Upgrade pc alebo Nb

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pixasso
Amateur
Amateur

Upgrade pc alebo Nb

Príspevok od používateľa pixasso »

Caute, mam taky mensi problem pri ktorom potrebujem vase nazory / rady.

Doma mam stolny pc (3 rocny)

cpu: Amd Athlon 64 X2 dual core 5200+
mainboard: ALIve Sata2- Glan
memory: 2048 MB DDR2
Grafika : nefunkcna Geforce 6800GS ( odisla mi pred pol rokom uplne asi spoje sa prepalili :( )
Zdroj : 300 W

Ktoru grafiku by ste mi odporucili prikupit aspon aby som diablo 3 na tom v celku dobre odohral :)) investovat chcem do toho co najmenej.

Takisto mam doma Nb ( 2 rocny ) je o nieco lepsi ako stolny HP pavilion dv6 - 3GB ram,Amd Athlon Dual core 2.10 Ghz - Ati mobility radeon 5100 Series ale ide mi hrozne opomalene a aj baterka uz odisla cize stale musi byt na sieti a nova stoji cez 70 eur... rozmyslal som aj o predaji Nb :( no upgradovat nb to asi ee to uz mozem rovno asi aj kupit novy nie ?:)

Za vsetky rady dakujem vopred :)
smajlik
Expert
Expert

Re: Upgrade pc alebo Nb

Príspevok od používateľa smajlik »

Upgrade notebooku velmi nehrozi, akurat to mozes vylepsit SSDckom. Je to vyrazne zrychlenie oproti klasickym diskom.
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Do HP Pavilionu kupovať SSD je ako kupovať Bugatti motor do žiguláka. Všetko predaj, došetri a kúp dačo schopné. Pretože ani z jedného, ani z druhého nič rozumné nevyčaruješ.
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa shadow1310 »

z novsich grafik s akym takym vykonom jedine HD6670 a aj ta bude brzdena slabym procesorom. pruser v tvojom pripade je zdroj ktory je uplne mimo - slabucky.
ten book co dodat, chalani vyssie maju pravdu
samuelhornak
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa samuelhornak »

Ja keby som bol na tvojom mieste kupil by som si novy vykonny notebook lebo s nim mozes hrat hry tam kde si ho zoberies. A grafike sa az tak moc nerozumiem ale nieco zo znaciek GeForce alebo nvidia by som si vybral.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

samuelhornak napísal:. A grafike sa az tak moc nerozumiem ale nieco zo znaciek GeForce alebo nvidia by som si vybral.
Ach jaj, ak sa nevyznas tak radsej nepis k teme.
samuelhornak
Amateur
Amateur

rochedo napísal: Ach jaj, ak sa nevyznas tak radsej nepis k teme.
Tak aspom trochu sa vyznam ked mam nejake skusenosti s znackami.Tie dve su viac pouzivane a asi aj kvalitnejsie ako amd.Tak drz tlamu nikto sa ta nic nepital :smt006 :smt098
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Citas po sebe vobec co si napisal ? Nvidia vyraba Geforce karty tym padom je to to iste. Neviem o com trepes.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

samuelhornak napísal: Tak aspom trochu sa vyznam ked mam nejake skusenosti s znackami.Tie dve su viac pouzivane a asi aj kvalitnejsie ako amd.Tak drz tlamu nikto sa ta nic nepital :smt006 :smt098
bud si totálna lama alebo idiot
samuelhornak
Amateur
Amateur

MichalkoOo napísal:
bud si totálna lama alebo idiot
Nieco si precitas na internete ani nevies o com sa tam pise a uz to sem pchas a tvaris sa ako keby to bola pravda a pritom v rodine urcite nemate ani pocitac ani notebok nejake sracky podla mna sa ty vobec v tychto veciach neviznas.A idiot je tvoja mater! :aasmile3:
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

1. poskladal som viac pc než máš rokov (oveľa viac..)
2. Doma mám 2x PC (na druhom hrám Crysis 2, Mafia 2, Maxpayne 3, GTA IV a metro 2033...), 1 NB a 2 smartphóny.
3. Starším máš vykať
4. Ak si taký "odborník" povedz mi čo je aspoň HT o ktorom som písal v druhej téme
5. Geforce je séria grafických kariet od Nvidie.
6. Nepíš červeným ako retard
7. Iba ko*ot si dá nick svoje meno
8. nevYznaš
EDIT: pekný si :D https://www.facebook.com/samuel.hornak.3
samuelhornak
Amateur
Amateur

MichalkoOo napísal:1. poskladal som viac pc než máš rokov (oveľa viac..)
2. Doma mám 2x PC (na druhom hrám Crysis 2, Mafia 2, Maxpayne 3, GTA IV a metro 2033...), 1 NB a 2 smartphóny.
3. Starším máš vykať
4. Ak si taký "odborník" povedz mi čo je aspoň HT o ktorom som písal v druhej téme
5. Geforce je séria grafických kariet od Nvidie.
6. Nepíš červeným ako retard
7. Iba ko*ot si dá nick svoje meno
EDIT: pekný si :D https://www.facebook.com/samuel.hornak.3
Hyper Threading alebo Hyperthreading alebo HTT resp. HT je technológia používaná výrobcom procesorov firmou Intel pre tzv. multiprocesové operácie. Táto technológia vytvára z jedného fyzického procesora dva virtuálne procesory. Procesor sa voči softvéru správa tak, akoby bol v počítači dvakrát.
Dôsledkom Hyper Threadingu sú vylepšené odozvy procesora, zrýchlenie súčasného spracovania inštrukcií. Procesory s implementovanou technológiou HTT sú o cca 30% rýchlejšie ako klasické procesory bez tejto technológie.
Hyper Threading funguje na princípe duplikácie tej časti CPU, ktorá obsahuje registre, čo pre aplikácie vyvoláva dojem, že procesorov je viacero a zasielajú pre spracovanie procesorom viacero inštrukcií a príkazov naraz. HTT sa javí ako mimoriadne efektívny spôsob zvýšenia výkonu hlavne pri výpočtových operáciách. Hyper Threading teda umožňuje zvýšiť výkon aplikačnému softvéru, ktorý vie pracovať s viacerými vláknami súčasne (multithread) alebo je schopný práce v režime spracovania viacerých úloh naraz (multitasking). Samozrejme druhý virtuálny procesor môže využívať iba tie prostriedky skutočného procesora, ktoré nevyužíva prvý virtuálny procesor. Zvýšenie výkonu je teda spôsobené optimalizáciou využitia všetkých častí jediného CPU. HTT bol vytvorený ako odpoveď na technológie AMD, pretože Intel Pentium 4 dokáže v jednom takte spracovať iba jednu inštrukciu, zatiaľ čo Athlon XP až tri.
Technológia je aplikovaná v procesore, a tiež v čipovej sade (čipsete) a teda v matičnej doske. Prvé čipsety podporujúce HTT boli rozšírený čipset Intel 850E a čipsety Intel 845GE, Intel 845PE a Intel 845GV. Prvým procesorom Intelu, ktorý podporuje novú technológiu HTT, bol Intel Xeon MP (serverový procesor), z procesorov pre stolné PC to bol Pentium 4 3 GHz s jadrom Northwood (v roku 2002). Staci? a za dalsie prepac ze som nevedel ze si starsi lebo sa chovas ako male decko :lol: a na tej fotke nie som ja ani to nieje moj profil
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

ešte nejaké blbé reči chlapci a bude to za 24hodinovú basu.
Samuraj
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Samuraj »

Asi si kup Nb.Nejaký s i5-tkou stačí ti na to aj zo 600 euro okolo.Alebo neviem aky chceš ale ja by som si kupil nový Notebook.
pixasso
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pixasso »

Ok dakujem za rady :))
Napísať odpoveď