€... Tolko o Bratislavskych taxiKaroch.
wladas
Redeemer
Redeemer

baldorex - ja tiez objednam a idem :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Kazdy vie ze brat stojaci taxik je to najdrahsie riesenie ake existuje.
wladas
Redeemer
Redeemer

Presne tak. Ked je clovek neznaly a nevie tak ho lahko legalne okradnu, napr vid niektore autoservisy. Toto je ten isty pripad. Vy poznate uber tak ho pouzivate. Ja poznam seriozne taxisluzby a som tiez spokojny. Hadzat vsetkych do jedneho vreca nie je spravne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

poznas seriozne taxisluzby v kazdom jednom meste? lebo to prave riesi Uber
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Nielen v meste ale aj v štáte :)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

wladas je super odbornik na vsetko a ma vsetko super pripravene a overene dopredu, aby sa nic nemohlo stat... Nedajboh pojde na dovolenku a zabudne si nieco pozriet dopredu, tak sa potom so svojou teoriou moze ist akurat tak posrat..:D Uber funguje prahobycajne jednoducho a clovek sa nemoze oklamat... ak hej, vies to vyriesit.. s taxikarom nevyriesis NIKDY NIC.. mozes si ho akurat tak zapamatat a nabuduce mu podpalit auto...

Inac ma strasne bavi, ze aj ked teraz uber zakazali, bezni taxikari urcite nemaju viac zakaziek, co tych idiotov musi riadne vytacat..:D Lebo stale su tu este ako tak pouzitelne alternativy..:D
wladas
Redeemer
Redeemer

Ja ale Uber nezatracujem ale obhajujem taxikarov. Cize cinges zbytocna snaha o sarkasticke poznamky ;) A pisete ako keby bol Uber uplne vsade co samozrejme nie je.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa CheZteR »

vsak staci si otvorit taxify a fungujem normalne dalej... nic sa nedeje
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Otazka na ako dlho, tipujem, ze budu dalsia obet v poradi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kazdopadne hopin bude fungovat nadalej urcite, kedze on zdruzuje iba existujucich taxikarov.
a tam sa myslim hodnotit da, takze je to jednoduchy sposob ako sa vyhnut podvodnikom.

z tohto pohladu mi uber chybat nebude, ide skor o ten princip, miesto toho aby stat riesit zlodejov taxikarov, ktori okradaju zakaznika, tak ho samozrejme zaujima iba ta svina uberista co nema taxameter. to ze ponuka 100x lepsie sluzby nikoho nezaujima.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

yoggy napísal: Mne uber vyhovoval z toho dovodu, ze ludia ani nevedeli, ze ides uberom, len si sa viezol... A ked ides taxikom, tak si vo vykladnej skrini aka "pozrite sa na toho kkta, co sa vozi v taxiku".
no kamo, ak si vazne myslis, ze si toto ludia myslia, pripadne si to myslis o tych co vidis v taxiku, tak nim asi fakt budes :lol: ale nie, vazne, toto si vazne nikdy nikto nemysli. a ak hej, tak to bude taka intelektualna spodina, ze ta to ani nemusi trapit :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo sa stane, ak vám taxikár za smiešnu párminútovú jazdu nasolí cenu 30€, ako napr. uviedol ktosi vyššie a vy ho pošlite slušne doprdele a hodíte mu 5€ (alebo 10€, to je jedno)? A, samozrejme, vystúpite a idete preč? Popravde, taxíkom som šiel asi 3-krát v živote niekedy v noci z nejakej akcie domov a čo sa týka cien, vždy to bola pohoda, možno tých 5€. Raz sme šli v taxíku asi 6, tak si za risk vypýtal trochu viac, tuším 500Kč (Praha).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Z niektoreho taxika nevystupis, kym ta neodomkne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

heker napísal:Z niektoreho taxika nevystupis, kym ta neodomkne.
:shock: To je zaujímavé. Ak vylúčime fyzické násilie, dalo by sa reagovať aj štýlom: fajn, tak si tu posedíme. Pokojne aj "celý deň," kšeft ujde vám.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pani, cesta v taxiku sa zasadne dohaduje pred jazdou alebo sa ide na taxameter
Napísať odpoveď