UPC poplatok

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

UPC poplatok

Príspevok od používateľa aacid »

aj vam uz prisiel mail?
Naša spoločnosť dlhodobo odoláva rastu cien energií, ktoré sú aktuálne historicky najvyššie za celé naše pôsobenie. Táto situácia, ktorá je zapríčinená dianím na medzinárodnom trhu s plynom a elektrinou, spôsobuje nebývalý rast nákladov na poskytovanie elektronických komunikačných služieb. Z tohto dôvodu sme nútení zaviesť k 1. novembru poplatok vo výške 1,90 € mesačne.

Vaše zákaznícke zľavy zostávajú aj naďalej zachované v súlade s podmienkami kampaní, na základe ktorých sú Vám poskytované. Zavedenie poplatku bude účinné od 1.11.2022 a zmena vo výške Vášho poplatku sa prejaví vo faktúre za mesiac november. Cena za prenájom zariadení sa nemení.
predpokladam ze aj ostatni poskytovatelia budu coskoro nasledovat.

musim povedat ze som trochu vytoceny, zvysovali pred par mesiacmi, vtedy este velmi potichu, ziadny mail mi neprisiel, len som mal zrazu nedoplatok.
teraz zvysuju znova... a este takto velmi divne... ze poplatok. poplatok za co? ze oni maju vyssie naklady? za to mam platit ja?

najsmutnejsie je na tom ta bezmocnost... lebo nemam inu moznost ako mat upc, takze mozu kludne zvysit ceny aj o 20 eur a mne neostane nic ine len tichucko sediet a platit.
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: UPC poplatok

Príspevok od používateľa gogo956 »

inflacia. Treba poziadat zamestnavatela o zvysenie platu. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

O2 zrusilo zlavu za digitalny box uplne, predtym to boli 2 eura, potom uz len euro a po novom 0
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

každý zdražuje. mne majú zvyšovať internet od orangu už druhý krát. ináč od nového roka počítaj s ďalším navýšením...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

serie ma celkovo ten princip ze firma o peniaze nikdy nepride. im sa zvysia naklady a samozrejme nepripada v uvahu aby sa znizil aj zisk, tak automaticky zvysia ceny (prijmy) a v najhorsom pripade budu na nule v idealnom na tom este zarobia (2 eura mesacne od kazdeho zakaznika je mrte penazi, nejak sa mi nechce verit ze tie naklady stupli az tolko)...

no a velmi pochybujem ze UPC (alebo akakolvek firma) aktualne zvysuje platy svojim zamestnancom aby im to pokrylo inflaciu...

ale tak zdrazovat nemozu donekonecna, ved starlink stoji 100 mesacne, ten zatial nezvysoval :D

Autoeditácia príspevku po 2 min 4 sek:
inak budem do UPC volat, toto som nasiel tu uplne dole: https://www.upc.sk/energetickypoplatok
Bude sa poplatok vzťahovať na všetkých zákazníkov?
Poplatok sa nebude vzťahovať na zákazníkov, ktorí prešli cenovým zvýšením v roku 2022.
mne uz tento rok raz zvysovali, tak si aspon vypocujem vyhovorku preco to pre mna nebude platit :D
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

áno tomu komu zvyšovali znova zvyšovať nebudú. ináč je gól, že keď orange zvyšoval ceny, mali nový zákazníci lacnajši net o cca 3€ ako ja.
Animorph
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Animorph »

U nás 4ka (resp. Swan), zvyšoval niekedy od jari. Prišiel mail alebo SMS s linkom na tabuľku, kde bolo prehľadne vysvetlené, že komu a o koľko pôjde hore mesačný poplatok. Pekne tam bolo aj vysvetlené, že je možné odstúpiť od zmluvy, keďže ide o zmenu zmluvy z ich strany (niečo v tom zmysle). No a ako "kompenzáciu" pridali pár TV kanálov (cca 3) a zvýšili rýchlosť z 300mbit na 400mbit (aspoň mne).
A včera mi prišla SMS od 4ky, že zvyšujú aj ceny paušálov o 1 euro. Znova ako "kompenzáciu" pridajú 1GB dát mesašne k paušálu. Podľa mňa celkom fér. No očakávam ďaľšie zvyšovanie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

platy sa zvysuju ako kde, ale co viem tak korporaty uz "protiinflacne navysenia "zacali davat/budu davat. O velke peniaze ale nepojde,asi nie o inflaciu, u nas sa o tom tiez hovori, ze bude nieco este tento rok aj buduci. Uvidime. Treba sa ozvat, cez odbory alebo viacero oddeleni naraz aby videli ze to treba riesit. :) co si clovek neurobi, to nema, pokial sa clovek hanbi otvorit usta a spytat sa tak je to prenho tazsie. Ale nakolko je v EU/Svk pomerne dlho vysoka inflacia, tak to sa cakalo.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

co ja viem v nasom odvetvi je celkom plosne setrenie, softwarovi giganti prestavaju hirovat, naopak niektori vraj aj vyhadzovali.
u nas je aktualne tiez vsetko zamrazene, par mesiacov sa nam konecne otvorilo vacsie mnozstvo pozicii v SK lokalite a o par tyzdnov to cele zavreli ze globalne je hiring freeze. vsetky vydavky osekane na minimum.
takze aktualne to berieme tak ze mozme byt radi ze mame pracu, nie este pytat platy vyssie :D
ale kolega hned vedla mna je clen zamestnaneckej rady (nase odbory) a viem ze riesia kadeco, len teraz to proste nevypada uplne najlepsie.

celkovo co pocuvam vyvojarske podcasty tak je to podobne vsade, rozprava sa o nejakom vytriezveni, lebo doteraz softwarove firmy sa topili v peniazoch a teraz sa to zacina trochu unormalnovat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

u nas to tiez nema byt plošné pre vsetkych zamestnancov, manageri vraj nedostanu nic, ale blizsie este nic nevieme, ktovie ako to bude, hovorim o financnictve
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

U nas som dostal budget 10% na zamestnanca a postupne to pocas roka rozdelujem... A budúci rok by mala byť situácia podobná..
Napísať odpoveď